Dodaj do ksiązki kucharskiej Barszcz wigilijny

Barszcz wigilijny

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 6 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Barszcz wigilijny - składniki:

  • ziele angielskie
  • główka obranego czosnku - 1 sztuka
  • ocet jabłkowy - 2 łyżeczki
  • cukier - 2 łyżki
  • uszka
  • mąka - 30 dekagramów
  • jajko - 1 sztuka
  • woda - 120 mililitrów
  • sól - 1 szczypta
  • kapusta kiszona - 30 dekagramów
  • suszone grzyby - 2 dekagramy
  • masło - 1 łyżka
  • gałka muszkatołowa - 1 szczypta

Barszcz wigilijny - Sposób przygotowania:

  1. Umyj dokładnie buraki. Warzywa i jabłka rozdrobnij na mniejsze kawałki i zalej 3 litrami wody.
  2. Dodaj przyprawy i całą główkę obranego czosnku. Następnie dodaj ocet oraz cukier i zaczekaj, aż barszcz się zagotuje. Wszystko razem gotuj jeszcze około 2 godzin na wolnym ogniu. Po tym czasie odstaw zupę w chłodne miejsce i pozostaw pod przykryciem do następnego dnia.
  3. Następnie przecedź barszcz (powinno być około 2 litrów czystego buraczanego wywaru) i dopraw go do smaku torebką Barszczu czerwonego Knorr, co z pewnością poprawi smak i korzystnie wpłynie zarówno na aromat, jak i kolor.
  4. Uszka: Zagnieć ciasto z mąki, jajka, wody i szczypty soli.
  5. Posiekaj kapustę i ugotuj z grzybami oraz masłem (lub margaryną).
  6. Dodaj pokruszoną Przyprawę w mini kostkach Czosnek Knorr, gałkę muszkatołową i pieprz. Wszystko razem wymieszaj.
  7. Rozwałkuj ciasto na grubość 2 milimetrów. Wykrój szklanką krążki, po czym na każdy nałóż farsz i zawijaj uszka. Gotuj je 6-8 minut, po czym podawaj zalane barszczem.
Dodaj do książki kucharskiej

BARSZCZ WIGILIJNY - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Umyj dokładnie buraki. Warzywa i jabłka rozdrobnij na mniejsze kawałki i zalej 3 litrami wody.

2

Dodaj przyprawy i całą główkę obranego czosnku. Następnie dodaj ocet oraz cukier i zaczekaj, aż barszcz się zagotuje. Wszystko razem gotuj jeszcze około 2 godzin na wolnym ogniu. Po tym czasie odstaw zupę w chłodne miejsce i pozostaw pod przykryciem do następnego dnia.

3

Następnie przecedź barszcz (powinno być około 2 litrów czystego buraczanego wywaru) i dopraw go do smaku torebką Barszczu czerwonego Knorr, co z pewnością poprawi smak i korzystnie wpłynie zarówno na aromat, jak i kolor.

4

Uszka: Zagnieć ciasto z mąki, jajka, wody i szczypty soli.

5

Posiekaj kapustę i ugotuj z grzybami oraz masłem (lub margaryną).

6

Dodaj pokruszoną Przyprawę w mini kostkach Czosnek Knorr, gałkę muszkatołową i pieprz. Wszystko razem wymieszaj.

7

Rozwałkuj ciasto na grubość 2 milimetrów. Wykrój szklanką krążki, po czym na każdy nałóż farsz i zawijaj uszka. Gotuj je 6-8 minut, po czym podawaj zalane barszczem.

  • 8
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BARSZCZ CZERWONY KNORR

    Barszcz czerwony Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DZICZYZNA LUBI WINO, CZYLI MIĘSO, KTÓRE ROZPŁYWA SIĘ W USTACH

    Jeśli już mówimy o gotowaniu z winem, musimy pamiętać o jednej zasadniczej sprawie. Otóż nie...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Polędwiczki wieprzowe z chrupiącą skórką - VIDEO , Zapiekanka ziemniaczano – serowa, na szynke, Przepis z pieczenie mięs, jajko gotowane w wodzie z octem, Przepis z pesto knorr, Sałatka wielowarzywna I, Przepis z warzywny obiad, Klopsiki w sosie pomidorowym, kebab wołowy, kaszanka z kapustą, leniwe, Sałatka ze szparagów i pomarańczy, Barszcz biały, Sos beszamelowy , Sałatka z pomidorów i białej fasoli, Pierś kurczaka z pieczarkami, Jajka, Dipy, jajka w sosie szczypiorkowym, Świąteczna pieczona karkówka z warzywami, Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem, Gyros z kurczakiem, Żeberka w coli , Tradycyjne jajka faszerowane szpinakiem , Zupa krem, Włoska grzybowa Lasagne, Przepis z ciasto nalesnikowe słodkie, Kotlety, Placki ziemniaczane, sosy z śmietany, Przepis z mięso z łopatki wieprzowej, rolada w jajku, Sos czosnkowy na wódce, Przepis z pieczone żeberka, Sałatka Gyros, kotlet pl -, Kremowa zupa z dyni, Risotto z kurczakiem i warzywami, Surówka z selera, Zupy, Puree z kalafiora, Tortilla, Sos beszamelowy , Przepis z obiad gotowany, Przepis z sałatka z łososiem i sałatą lodową, Przepis z kurczak z porem i majonezem, Wielkanocne ciasteczka ., Mielone, Sałatka szpinakowa z dynią i sosem malinowym, Przepis z czosnkowy sos, Klopsiki śledziowe, Makaron z suszonymi pomidorami, Deser z biszkopotów i owoców, Karp na złoto, Surówka z sałaty z jajem i rzodkiewką, pomidory z jajkami, Sałatka z kapusty pekińskiej , Boczek nadziewany karkówką, Przystawki, Sałatki, Przepis z ocet balsamiczny marynata, Wątróbka duszona w sosie z cebulką, ser gouda