Dodaj do ksiązki kucharskiej Barszcz postny czerwony

Barszcz postny czerwony

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 6 osób średnie Autor: przepisy.pl

Barszcz postny czerwony - składniki:

  • liść laurowy - 1 sztuka
  • sok z cytryny - 1 łyżka
  • cukier - 1 szczypta
  • pieprz - 1 szczypta
  • sól - 1 szczypta

Barszcz postny czerwony - Sposób przygotowania:

  1. Barszcz czerwony ugotuj w wodzie, do której następnie wrzuć buraki czerwone i inne warzywa pokrojone w kostkę. Dodaj ewentualnie łyżkę masła.
  2. Dopraw liściem laurowym, solą i pieprzem do smaku, cukrem i sokiem z cytryny.
  3. Barszcz podawaj z uszkami z grzybami i kapustą.
  4. Dawniej przyrządzano barszcz grzybowy na kapuśniarce. W wodzie gotowano grzyby suszone (najlepiej borowiki, ale mogły też być podgrzybki i koźlarze) z dodatkiem szklanki soku z kiszonej kapusty. Gdy grzyby były miękkie, doprawiano kubabą, listkiem bobkowym, solą, pieprzem i cukrem. Dodawano też niekiedy, podobnie jak do barszczu czerwonego, łyżkę masła. Złośliwi nazywali ten barszcz popierdą.
Dodaj do książki kucharskiej

BARSZCZ POSTNY CZERWONY - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Barszcz postny czerwony
    1.Barszcz czerwony ugotuj w wodzie, do której następnie wrzuć buraki czerwone i inne warzywa pokrojone w kostkę. Dodaj ewentualnie łyżkę masła.
  • 2
    Barszcz postny czerwony
    2.Dopraw liściem laurowym, solą i pieprzem do smaku, cukrem i sokiem z cytryny.
  • 3
    Barszcz postny czerwony
    3.Barszcz podawaj z uszkami z grzybami i kapustą.
  • 4
    Barszcz postny czerwony
    4.Dawniej przyrządzano barszcz grzybowy na kapuśniarce. W wodzie gotowano grzyby suszone (najlepiej borowiki, ale mogły też być podgrzybki i koźlarze) z dodatkiem szklanki soku z kiszonej kapusty. Gdy grzyby były miękkie, doprawiano kubabą, listkiem bobkowym, solą, pieprzem i cukrem. Dodawano też niekiedy, podobnie jak do barszczu czerwonego, łyżkę masła. Złośliwi nazywali ten barszcz popierdą.
  • 5
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BARSZCZ CZERWONY Z GRZYBAMI KNORR

    Barszcz czerwony z grzybami Knorr
    Zobacz przepisy

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Ryba po grecku, Placki, Spaghetti ze szpinakiem i grana padano, Sos beszamelowy , Pieczone udka z boczkiem, Pieczona karkówka z chrupiącą skórką, Parówki w cieście francuskim, Zapiekanka ziemniaczano – serowa, Golonka, Zupa pieczarkowa, Zupa pomidorowa, Przepis z poledwiczki wieprzowe ze szpinakiem, Smaczne niebieskie pstrągi, Ziołowe risotto z grzybami, Jajka pod beszamelem, Naleśniki, sałatka z wedzonym kurczakiem, Przepis z ryba smażona w cieście, Przepis z zapiekanka z brokułami i makaronem, Kebab, tarta ze, ugotowani - desery - -, Rote Gruetze –słodki sos, Przepis z przepis na pite do kebaba, Sałatki, Przepis z łosoś smażony z przyprawami, Przepis z desery z cz, Cynamonowe banany w cieście, Ryż, jajka faszerowane rybą wędzoną, Krokiety ziemniaczane z pomidorową nutką, Przepis z przepisy wloskie, Lasagne drobiowa, Leczo z cukinii, Sałatka z porów, sałatka Z PAPRYKĄ I KURCZAKIEM, Świąteczny pasztet mieszany z suszonymi pomidorami , Pieczona karkówka z chrupiącą skórką, Risotto z kurczakiem i warzywami, ryz z piersią z kurczaka, Leczo, bulka tarta, Przepis z Porcja wieprzowa, ry ba i ciasto francuskie, Zapiekanka po rzymsku, Śledzie w oleju, Przepis z kotlet mielony z, Dorada w soli, Sałatka meksykańska z kurczakiem, Piersi z kurczaka z rukolą i kozim serem – VIDEO, Placki ziemniaczane, Zupa kalafiorowa, sałatka tortellini, Jagnięcina osso bucco, Calzone z pieczarkami , Focaccia z pomidorami i oliwkami , Przepis z sos do marchewki z groszkiem, Babka ziemniaczana, Włoska grzybowa Lasagne, Żurek, Przepis z potrawy z woka, ubite jajko, Kosmiczne ślimaki, Szpinak w muszelkach