Dodaj do ksiązki kucharskiej Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami

Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 8 osób średnie Autor: Anna Włodarczyk

Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami - składniki:

  • Rostbef wołowy - 1 kilogram
  • woda - 5 litrów
  • włoszczyzna - 1 pęczek
  • buraki ćwikłowe - 1.5 kilogramów
  • majeranek - 1 łyżka
  • śmietana 12% mała - 1 sztuka

Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami - Sposób przygotowania:

  1. Przygotowujemy wywar wołowo-warzywny. Gotujemy przez ok. godzinę rostbef wołowy razem z włoszczyzną i burakami.
  2. W międzyczasie gotujemy ziemniaki w mundurkach. Odcedzamy, obieramy i kroimy w ćwiartki.
  3. Powstały wywar odcedzamy, doprawiamy majerankiem. Dla wzmocnienia buraczkowego smaku dodajemy barszcz czerwony Knorr.
  4. Gotujemy 5 minut i zabielamy śmietaną wymieszaną z mąką, dodając je stopniowo do zupy, tak aby śmietana się nie zważyła.
  5. Podajemy z ziemniakami i posiekanym szczypiorkiem. Jest to świetna propozycja na Święta Bożego Narodzenia.
Dodaj do książki kucharskiej

BARSZCZ CZERWONY ZABIELANY Z ZIEMNIAKAMI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Przygotowujemy wywar wołowo-warzywny. Gotujemy przez ok. godzinę rostbef wołowy razem z włoszczyzną i burakami.

2

W międzyczasie gotujemy ziemniaki w mundurkach. Odcedzamy, obieramy i kroimy w ćwiartki.

3

Powstały wywar odcedzamy, doprawiamy majerankiem. Dla wzmocnienia buraczkowego smaku dodajemy barszcz czerwony Knorr.

4

Gotujemy 5 minut i zabielamy śmietaną wymieszaną z mąką, dodając je stopniowo do zupy, tak aby śmietana się nie zważyła.

5

Podajemy z ziemniakami i posiekanym szczypiorkiem. Jest to świetna propozycja na Święta Bożego Narodzenia.

  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BARSZCZ CZERWONY KNORR

    Barszcz czerwony Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DUSZONY DRÓB.

    Wszyscy lubimy mięso drobiowe. Za łatwość i szybkość przygotowania i za to, że doskonale sma...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

kurczak do piekarnika, Kuleczki serowe w sosie pomidorowo paprykowym, Sałatka z brokułami - VIDEO , Gulasz, Deser z lodami "Domek", Przepis z kus kus, Sałatka z grillowaną dynią, winogronami i serem brie, Ciasteczka Wikusi, przepisy na ogorki, jajka w sosie szczypiorkowym, ryby w occie, Pyszne ciasto marchwiano-dyniowe, Placek po zbójnicku wersja 1, Sałatka z roszponką, kurczakiem i pieczarkami, Sałatka gyros z kurczaka, Sakiewki z naleśników z lodami Panna Cotta Carte d’Or, obiad d, Przepis z obiad na dzis, makarony nadziewane, Carbonara, Sałatka z kurczakiem i ananasem - VIDEO, Spaghetti z wędzoną rybą, Risotto, Przepis z ryba papryka, Przepis z lekka kolacja, Przepis z sałatka z selerem szynką żółtym serem, Krem brokułowy, Przepis z miesa gotowane mielone, Zupa jarzynowa, Polędwiczki po warszawsku - VIDEO, Tortilla, sos do placków ziemniaczanych, smażony ser pleśniowy, filet z ryby smażony, Wyśmienite serowe paluszki, salatka-ryz, Sałatka makaronowa z fetą i oliwkami, Pieczona karkówka z dynią po meksykańsku, szaszłyki z miesem i warzywami, Przepis z kuchnia indyjska z mięsem, kuchnia dietetyczna, Kurczak, zapiekanka cukinia kiełbasa ziemniaki, Kanapki z szynką parmeńską i salsą z fig z kolendrą i chilli, Jajka, Soczyste polędwiczki wieprzowe z sosem śmietanowo - majonezowym, Pilaw z kurczaka, Pieczona karkówka w kruszonym pieprzu, Zapiekanka z parówkami i makaronem, Kaczka, Sałatka z kapusty pekińskiej , Zupa z indyka, Zapiekanki, Pstrąg, Grillowana ciabatta z pstrągiem, Dynia z imbirem, chilli i świeżą kolendrą, Sałatka meksykańska z kurczakiem, Sałatka z porów, Ciasto filo z nadzieniem jabłkowym i lodami Carte d'Or, Kanapka z pastą jajeczną pełna warzyw , Sałatki z kurczakiem, Sos jogurtowy, Charles Daigneault: Zapiekanka z wołowiny, kukurydzy, purée ziemniaczanego i sera gruyere, Potrawy wielkanocne