PORADY

Powrót
  1. Jaja – jak sprawdzić, czy są świeże?
  2. Sałatki - co zrobić, żeby wyglądały atrakcyjnie?
  3. Menu – jak skomponować?
  4. Hamburgery – co zrobić, żeby się nie rozpadały?
  5. Nuggetsy – jak dobrze obtoczyć w panierce?
  6. Pasztet – ciekawy pomysł na świąteczne danie
  7. Cytryna – jak wycisnąć sok?
  8. Oliwa – jak wzbogacić smak?
  9. Czosnek – jak smażyć?
  10. Czosnek – jak uzyskać delikatniejszy smak
  11. Czosnek – jak długo trzymać na ogniu
  12. Czosnek – dlaczego staje się gorzki
  13. Czosnek – jak przechowywać?
  14. Warzywa - które można mrozić?

Wielkanoc:

W Wielkanoc uroczyście świętujemy rodzinne śniadanie. Na początek podajemy zupy, barszcze lub żurki , z czosnkiem, majerankiem i białą kiełbasą. Następnie potrawy z jajek. W najprostszej postaci to talerz z jajkami na twardo, z kleksem kremowego majonezu i świeżym szczypiorkiem.

zobacz