Dodaj do ksiązki kucharskiej Barszcz ukraiński

Barszcz ukraiński

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 4 osób łatwe Autor: Kuba

Barszcz ukraiński - składniki:

  • pulpa pomidorowa - 200 mililitrów
  • buraki duże - 3 sztuki
  • ziemniaki - 4 sztuki
  • marchew - 2 sztuki
  • pietruszka - 1 sztuka

Barszcz ukraiński - Sposób przygotowania:

  1. Fasolę namaczamy dzień wcześniej i zostawiamy na noc w zalewie. Następnego dnia odcedzamy ją i zalewamy bulionem. Dodajemy połowę startych buraków i pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotujemy do miękkości.
  2. Na patelni szklimy cebulę, a następnie dodajemy resztę buraków oraz starte marchewki, pietruszkę i czosnek. Całość dusimy na małym ogniu kilka minut, po czym dodajemy pulpę. Doprawiamy lekko solą i pieprzem oraz odrobiną cukru.
  3. Po kolejnych kilku minutach przekładamy całość do garnka z bulionem i gotujemy 30 min. Przed podaniem zabielamy śmietaną. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej

BARSZCZ UKRAIŃSKI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Fasolę namaczamy dzień wcześniej i zostawiamy na noc w zalewie. Następnego dnia odcedzamy ją i zalewamy bulionem. Dodajemy połowę startych buraków i pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotujemy do miękkości.

2

Na patelni szklimy cebulę, a następnie dodajemy resztę buraków oraz starte marchewki, pietruszkę i czosnek. Całość dusimy na małym ogniu kilka minut, po czym dodajemy pulpę. Doprawiamy lekko solą i pieprzem oraz odrobiną cukru.

3

Po kolejnych kilku minutach przekładamy całość do garnka z bulionem i gotujemy 30 min. Przed podaniem zabielamy śmietaną. Smacznego!

  • 4
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULIONETKA WOŁOWA KNORR

    Bulionetka Wołowa Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    LIŚCIE WINA I DESKA SERÓW, CZYLI WINOGRONA SĄ WSZĘDZIE.

    Winogrona w kuchni wykorzystywane są w całości, łącznie z liśćmi. Liście winogron służą bowi...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Club Sandwich , Zapiekanka makaronowa MISURA, Pancakes z sosem malinowym, Dipy, Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO, Naleśniki, Naleśniki chińskie - VIDEO, Sałatka Gyros, Sałatki z makaronem, Przepis z ryż z patelni, Zupa grzybowa, zapiekanka z mięsem mielonym i warzywami, farsz ze szpinakiem, sos węgierski z plackami ziemniaczanymi, Przepis z makaron chiński, Kaczka nadziewana wątróbką, Tortilla, margaryna, Przepis z farsz do naleśników, Sałatki z kurczakiem, Naleśniki chińskie - VIDEO, Extra ziołowa zapiekanka z pomidorowym sosem, Makaronowa zapiekanka z kurczakiem i brokułami, Przepis z przystawki na grilla, Shake bananowy, Sałatka ziemniaczana z musztardą - VIDEO, Pizza saszetki, Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem, Naleśniki chińskie - VIDEO, Żeberka - VIDEO, Sos owocowy, Przepis z koncentrat pomidorowy, marynata do pieczenia schabu, Bigos, Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO, Schab, Przepis z świeży tuńczyk, racuszki z jabłkami, Kremowe penne z kurczakiem, boczkiem i warzywami, Ptysie z chorizo, gotowane piersi z kurczaka, Makaron, Spaghetti , Kotlety jagnięce z szałwią i rozmarynem, zupa z dyni i ziemniaków, Spaghetti z owocami morza, Sałatka Nicejska, Krupnik, Papryka, Sałatka z porów, Żurek śląski wzbogacony, Przepis z kielbasa i co, papryka mieso mielone, Potrawy wielkanocne, pieczona ryba z warzywami, Przepis z sałata lodowa, Przepis z kurczak-piers, Przepis z sałatki z mięsem, Przepis z sałatki ryżowe, Smaczna zupa na sposób meksykański, Piersi z kurczaka w cieście francuskim, Eintopf jarzynowy w tyrolskich chlebkach, Lasagne z owocami morza, Polędwica a’la Carpaccio