Dodaj do ksiązki kucharskiej Barszcz wigilijny

Barszcz wigilijny

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 6 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Barszcz wigilijny - składniki:

  • ziele angielskie
  • główka obranego czosnku - 1 sztuka
  • ocet jabłkowy - 2 łyżeczki
  • cukier - 2 łyżki
  • uszka
  • mąka - 30 dekagramów
  • jajko - 1 sztuka
  • woda - 120 mililitrów
  • sól - 1 szczypta
  • kapusta kiszona - 30 dekagramów
  • suszone grzyby - 2 dekagramy
  • masło - 1 łyżka
  • gałka muszkatołowa - 1 szczypta

Barszcz wigilijny - Sposób przygotowania:

  1. Umyj dokładnie buraki. Warzywa i jabłka rozdrobnij na mniejsze kawałki i zalej 3 litrami wody.
  2. Dodaj przyprawy i całą główkę obranego czosnku. Następnie dodaj ocet oraz cukier i zaczekaj, aż barszcz się zagotuje. Wszystko razem gotuj jeszcze około 2 godzin na wolnym ogniu. Po tym czasie odstaw zupę w chłodne miejsce i pozostaw pod przykryciem do następnego dnia.
  3. Następnie przecedź barszcz (powinno być około 2 litrów czystego buraczanego wywaru) i dopraw go do smaku torebką Barszczu czerwonego Knorr, co z pewnością poprawi smak i korzystnie wpłynie zarówno na aromat, jak i kolor.
  4. Uszka: Zagnieć ciasto z mąki, jajka, wody i szczypty soli.
  5. Posiekaj kapustę i ugotuj z grzybami oraz masłem (lub margaryną).
  6. Dodaj pokruszoną Przyprawę w mini kostkach Czosnek Knorr, gałkę muszkatołową i pieprz. Wszystko razem wymieszaj.
  7. Rozwałkuj ciasto na grubość 2 milimetrów. Wykrój szklanką krążki, po czym na każdy nałóż farsz i zawijaj uszka. Gotuj je 6-8 minut, po czym podawaj zalane barszczem.
Dodaj do książki kucharskiej

BARSZCZ WIGILIJNY - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Umyj dokładnie buraki. Warzywa i jabłka rozdrobnij na mniejsze kawałki i zalej 3 litrami wody.

2

Dodaj przyprawy i całą główkę obranego czosnku. Następnie dodaj ocet oraz cukier i zaczekaj, aż barszcz się zagotuje. Wszystko razem gotuj jeszcze około 2 godzin na wolnym ogniu. Po tym czasie odstaw zupę w chłodne miejsce i pozostaw pod przykryciem do następnego dnia.

3

Następnie przecedź barszcz (powinno być około 2 litrów czystego buraczanego wywaru) i dopraw go do smaku torebką Barszczu czerwonego Knorr, co z pewnością poprawi smak i korzystnie wpłynie zarówno na aromat, jak i kolor.

4

Uszka: Zagnieć ciasto z mąki, jajka, wody i szczypty soli.

5

Posiekaj kapustę i ugotuj z grzybami oraz masłem (lub margaryną).

6

Dodaj pokruszoną Przyprawę w mini kostkach Czosnek Knorr, gałkę muszkatołową i pieprz. Wszystko razem wymieszaj.

7

Rozwałkuj ciasto na grubość 2 milimetrów. Wykrój szklanką krążki, po czym na każdy nałóż farsz i zawijaj uszka. Gotuj je 6-8 minut, po czym podawaj zalane barszczem.

  • 8
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BARSZCZ CZERWONY KNORR

    Barszcz czerwony Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    LIŚCIE WINA I DESKA SERÓW, CZYLI WINOGRONA SĄ WSZĘDZIE.

    Winogrona w kuchni wykorzystywane są w całości, łącznie z liśćmi. Liście winogron służą bowi...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

sałatki z mięsem, Spaghetti z owocami morza, Przepis z margaryna, Parówkowe ośmiorniczki, Gyros, Musaka, Risotto z kurczakiem i warzywami, Chrupiące skrzydełka, Jajka w kolorowej galarecie, Białe szparagi z wytrawnym serowym sosem, makaron chiński, Przepis z gotowane piersi z kurczaka, Zupa grochowa, Potrawka z kurczaka, Grzybowy kulebiak, Zapiekanka ziemniaczano – serowa, Chiński z ananasem , Przepis z przystawki na grilla, Przepis z sos węgierski z plackami ziemniaczanymi, marynata do pieczenia schabu, Kawałki kurczaka z fasolką, Przepis z farsz do naleśników, Czerwony barszcz z chmurką koziego sera, Przepis z zupa z dyni i ziemniaków, Przepis z pieczona ryba z warzywami, kielbasa i co, Koreczki z Orecchiette, Penne z fix spaghetti Napoli, Zupa krem, świeży tuńczyk, Weekendowa sałatka śniadaniowa, Karp w galarecie, Sałatki z kurczakiem, Dania z ryżem, Pyszny chlebek bananowy, Leczo z cukinii, Sałatka makaronowa z fetą i oliwkami, sałatki ryżowe, farsz ze szpinakiem, Ciasto biszkoptowe z jabłkami, sałata lodowa, Ziemniaki, Zupa z soczewicy, zapiekanka z mięsem mielonym i warzywami, Brokuły, Ryż z groszkiem, łososiem i fetą, Jesienna zupa z kaszą, Żeberka z miodem, Tortilla - VIDEO, Przepis z koncentrat pomidorowy, Przepisy kulinarne ze zdjęciami, Wyśmienita Sopa Castellana, Kremowy stroganoff z ryżem, Przepis z kurczak-piers, Przepis z papryka mieso mielone, Placek po zbójnicku wersja 1, Pulpeciki, Spaghetti z owocami morza, Naleśniki, Gulasz wieprzowy, ryż z patelni, Spaghetti a la carbonara, Ogórek, Makaron tagliatelle z kurczakiem i chilli