Dodaj do ksiązki kucharskiej Barszcz ukraiński

Barszcz ukraiński

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 4 osób łatwe Autor: Kuba

Barszcz ukraiński - składniki:

  • pulpa pomidorowa - 200 mililitrów
  • buraki duże - 3 sztuki
  • ziemniaki - 4 sztuki
  • marchew - 2 sztuki
  • pietruszka - 1 sztuka

Barszcz ukraiński - Sposób przygotowania:

  1. Fasolę namaczamy dzień wcześniej i zostawiamy na noc w zalewie. Następnego dnia odcedzamy ją i zalewamy bulionem. Dodajemy połowę startych buraków i pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotujemy do miękkości.
  2. Na patelni szklimy cebulę, a następnie dodajemy resztę buraków oraz starte marchewki, pietruszkę i czosnek. Całość dusimy na małym ogniu kilka minut, po czym dodajemy pulpę. Doprawiamy lekko solą i pieprzem oraz odrobiną cukru.
  3. Po kolejnych kilku minutach przekładamy całość do garnka z bulionem i gotujemy 30 min. Przed podaniem zabielamy śmietaną. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej

BARSZCZ UKRAIŃSKI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Fasolę namaczamy dzień wcześniej i zostawiamy na noc w zalewie. Następnego dnia odcedzamy ją i zalewamy bulionem. Dodajemy połowę startych buraków i pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotujemy do miękkości.

2

Na patelni szklimy cebulę, a następnie dodajemy resztę buraków oraz starte marchewki, pietruszkę i czosnek. Całość dusimy na małym ogniu kilka minut, po czym dodajemy pulpę. Doprawiamy lekko solą i pieprzem oraz odrobiną cukru.

3

Po kolejnych kilku minutach przekładamy całość do garnka z bulionem i gotujemy 30 min. Przed podaniem zabielamy śmietaną. Smacznego!

  • 4
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULIONETKA DOMOWA WOŁOWA KNORR

    Bulionetka Domowa Wołowa Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DZICZYZNA LUBI WINO, CZYLI MIĘSO, KTÓRE ROZPŁYWA SIĘ W USTACH

    Jeśli już mówimy o gotowaniu z winem, musimy pamiętać o jednej zasadniczej sprawie. Otóż nie...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Szynkowa sałatka z jabłkiem i serem, Zapiekanka ziemniaczana z boczkiem i cebulą, Cepeliny grzybowe, góralskie, Bigos, Marynata pierś z kurczaka, Śledzie, Potrawka z brokułów po niemiecku, Smażony ryż po chińsku, udka kurczaka przepisy, Sola panierowana z krabami, Żurek, Przepis z Przepisy karnawałowe, Zupa ogórkowa - VIDEO, Sałatki, Przepis z sosy do ryżu, Zupa kalafiorowa, kostka drobiowa, Pomidorowy sos do pizzy, Sałatka z dyni ze świeżą kolendrą, Wielkanocne ciasteczka ., mizeria z ogorka ze smietana -, Ryba po grecku, Soczyste polędwiczki wieprzowe z sosem śmietanowo - majonezowym, Salsa, Świąteczny pasztet mieszany z suszonymi pomidorami , Polędwiczki, Aksamitna zupa z bobu, Zupa cebulowa, Przekąski, Przepis z kurczak w woreczku, Pieczone udka z boczkiem, Pieczona karkówka w kruszonym pieprzu, Gulasz warzywny, zupa serow, Sałatka grecka, Pieczeń z serem feta, Bulgur z warzywami, zupe z pora, mieso inaczej, Polędwiczki wieprzowe, Sałatka z kapusty pekińskiej , Żeberka z miodem i soją, Kurczak z brukselką, Karp w galarecie, smażony makaron z krewetkami, Chińskie sajgonki, drobiowa, Wieprzowe dim sum, Zapiekanki, Malinowy deser, Przepis z sałatki latwe, Ryż smażony z warzywami, Przepis z zapiekanka z ziemniaka i, Przepis z śledzie w oleju, Pieczeń, Sałatka z kurczakiem i ryżem, Zapiekanka ziemniaczana z boczkiem i cebulą, polędwiczki wieprzowe z pieczonymi ziemniakami, Przepis z szpinak mrożony na patelni, Zupa z fasoli i chorizo, Przepis z Obiad z fasoli, Przepis z szpinak z jajkiem, Klasyczna szkolna kanapka z kurczakiem