Dodaj do ksiązki kucharskiej Barszcz wigilijny

Barszcz wigilijny

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 6 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Barszcz wigilijny - składniki:

  • ziele angielskie
  • główka obranego czosnku - 1 sztuka
  • ocet jabłkowy - 2 łyżeczki
  • cukier - 2 łyżki
  • uszka
  • mąka - 30 dekagramów
  • jajko - 1 sztuka
  • woda - 120 mililitrów
  • sól - 1 szczypta
  • kapusta kiszona - 30 dekagramów
  • suszone grzyby - 2 dekagramy
  • masło - 1 łyżka
  • gałka muszkatołowa - 1 szczypta

Barszcz wigilijny - Sposób przygotowania:

  1. Umyj dokładnie buraki. Warzywa i jabłka rozdrobnij na mniejsze kawałki i zalej 3 litrami wody.
  2. Dodaj przyprawy i całą główkę obranego czosnku. Następnie dodaj ocet oraz cukier i zaczekaj, aż barszcz się zagotuje. Wszystko razem gotuj jeszcze ok. 2 godzin na wolnym ogniu. Po tym czasie odstaw zupę w chłodne miejsce i pozostaw pod przykryciem do następnego dnia.
  3. Następnie przecedź barszcz (powinno być około 2 litrów czystego buraczanego wywaru) i dopraw go do smaku torebką Barszczu czerwonego Knorr, co z pewnością poprawi smak i korzystnie wpłynie zarówno na aromat, jak i kolor.
  4. Uszka: Zagnieć ciasto z mąki, jajka, wody i szczypty soli.
  5. Posiekaj kapustę i ugotuj z grzybami oraz masłem (lub margaryną).
  6. Dodaj pokruszoną Przyprawę w mini kostkach Czosnek Knorr, gałkę muszkatołową i pieprz. Wszystko razem wymieszaj.
  7. Rozwałkuj ciasto na grubość 2 mm. Wykrój szklanką krążki, po czym na każdy nałóż farsz i zawijaj uszka. Gotuj je 6-8 minut, po czym podawaj zalane barszczem.
Dodaj do książki kucharskiej

BARSZCZ WIGILIJNY - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Umyj dokładnie buraki. Warzywa i jabłka rozdrobnij na mniejsze kawałki i zalej 3 litrami wody.

2

Dodaj przyprawy i całą główkę obranego czosnku. Następnie dodaj ocet oraz cukier i zaczekaj, aż barszcz się zagotuje. Wszystko razem gotuj jeszcze ok. 2 godzin na wolnym ogniu. Po tym czasie odstaw zupę w chłodne miejsce i pozostaw pod przykryciem do następnego dnia.

3

Następnie przecedź barszcz (powinno być około 2 litrów czystego buraczanego wywaru) i dopraw go do smaku torebką Barszczu czerwonego Knorr, co z pewnością poprawi smak i korzystnie wpłynie zarówno na aromat, jak i kolor.

4

Uszka: Zagnieć ciasto z mąki, jajka, wody i szczypty soli.

5

Posiekaj kapustę i ugotuj z grzybami oraz masłem (lub margaryną).

6

Dodaj pokruszoną Przyprawę w mini kostkach Czosnek Knorr, gałkę muszkatołową i pieprz. Wszystko razem wymieszaj.

7

Rozwałkuj ciasto na grubość 2 mm. Wykrój szklanką krążki, po czym na każdy nałóż farsz i zawijaj uszka. Gotuj je 6-8 minut, po czym podawaj zalane barszczem.

  • 8
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BARSZCZ CZERWONY KNORR

    Barszcz czerwony Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    TAJEMNICZE AROMATY Z DALEKIEGO WSCHODU. MIESZANKA GARAM MASALA.

    Tajemnicza i aromatyczna mieszanka często pojawiająca się w przepisach kuchni indyjskiej to ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Przepis z naleśniki ze szpinakiem i z suszonymi pomidorami, Przepis z knorr piers z kurczaka, Zapiekanka rodzinna, Berlińska Kartoflanka, Przepis z desery z cz, Przepis z sałatka z grzankami i kurczakiem, Sałata z cykorią i orzechami - VIDEO, hummus, Zapiekany Pan Kartofel, Zupa ogórkowa, Dynia, Obiad, Wiosenna sałatka, Przepis z pieczarki pokrojone w ćwiartki, Ryba po grecku, żeberka po amerykańsku, Żeberka, Przepis z salatka z owoców, Przepis z gotowana kapusta, Przepis z salatka do Kurczak, pieczone ziemniaki w talarkach, salatka z paluszkow krabowych, Sałatka "Tzatziki" z kurczakiem , Pasztet z wątróbki drobiowej, Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO, sosy tzatziki, Królewski tort, Pierś z kurczaka, Kosmiczne ślimaki, Spaghetti aglio olio, Przepis z obiad z ziemniaka, Przepis z kurczak filet, Przepis z sałatka z pieczarek i jajek, przystawki z krakersami, Surówka z czerwonej kapusty po azjatycku , Zapiekanka z ziemniakow, Pierogi z jagodami, kotlety na obiad, Thai Satay & Shripms, Zapiekanka Ziemniaczana z łososiem wędzonym, Jajka w pomidorach, Gyros, zupa grochowa z ziemniakami, Gulasz, Twarogowe ogórki, Sos beszamelowy , Lasagne drobiowa, Drobiowa nadziewka, Lasagne drobiowa, Pomidorowy sos do pizzy, Ryż na słodko z owocami, Chińskie sajgonki, Spagetti z mięsem wieprzowym z karkówki, Pasztet, Ciasto na pizze, Schab w pięciu smakach, Babeczki z cukinii, Leczo, Przepis z obiad WARZYWA, Przystawka z wątróbek i papryki, Spagetti z mięsem wieprzowym z karkówki, Duszone golonki w kapuście kiszonej, Krewetki pesto, Clafoutis z pomidorkami koktajlowymi