Dodaj do ksiązki kucharskiej Babka puszysta

Babka puszysta

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 6 osób średnie Autor: przepisy.pl

Babka puszysta - składniki:

  • margaryna - 2 łyżki
  • koper - 1 pęczek
  • bułka tarta - 3 łyżki
  • czosnek ząbek - 1 sztuka

Babka puszysta - Sposób przygotowania:

  1. Ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie, następnie przeciśnij przez praskę. Koperek i czosnek posiekaj drobno.
  2. Rozpuść masło lub margarynę. Białka ubij z odrobiną soli na sztywną pianę. W dużej misce ucieraj ziemniaki dodając po jednym żółtku. Dodaj koperek i czosnek, następnie masło.
  3. Ubitą pianę połącz z ziemniaczaną masą. Proszek do pieczenia wymieszaj z mąką, dodaj do masy i delikatnie wymieszaj. Masę dopraw do smaku pokruszoną mini kostką Knorr.
  4. Formę do pieczenia posmaruj tłuszczem i oprósz tartą bułką. Przełóż ziemniaczaną masę i wstaw formę do nagrzanego do temperatury 170 stopni piekarnika - piecz około 45 minut. Pod koniec pieczenia zwiększ nieco temperaturę, aby babka zarumieniła się.
Dodaj do książki kucharskiej

BABKA PUSZYSTA - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Babka puszysta
    1.Ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie, następnie przeciśnij przez praskę. Koperek i czosnek posiekaj drobno.
  • 2
    Babka puszysta
    2.Rozpuść masło lub margarynę. Białka ubij z odrobiną soli na sztywną pianę. W dużej misce ucieraj ziemniaki dodając po jednym żółtku. Dodaj koperek i czosnek, następnie masło.
  • 3
    Babka puszysta
    3.Ubitą pianę połącz z ziemniaczaną masą. Proszek do pieczenia wymieszaj z mąką, dodaj do masy i delikatnie wymieszaj. Masę dopraw do smaku pokruszoną mini kostką Knorr.
  • 4
    Babka puszysta
    4.Formę do pieczenia posmaruj tłuszczem i oprósz tartą bułką. Przełóż ziemniaczaną masę i wstaw formę do nagrzanego do temperatury 170 stopni piekarnika - piecz około 45 minut. Pod koniec pieczenia zwiększ nieco temperaturę, aby babka zarumieniła się.
  • 5
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA W MINI KOSTKACH PIETRUSZKA KNORR

    Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
    Zobacz przepisy

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Zapiekanka ziemniaczana z boczkiem i cebulą, sałatka z fileta z kurczaka, Przepis z makaron z warzywami z patelni, obiad po wlosku, Zupa cebulowa, Pierogi z kapustą i grzybami, Kanapki z pastą z wędzonego pstrąga z przepiórczym jajem, Kanapki z pastą z pieczonego łososia z marynowanymi warzywami, filet ryby, Rolada, Kanapki z grillowanymi warzywami i kiełkami słonecznika, Przepis z makaron z, Młode ziemniaki po prowansalsku , Przepis z pierogi z mięsem farsz, Duszone warzywa, Roladki z kurczaka na szparagowym dywanie, Stek T-bone, Sielawa zapiekana, Tuńczyk marynowany, Bistecca alla Pizzaiola, czyli stek w pomidorach, Jajka, kurczak warzywach, Ryba, drobno posiekana cebula, Kanapki z pastą jajeczną i wędzonym łososiem, Zapiekany makaron penne z rukolą , Grillowany pstrąg z kaparami, Ryż, Wywar z kości, Sałatka gyros warstwowa, Surówka z kapusty włoskiej, Bigos domowy, Przepis z łopatka, zupa z młodych buraczków, Przepis z kurczak gotowany, Barszcz biały, Przepis z posiekany szczypiorek, Pierogi, sałatki z wędzonym kurczakiem -, Pierogi z kapustą i grzybami, Kanapki z śródziemnomorską salsą z tuńczykiem, Leczo - VIDEO , Golonka, Przepis z Kurczak marynata, SCHABOWY Z WARZYWAMI I KUS KUSEM :), Sałatka Gyros, Warzywa, Krewetkowy wok, Sos czosnkowy , bazylia, Przepis z mozzarella knorr, Zupa pieczarkowa, Barszcz czerwony na wołowinie , Ogórek, obiad gotowany, Befsztyk tatarski z sarniego combra, Sos czosnkowy na wódce, PO GRECKU, Zupa ogórkowa, Przepis z NA FASOLE, Placki ziemniaczane, marynata do baraniny, Pieczona golonka, Mielone