Dodaj do ksiązki kucharskiej Barszcz ukraiński

Barszcz ukraiński

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 4 osób łatwe Autor: Kuba

Barszcz ukraiński - składniki:

  • pulpa pomidorowa - 200 mililitrów
  • buraki duże - 3 sztuki
  • ziemniaki - 4 sztuki
  • marchew - 2 sztuki
  • pietruszka - 1 sztuka

Barszcz ukraiński - Sposób przygotowania:

  1. Fasolę namaczamy dzień wcześniej i zostawiamy na noc w zalewie. Następnego dnia odcedzamy ją i zalewamy bulionem. Dodajemy połowę startych buraków i pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotujemy do miękkości.
  2. Na patelni szklimy cebulę, a następnie dodajemy resztę buraków oraz starte marchewki, pietruszkę i czosnek. Całość dusimy na małym ogniu kilka minut, po czym dodajemy pulpę. Doprawiamy lekko solą i pieprzem oraz odrobiną cukru.
  3. Po kolejnych kilku minutach przekładamy całość do garnka z bulionem i gotujemy 30 min. Przed podaniem zabielamy śmietaną. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej

BARSZCZ UKRAIŃSKI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Fasolę namaczamy dzień wcześniej i zostawiamy na noc w zalewie. Następnego dnia odcedzamy ją i zalewamy bulionem. Dodajemy połowę startych buraków i pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotujemy do miękkości.

2

Na patelni szklimy cebulę, a następnie dodajemy resztę buraków oraz starte marchewki, pietruszkę i czosnek. Całość dusimy na małym ogniu kilka minut, po czym dodajemy pulpę. Doprawiamy lekko solą i pieprzem oraz odrobiną cukru.

3

Po kolejnych kilku minutach przekładamy całość do garnka z bulionem i gotujemy 30 min. Przed podaniem zabielamy śmietaną. Smacznego!

  • 4
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULIONETKA DOMOWA WOŁOWA KNORR

    Bulionetka Domowa Wołowa Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    MAKARON I POMIDORY – MAŁŻEŃSTWO IDEALNE

    Zastanawiacie się pewnie jak to z tymi pomidorami jest, że jedne smakują tak, że nie można s...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Sałatka z selerów z zielonym groszkiem , Szybka karpatka, zupa serowa z serków topionych -, Nadziewane skorupki ziemniaków, Placek po zbójnicku wersja 1, Salsa, Gyros z kurczakiem, Barszcz biały, kurczak owocami, karczek pieczony w piekarniku -, Babka majonezowa, Przepis z majonez - do sosu, Dip rzodkiewkowy, Uszka z kaszą jęczmienną, Placki ziemniaczane, Szynka zapiekana z musztardą i miodem, Placki owsiane z warzywami, Sorbet z kiwi , Przepis z indyk smażony, dania dietetyczne, Gyros z kurczakiem, Oscypek z ciemnym sosem żurawinowym , kiszone rydze, Chilli con carne z chlebkiem pita, Zupa fasolowa z wędzonym boczkiem i czosnkową nutą, Stek z łososia w grzybowym sosie, Potrawka z kurczaka, pierś z kurczaka obiad, Przepis z zapiekanka po, Zupa ogórkowa, Przepis z zupy z krewetki, Rosół, Pleśniowy z grilla, Przepis z hiszpanskie, Gofry ze szpinakiem i łososiem, Omlet z otrębami - pyszne śniadanko !!!, Forszmak pieczony w bułce, Kosmiczne ślimaki, Łódeczki z selera nadziewane pastą paprykową, Ogórek, Naleśniki faszerowane, duszona w cebuli, Ryż, Klasyczna włoska Carbonara, surówka z kapusta pekińska, Cytryny faszerowane rybą, Risotto z kurczakiem i warzywami, mięso ze szparagami, Przepis z makarony z majonezem, Przepis z makarony sałatka, szaszlyki z piekarnika, Zupa kalafiorowa, Zupa jarzynowa, Pierś z kurczaka pieczona, salatka z bialej kapusty, Gofry z rukolą i łososiem wędzonym , Przepis z przystawki z łososia wędzonego, Przepis z latwa zapiekanka, Pikantna zupa pomidorowa z bazylią, Leczo, Placki ziemniaczane, Karp, Przepisy kulinarne ze zdjęciami, Naleśniki z kurczakiem i grzybami