Dodaj do ksiązki kucharskiej 3Bit

3Bit

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 8 osób łatwe Autor: Aleksandra.K

3Bit - składniki:

  • herbatniki - 6 opakowań
  • mleko skondensowane słodzone - 1 opakowanie
  • budyń śmietankowy - 2 opakowania
  • śnieżka - 2 opakowania
  • mleko - 0.5 litra
  • masło - 0.75 sztuki
  • śmietana 30% - 300 mililitrów
  • polewa czekoladowa - 1 opakowanie

3Bit - Sposób przygotowania:

  1. Mleko skondensowane gotować w puszcze ok. 3 godzin (można użyć gotowej masy kajmakowej).
  2. Budynie ugotować w 0,5 litra mleka. Ostudzone budynie połączyć z masłem (mikserem po troszku aby mleko nie oddzieliło się od budyniu ).
  3. Śmietankę ubić na sztywno ze śnieżką.
  4. W foremce o wymiarach 23x28 cm wyłożyć spód formy herbatnikami, następne położyć masę karmelową, herbatniki, masę budyniową, herbatniki, bitą śmietanę, herbatniki i czekoladę.
  5. Ciasto wsadzić do lodówki na co najmniej 12 godzin.
Dodaj do książki kucharskiej

3BIT - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Mleko skondensowane gotować w puszcze ok. 3 godzin (można użyć gotowej masy kajmakowej).

2

Budynie ugotować w 0,5 litra mleka. Ostudzone budynie połączyć z masłem (mikserem po troszku aby mleko nie oddzieliło się od budyniu ).

3

Śmietankę ubić na sztywno ze śnieżką.

4

W foremce o wymiarach 23x28 cm wyłożyć spód formy herbatnikami, następne położyć masę karmelową, herbatniki, masę budyniową, herbatniki, bitą śmietanę, herbatniki i czekoladę.

5

Ciasto wsadzić do lodówki na co najmniej 12 godzin.

  • 6
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DUSZONA WIEPRZOWINA. GOLONKA NIE TYLKO DLA PANÓW.

    Golonka wieprzowa to doskonałe, delikatne mięso, które odpowiednio potraktowane, będzie rozp...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK GOTOWAĆ JESIENIĄ? GULASZE I INNE DANIA DUSZONE.

    Najlepszy pomysł na chłodne dni to dobry, domowy gulasz. To tak jakbyśmy dostali dodatkowe o...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Galaretkowe witrażyki, Makrela w sosie cytrynowym, Sos beszamelowy , Łosoś z szparagowym sosem i kuskusem , Przepis z ryż kurczak pieczarki, Pomidorowy sos do pizzy, piersi kurczaka z zupą cebulową knorr, Risotto grzybowe, Zupa pomidorowa, Grillowany stek z wołowiny z chrupiąca ciabattą, Salsa, Kurczak, Strudel jabłkowy z lodami Carte d'Or, Przepis z obiad letni, Naleśniki, Żeberka, Dynia z imbirem, chilli i świeżą kolendrą, Przepis z ser rokpol, Sos boloński do spaghetti, Przepis z sos do polędwiczek wieprzowych, Placki ziemniaczane, Przepis z przepis na smażoną rybę, Przepis z piersi z kurczaka- duszona, Przepis z ryba mintaj, Ryż, biała kapusta zasmażana, Zapiekanka z brokułów, Grillowana pierś z kurczaka z dynią, serem feta i świeżą kolendrą, Polędwiczki po warszawsku , Pierogi z jagodami, Przepis z mięso drobiowe, Przepis z sos spaghetti z pomidorów, Pieczona karkówka w kruszonym pieprzu, slodko, Zupa krem, Placki po węgiersku, Kebab z sosem czosnkowym Knorr, Placek po zbójnicku wersja 1, Przepis z makaron spagetti, Karp po kapitańsku, Risotto, filet s kurczaka, Zupa ogórkowa - VIDEO, Gorące rynki ., Barszcz ze suszonymi śliwkami, Żurek ze smażonymi ziemniakami i kiełbasą , Przepis z halibut pieczony w piekarniku, Kurczę na ostro z owocami, Pierogi z jagodami, drobiowa bulionetka, Zupa pieczarkowa, FASZEROWANY MAKARON, Jajecznica po hiszpańsku, Aromatyczny kuskus z warzywami na ostro, Kanapki z szynką parmeńską i salsą z fig z kolendrą i chilli, Przepis z kuchnia hiszpanska, Sałatka z brokułami i jajkiem, Przepis z makaron z bo, Kotlet de volaille - VIDEO, Sosy, Sałatka z dynią i kremowym łososiem, Sos czosnkowy , Dynia, Lody „Bomba”