Dodaj do ksiązki kucharskiej Barszcz ukraiński

Barszcz ukraiński

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 4 osób łatwe Autor: Kuba

Barszcz ukraiński - składniki:

  • pulpa pomidorowa - 200 mililitrów
  • buraki duże - 3 sztuki
  • ziemniaki - 4 sztuki
  • marchew - 2 sztuki
  • pietruszka - 1 sztuka

Barszcz ukraiński - Sposób przygotowania:

  1. Fasolę namaczamy dzień wcześniej i zostawiamy na noc w zalewie. Następnego dnia odcedzamy ją i zalewamy bulionem. Dodajemy połowę startych buraków i pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotujemy do miękkości.
  2. Na patelni szklimy cebulę, a następnie dodajemy resztę buraków oraz starte marchewki, pietruszkę i czosnek. Całość dusimy na małym ogniu kilka minut, po czym dodajemy pulpę. Doprawiamy lekko solą i pieprzem oraz odrobiną cukru.
  3. Po kolejnych kilku minutach przekładamy całość do garnka z bulionem i gotujemy 30 min. Przed podaniem zabielamy śmietaną. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej

BARSZCZ UKRAIŃSKI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Fasolę namaczamy dzień wcześniej i zostawiamy na noc w zalewie. Następnego dnia odcedzamy ją i zalewamy bulionem. Dodajemy połowę startych buraków i pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotujemy do miękkości.

2

Na patelni szklimy cebulę, a następnie dodajemy resztę buraków oraz starte marchewki, pietruszkę i czosnek. Całość dusimy na małym ogniu kilka minut, po czym dodajemy pulpę. Doprawiamy lekko solą i pieprzem oraz odrobiną cukru.

3

Po kolejnych kilku minutach przekładamy całość do garnka z bulionem i gotujemy 30 min. Przed podaniem zabielamy śmietaną. Smacznego!

  • 4
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULIONETKA DOMOWA WOŁOWA KNORR

    Bulionetka Domowa Wołowa Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DUSZONA WIEPRZOWINA. GOLONKA NIE TYLKO DLA PANÓW.

    Golonka wieprzowa to doskonałe, delikatne mięso, które odpowiednio potraktowane, będzie rozp...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Pierogi, Przepis z sos pesto z makaronem, Przepis z smażone warzywa z kurczakiem, Spaghetti Bolognese, biale wino, Pierś z kurczaka pieczona, Kurczak pieczony z natką pietruszki, Potrawka z kurczaka, Sałatka warzywna z tuńczykiem, Kanapki z grillowanymi warzywami i kiełkami słonecznika, Bigos - VIDEO, Pstrąg, Chińskie sajgonki, jajko z maka, Rosolnik, Delikatny schab, po prostu gotuj, Kanapki z pastą z wędzonego pstrąga z przepiórczym jajem, Pomidorowy sos do pizzy, Kanapki z szynką schwarzwaldzką i smażonym serem pleśniowym, Zapiekanki, jogurt na ostro, Królik pieczony, Pikantna zielona salsa, Spaghetti , Delikatny schab, Sałatka meksykańska z kurczakiem, Zupa z soczewicy, Przepis z sałatki z mięsem, jajka kurczak, Lody waniliowe z truskawkami polane likierem, pieczen ze schabu, Sałatka z selera i fasoli, Papryka, Karp w galarecie, Dobra sałatka z pieczarkami , ziemniaki z czosnkiem, Taco muszle, Zapiekanka Gyros , Pasztet, przepis na sos spaghetti z pomidorów, Relish z mango i cebuli, marynata do kurczaka, Sosy, Przepis z sałata lodowa, Przepis z skrzydelka z kurczaka, Zupa ogórkowa, Warzywa, Grzybowe poduszeczki, Mini kotleciki z grzybowym smaczkiem , Żołądki w sosie cebulowym, sałatka z k, Sałatka z dynią w curry, pierś z kurczaka ze szpinakiem i serem, sos do zapiekanki makaronowej, Zapiekany oscypek, Jajka, Przepis z przepisy zu, Przepis z kurczak w oliwie, Przepis z na miodzie, Sałatka z makaronem tortellini - VIDEO, Krem z czerwonych warzyw , Pieczone udka z boczkiem, Zupa cebulowa