Dodaj do ksiązki kucharskiej Barszcz wigilijny

Barszcz wigilijny

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 6 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Barszcz wigilijny - składniki:

  • ziele angielskie
  • główka obranego czosnku - 1 sztuka
  • ocet jabłkowy - 2 łyżeczki
  • cukier - 2 łyżki
  • uszka
  • mąka - 30 dekagramów
  • jajko - 1 sztuka
  • woda - 120 mililitrów
  • sól - 1 szczypta
  • kapusta kiszona - 30 dekagramów
  • suszone grzyby - 2 dekagramy
  • masło - 1 łyżka
  • gałka muszkatołowa - 1 szczypta

Barszcz wigilijny - Sposób przygotowania:

  1. Umyj dokładnie buraki. Warzywa i jabłka rozdrobnij na mniejsze kawałki i zalej 3 litrami wody.
  2. Dodaj przyprawy i całą główkę obranego czosnku. Następnie dodaj ocet oraz cukier i zaczekaj, aż barszcz się zagotuje. Wszystko razem gotuj jeszcze około 2 godzin na wolnym ogniu. Po tym czasie odstaw zupę w chłodne miejsce i pozostaw pod przykryciem do następnego dnia.
  3. Następnie przecedź barszcz (powinno być około 2 litrów czystego buraczanego wywaru) i dopraw go do smaku torebką Barszczu czerwonego Knorr, co z pewnością poprawi smak i korzystnie wpłynie zarówno na aromat, jak i kolor.
  4. Uszka: Zagnieć ciasto z mąki, jajka, wody i szczypty soli.
  5. Posiekaj kapustę i ugotuj z grzybami oraz masłem (lub margaryną).
  6. Dodaj pokruszoną Przyprawę w mini kostkach Czosnek Knorr, gałkę muszkatołową i pieprz. Wszystko razem wymieszaj.
  7. Rozwałkuj ciasto na grubość 2 milimetrów. Wykrój szklanką krążki, po czym na każdy nałóż farsz i zawijaj uszka. Gotuj je 6-8 minut, po czym podawaj zalane barszczem.
Dodaj do książki kucharskiej

BARSZCZ WIGILIJNY - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Umyj dokładnie buraki. Warzywa i jabłka rozdrobnij na mniejsze kawałki i zalej 3 litrami wody.

2

Dodaj przyprawy i całą główkę obranego czosnku. Następnie dodaj ocet oraz cukier i zaczekaj, aż barszcz się zagotuje. Wszystko razem gotuj jeszcze około 2 godzin na wolnym ogniu. Po tym czasie odstaw zupę w chłodne miejsce i pozostaw pod przykryciem do następnego dnia.

3

Następnie przecedź barszcz (powinno być około 2 litrów czystego buraczanego wywaru) i dopraw go do smaku torebką Barszczu czerwonego Knorr, co z pewnością poprawi smak i korzystnie wpłynie zarówno na aromat, jak i kolor.

4

Uszka: Zagnieć ciasto z mąki, jajka, wody i szczypty soli.

5

Posiekaj kapustę i ugotuj z grzybami oraz masłem (lub margaryną).

6

Dodaj pokruszoną Przyprawę w mini kostkach Czosnek Knorr, gałkę muszkatołową i pieprz. Wszystko razem wymieszaj.

7

Rozwałkuj ciasto na grubość 2 milimetrów. Wykrój szklanką krążki, po czym na każdy nałóż farsz i zawijaj uszka. Gotuj je 6-8 minut, po czym podawaj zalane barszczem.

  • 8
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BARSZCZ CZERWONY KNORR

    Barszcz czerwony Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DUSZONA WIEPRZOWINA. GOLONKA NIE TYLKO DLA PANÓW.

    Golonka wieprzowa to doskonałe, delikatne mięso, które odpowiednio potraktowane, będzie rozp...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

obiad z spagetti, Zupa szczawiowa, Pieczony pstrąg w cieście, MAKARON ZAPIEKANY PO WŁOSKU, Muszle zapiekane w sosie serowym , zapiekanki z piersią kurczaka, kaczka w sosie słodko kwaśnym, Przepis z kolorowa za, masy do ciast, marynata do filety kurczaka z grilla, Kurczak, Omleciki z Toronto, Zupa szczawiowa, Pancakes z czerwonymi porzeczkami, Zapiekanka rodzinna, Krewetki na ciepło z melonem, Sałatka z kremową dynią i syropem balsamicznym, Karkówka, Tortilla górska, Przepis z obiad na szybko z ryżu, sos z serków topionych na zapiekanki, Salsa, Warzywa, Schab, Gulasz, Sałatka z kremową dynią i syropem balsamicznym, zwykły sos, Kotlety mielone z buraczkami - VIDEO, Przepis z puszki czerwonej fasoli, Kurczak w sosie czosnkowo ziołowym na makaronie, Pierś z indyka faszerowana szpinakiem, Sałatka grecka, Przepis z ryż v, Orientalny kurczak z chrupiącymi warzywami, Kanapki z suszoną szynką, marynowaną gruszką i figami, Sałatka z porów, Przepis z woda z cytryną, Sałatka Gyros, Barszczyk z jabłkową nutą, Przepis z sałatka z kurczakiem sałatą lodową, Tort z porzeczkami, Przepis z ryba po kaszubsku, Pieczona karkówka w kruszonym pieprzu, Indyjski kurczak , Sałatka makaronowa z fetą i oliwkami, Kaczka, Obiad, Spaghetti Bolognese, Indyk, Zwiebelsuppe czyli pożywna zupa cebulowa, sałatka szefa kuchni knorr, sosy do omleta, Mojo verde, Dynia, Pieczona karkówka z dynią po meksykańsku, Potrawka z kurczaka, Przepis z schab bez kości, Krewetkowe rogaliki w sosie sojowym, Naleśniki, Placki, przystawki na grilla, Sałatka z dyni z serem feta i pomidorkami cherry, jajko szynka, Sałatka z brokułami - VIDEO