Dodaj do ksiązki kucharskiej Barszcz wigilijny

Barszcz wigilijny

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 6 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Barszcz wigilijny - składniki:

  • ziele angielskie
  • główka obranego czosnku - 1 sztuka
  • ocet jabłkowy - 2 łyżeczki
  • cukier - 2 łyżki
  • uszka
  • mąka - 30 dekagramów
  • jajko - 1 sztuka
  • woda - 120 mililitrów
  • sól - 1 szczypta
  • kapusta kiszona - 30 dekagramów
  • suszone grzyby - 2 dekagramy
  • masło - 1 łyżka
  • gałka muszkatołowa - 1 szczypta

Barszcz wigilijny - Sposób przygotowania:

  1. Umyj dokładnie buraki. Warzywa i jabłka rozdrobnij na mniejsze kawałki i zalej 3 litrami wody.
  2. Dodaj przyprawy i całą główkę obranego czosnku. Następnie dodaj ocet oraz cukier i zaczekaj, aż barszcz się zagotuje. Wszystko razem gotuj jeszcze około 2 godzin na wolnym ogniu. Po tym czasie odstaw zupę w chłodne miejsce i pozostaw pod przykryciem do następnego dnia.
  3. Następnie przecedź barszcz (powinno być około 2 litrów czystego buraczanego wywaru) i dopraw go do smaku torebką Barszczu czerwonego Knorr, co z pewnością poprawi smak i korzystnie wpłynie zarówno na aromat, jak i kolor.
  4. Uszka: Zagnieć ciasto z mąki, jajka, wody i szczypty soli.
  5. Posiekaj kapustę i ugotuj z grzybami oraz masłem (lub margaryną).
  6. Dodaj pokruszoną Przyprawę w mini kostkach Czosnek Knorr, gałkę muszkatołową i pieprz. Wszystko razem wymieszaj.
  7. Rozwałkuj ciasto na grubość 2 milimetrów. Wykrój szklanką krążki, po czym na każdy nałóż farsz i zawijaj uszka. Gotuj je 6-8 minut, po czym podawaj zalane barszczem.
Dodaj do książki kucharskiej

BARSZCZ WIGILIJNY - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Umyj dokładnie buraki. Warzywa i jabłka rozdrobnij na mniejsze kawałki i zalej 3 litrami wody.

2

Dodaj przyprawy i całą główkę obranego czosnku. Następnie dodaj ocet oraz cukier i zaczekaj, aż barszcz się zagotuje. Wszystko razem gotuj jeszcze około 2 godzin na wolnym ogniu. Po tym czasie odstaw zupę w chłodne miejsce i pozostaw pod przykryciem do następnego dnia.

3

Następnie przecedź barszcz (powinno być około 2 litrów czystego buraczanego wywaru) i dopraw go do smaku torebką Barszczu czerwonego Knorr, co z pewnością poprawi smak i korzystnie wpłynie zarówno na aromat, jak i kolor.

4

Uszka: Zagnieć ciasto z mąki, jajka, wody i szczypty soli.

5

Posiekaj kapustę i ugotuj z grzybami oraz masłem (lub margaryną).

6

Dodaj pokruszoną Przyprawę w mini kostkach Czosnek Knorr, gałkę muszkatołową i pieprz. Wszystko razem wymieszaj.

7

Rozwałkuj ciasto na grubość 2 milimetrów. Wykrój szklanką krążki, po czym na każdy nałóż farsz i zawijaj uszka. Gotuj je 6-8 minut, po czym podawaj zalane barszczem.

  • 8
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BARSZCZ CZERWONY KNORR

    Barszcz czerwony Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WSZYSTKO JEST NAJLEPSZE, CZYLI JAK WYKORZYSTAĆ CAŁEGO KURCZAKA

    Zazwyczaj gdy mówimy o kurczaku mamy na myśli filety bez skóry, czyli delikatne, łagodne w s...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Przepis z knorr z pieczarkami, ugotowani danie główne, Sałatka z kurczakiem i ananasem, Mini ptysie, Przepis z ryż z sosem, Śledzie, Dania z makaronem, Kurczak, Sałatka makaronowa z selerem naciowym, Kartoflanka, Kapuśniak staropolski , Zapiekanka rodzinna, Przepis z sos z mięsa mielonego, Proste kotleciki z jajka, Przepis z zapiekanka z makaronu i ziemniaków, Ciasto z boczkiem do piwa, Lasagne, Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO, Sos czosnkowy , Zapiekanka ziemniaczano – serowa, Szpinak, Kremowa zupa z dyni, Wątrobka cielęca w sosie cebulowo jałlkowym, sałatki z łososiem, Tortilla z nadzieniem z kurczaka , Zupa paprykowa z mlekiem kokosowym, Sałatka z fasoli i łososia, Imbirowe racuchy gruszkowe, mięso w słoikach przepis, kotlet mielony smażony, Polędwiczki, sałatki kuchnia wloska, Carbonara, kurczak w jogurcie, Pstrąg faszerowany serem, Karkówka duszona w sosie własnym z cebulą , Gyros z kurczakiem, Zupa z dyni, Przepis z francuska z, Przekąski, obiad mielona, salatka do Kurczak, Zrazy wołowe zawijane, Zupa kalafiorowa, Piersi z kurczaka z mozzarellą i pomidorami - VIDEO, Pączki z marmoladą , Pierogi, Leczo, Sos Harissa, kapusta gotowanie, POTRAWKA Z KURCZAKA, Przepis z knorr sos do mięsa, Tortilla 5 smaków, Ogórek zielony z białym nadzieniem, Naleśniki doskonałe, Przepis z bezmiesne zapiekanka, Sos Harissa, Musaka, makaron penne z kurczakiem w sosie śmietanowym, Przepis z ryby pieczone w folii, zapiekanka z boczkiem, Karkówka z grilla z sosem po cygańsku - VIDEO , kawior czarny z jajkiem