Dodaj do ksiązki kucharskiej Bigos z dzika

Bigos z dzika

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 7 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Bigos z dzika - składniki:

  • mięso bez kości - 500 gramów
  • boczek wędzony - 200 gramów
  • kapusta kwaszona - 700 gramów
  • cebula - 100 gramów
  • białe wytrawne wino - 1 szklanka
  • kapary - 20 gramów
  • sól i pieprz do smaku
  • cukier do smaku
  • majeranek
  • tłuszcz

Bigos z dzika - Sposób przygotowania:

  1. Umyte mięso pokrój w kostkę razem z boczkiem, włóż do pokrojonej i odciśniętej kapusty, zalej małą ilością wody i ugotuj na małym ogniu.
  2. Cebulę obierz, opłucz, drobno pokrój i usmaż, dodaj pokrojoną w półplasterki kiełbasę, smaż razem I-2 minuty.
  3. Oprósz mąką, zasmaż nie rumieniąc, połącz z kapustą i winem, koncentratem pomidorowym i opłukanymi kaparami, chwilę podduś i dopraw.
Dodaj do książki kucharskiej

BIGOS Z DZIKA - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Umyte mięso pokrój w kostkę razem z boczkiem, włóż do pokrojonej i odciśniętej kapusty, zalej małą ilością wody i ugotuj na małym ogniu.

2

Cebulę obierz, opłucz, drobno pokrój i usmaż, dodaj pokrojoną w półplasterki kiełbasę, smaż razem I-2 minuty.

3

Oprósz mąką, zasmaż nie rumieniąc, połącz z kapustą i winem, koncentratem pomidorowym i opłukanymi kaparami, chwilę podduś i dopraw.

  • 4
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    KROPKA NAD I. CZYLI ZIOŁA I PRZYPRAWY W KUCHNI.

    Świeże zioła stały się ostatnio bardzo popularne i powszechnie dostępne. Zauważyłem także, ż...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    PRZYGOTUJ DO PRACY WŁASNY LUNCH. PYSZNE PASTY DO KANAPEK.

    Dziś i w kilku następnych odcinkach chciałbym zająć się Waszymi lunchami w pracy. Tak, właśn...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

ugotowani sałatki, Masło pokrzywowe, kotlety z jajek gotowanych, udko z kurczaka gotowane w sosie, Kocia lasagne , Kapusta z grochem, zapiekanki z piekarnika makaron, Sos beszamelowy , Udka w miodowo-octowej glazurze, Schab, Zupa Harira z ciecierzycą, Przepis z piers z kurczaka suszone pomidory, Napój pomidorowy na lato, Smaczne jajka po meksykańsku, Sałatki z makaronem, Enchiladas z chilli con carne, Sałatka meksykańska z kurczakiem, Pieczony klops, Kotlet de volaille - VIDEO, Ciastka z nutellą, Kruche ciasteczka, Przepis z sos z oliwkami, Gyros z kurczakiem, Sałatka curry z kurczakiem - VIDEO , Przepis z kurczak z makaronu, Indyk, gotowe sosy, Ryż smażony z warzywami, Zupa z soczewicy, Przepis z mieso z jajkiem, Żeberka w przyprawie do żeberek, Sos włoski do spaghetti, Zapiekane nachos z serem, Przepis z smażony makaron po chińsku z piersią z kurczaka, Zupa grzybowa, Sakiewki Wiśnkowo-Orzechowe, Przepis z zupa kapuśniak z kiszonej kapusty i boczku, zapiekanki z piersią kurczaka, Przepis z sera żó, Przepisy świąteczne, Kasza, Przepis z ryż z sosem curry, Gulasz wołowy po myśliwsku, Ratatui a’la Gousto, Zrazy z indyka z bazylią, Spaghetti Bolognese, Przepis z sos-do-makaronu, Grillowany kurczak w marynacie cytrynowej , Szafranowe risotto z kurczakiem, Pstrąg, Pieczony Kurczak, Obiad, Chłodny barszczyk, Słodkie ziemniaki z rozmarynem - VIDEO, sałatki z łososiem, Przepis z ai dente, Zapiekanka z ziemniakow, Udka, Sałatka z kiełkami rzodkiewki, grillowaną cukinią i suszoną szynką, pierś z kurczaka w jajku i mące, Naleśniki z kurczakiem i grzybami, Przepis z sos pieczarkowy knorr, Przepis z kurczak z cukinia, Pyszna zupa z bakłażana