Dodaj do ksiązki kucharskiej Bigos z dzika

Bigos z dzika

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 7 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Bigos z dzika - składniki:

  • mięso bez kości - 500 gramów
  • boczek wędzony - 200 gramów
  • kapusta kwaszona - 700 gramów
  • cebula - 100 gramów
  • białe wytrawne wino - 1 szklanka
  • kapary - 20 gramów
  • sól i pieprz do smaku
  • cukier do smaku
  • majeranek
  • tłuszcz

Bigos z dzika - Sposób przygotowania:

  1. Umyte mięso pokrój w kostkę razem z boczkiem, włóż do pokrojonej i odciśniętej kapusty, zalej małą ilością wody i ugotuj na małym ogniu.
  2. Cebulę obierz, opłucz, drobno pokrój i usmaż, dodaj pokrojoną w półplasterki kiełbasę, smaż razem I-2 minuty.
  3. Oprósz mąką, zasmaż nie rumieniąc, połącz z kapustą i winem, koncentratem pomidorowym i opłukanymi kaparami, chwilę podduś i dopraw.
Dodaj do książki kucharskiej

BIGOS Z DZIKA - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Umyte mięso pokrój w kostkę razem z boczkiem, włóż do pokrojonej i odciśniętej kapusty, zalej małą ilością wody i ugotuj na małym ogniu.

2

Cebulę obierz, opłucz, drobno pokrój i usmaż, dodaj pokrojoną w półplasterki kiełbasę, smaż razem I-2 minuty.

3

Oprósz mąką, zasmaż nie rumieniąc, połącz z kapustą i winem, koncentratem pomidorowym i opłukanymi kaparami, chwilę podduś i dopraw.

  • 4
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    LIŚCIE WINA I DESKA SERÓW, CZYLI WINOGRONA SĄ WSZĘDZIE.

    Winogrona w kuchni wykorzystywane są w całości, łącznie z liśćmi. Liście winogron służą bowi...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    GOFRY PO WŁOSKU DLA DZIECI I DOROSŁYCH.

    Choć z drzew lecą już pierwsze liście, w głowach ciągle wspomnienia wakacji. Także w kuchni ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Sałatka z kaktusem, Faszerowane pieczarki, Zupa krem, Ciasto na pizze, Pasztet, łatwe dania z kurczaka, Majowe szaszłyki, Przepis z kuchni pl, Żeberka - VIDEO, Deser z lodami o smaku owoców leśnych, Pałki jogurtowe, Przepis z kurczak curry z ryżem, Przepis z zapiekanki z ziemniaków, Pieczeń wołowa z sosem, Sałatka z kurczakiem i ryżem, Sałatki, Krupnik, zupa kapuśniak z kiszonej kapusty, Zupa cebulowa, Schab, Omlet z pieczarkami i marchewką, Rosyjska sałatka jarzynowa, leniwe pierogi, Przepis z sałatki z feta, Przepis z cebula kurczak, zupa kapuśniak z kiszonej kapusty -, Piersi z indyka, Warzywna sałatka z ciecierzycą , makaron z, Cebulowa focaccia, Sałatka gyros warstwowa, Sałatka z tortellini, Przepis z soczewica czerwona, Piersi z kurczaka w cieście francuskim, Przepis z udka z kurczaka pieczone w piekarniku, Quesadillas - VIDEO, Naleśniki z nadzieniem serowo–pieczarkowym, Przepis z zapiekanki warzywne, Zawijasy z cykorii i szynki, Zupa ogórkowa z grzankami, Bitki ze schabu, Sos aglio olio, Przekąski, Przepis z NA FASOLE, Egzotyczny makaron z krewetkami, Smażony ryż z tofu i brokułami, Sałatka z makaronem tortellini - VIDEO, Salsa, Przepis z sałatki z wędzonym kurczakiem -, obiad ze szpinakiem, Kapusta z grochem, Jesienna zupa z kaszą, Przepis z pierogi z mięsem farsz, Lasagne, Chińskie sajgonki, kurczak z curry po indyjsku, Leczo - VIDEO , Wędzona szynka z dzika (peklowana), Kocia lasagne , Golonka, naleśniki bez mleka -, Zupa ogórkowa, obiad z ryżem -, Sos spaghetti z tuńczykiem