Dodaj do ksiązki kucharskiej Bigos z dzika

Bigos z dzika

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 7 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Bigos z dzika - składniki:

  • mięso bez kości - 500 gramów
  • boczek wędzony - 200 gramów
  • kapusta kwaszona - 700 gramów
  • cebula - 100 gramów
  • białe wytrawne wino - 1 szklanka
  • kapary - 20 gramów
  • sól i pieprz do smaku
  • cukier do smaku
  • majeranek
  • tłuszcz

Bigos z dzika - Sposób przygotowania:

  1. Umyte mięso pokrój w kostkę razem z boczkiem, włóż do pokrojonej i odciśniętej kapusty, zalej małą ilością wody i ugotuj na małym ogniu.
  2. Cebulę obierz, opłucz, drobno pokrój i usmaż, dodaj pokrojoną w półplasterki kiełbasę, smaż razem I-2 minuty.
  3. Oprósz mąką, zasmaż nie rumieniąc, połącz z kapustą i winem, koncentratem pomidorowym i opłukanymi kaparami, chwilę podduś i dopraw.
Dodaj do książki kucharskiej

BIGOS Z DZIKA - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Umyte mięso pokrój w kostkę razem z boczkiem, włóż do pokrojonej i odciśniętej kapusty, zalej małą ilością wody i ugotuj na małym ogniu.

2

Cebulę obierz, opłucz, drobno pokrój i usmaż, dodaj pokrojoną w półplasterki kiełbasę, smaż razem I-2 minuty.

3

Oprósz mąką, zasmaż nie rumieniąc, połącz z kapustą i winem, koncentratem pomidorowym i opłukanymi kaparami, chwilę podduś i dopraw.

  • 4
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DUSZONA WIEPRZOWINA. GOLONKA NIE TYLKO DLA PANÓW.

    Golonka wieprzowa to doskonałe, delikatne mięso, które odpowiednio potraktowane, będzie rozp...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK GOTOWAĆ JESIENIĄ? GULASZE I INNE DANIA DUSZONE.

    Najlepszy pomysł na chłodne dni to dobry, domowy gulasz. To tak jakbyśmy dostali dodatkowe o...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Przepis z bułka z, BUŁKA Z JAJEM :), Lemoniada ogórkowa, Sałatka z kapusty pekińskiej , Pieczona karkówka z chrupiącą skórką, Spaghetti Bolognese z oliwkami , Przepis z maKARON CHINSKI, Przepis z smażone mi, Kanapki z wędzonym kurczakiem, oscypkiem i żurawiną, Sos włoski do spaghetti, Placki ziemniaczane, Kotlety cielęce , Fantazyjne zawijaski z boczku, Gyros z kurczakiem, Kurczak, Pieczona karkówka w kruszonym pieprzu, Świąteczne roladki w galarecie, Ryba w panierce, Szpinak, Kanapki z śródziemnomorską salsą z tuńczykiem, sos mielone, ciasto na samosy, Przepis z sałatki z ryżem, Kremowa zupa gruszkowo - marchewkowa , sojowe, Roladki z piankami i żurawiną, Szybka zupa grzybowa z łazankami , plastry karkówki duszone, Lekka zupa pomidorowa, Lasagne, Tort tropikalny, Chiles frios czyli papryki nadziewane guacamole, kurczak przepisy przepis, Makaron, grill kurczak, Gołąbki, Kasza, Przepis z oscypek pieczony, Leczo z cukinii, Polędwiczki wieprzowe, Przepis z kurczak w pięciu smakach przepis, rolada w ciescie francuskim, Przepis z sos sojowy przepis, Jagły, Obiad, WARZYWA NA PATELNIĘ, Czekolada gorzka, Zupa z soczewicy, Kanapki z wędzonym kurczakiem, oscypkiem i żurawiną, Sos beszamelowy , smazona ryba przepis, Ołatki, sos do gotowanego kurczaka, Ciasto na pizze, Sałatka warzywna z tuńczykiem, Kabaczki marynowane, szynka mielona, Potrawka z kurczaka, Sałatka z brokułami - VIDEO , Przepis z Wino z kurczaka, Karp w galarecie, Kwaśnica ze świeżymi grzybami i tymiankiem, Przepis z szparagi biale, Polędwiczka z grzybami