Dodaj do ksiązki kucharskiej Bigos z dzika

Bigos z dzika

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 7 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Bigos z dzika - składniki:

  • mięso bez kości - 500 gramów
  • boczek wędzony - 200 gramów
  • kapusta kwaszona - 700 gramów
  • cebula - 100 gramów
  • białe wytrawne wino - 1 szklanka
  • kapary - 20 gramów
  • sól i pieprz do smaku
  • cukier do smaku
  • majeranek
  • tłuszcz

Bigos z dzika - Sposób przygotowania:

  1. Umyte mięso pokrój w kostkę razem z boczkiem, włóż do pokrojonej i odciśniętej kapusty, zalej małą ilością wody i ugotuj na małym ogniu.
  2. Cebulę obierz, opłucz, drobno pokrój i usmaż, dodaj pokrojoną w półplasterki kiełbasę, smaż razem I-2 minuty.
  3. Oprósz mąką, zasmaż nie rumieniąc, połącz z kapustą i winem, koncentratem pomidorowym i opłukanymi kaparami, chwilę podduś i dopraw.
Dodaj do książki kucharskiej

BIGOS Z DZIKA - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Umyte mięso pokrój w kostkę razem z boczkiem, włóż do pokrojonej i odciśniętej kapusty, zalej małą ilością wody i ugotuj na małym ogniu.

2

Cebulę obierz, opłucz, drobno pokrój i usmaż, dodaj pokrojoną w półplasterki kiełbasę, smaż razem I-2 minuty.

3

Oprósz mąką, zasmaż nie rumieniąc, połącz z kapustą i winem, koncentratem pomidorowym i opłukanymi kaparami, chwilę podduś i dopraw.

  • 4
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DZICZYZNA LUBI WINO, CZYLI MIĘSO, KTÓRE ROZPŁYWA SIĘ W USTACH

    Jeśli już mówimy o gotowaniu z winem, musimy pamiętać o jednej zasadniczej sprawie. Otóż nie...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DUSZONY DRÓB.

    Wszyscy lubimy mięso drobiowe. Za łatwość i szybkość przygotowania i za to, że doskonale sma...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Przepis z kuchni przepisy, Bakłażan z kozim serem, Korki z jajek na pomidorach, Ostre nachos, polędwiczka, Kluski , Lekka zupa pomidorowa, Przepis z makarony szybko, Surówka warzywna z białym serem, Przepis z lisc laurowy, gulasz wegiersku, Sałatki z makaronem, Przepis z ciasto z pieczarkami, Kanapki z pastą jajeczną i wędzonym łososiem, Zupa jarzynowa, Sałatki, Musaka, chińskie sosy, Rosół drobiowy, Klasyczna szkolna kanapka z kurczakiem , Gyros, Karp w galarecie, Przepis z Czekolado, Sałatka Cezar - VIDEO, Sałatka Capri dla mało wymagających, Sałatka Gyros, Kapusta z grochem, Pieczone udka z boczkiem, Śledzie, ziemniaki ze sosem, Przepis z zapiekanka z dynią i cukinią, sos z ketchupu, Przepis z suszony majeranek, Potrawy wigilijne, Makaron z kurczakiem i cukinią, Faszerowana cebula, Zupa z soczewicy, Kasza manna z syropem, Przepis z co z makaronem, Kutia, Przepis z salatka-z-jajkiem, Kotlet de volaille - VIDEO, Zupa ogórkowa - VIDEO, Kotlety mielone z buraczkami - VIDEO, Ciasto na pizze, Polędwica w cieście, Przepis z cukier, Kocia lasagne , Kanapki ze śledziową sałatką z marynowanymi buraczkami, z ogorkow, Warzywa, sałatka brokuły jajka szynka, Sos rosyjski II, Przepis inspiracyjny na żurek, mięso z sosem tzatziki, Przepis z halibut wędzony, Przepis z makaron bez mięsa, Zapiekanka kalafiorowa, Gulasz z kurczaka z papryką, Pieczona karkówka z chrupiącą skórką, Bigos domowy, Krem brokułowy, Sos „Agata”, Sałatka z dynią w curry