Dodaj do ksiązki kucharskiej Andruty z masą

Andruty z masą

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 2 osób średnie Autor: tommy

Andruty z masą - składniki:

  • mleko
  • cukier
  • kostki masła - 3 sztuki
  • kakao - 1 łyżka
  • aromat rumowy - 1 gram
  • mleka w proszku - 1 szklanka
  • paczka wafli, andrutów - 1 gram

Andruty z masą - Sposób przygotowania:

  1. Andruty dla wielu są przysmakiem dzieciństwa, jeszcze nawet dla tych młodszych. Te pyszne płaskie blaszki sprawiły, że wiele dzieci zakochało się w ich smaku. Tutaj dowiecie się jak je przygotować. Zabieramy się za mleko, do którego dodajemy szklankę cukru, a następnie zaczynamy je gotować, ciągle mieszając. Dodajemy 3 kostki masła, czekamy do momentu aż ulegnie ono całkowitemu rozpuszczeniu. Dodajemy również łyżkę kakao, oraz zapach rumowy. Po lekkim przestygnięciu wlewamy szklankę mleka w proszku, dobrze mieszamy. Masę rozprowadzamy na waflach, nakładamy jeden na drugim. Wafel możemy owinąć w specjalnie stworzony do tego papier, zanim pokroimy go na kawałki odczekujemy jeden dzień. Gotowe!
Dodaj do książki kucharskiej

ANDRUTY Z MASĄ - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Andruty dla wielu są przysmakiem dzieciństwa, jeszcze nawet dla tych młodszych. Te pyszne płaskie blaszki sprawiły, że wiele dzieci zakochało się w ich smaku. Tutaj dowiecie się jak je przygotować. Zabieramy się za mleko, do którego dodajemy szklankę cukru, a następnie zaczynamy je gotować, ciągle mieszając. Dodajemy 3 kostki masła, czekamy do momentu aż ulegnie ono całkowitemu rozpuszczeniu. Dodajemy również łyżkę kakao, oraz zapach rumowy. Po lekkim przestygnięciu wlewamy szklankę mleka w proszku, dobrze mieszamy. Masę rozprowadzamy na waflach, nakładamy jeden na drugim. Wafel możemy owinąć w specjalnie stworzony do tego papier, zanim pokroimy go na kawałki odczekujemy jeden dzień. Gotowe!

2

  • 3
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DZICZYZNA LUBI WINO, CZYLI MIĘSO, KTÓRE ROZPŁYWA SIĘ W USTACH

    Jeśli już mówimy o gotowaniu z winem, musimy pamiętać o jednej zasadniczej sprawie. Otóż nie...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DUSZONY DRÓB.

    Wszyscy lubimy mięso drobiowe. Za łatwość i szybkość przygotowania i za to, że doskonale sma...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Sałatka gyros z kurczaka, Filet z pstrąga zapiekany z borowikami i szynką, Pieczona karkówka w kruszonym pieprzu, Saltimbocca z kurczaka , Przepis z poledwiczki wieprzowe, Galaretkowe witrażyki, Przepis z soczewica czerwona, Leczo z cukinii, Przepis z zapiekanki z ziemniaków, Wieprzowa rolada, Polędwiczki wieprzowe z chrupiącą skórką - VIDEO , Sałatka z ryżem i tuńczykiem, Przepis z przystawki z ciasta francuskiego, risotto z kurczakiem, Sałatka z dyni ze świeżą kolendrą, Ziołowe risotto z grzybami, Przepis z zupa kapuśniak z kiszonej kapusty, sałatki z ryżem, Klasyczna szkolna kanapka z kurczakiem , Szynkowe roladki, Przepis z obiad z mięsem mielonym, Przepis z risotto z kurczakiem i warzywami, Polędwiczki, Kremowa jajecznica z camembertem, Kalafior, Lasagne drobiowa, Jajka, Kotlety, obiad z fileta z kurczaka, Pierś z kurczaka pod pierzynką z majonezu, Wołowina w galarecie, Zupa jarzynowa, Risotto ze szpinakiem i wątróbką, Naleśniki, potrawka z kurczaka z ryżem -, Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem, Dania z ryżem, przepis na zapiekanke z piekarnika, Kotlety mielone z buraczkami - VIDEO, Jajka faszerowane i smażone, Rosół, Tortilla z nadzieniem z kurczaka , zupa brokułowa -, pierogi z mięsem farsz, Sernik, Zapiekanka z ziemniaków, mięsa i pieczarek, Schab, Kalarepa z szynką, Ciasto na pizze, Mięso drobiowe mielone, Kolorowe szaszłyki , Kutia, Przekąski, Przepis z makaron z tuńczykiem i czosnkiem, Przepis z dania główne ze schabu, Pyzy z mięsem i warzywami, mięso mielone wołowe, Przepis z sałatki z sałaty lodowej -, Delikatny schab, mielony, Zapiekanka z pieczarkami, ryż z warzywami na patelnie, Placki ziemniaczane, Tradycyjne Spaghetti Bolognese