Dodaj do ksiązki kucharskiej Barszcz wigilijny

Barszcz wigilijny

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 6 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Barszcz wigilijny - składniki:

  • ziele angielskie
  • główka obranego czosnku - 1 sztuka
  • ocet jabłkowy - 2 łyżeczki
  • cukier - 2 łyżki
  • uszka
  • mąka - 30 dekagramów
  • jajko - 1 sztuka
  • woda - 120 mililitrów
  • sól - 1 szczypta
  • kapusta kiszona - 30 dekagramów
  • suszone grzyby - 2 dekagramy
  • masło - 1 łyżka
  • gałka muszkatołowa - 1 szczypta

Barszcz wigilijny - Sposób przygotowania:

  1. Umyj dokładnie buraki. Warzywa i jabłka rozdrobnij na mniejsze kawałki i zalej 3 litrami wody.
  2. Dodaj przyprawy i całą główkę obranego czosnku. Następnie dodaj ocet oraz cukier i zaczekaj, aż barszcz się zagotuje. Wszystko razem gotuj jeszcze około 2 godzin na wolnym ogniu. Po tym czasie odstaw zupę w chłodne miejsce i pozostaw pod przykryciem do następnego dnia.
  3. Następnie przecedź barszcz (powinno być około 2 litrów czystego buraczanego wywaru) i dopraw go do smaku torebką Barszczu czerwonego Knorr, co z pewnością poprawi smak i korzystnie wpłynie zarówno na aromat, jak i kolor.
  4. Uszka: Zagnieć ciasto z mąki, jajka, wody i szczypty soli.
  5. Posiekaj kapustę i ugotuj z grzybami oraz masłem (lub margaryną).
  6. Dodaj pokruszoną Przyprawę w mini kostkach Czosnek Knorr, gałkę muszkatołową i pieprz. Wszystko razem wymieszaj.
  7. Rozwałkuj ciasto na grubość 2 milimetrów. Wykrój szklanką krążki, po czym na każdy nałóż farsz i zawijaj uszka. Gotuj je 6-8 minut, po czym podawaj zalane barszczem.
Dodaj do książki kucharskiej

BARSZCZ WIGILIJNY - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Umyj dokładnie buraki. Warzywa i jabłka rozdrobnij na mniejsze kawałki i zalej 3 litrami wody.

2

Dodaj przyprawy i całą główkę obranego czosnku. Następnie dodaj ocet oraz cukier i zaczekaj, aż barszcz się zagotuje. Wszystko razem gotuj jeszcze około 2 godzin na wolnym ogniu. Po tym czasie odstaw zupę w chłodne miejsce i pozostaw pod przykryciem do następnego dnia.

3

Następnie przecedź barszcz (powinno być około 2 litrów czystego buraczanego wywaru) i dopraw go do smaku torebką Barszczu czerwonego Knorr, co z pewnością poprawi smak i korzystnie wpłynie zarówno na aromat, jak i kolor.

4

Uszka: Zagnieć ciasto z mąki, jajka, wody i szczypty soli.

5

Posiekaj kapustę i ugotuj z grzybami oraz masłem (lub margaryną).

6

Dodaj pokruszoną Przyprawę w mini kostkach Czosnek Knorr, gałkę muszkatołową i pieprz. Wszystko razem wymieszaj.

7

Rozwałkuj ciasto na grubość 2 milimetrów. Wykrój szklanką krążki, po czym na każdy nałóż farsz i zawijaj uszka. Gotuj je 6-8 minut, po czym podawaj zalane barszczem.

  • 8
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BARSZCZ CZERWONY KNORR

    Barszcz czerwony Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WOŁOWINA IDEALNA, CZYLI JAK DOBRAĆ RODZAJ WOŁOWINY DO POTRAWY?

    Części wołowiny bardzo różnią się od siebie, co oznacza, że w zależności od rodzaju, najleps...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Kotlety, Chłopskie śniadanie po Śląsku, Ciasteczka z żurawiną i czekoladą, Hiszpańska sałatka z selerem, Babeczki z wędzonym łososiem, ciasto francuskie z kurczakiem, Placki ziemniaczane, Zupa grzybowa, Przepis z sałatka z granatem, Pierś z kurczaka na szybko, Lody Caffe Latte z gorącą czekoladą, łosoś smażony na patelni, Sos sałatkowy Grecki, Futbolki, czyli kulki mięsne - VIDEO, Filet z kurczaka nadziewany suszonymi pomidorami, Przepis z sos z serków topionych na zapiekanki, ciasto z delicjami, Karkówka z grilla z sosem po cygańsku - VIDEO , Sos beszamelowy , Spaghetti a la carbonara, Karp, Ziołowe koreczki z fetą i oliwkami, Zupa pomidorowa, Zupa ogórkowa - VIDEO, Dania z ryżem, Przepis z owocowy deser, Przepis z kotlet z jajka, Carbonara, Bitki wołowe w sosie pomidorowym - VIDEO, Przepis z naleśniki z mięsem mielonym, Udka, Ogórek, zupa czosnkowa z serem, Smażona pierś z kurczaka z ćwikłą, Przepis z jablko, Kurczak, Toskańska zupa fasolowa , Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO, kurczak w woreczku, Filety w sosie pomidorowym, Przepis z kurczak łatwy, Zupa krem, sum smazony, Pizzerinki , Przepis z przepisy orientalne, Przepis z zapiekanka ryżowa, Proste kotleciki z jajka, przystawki mięsne, zapiekanka z dyni, Camembert w bulionowej panierce, Kurczak z jabłkami, Gruszki w sosie karmelowym, Sałatka z porów, Sałatka warzywna z ryżem i kurczakiem, Przepis z sałatka z krewetkami koktajlowymi, Przepis z makaron smażony, knorr pasta, SPAGETTI, Quiche z wędzoną rybą, Zupy, Pikantna zupa pomidorowa z bazylią, Wykwintna sałatka śledziowa z buraczkami, Sałatka z tuńczykiem, Zupa pomidorowa