Dodaj do ksiązki kucharskiej Bigos z dzika

Bigos z dzika

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 7 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Bigos z dzika - składniki:

  • mięso bez kości - 500 gramów
  • boczek wędzony - 200 gramów
  • kapusta kwaszona - 700 gramów
  • cebula - 100 gramów
  • białe wytrawne wino - 1 szklanka
  • kapary - 20 gramów
  • sól i pieprz do smaku
  • cukier do smaku
  • majeranek
  • tłuszcz

Bigos z dzika - Sposób przygotowania:

  1. Umyte mięso pokrój w kostkę razem z boczkiem, włóż do pokrojonej i odciśniętej kapusty, zalej małą ilością wody i ugotuj na małym ogniu.
  2. Cebulę obierz, opłucz, drobno pokrój i usmaż, dodaj pokrojoną w półplasterki kiełbasę, smaż razem I-2 minuty.
  3. Oprósz mąką, zasmaż nie rumieniąc, połącz z kapustą i winem, koncentratem pomidorowym i opłukanymi kaparami, chwilę podduś i dopraw.
Dodaj do książki kucharskiej

BIGOS Z DZIKA - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Umyte mięso pokrój w kostkę razem z boczkiem, włóż do pokrojonej i odciśniętej kapusty, zalej małą ilością wody i ugotuj na małym ogniu.

2

Cebulę obierz, opłucz, drobno pokrój i usmaż, dodaj pokrojoną w półplasterki kiełbasę, smaż razem I-2 minuty.

3

Oprósz mąką, zasmaż nie rumieniąc, połącz z kapustą i winem, koncentratem pomidorowym i opłukanymi kaparami, chwilę podduś i dopraw.

  • 4
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BÓB W ROLI GŁÓWNEJ. NA CIEPŁO I W ZUPACH.

    Dziś także o bobie, zielonym, letnim skarbie. W najprostszej postaci można podać go na ciepł...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    KLASYCZNE DESERY LODOWE. KOKTAJLE LODOWE. GRANITA.

    Lody i owoce wzajemnie uzupełniają się. Do jagód, malin, truskawek czy jeżyn pasują lody wan...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

schab gotowany w sosie, Ryż, Kosmiczne ślimaki, indyjska zupa, Przepis z sos pieczeniowy ciemny, Makaron z kurczakiem i morelami, Pstrąg w majonezie, Extra ziołowa lasagne z grillowanym bakłażanem, makarony kurczakiem, polędwiczki wieprzowe smazone, Kanapka dla dzieci "Serduszko", Zapiekanka z ziemniakow, Golonka, Kremowa zupa z dyni, Przepis z przyprawa do grzanek, Sałatka warzywna z tuńczykiem, Czosnkowy dip do pieczonych ziemniaków, Przepis z tuńczyk w puszce, Krewetki na ostro, Kapusta z grzybami, Pierogi z kapustą i grzybami, Carbonara, Bigos, Quesadillas - VIDEO, Sałatka z kapusty pekińskiej , pieczone ziemniaki z boczkiem cebulką, Dania z makaronem, Sałatka z kurczakiem i ananasem - VIDEO, Grillowane warzywa z dipem koktajlowym, Sałatka grecka z fetą, Przepis z zapiekanki z ziemniaków, Przepis z łosoś knorr, rolada bo, Sałatka makaronowa z fetą i oliwkami, Naleśniki z pieczarkami w sosie serowym , Przepis z zapiekanka z mięsem mielonym i makaronem, Wariacja na temat kurczaka na lekkim puree szafranowym z sałatką z grillowanych warzyw, Karkówka, pieczony kurczak w warzywach, Letnia sałatka na grilla, sos do zapiekanego makaronu, Karp w galarecie, Sos z grzybków, KLASYCZNE PIEROGI RUSKIE, Żeberka, soczysta szynka, Sałatka gyros z kurczaka, Zupa cebulowa, Potrawy wielkanocne, Przepis z filet łososia, Przepis z OSCYPEK, "Żółwiki" marakonowe z nadzieniem i sosem serowo-pieczarkowym, Boczniaki w panierce, Frykadele z polędwicy, Papryka z bryndzą, Sałatka z kalafiora z oliwkami, puree z brokułów, Chłodna sałatka, Pikantne tosty, Dipy, szklanka ryżu, ryba panga, Spaghetti po florencku, Sałatka gyros ognista