Dodaj do ksiązki kucharskiej Baranina duszona

Baranina duszona

Drukuj Pobierz PDF
minut 6 osób trudne Autor: przepisy.pl

Baranina duszona - składniki:

  • baranina - 1 kilogram
  • cebula - 3 sztuki
  • twaróg - 1 szklanka
  • sól i pieprz do smaku
  • masło - 3 łyżki

Baranina duszona - Sposób przygotowania:

  1. Mięso pokrój w dość dużą kostkę, włóż do rondla, posól, zalej wodą tak, aby zakryła całe mięso. Gotuj na wolnym ogniu około 30 minut.
  2. Odcedź mięso, wymieszaj z twarogiem, a następnie zarumień na maśle.
  3. Dodaj pokrojoną cebulę oraz wywar w którym gotowało się mięso. Posyp solą i pieprzem. Duś na wolnym ogniu do miękkości.
Dodaj do książki kucharskiej

BARANINA DUSZONA - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Mięso pokrój w dość dużą kostkę, włóż do rondla, posól, zalej wodą tak, aby zakryła całe mięso. Gotuj na wolnym ogniu około 30 minut.

2

Odcedź mięso, wymieszaj z twarogiem, a następnie zarumień na maśle.

3

Dodaj pokrojoną cebulę oraz wywar w którym gotowało się mięso. Posyp solą i pieprzem. Duś na wolnym ogniu do miękkości.

  • 4
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    KANAPKI NA KAŻDĄ OKAZJĘ

    Alarm! Niespodziewani goście pukają do drzwi. W lodówce prawie pustki, nietrudno o stan pani...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DLACZEGO MIĘSO POWINNO BYĆ SMAŻONE PRZED DUSZENIEM CZY PIECZENIEM?

    Udane danie to nie tylko składniki. O tym, jak smakować będzie potrawa decyduje także sposób...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Bawarski kąsek, Zapiekanka makaronowa, sos miesmy, makaron dla dzieci, Ryba, Przepis z kurczak duszony w warzywach, Naleśniki z kurczakiem i grzybami, Gulasz, Chłopski kociołek, Przepis z zupa serowa z serków topionych -, Przepis z krewetki mrożone, mieso na s, Przepis z bitki wołowe duszone w warzywach, Żółto-zielone nadzienie do pomidorów, Przepis z kotlet j, Kotlety wieprzowe z szałwią i jabłkiem, sos makaronu, Risotto, Przepis z wieprzowina w sosie chrzanowym, Ciasto na pizze, Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO, Leczo, Kaczka pieczona z jabłkami, makaron z chili, Warzywna sałatka z ciecierzycą , Meksykańska sałatka z rybą, Polędwiczki, Roladki z polędwicy wieprzowej, Kasza, Żeberka - VIDEO, Sałatka z kozim serem i szpinakiem, obiad s, Zapiekanka makaronowa, Chłopskie śniadanie po Śląsku, Kuskus z pieczonymi warzywami, Przepis z kiszone, Przepis z żurawina suszona, Sałatka warzywna z tuńczykiem, Kurczak kostka, Sałatka z kapustą pekińską i szynką, Ogórek, pieczone ćwiartki z kurczaka, Zupa z dyni, Zupa z mięsa gęsiego z białą fasolą, Pomidorowa zapiekanka ze świeżą bazylią, Sos śledziowy, Zupa cebulowa, Zapiekanki, Zupa serowa z kurkami i ryżem, Sałatka z brokułami i jajkiem, Przepis z filet z pieprzem, Przepis z sałatka z gotowanych ziemniaków, Żeberka, Kanapka z szynką, papryką i ogórkiem konserwowym, Przepis z ziemniaki pokrojone w plastry, Klopsiki rybne z miruny w sosie pieczarkowo-śmietankowym, Kapusta Pak Choi z krabami, Zupa z dyni, Przepis z oliwa z czosnkiem, Makaron ze szpinakiem i parmezanem, Zupa krem z dyni - VIDEO, Zupy, Słodkie naleśnikowe koperty z lodami Carte d’Or Wiśniowy likier, Ziołowa bagietka