PORADY

Powrót
  1. Estetyka jest ważna
  2. Sałaty lodowa i rzymska – z czym łączyć
  3. Sałaty – jak dobrać sos do roszponki
  4. Sałaty – kiedy mieszać z dresingiem
  5. Sos balsamiczny – z czym łączyć
  6. Sosy – zagęszczanie
  7. Sos winegret – jak urozmaicić
  8. Sałaty – jak ciekawie podawać
  9. Grzyby – z czym nie należy jeść?
  10. Grzyby – czy mają wartość odżywczą?
  11. Sosy – który z polskich sosów jest najpopularniejszy na świecie?
  12. Sos do drobiu – czy pasuje również do indyka i kaczki, czy stosuje się do nich inne sosy?
  13. Sałaty – z czym je łączyć
  14. Grzyby - kto ze względów zdrowotnych powinien ich unikać?
  15. Sos – co zrobić, żeby był delikatny?
  16. Sosy – zabielanie kwaśną śmietaną
  17. Grzyby – czy są kaloryczne?
  18. Grzyby – czy są ciężkostrawne i co zrobić, żeby były łatwiej trawione?
  19. Dynia - jak przygotować, żeby nadawała się do wykorzystania w zupach i sosach?
  20. Sosy – jakie najlepiej dodawać do: sałatek warzywnych, sałatek owocowych, sałatek z dodatkiem mięsa, sałatek z owocami morza?
  21. Sosy – co zrobić z grudkami?
  22. Sos salsa – do jakich potraw pasuje?
  23. Sosy – ozdabianie dań
  24. Sos sojowy - różnica między ciemnym a jasnym
  25. Sos aioli – do czego używać?
  26. Sosy do sałatek - na którym etapie przygotowań należy dodawać? Czy po dodaniu dresingu należy odstawić na jakiś czas sałatkę, zanim podamy ją na stół?
  27. Grzyby – które są lepsze – marynowane czy gotowane?
  28. Grzyby – jak obierać?
  29. Sosy do warzyw
  30. Grzyby – które gatunki można zastępować innymi?
  31. Sos mięsny - jak łatwo zagęścić?
  32. Gotowanie z pomysłem
  33. Grzyby – które są bardziej wartościowe – suszone, mrożone czy świeże?
  34. Sosy – jak ożywić smak?
  35. Grzyby – czy mogą być spożywane przez dzieci?
  36. Sos polonaise lub polonez
  37. Grzyby – jak przechowywać?
  38. Sosy – jakich sosów nie należy łączyć z poszczególnymi mięsami lub dodatkami i dlaczego?
  39. Sosy do ryb i drobiu – czym powinny się charakteryzować?
  40. Sosy – jakie pasują do poszczególnych mięs?
  41. Sól – jak uratować przesolone danie?
  42. Grzyby – jak sprawdzić czy są robaki?
  43. Ciasto na pierogi – co zrobić, żeby pierogi nie sklejały się w czasie gotowania?
  44. Pierogi - jak przygotować świąteczne pierogi?
  45. Pierogi - co zrobić, żeby się nie rozklejały podczas gotowania?
  46. Pierogi – jak urozmaicić farsz?
  47. Ciasto na pierogi – co zrobić, żeby było łatwe do lepienia?
  48. Pierogi – co zrobić żeby się nie rozklejały?
  49. Pierogi - jak przechowywać ugotowane?

Pyszne przepisy dla dzieci:

Powrót do szkoły to prawdziwe wyzwanie dla naszych pociech! Proponujemy zaskoczyć wypoczętych uczniów doskonałymi, niebanalnymi kanapkami. Od razu chce się jeść i uczyć! Pamiętajmy, że liczy się pomysł, kreatywność, a przede wszystkim serce, które wkładamy w przygotowanie posiłków dla naszych dzieci. Grunt to dobre podejście, a gdy serwujemy takie kolorowe hity jak: krab, sowa czy pirat, możemy liczyć nie tylko na uśmiech, ale i na zjedzenie wszystkich warzyw! Sprawdźcie nasze propozycje :)

zobacz