Dodaj do ksiązki kucharskiej Barszcz wigilijny

Barszcz wigilijny

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 6 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Barszcz wigilijny - składniki:

  • ziele angielskie
  • główka obranego czosnku - 1 sztuka
  • ocet jabłkowy - 2 łyżeczki
  • cukier - 2 łyżki
  • uszka
  • mąka - 30 dekagramów
  • jajko - 1 sztuka
  • woda - 120 mililitrów
  • sól - 1 szczypta
  • kapusta kiszona - 30 dekagramów
  • suszone grzyby - 2 dekagramy
  • masło - 1 łyżka
  • gałka muszkatołowa - 1 szczypta

Barszcz wigilijny - Sposób przygotowania:

  1. Umyj dokładnie buraki. Warzywa i jabłka rozdrobnij na mniejsze kawałki i zalej 3 litrami wody.
  2. Dodaj przyprawy i całą główkę obranego czosnku. Następnie dodaj ocet oraz cukier i zaczekaj, aż barszcz się zagotuje. Wszystko razem gotuj jeszcze około 2 godzin na wolnym ogniu. Po tym czasie odstaw zupę w chłodne miejsce i pozostaw pod przykryciem do następnego dnia.
  3. Następnie przecedź barszcz (powinno być około 2 litrów czystego buraczanego wywaru) i dopraw go do smaku torebką Barszczu czerwonego Knorr, co z pewnością poprawi smak i korzystnie wpłynie zarówno na aromat, jak i kolor.
  4. Uszka: Zagnieć ciasto z mąki, jajka, wody i szczypty soli.
  5. Posiekaj kapustę i ugotuj z grzybami oraz masłem (lub margaryną).
  6. Dodaj pokruszoną Przyprawę w mini kostkach Czosnek Knorr, gałkę muszkatołową i pieprz. Wszystko razem wymieszaj.
  7. Rozwałkuj ciasto na grubość 2 milimetrów. Wykrój szklanką krążki, po czym na każdy nałóż farsz i zawijaj uszka. Gotuj je 6-8 minut, po czym podawaj zalane barszczem.
Dodaj do książki kucharskiej

BARSZCZ WIGILIJNY - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Umyj dokładnie buraki. Warzywa i jabłka rozdrobnij na mniejsze kawałki i zalej 3 litrami wody.

2

Dodaj przyprawy i całą główkę obranego czosnku. Następnie dodaj ocet oraz cukier i zaczekaj, aż barszcz się zagotuje. Wszystko razem gotuj jeszcze około 2 godzin na wolnym ogniu. Po tym czasie odstaw zupę w chłodne miejsce i pozostaw pod przykryciem do następnego dnia.

3

Następnie przecedź barszcz (powinno być około 2 litrów czystego buraczanego wywaru) i dopraw go do smaku torebką Barszczu czerwonego Knorr, co z pewnością poprawi smak i korzystnie wpłynie zarówno na aromat, jak i kolor.

4

Uszka: Zagnieć ciasto z mąki, jajka, wody i szczypty soli.

5

Posiekaj kapustę i ugotuj z grzybami oraz masłem (lub margaryną).

6

Dodaj pokruszoną Przyprawę w mini kostkach Czosnek Knorr, gałkę muszkatołową i pieprz. Wszystko razem wymieszaj.

7

Rozwałkuj ciasto na grubość 2 milimetrów. Wykrój szklanką krążki, po czym na każdy nałóż farsz i zawijaj uszka. Gotuj je 6-8 minut, po czym podawaj zalane barszczem.

  • 8
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BARSZCZ CZERWONY KNORR

    Barszcz czerwony Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    ZNAKOMITE (I NIESKOMPLIKOWANE) SAŁATKI NA ŚWIĘTA I NIE TYLKO.

    Bardzo lubię świąteczne sałatki. Są łatwe do przygotowania, wyglądają pięknie, a do tego moż...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Ryba po grecku, Przepis z plastry łososia, francuska z, Golonka z piwną skórką, Risotto, Szpinak, Przepis z sosy do surowki, Tortilla, Zupa gulaszowa, Gnocci z śmietana i serem , Dania z makaronem, Przepis z sałatka z feta i ogorkiem, Pierogi z ciecierzycą i sosem cebulowym, Skrzydełka w sosie sojowym z miodem, Makaron po chińsku, Pieczeń, pierśi z kurczaka, Sałatka z zielonej fasolki z pomidorami i serem feta, Ryba, Placki ziemniaczane, Pierogi z ciecierzycą i sosem cebulowym, Karp, Szczypta smaku, Dipy, Przepis z tłuszczu, Wołowina gotowana w winie z jarzynami, Przepis z cebula kiszona, Zupa kalafiorowa, Sałatka gyros z kurczaka, Zielony groszek z szynką, Sałatka z cukinii, sera mozzarella i szynki , Polędwiczki smażone na wodzie, z sosem borowikowym, Pierogi z kapustą i grzybami, Łosoś w papilotach z porami i ziołami, Kanapki na imprezę z salami, ryba w piekarniku, Polędwiczki w sosie cytrynowo-kaparowym - VIDEO, Sałatki z fasola, Przepis z kuchni przepisy, Przepis z knorr sos do mięsa, Quiche z rybą wędzoną i korniszonami, Mus z rabarbaru i truskawek pod cynamonową chmurką, Przepis z sałatka z gotowanej piersi kurczaka, Lekkie Gazpacho, Sałatka grecka z fetą, jajka faszerowane z se, Makaron z kurczakiem i pieczarkami, Naleśniki chińskie - VIDEO, Pizza Pestacore, Świderki w sosie grzybowym z rozmarynem , jAJKO ZAPIEKANE, Przepis z sos pieczarkowy i mięso mielone, Quesadillas - VIDEO, kurczak w miodzie i czosnku, Naleśniki, Karkówka, surowki do obiadu, Ryż zapiekany z serem i pieczarkami, Sałatka z kapusty pekińskiej , Potrawka z kurczaka z kolorową papryką, Przepis z majonezu, Zupa ogórkowa - VIDEO, Fasolka szparagowa po prowansalsku, sosy do mięsa