Dodaj do ksiązki kucharskiej Barszcz ukraiński

Barszcz ukraiński

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 4 osób łatwe Autor: Kuba

Barszcz ukraiński - składniki:

  • pulpa pomidorowa - 200 mililitrów
  • buraki duże - 3 sztuki
  • ziemniaki - 4 sztuki
  • marchew - 2 sztuki
  • pietruszka - 1 sztuka

Barszcz ukraiński - Sposób przygotowania:

  1. Fasolę namaczamy dzień wcześniej i zostawiamy na noc w zalewie. Następnego dnia odcedzamy ją i zalewamy bulionem. Dodajemy połowę startych buraków i pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotujemy do miękkości.
  2. Na patelni szklimy cebulę, a następnie dodajemy resztę buraków oraz starte marchewki, pietruszkę i czosnek. Całość dusimy na małym ogniu kilka minut, po czym dodajemy pulpę. Doprawiamy lekko solą i pieprzem oraz odrobiną cukru.
  3. Po kolejnych kilku minutach przekładamy całość do garnka z bulionem i gotujemy 30 min. Przed podaniem zabielamy śmietaną. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej

BARSZCZ UKRAIŃSKI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Fasolę namaczamy dzień wcześniej i zostawiamy na noc w zalewie. Następnego dnia odcedzamy ją i zalewamy bulionem. Dodajemy połowę startych buraków i pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotujemy do miękkości.

2

Na patelni szklimy cebulę, a następnie dodajemy resztę buraków oraz starte marchewki, pietruszkę i czosnek. Całość dusimy na małym ogniu kilka minut, po czym dodajemy pulpę. Doprawiamy lekko solą i pieprzem oraz odrobiną cukru.

3

Po kolejnych kilku minutach przekładamy całość do garnka z bulionem i gotujemy 30 min. Przed podaniem zabielamy śmietaną. Smacznego!

  • 4
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULIONETKA DOMOWA WOŁOWA KNORR

    Bulionetka Domowa Wołowa Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WOŁOWINA IDEALNA, CZYLI JAK DOBRAĆ RODZAJ WOŁOWINY DO POTRAWY?

    Części wołowiny bardzo różnią się od siebie, co oznacza, że w zależności od rodzaju, najleps...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

sałatki hiszpańskie, Zapiekanka rodzinna, Świąteczna kapusta z grzybami, Szejk truskawkowy , Terrina warzywna II, Zapiekanka z makaronu - VIDEO, Sałatka warzywna z tuńczykiem, Przepis z szpinak z serem plesniowym, Kapusta biała na gęsto, Zupa grochowa, Przepis z grillowanie na patelni przepisy, Przepis z Kostka do, Bigos z ryżem, Surówka z kapusty pekińskiej, Gyros z kurczakiem, Jajka, kapusta duszona z pomidorami, Przepis z mieso rolada, Zupa z soczewicy, papryka faszerowana serem feta, Likier piernikowy, Kebab, DANIA GŁOWNE na boze narodzenie, rogaliki francuskie, Risotto z kurczakiem i warzywami, plastry łososia, Zupa Casanovy, czyli borowikowa z nutą trufli , Kaczka, Sałatka z białej fasoli, Dania z ryżem, Przepis z pieczarki faszerowane z grilla, Przepis z danie z pieczarkami i ryżem, Przepis z na miodzie, Przepis z knor pl, Gruszki w sosie karmelowym, Zapiekanka po rzymsku, przystawki z łososia wędzonego, Karkówka, Pieczony indyk w galarecie, KOTLETY JĘCZMIENNE, Gulasz góralski z kiszoną kapustą, pierś z kurczaka obiad, Zupa szczawiowa, sos knorra, Carpaccio z wołowiny, Roladki z kurczaka w cukinii i pomidorach, przepis na zalewajke, Rzeszowskie placki ziemniaczane, Schabowy z ryżem i warzywami , Przepis z sos smietanowy ze szpinakiem, Gulasz węgierski, Kurczak duszony z fasolką, Pstrąg, Sałatki z makaronem, Kremowa zupa z dyni, Nadziewane cebule , Warzywa, Kluski , Tortilla, Ziemniaki zapiekane w ziołach, makaron wloski, Leczo - VIDEO , Kremowa zupa z dyni, Zielona kanapka z pastą z bobu oraz serem feta