Dodaj do ksiązki kucharskiej Barszcz ukraiński

Barszcz ukraiński

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 4 osób łatwe Autor: Kuba

Barszcz ukraiński - składniki:

  • pulpa pomidorowa - 200 mililitrów
  • buraki duże - 3 sztuki
  • ziemniaki - 4 sztuki
  • marchew - 2 sztuki
  • pietruszka - 1 sztuka

Barszcz ukraiński - Sposób przygotowania:

  1. Fasolę namaczamy dzień wcześniej i zostawiamy na noc w zalewie. Następnego dnia odcedzamy ją i zalewamy bulionem. Dodajemy połowę startych buraków i pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotujemy do miękkości.
  2. Na patelni szklimy cebulę, a następnie dodajemy resztę buraków oraz starte marchewki, pietruszkę i czosnek. Całość dusimy na małym ogniu kilka minut, po czym dodajemy pulpę. Doprawiamy lekko solą i pieprzem oraz odrobiną cukru.
  3. Po kolejnych kilku minutach przekładamy całość do garnka z bulionem i gotujemy 30 min. Przed podaniem zabielamy śmietaną. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej

BARSZCZ UKRAIŃSKI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Fasolę namaczamy dzień wcześniej i zostawiamy na noc w zalewie. Następnego dnia odcedzamy ją i zalewamy bulionem. Dodajemy połowę startych buraków i pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotujemy do miękkości.

2

Na patelni szklimy cebulę, a następnie dodajemy resztę buraków oraz starte marchewki, pietruszkę i czosnek. Całość dusimy na małym ogniu kilka minut, po czym dodajemy pulpę. Doprawiamy lekko solą i pieprzem oraz odrobiną cukru.

3

Po kolejnych kilku minutach przekładamy całość do garnka z bulionem i gotujemy 30 min. Przed podaniem zabielamy śmietaną. Smacznego!

  • 4
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULIONETKA DOMOWA WOŁOWA KNORR

    Bulionetka Domowa Wołowa Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    TAJEMNICZE AROMATY Z DALEKIEGO WSCHODU. MIESZANKA GARAM MASALA.

    Tajemnicza i aromatyczna mieszanka często pojawiająca się w przepisach kuchni indyjskiej to ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Szybka sałatka z kiełków fasoli z papryką, Sos słodko-kwaśny, Winogrona w gorgonzoli i prazonych orzechach laskowych, Zapiekanka rodzinna, Przepis z pieczen ze schabu, Kutia, Jajka, Roladki z indyka w pomidorowym sosie, Szaszłyki z ryby i krewetek, Spagetti z mięsem wieprzowym z karkówki, Pieprz w kulkach, Przepis z pieczone mięso wieprzowe, Warzywny omlet, zapiekanka bezmięsna, Sos słodko-kwaśny, zupa ogórkowa z kiszonych ogórków, Przepis z na miodzie, Sałatki, Makaron z kurczakiem i pieczarkami, Przepis z soczewica zielona, Kurczak, Przepis z roztrzepane jajka, sosy winegret, Pierniczki, Zapiekane nachos z serem, Przystawki, Sos beszamelowy , Przepis z makarony z ziolami, Karp, Sałatka gyros warstwowa, Pierogi z dynią w sosie szałwiowym, Dynia, Zapiekany Pan Kartofel, Przepis z sałatka z jajkami i żółtym serem, kuchnia w, Ratatouille, Farfalle z boczkiem, jajkami i mozzarellą, Doskonała zapiekanka z makrelą, Sałatka z makaronem tortellini - VIDEO, Wakacyjna kanapka z kurczakiem, Zapiekanka z ziemniakow, Przepis z ryż arborio do risotto, ze schabu, Zupa grochowa, Bigos staropolski, Przepis z wykwintny obiad, Zupa gulaszowa, zapiekanka z tartych ziemniaków, Złocisty filet z kurczaka z sosem serowo-pieczarkowym, Cebula faszerowana, bakłażan zapiekany z mięsem mielonym, Makaron z kurczakiem i pieczarkami, Zupa kalafiorowa, Przepis z po prostu gotuj, Kutia, Polędwiczka z grzybami, Dania z ryżem, Gołąbki bez zawijania wegetariańskie, Gołąbki, przepisy zu, Lekka zupa pomidorowa, Przepis z dodatki do obiadu, Pikantne sakiewki, Migdałowe ciasteczka z koniakiem