Dodaj do ksiązki kucharskiej Andruty z masą

Andruty z masą

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 2 osób średnie Autor: tommy

Andruty z masą - składniki:

  • mleko
  • cukier
  • kostki masła - 3 sztuki
  • kakao - 1 łyżka
  • aromat rumowy - 1 gram
  • mleka w proszku - 1 szklanka
  • paczka wafli, andrutów - 1 gram

Andruty z masą - Sposób przygotowania:

  1. Andruty dla wielu są przysmakiem dzieciństwa, jeszcze nawet dla tych młodszych. Te pyszne płaskie blaszki sprawiły, że wiele dzieci zakochało się w ich smaku. Tutaj dowiecie się jak je przygotować. Zabieramy się za mleko, do którego dodajemy szklankę cukru, a następnie zaczynamy je gotować, ciągle mieszając. Dodajemy 3 kostki masła, czekamy do momentu aż ulegnie ono całkowitemu rozpuszczeniu. Dodajemy również łyżkę kakao, oraz zapach rumowy. Po lekkim przestygnięciu wlewamy szklankę mleka w proszku, dobrze mieszamy. Masę rozprowadzamy na waflach, nakładamy jeden na drugim. Wafel możemy owinąć w specjalnie stworzony do tego papier, zanim pokroimy go na kawałki odczekujemy jeden dzień. Gotowe!
Dodaj do książki kucharskiej

ANDRUTY Z MASĄ - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Andruty dla wielu są przysmakiem dzieciństwa, jeszcze nawet dla tych młodszych. Te pyszne płaskie blaszki sprawiły, że wiele dzieci zakochało się w ich smaku. Tutaj dowiecie się jak je przygotować. Zabieramy się za mleko, do którego dodajemy szklankę cukru, a następnie zaczynamy je gotować, ciągle mieszając. Dodajemy 3 kostki masła, czekamy do momentu aż ulegnie ono całkowitemu rozpuszczeniu. Dodajemy również łyżkę kakao, oraz zapach rumowy. Po lekkim przestygnięciu wlewamy szklankę mleka w proszku, dobrze mieszamy. Masę rozprowadzamy na waflach, nakładamy jeden na drugim. Wafel możemy owinąć w specjalnie stworzony do tego papier, zanim pokroimy go na kawałki odczekujemy jeden dzień. Gotowe!

2

  • 3
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BOSKI SMAK WINA W POTRAWACH. WOŁOWINA PO BURGUNDZKU.

    Czy wiecie, że wino wykorzystać można do zredukowania ilości tłuszczu w potrawie? Gdy przyrz...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WINO W KUCHNI, CZYLI NAPÓJ BOGÓW DO MARYNAT, SOSÓW I MIĘS

    Wino w kuchni obecne jest od czasów antyku. Nie tylko jako niezastąpione towarzystwo do ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Kalafior, Potrawy wielkanocne, Kotlety panierowane z indyka, Gołąbki, Cordon Bleu, Szybka i smaczna surówka do obiadu, Zapiekanka ziemniaczana z boczkiem i cebulą, Polędwiczki, sałatka z serem feta i sałatą lodową, Przepis z boczek ze śliwką, Spaghetti a la carbonara, Sałatka z karczochów ze szparagami i serem halloumi, Leczo - VIDEO , Pierś z kurczaka, Kanapka z szynką dojrzewającą i serkiem brie , ciasto na pi, Przepis z sałatka z krewetek koktajlowych, Sałatka z kurczakiem wędzonym i kukurydzą, Przepis z sos pieczarkow, Ziemniaki zapiekane w ziołach, Kurczak z avocado , Przepis z kurczak po tajsku, Sałatka farfalle z suszonymi pomidorami, Przepis z Ziemniaki po gó, Kanapki z szynką parmeńską i salsą z fig z kolendrą i chilli, Potrawka z kurczaka, Papryka, kurczak pikantny, Dip ananasowy, Leczo - VIDEO , Złociste pałeczki z kurczaka, Przepis z deser-ciasta, Przepis z sałatka z rybą wędzoną, Przepis z kapusta po chinsku, Sos śmietanowo-jajeczny z natką pietruszki i musztardą, Zupa grzybowa, Przepis z losos z patelni grillowej, Kanapki z twarożkiem, miodem i figą , Gyros, Pomidorowy sos do pizzy, Sałatka z brokułami i jajkiem, Pieczeń, Sałatka królewska, Przepis z zupy z makaronem, Przepis z bez miesa, Rolada ziemniaczana, Karp, Golonka, Przepis z obiad z piersią kurczaka, BUŁKA Z JAJEM :), Zrazy podhalańskie po makowsku , Zielona kanapka z pastą z awokado i łososiem , Potrawka curry, Kolorowy kalafior z sezamem , Karkówka, sos do kurczaka z warzywami, kurczak po ugotowaniu, zielone pesto, Udziec jagnięcy z rozmarynem i kiszonymi ogórkami, Przepis z dania z serem feta, Przepis karnawałowy: Nudle z polędwicą i warzywami, Leczo z cukinii, Zawijane kanapki na każdą imprezę, Przepis z kurczak z piekarnika przepisy