Dodaj do ksiązki kucharskiej 3Bit

3Bit

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 8 osób łatwe Autor: Aleksandra.K

3Bit - składniki:

  • herbatniki - 6 opakowań
  • mleko skondensowane słodzone - 1 opakowanie
  • budyń śmietankowy - 2 opakowania
  • śnieżka - 2 opakowania
  • mleko - 0.5 litra
  • masło - 0.75 sztuki
  • śmietana 30% - 300 mililitrów
  • polewa czekoladowa - 1 opakowanie

3Bit - Sposób przygotowania:

  1. Mleko skondensowane gotować w puszcze ok. 3 godzin (można użyć gotowej masy kajmakowej).
  2. Budynie ugotować w 0,5 litra mleka. Ostudzone budynie połączyć z masłem (mikserem po troszku aby mleko nie oddzieliło się od budyniu ).
  3. Śmietankę ubić na sztywno ze śnieżką.
  4. W foremce o wymiarach 23x28 cm wyłożyć spód formy herbatnikami, następne położyć masę karmelową, herbatniki, masę budyniową, herbatniki, bitą śmietanę, herbatniki i czekoladę.
  5. Ciasto wsadzić do lodówki na co najmniej 12 godzin.
Dodaj do książki kucharskiej

3BIT - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Mleko skondensowane gotować w puszcze ok. 3 godzin (można użyć gotowej masy kajmakowej).

2

Budynie ugotować w 0,5 litra mleka. Ostudzone budynie połączyć z masłem (mikserem po troszku aby mleko nie oddzieliło się od budyniu ).

3

Śmietankę ubić na sztywno ze śnieżką.

4

W foremce o wymiarach 23x28 cm wyłożyć spód formy herbatnikami, następne położyć masę karmelową, herbatniki, masę budyniową, herbatniki, bitą śmietanę, herbatniki i czekoladę.

5

Ciasto wsadzić do lodówki na co najmniej 12 godzin.

  • 6
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BY NAUKA PRZYCHODZIŁA ŁATWO

    Przed Twoim dzieckiem 10 długich miesięcy intensywnego szkolnego wysiłku. Nie jest tajemnicą...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK DOBIERAĆ ZIOŁA DO DAŃ? ZIOŁA SUSZONE A ŚWIEŻE.

    Dziś jeszcze o ziołach i przyprawach. Temat rzeka. Aby wzmocnić intensywność przypraw można ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Naleśniki chińskie - VIDEO, Czekoladowe fondue z lodami waniliowymi Carte d'Or, Przepisy świąteczne, Mielone, wedzenie kurczaka udek, Przepis z żurek przepis, Przepis z marynata do indyka przepis, Hiszpański omlet, Kasza, Przekąski, Bigos domowy, Pikantny gulasz z indyka, Zapiekane muszelki z kalafiorem i brokułami, Zawijaski z łososiem, Zupa kalafiorowa, rabarbar, Przepis z sos śmietanowo brokułowy, Placki twarogowe, piers z kurczaka faszerowana, Naleśniki zapiekane ze szpinakiem i serami , sałatka z owocami, Sos andaluzyjski I, Pierogi z kapustą i grzybami, Przepis z sałatka z do, Przepis z roladki szynki, Ryba po grecku, na ostro, Mocno Kokosowe Muffinki Ekspressowe, Warzywa, Przepis z rak gotowany, krem do ciasta z sera, Przepis z ser mozzarella, Babeczki z cukinii, Sos czosnkowy na wódce, Szpinakowe naleśniki z sosem pomidorowym i mozzarellą, Zupy, Placek po zbójnicku z dodatkiem kopru włoskiego , Zupa cebulowa, Zapiekanka z ziemniakow, Przepis z bigos na kiełbasie, Przepis z zupa z kiszonej kapusty, Zupa ogórkowa, Sałatka jajeczna z burakami, Kanapka "Głodna myszka", ziemniaki pi, Przepis z klopsy mielone na wodzie, Zapiekany Pan Kartofel, Sałatka gyros warstwowa, Zajebiste pizza, Llonguets czyli chrupiące katalońskie bułeczki, Szybkie ciasto francuskie z dynią i jabłkami, Przepis z sałatka z warzywami w zalewie octowej, Karp, Leczo z cukinii, Sałatka grecka, Gyros z kurczakiem, Nadziewana migdałowa pierś z kurczaka , Makaron tagliatelle z kurczakiem i chilli , Przepis z kuchnia kaszubska, Jajka w pomidorach, Spaghetti , zupa barszczyk, Placki kukurydziane z nadzieniem z kurczaka, Pyzy z ziemniakami i twarogiem