PORADY

Powrót
  1. Jaja – jak sprawdzić, czy są świeże?
  2. Ciasto na pierogi – co zrobić, żeby pierogi nie sklejały się w czasie gotowania?
  3. Pierogi - jak przygotować świąteczne pierogi?
  4. Pierogi – jak urozmaicić farsz?
  5. Pierogi - co zrobić, żeby się nie rozklejały podczas gotowania?
  6. Grzyby – jak obierać?
  7. Grzyby – czy mogą być spożywane przez dzieci?
  8. Grzyby – które gatunki można zastępować innymi?
  9. Pierogi – co zrobić żeby się nie rozklejały?
  10. Grzyby – jak sprawdzić czy są robaki?
  11. Jaja - co zrobić, żeby podczas gotowania nie pękały, a później łatwiej się je obierało?
  12. Jaja
  13. Kutia - jak przygotować?
  14. Budyń – jak gotować?
  15. Pierogi - jak przechowywać ugotowane?
  16. Ciasto na pierogi – co zrobić, żeby było łatwe do lepienia?
  17. Grzyby – z czym nie należy jeść?
  18. Grzyby – czy są kaloryczne?
  19. Grzyby – czy mają wartość odżywczą?
  20. Grzyby - kto ze względów zdrowotnych powinien ich unikać?
  21. Sosy – który z polskich sosów jest najpopularniejszy na świecie?
  22. Zapiekanki - jak piec?
  23. Jaja – naturalne sposoby farbowania
  24. Kutia – czym jest i jak ją przygotować?
  25. Szparagi – jak gotować?
  26. Cukinia
  27. Pudding – co to jest?
  28. Kabaczek
  29. Kompot z suszu - na co zwracać uwagę przy przygotowaniu?
  30. Chłodnik – jak przygotować?
  31. Gołąbki – jak przygotować?
  32. Quiche - jak upiec szybko i skutecznie?
  33. Jaja – jak zapobiec pękaniu?
  34. Sałatki - co zrobić, żeby wyglądały atrakcyjnie?
  35. Fasola szparagowa – jak gotować?
  36. Jaja – jaki farsz pasuje do wielkanocnych jaj?
  37. Jaja - w jaki nietypowy sposób można przygotować, żeby podać je na wielkanocny stół?
  38. Kalafior – jak gotować?
  39. Zupa pomidorowa - jak urozmaicić?
  40. Leczo – o czym należy pamiętać?
  41. Menu – jak skomponować?
  42. Grzyby – czy są ciężkostrawne i co zrobić, żeby były łatwiej trawione?
  43. Grzyby – jak marynować i konserwować?
  44. Grzyby – jak dobrać do potrawy?
  45. Hamburgery – co zrobić, żeby się nie rozpadały?
  46. Kurki – jak ugotować, żeby nie były gorzkie?
  47. Sos mięsny - jak łatwo zagęścić?
  48. Sos polonaise lub polonez
  49. Grzyby – w jaki sposób odrobina grzybów może wzbogacić inne zupy?
  50. Nuggetsy – jak dobrze obtoczyć w panierce?
  51. Grzyby – które są bardziej wartościowe – suszone, mrożone czy świeże?
  52. Grzyby – które są lepsze – marynowane czy gotowane?
  53. Grzyby – jak przechowywać?
  54. Sól – jak uratować przesolone danie?
  55. Jaja – wartości odżywcze
  56. Pasztet – ciekawy pomysł na świąteczne danie
  57. Jaja – skład

Wielkanoc:

W Wielkanoc uroczyście świętujemy rodzinne śniadanie. Na początek podajemy zupy, barszcze lub żurki , z czosnkiem, majerankiem i białą kiełbasą. Następnie potrawy z jajek. W najprostszej postaci to talerz z jajkami na twardo, z kleksem kremowego majonezu i świeżym szczypiorkiem.

zobacz