Dodaj do ksiązki kucharskiej Barszcz wigilijny

Barszcz wigilijny

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 6 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Barszcz wigilijny - składniki:

  • ziele angielskie
  • główka obranego czosnku - 1 sztuka
  • ocet jabłkowy - 2 łyżeczki
  • cukier - 2 łyżki
  • uszka
  • mąka - 30 dekagramów
  • jajko - 1 sztuka
  • woda - 120 mililitrów
  • kapusta kiszona - 30 dekagramów
  • suszone grzyby - 2 dekagramy
  • masło - 1 łyżka
  • gałka muszkatołowa - 1 szczypta

Barszcz wigilijny - Sposób przygotowania:

  1. Umyj dokładnie buraki. Warzywa i jabłka rozdrobnij na mniejsze kawałki i zalej 3 litrami wody.
  2. Dodaj przyprawy i całą główkę obranego czosnku. Następnie dodaj ocet oraz cukier i zaczekaj, aż barszcz się zagotuje. Wszystko razem gotuj jeszcze ok. 2 godzin na wolnym ogniu. Po tym czasie odstaw zupę w chłodne miejsce i pozostaw pod przykryciem do następnego dnia.
  3. Następnie przecedź barszcz (powinno być około 2 litrów czystego buraczanego wywaru) i dopraw go do smaku torebką Barszczu czerwonego Knorr, co z pewnością poprawi smak i korzystnie wpłynie zarówno na aromat, jak i kolor.
  4. Uszka: Zagnieć ciasto z mąki, jajka, wody i szczypty soli.
  5. Posiekaj kapustę i ugotuj z grzybami oraz masłem (lub margaryną).
  6. Dodaj pokruszoną Przyprawę w mini kostkach Czosnek Knorr, gałkę muszkatołową i pieprz. Wszystko razem wymieszaj.
  7. Rozwałkuj ciasto na grubość 2 mm. Wykrój szklanką krążki, po czym na każdy nałóż farsz i zawijaj uszka. Gotuj je 6-8 minut, po czym podawaj zalane barszczem.
Dodaj do książki kucharskiej

BARSZCZ WIGILIJNY - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Umyj dokładnie buraki. Warzywa i jabłka rozdrobnij na mniejsze kawałki i zalej 3 litrami wody.

2

Dodaj przyprawy i całą główkę obranego czosnku. Następnie dodaj ocet oraz cukier i zaczekaj, aż barszcz się zagotuje. Wszystko razem gotuj jeszcze ok. 2 godzin na wolnym ogniu. Po tym czasie odstaw zupę w chłodne miejsce i pozostaw pod przykryciem do następnego dnia.

3

Następnie przecedź barszcz (powinno być około 2 litrów czystego buraczanego wywaru) i dopraw go do smaku torebką Barszczu czerwonego Knorr, co z pewnością poprawi smak i korzystnie wpłynie zarówno na aromat, jak i kolor.

4

Uszka: Zagnieć ciasto z mąki, jajka, wody i szczypty soli.

5

Posiekaj kapustę i ugotuj z grzybami oraz masłem (lub margaryną).

6

Dodaj pokruszoną Przyprawę w mini kostkach Czosnek Knorr, gałkę muszkatołową i pieprz. Wszystko razem wymieszaj.

7

Rozwałkuj ciasto na grubość 2 mm. Wykrój szklanką krążki, po czym na każdy nałóż farsz i zawijaj uszka. Gotuj je 6-8 minut, po czym podawaj zalane barszczem.

  • 8
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BARSZCZ CZERWONY KNORR

    Barszcz czerwony Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WIELKANOCNE ZUPY.

    W poprzednich wpisach mówiłem o przystawkach, zimnych mięsach i sałatkach, ale przecież gwia...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Przepis z Czekolada gorzka, Schab, Polędwiczki, Rolada ziemniaczana, mieso na wielkanocny obiad, sos mielone, Przepis z sałatki z ryżem, Mleczny napój fistaszkowy, Zapiekanka z mięsem, Szaszłyki z kurczaka z kiełbasą , sos do gotowanego kurczaka, Przepis z pierś w kurczaka, Przepis z knorr gołąbki bez zawijania, Piersi kurczaka rozmarynowe smażone w torebkach, Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO, Soczysty kurczak z grilla z cebulką , kurczak przepisy przepis, Gyros, Quesadillas - VIDEO, Przepis z sos cesarski, Przepis z placki ziemniaczane po niemiecku, Krem pieczarkowy , Zapiekanka z ziemniaków, mięsa i pieczarek, Przepis z sos curry do kurczaka, Świąteczne łazanki z kapustą i grzybami, Ryż smażony z warzywami, Sałatka gyros z kurczaka, Paszteciki warzywne , Cebula faszerowana, Łosoś, Czosnkowy dip do mięs, Spaghetti bolognese po sycylijsku , sałatka z ab, Tortilla, Przepis z smażone ryby przepisy, Zupa z dyni, kurczak w pięciu smakach przepis, Salsa, Przepis z Wino z kurczaka, Przepis z Pieczarki na gęsto do ziemniaków, Pieczony schab z sosem myśliwskim, Przekąski, Kurczak z grilla po indyjsku, Sałatka z kapusty pekińskiej , Grillowany pstrąg , Ryż, Panierowane zrazy zawijane z ananasowym farszem,duszone w cebuli , Smażone przegrzebki z churrizo , Zupa pieczarkowa, Sałatki z kurczakiem, grill kurczak, rolada w ciescie francuskim, szynka mielona, Barszcz, Halibut zawijany w boczek z sosem pomidorowym, Żeberka - VIDEO, Marokański kurczak, Piersi z kurczaka z mozzarellą i pomidorami - VIDEO, Sałatka Gyros, Ryba panga z sosem koperkowo-śmietanowym, marchewką i pietruszką, Placki z kapusty, Pierś indyka duszona w pomarańczach, Przepis z kurczak w piecu, Marynowane piersi w jogurcie z curry