Dodaj do ksiązki kucharskiej Barszcz ukraiński

Barszcz ukraiński

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 4 osób łatwe Autor: Kuba

Barszcz ukraiński - składniki:

  • pulpa pomidorowa - 200 mililitrów
  • buraki duże - 3 sztuki
  • ziemniaki - 4 sztuki
  • marchew - 2 sztuki
  • pietruszka - 1 sztuka

Barszcz ukraiński - Sposób przygotowania:

  1. Fasolę namaczamy dzień wcześniej i zostawiamy na noc w zalewie. Następnego dnia odcedzamy ją i zalewamy bulionem. Dodajemy połowę startych buraków i pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotujemy do miękkości.
  2. Na patelni szklimy cebulę, a następnie dodajemy resztę buraków oraz starte marchewki, pietruszkę i czosnek. Całość dusimy na małym ogniu kilka minut, po czym dodajemy pulpę. Doprawiamy lekko solą i pieprzem oraz odrobiną cukru.
  3. Po kolejnych kilku minutach przekładamy całość do garnka z bulionem i gotujemy 30 min. Przed podaniem zabielamy śmietaną. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej

BARSZCZ UKRAIŃSKI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Fasolę namaczamy dzień wcześniej i zostawiamy na noc w zalewie. Następnego dnia odcedzamy ją i zalewamy bulionem. Dodajemy połowę startych buraków i pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotujemy do miękkości.

2

Na patelni szklimy cebulę, a następnie dodajemy resztę buraków oraz starte marchewki, pietruszkę i czosnek. Całość dusimy na małym ogniu kilka minut, po czym dodajemy pulpę. Doprawiamy lekko solą i pieprzem oraz odrobiną cukru.

3

Po kolejnych kilku minutach przekładamy całość do garnka z bulionem i gotujemy 30 min. Przed podaniem zabielamy śmietaną. Smacznego!

  • 4
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULIONETKA DOMOWA WOŁOWA KNORR

    Bulionetka Domowa Wołowa Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BÓB W ROLI GŁÓWNEJ. NA CIEPŁO I W ZUPACH.

    Dziś także o bobie, zielonym, letnim skarbie. W najprostszej postaci można podać go na ciepł...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Zupa krem z dyni - VIDEO, zupa z białej rzodkwi, Sosy, Mięsne kulki z niebieskim serem , Przepis z ryba z maslem, płatki, Kalafior z pomidorami, Jajka w sosie tatarskim , Dip do grillowanych warzyw , Smażony ryż z krewetkami i zielonym groszkiem, zupa serowa z serków topionych -, Bigos domowy, Ryba po grecku, Zupa jarzynowa, Przepis z placki z miodem przekładane kaszą manną, Schab w pięciu smakach, Schab, salatka z bialej kapusty, Przepis z kiszone rydze, Tłusty czwartek, NA FASOLE, Sałatka z kurczakiem , Przepis z sos to pizzy, Dip do grillowanych warzyw , Przepis z np zupy, Sałatka Nicejska, Wykwintne zapiekane małże, Zapiekanka po rzymsku, hiszpanskie, Karkówka, Sałatka z grillowaną nektarynką i cukinią oraz z żółtym serem, Przepis z przepisy na rybę, Kurczak, Zupa grzybowa, Naleśniki, krabowa salatka, Zapiekane kiełbaski , Zapiekanka ziemniaczano – serowa, wykwintne zupy, Oryginalne włoskie ciasto na pizzę, Risotto z kurczakiem i warzywami, Zupa z dyni, czarna po, Barszcz czerwony z jajeczną wkładką, Tortilla - VIDEO, Żeberka, Carbonara, Chrupery drobiowe w tortilli z sosem serowym, Pulpeciki w sosie paprykowym, Pieczarki w kąpieli czosnkowej, Torciki bezowe, Przepis z pomidory m, Przepis z szklanka miodu, Barszcz czerwony, Potrwaka w szwjcarkim stylu, Bigos domowy, Kebab, Kieszonki drobiowe z cukinią i soczewicą, rogaliki francuskie, Domowe ogórki konserwowe, Sałatka z serem feta, gotowane mięso mielone, pierś z kurczaka obiad, Świderki w sosie z dyni