Dodaj do ksiązki kucharskiej Barszcz ukraiński

Barszcz ukraiński

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 4 osób łatwe Autor: Kuba

Barszcz ukraiński - składniki:

  • pulpa pomidorowa - 200 mililitrów
  • buraki duże - 3 sztuki
  • ziemniaki - 4 sztuki
  • marchew - 2 sztuki
  • pietruszka - 1 sztuka

Barszcz ukraiński - Sposób przygotowania:

  1. Fasolę namaczamy dzień wcześniej i zostawiamy na noc w zalewie. Następnego dnia odcedzamy ją i zalewamy bulionem. Dodajemy połowę startych buraków i pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotujemy do miękkości.
  2. Na patelni szklimy cebulę, a następnie dodajemy resztę buraków oraz starte marchewki, pietruszkę i czosnek. Całość dusimy na małym ogniu kilka minut, po czym dodajemy pulpę. Doprawiamy lekko solą i pieprzem oraz odrobiną cukru.
  3. Po kolejnych kilku minutach przekładamy całość do garnka z bulionem i gotujemy 30 min. Przed podaniem zabielamy śmietaną. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej

BARSZCZ UKRAIŃSKI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Fasolę namaczamy dzień wcześniej i zostawiamy na noc w zalewie. Następnego dnia odcedzamy ją i zalewamy bulionem. Dodajemy połowę startych buraków i pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotujemy do miękkości.

2

Na patelni szklimy cebulę, a następnie dodajemy resztę buraków oraz starte marchewki, pietruszkę i czosnek. Całość dusimy na małym ogniu kilka minut, po czym dodajemy pulpę. Doprawiamy lekko solą i pieprzem oraz odrobiną cukru.

3

Po kolejnych kilku minutach przekładamy całość do garnka z bulionem i gotujemy 30 min. Przed podaniem zabielamy śmietaną. Smacznego!

  • 4
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULIONETKA WOŁOWA KNORR

    Bulionetka wołowa Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    NA ŚWIĘTA INACZEJ, CZYLI TRADYCJA NA NOWO

    Tradycyjne dania, podawane rok po roku warto odkryć na nowo. Gdy czujemy się pewnie przy prz...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Polędwiczki wieprzowe, Sałatka szpinakowa , Sałatka ryżowa z warzywami, kurczak z oliwkami, Lasagne z bakłażanem, szpinakiem i serem feta, Przepis z dania o, mieso z owocami, Karkówka, Zupa pieczarkowa, Placuszki z cukinii, Wyśmienita zapiekanka z serem i cebulką, Przepis z sos do pierogów z mięsem, Przystawki, Zapiekanka z ziemniaków, mięsa i pieczarek, Zupa krem, Sałatka meksykańska z kurczakiem, Zupa jarzynowa z mieszanką kasz, Lasagne, fileta z łososia z piekarnika, Przepis z sałatka ze smażonego kurczaka, Przepis z co zrobic na obiad, Sos czosnkowy , Bułeczki zapiekane z mięsem, Sałatka z pepperoni i ryżem, Kotleciki z jajek a la carbonara, Indyjskie Gazpacho, Sałatka ze śledziem, Kanapki na imprezę z łososiem i porzeczkami, Kremowa zupa z dyni, Przepis z czerwona cebula sos, kurczak udka, Sałatka Agi, Przepis z kurczak z czosnkiem, Szaszłyki z indyka z chorizo i pieczarkami, Zupa cebulowa, Tortilla, Pieczeń, Przepis z gulasz wp, Przepis z smażona cukinia, TAPAS: Oliwki na ostro, Przepis z ryż ser, Tajska zupa z owocami morza, Przepis z Zapiekanka Ziemniaczana z warzywami na patelnie, Masło paprykowe, Sałatka z rydzami, Sos madera, Roladki z grillowanego bakłażana z jajkiem, koprem i nutą czosnku, Przepis z Ziemniaki po gó, Przepis z mielony z farszem, Sos oliwkowy, Pierogi z jagodami, Korczak Generała Tso, Kebab w kajzerce, Polędwiczki wieprzowe, Żeberka, Gulasz, meksykanska kuchnia, knorr ziemniaki, Papryka, Przepis z pierogi z kapustą i z mięsem, Zapiekanka z ziemniaków, mięsa i pieczarek, Brokuły, Pierogi leniwe, Przepis z lopatka bez kości