Dodaj do ksiązki kucharskiej Bigos z dzika

Bigos z dzika

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 7 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Bigos z dzika - składniki:

  • mięso bez kości - 500 gramów
  • boczek wędzony - 200 gramów
  • kapusta kwaszona - 700 gramów
  • cebula - 100 gramów
  • białe wytrawne wino - 1 szklanka
  • kapary - 20 gramów
  • sól i pieprz do smaku
  • cukier do smaku
  • majeranek
  • tłuszcz

Bigos z dzika - Sposób przygotowania:

  1. Umyte mięso pokrój w kostkę razem z boczkiem, włóż do pokrojonej i odciśniętej kapusty, zalej małą ilością wody i ugotuj na małym ogniu.
  2. Cebulę obierz, opłucz, drobno pokrój i usmaż, dodaj pokrojoną w półplasterki kiełbasę, smaż razem I-2 minuty.
  3. Oprósz mąką, zasmaż nie rumieniąc, połącz z kapustą i winem, koncentratem pomidorowym i opłukanymi kaparami, chwilę podduś i dopraw.
Dodaj do książki kucharskiej

BIGOS Z DZIKA - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Umyte mięso pokrój w kostkę razem z boczkiem, włóż do pokrojonej i odciśniętej kapusty, zalej małą ilością wody i ugotuj na małym ogniu.

2

Cebulę obierz, opłucz, drobno pokrój i usmaż, dodaj pokrojoną w półplasterki kiełbasę, smaż razem I-2 minuty.

3

Oprósz mąką, zasmaż nie rumieniąc, połącz z kapustą i winem, koncentratem pomidorowym i opłukanymi kaparami, chwilę podduś i dopraw.

  • 4
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JESIENNE GOTOWANIE CZYLI DUSZONE MIĘSA. DZIŚ NA OBIAD BITKI WOŁOWE.

    Jesienią spędzamy więcej czasu w domu, a pogoda za oknem sprzyja gotowaniu. Wraz ze spadkiem...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    MAKARON I POMIDORY – MAŁŻEŃSTWO IDEALNE

    Zastanawiacie się pewnie jak to z tymi pomidorami jest, że jedne smakują tak, że nie można s...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Jaja w sosie tatarskim z sałatą rzymską, Capuczczi, Ryba w warzywach, Przepis z zupa gulaszowa po wegiersku -, barszcz z krokietem, Przepis z kurczaka kostka, Zupa warzywna z Pesto, Szybki obiad, Sałatki, Przepis z zapiekanki z pieczarkami serem i makaronem, Kurczak, Pełnoziarnista tarta grzybowo – śmietanowa z tymiankiem, sałatka awokado, Dip jajeczny z curry, Sałatka warzywna z tuńczykiem, Zupa z dyni, Zupa pieczarkowa, Gyros, Sos poziomkowy, Risotto, smażony ma, Kocia lasagne , Sałatka grecka, sałatka kapusta pekińska, Przepisy kulinarne ze zdjęciami, slodka, Przepis z knorr kolendra, Kalafior, Buraki z jabłkiem, Makaron z serem, Przepis z gotowanie ryb, Polędwiczka z grzybami, Ryż z trawą cytrynową, Przepis z przepis knorr, Przepis z pieczone skrzydełka w miodzie, Zupa z soczewicy, Domowe wrapy, Pieczeń, Zupa ceci, Makaron z boczkiem i ziołami , losos z mascarpone, Chińskie sajgonki, Przepis z kurczak curry z ryzem, Żeberka, tort pieczarkowy, Przepis z delikat knorr czerwony, pieprz knorr, Makaron z pieczoną kaczką, Ryba w galarecie, Zapiekanka z ziemniakow, Zupa pomidorowa z duszonymi warzywami i dipem, Owocowe szaszłyki z lodami Carte D’or, Pierś z kurczaka na szybko, Przepis z sosy do sałatek knorr, Sałatka z pora, Kartacze pieczarkowe, Sałatka z ryżem i tuńczykiem, Ciasto Świerszcz, zawijany łosoś wędzony, Jajka na sposób hiszpański, Schab w pięciu smakach, Tortilla - VIDEO, Przepis z obiad piers z indyka, Zupa szczawiowa