Dodaj do ksiązki kucharskiej 3Bit

3Bit

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 8 osób łatwe Autor: Aleksandra.K

3Bit - składniki:

  • herbatniki - 6 opakowań
  • mleko skondensowane słodzone - 1 opakowanie
  • budyń śmietankowy - 2 opakowania
  • śnieżka - 2 opakowania
  • mleko - 0.5 litra
  • masło - 0.75 sztuki
  • śmietana 30% - 300 mililitrów
  • polewa czekoladowa - 1 opakowanie

3Bit - Sposób przygotowania:

  1. Mleko skondensowane gotować w puszcze ok. 3 godzin (można użyć gotowej masy kajmakowej).
  2. Budynie ugotować w 0,5 litra mleka. Ostudzone budynie połączyć z masłem (mikserem po troszku aby mleko nie oddzieliło się od budyniu ).
  3. Śmietankę ubić na sztywno ze śnieżką.
  4. W foremce o wymiarach 23x28 cm wyłożyć spód formy herbatnikami, następne położyć masę karmelową, herbatniki, masę budyniową, herbatniki, bitą śmietanę, herbatniki i czekoladę.
  5. Ciasto wsadzić do lodówki na co najmniej 12 godzin.
Dodaj do książki kucharskiej

3BIT - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Mleko skondensowane gotować w puszcze ok. 3 godzin (można użyć gotowej masy kajmakowej).

2

Budynie ugotować w 0,5 litra mleka. Ostudzone budynie połączyć z masłem (mikserem po troszku aby mleko nie oddzieliło się od budyniu ).

3

Śmietankę ubić na sztywno ze śnieżką.

4

W foremce o wymiarach 23x28 cm wyłożyć spód formy herbatnikami, następne położyć masę karmelową, herbatniki, masę budyniową, herbatniki, bitą śmietanę, herbatniki i czekoladę.

5

Ciasto wsadzić do lodówki na co najmniej 12 godzin.

  • 6
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DZICZYZNA LUBI WINO, CZYLI MIĘSO, KTÓRE ROZPŁYWA SIĘ W USTACH

    Jeśli już mówimy o gotowaniu z winem, musimy pamiętać o jednej zasadniczej sprawie. Otóż nie...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DUSZONY DRÓB.

    Wszyscy lubimy mięso drobiowe. Za łatwość i szybkość przygotowania i za to, że doskonale sma...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Zapiekanka meksykańska, Żeberka - VIDEO, Sałatka z dyni ze świeżą kolendrą, Placki, Carbonara, Smażone jajko, Cukinia w ziołach, ciasto cy, Hajducki szaszłyk, SERNIK Z BRZOSKWINIAMI, Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO, Kanapki z pastą jajeczną i wędzonym łososiem, Zapiekanka z pieczarkami, Przepis z fix spaghetti knorr, Naleśniki, kurczak latwy, sera camembert, Golonka, Sałatka z dyni ze świeżą kolendrą, Przepis z cannelloni z serem, Bób z groszkiem zielonym i karczochami, Kurczak w sosie wschodnim, Przepis z kurczak por smietana, Zupa cebulowa, Sałatka szpinakowa z dynią i sosem malinowym, Żurek, Śledzie, Sos czosnkowy na wódce, Ośmiornica z ryżem, Sos beszamelowy , pierogi-z-kapusta, Przepis z ryby smazone, salatki na grill, Przepis z gołąbki bez mięsa, cukinia zawijana, Szwabskie knedle, Polędwiczki po warszawsku - VIDEO, Przepis z filety z dorsza, Krewetki zapiekane z czosnkiem, Sałatka z grzankami , poledwiczki drobiowe, Kaczka, Przepis z kotlety do hamburgerów przepis, Przepis z knorr kurczak oliwa, Pasta z tuńczyka, Barszcz, Przepisy kulinarne ze zdjęciami, Krewetki w warzywach, Kanapki z szynką parmeńską i salsą z fig z kolendrą i chilli, Żeberka, Zupa pieczarkowa, łatwa zupa pomidorowa, Szynkowe ślimaczki, Pieczona karkówka z chrupiącą skórką, ser w ziolach, Gulasz po polsku - VIDEO, Lody cytrynowe, Ciasto na pizze, knorr z pieczarkami, Przepis z czerwony ryż, Sałatka z buraków ćwikłowych z zalewy octowej , Pieczona karkówka w kruszonym pieprzu, Kurczak, Sałatka z pomidora