Dodaj do ksiązki kucharskiej Bigos z dzika

Bigos z dzika

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 7 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Bigos z dzika - składniki:

  • mięso bez kości - 500 gramów
  • boczek wędzony - 200 gramów
  • kapusta kwaszona - 700 gramów
  • cebula - 100 gramów
  • białe wytrawne wino - 1 szklanka
  • kapary - 20 gramów
  • sól i pieprz do smaku
  • cukier do smaku
  • majeranek
  • tłuszcz

Bigos z dzika - Sposób przygotowania:

  1. Umyte mięso pokrój w kostkę razem z boczkiem, włóż do pokrojonej i odciśniętej kapusty, zalej małą ilością wody i ugotuj na małym ogniu.
  2. Cebulę obierz, opłucz, drobno pokrój i usmaż, dodaj pokrojoną w półplasterki kiełbasę, smaż razem I-2 minuty.
  3. Oprósz mąką, zasmaż nie rumieniąc, połącz z kapustą i winem, koncentratem pomidorowym i opłukanymi kaparami, chwilę podduś i dopraw.
Dodaj do książki kucharskiej

BIGOS Z DZIKA - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Umyte mięso pokrój w kostkę razem z boczkiem, włóż do pokrojonej i odciśniętej kapusty, zalej małą ilością wody i ugotuj na małym ogniu.

2

Cebulę obierz, opłucz, drobno pokrój i usmaż, dodaj pokrojoną w półplasterki kiełbasę, smaż razem I-2 minuty.

3

Oprósz mąką, zasmaż nie rumieniąc, połącz z kapustą i winem, koncentratem pomidorowym i opłukanymi kaparami, chwilę podduś i dopraw.

  • 4
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK GOTOWAĆ JESIENIĄ? GULASZE I INNE DANIA DUSZONE.

    Najlepszy pomysł na chłodne dni to dobry, domowy gulasz. To tak jakbyśmy dostali dodatkowe o...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BOSKI SMAK WINA W POTRAWACH. WOŁOWINA PO BURGUNDZKU.

    Czy wiecie, że wino wykorzystać można do zredukowania ilości tłuszczu w potrawie? Gdy przyrz...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

fasola w sosie, Potrawka ze szczupaka i jajek, Grissini z sosem koperkowym, Kluski na parze z jogurtem truskawkowym, Penne z cukinią i wędzonym boczkiem, gulasz do kopytek, Kanapki z pastą z wędzonego pstrąga z przepiórczym jajem, Krem brokułowy, Zupy, Przepis z mielony z cebula, ser żółty faszerowany pieczarkami, Potrawy wielkanocne, Spaghetti , Przepis z pieczarek, Pieczona cebula z boczkiem, Jajka, wołowina po chińsku z warzywami -, Pierogi, zapiekanka z miesem mielonym i ziemniakami, Przepis z zapiekanka z miesem, Jagnięcina z bakłażanem w sosie curry, Przepis z Polska zupa pomidorowa, Sałatka z makaronem tortellini - VIDEO, Sos czosnkowy , BUŁKA Z JAJEM :), Przepis z kuchnia polska placki, Przepis z zapiekanka z mięsem mielonym i szpinakiem, Ogórek, Proste kotleciki z jajka, Pomidorowy sos do pizzy, Rajma, Zapiekanka ze szparagami i twarożkiem, Golonka, Gorące rynki ., Zupa z soczewicy, Kapusta z grochem, Flądry w słoninie, Ciasto z dyni bez jajek, Wigilijna czarna kapusta ., Pasztet, krewetki na ciepło, Zapiekanka sobotnia, Kanapki z pastą z wędzonego pstrąga z przepiórczym jajem, BUŁKA Z JAJEM :), Sałatka z ryżem i tuńczykiem, Sałatka z porów, Kalafior, Kanapki ze śledziową sałatką z marynowanymi buraczkami, Przepis z naleśniki z mięsem i sosem czosnkowym, Risotto z kurczakiem i warzywami, Karkówka z grilla z sosem po cygańsku - VIDEO , Placuszki z cukinii, jajka bez jajek, łosoś w śmietanie z koperkiem, Przepis z mielone z papryk, Pudding mango, Szynka z rusztu, Przepis z makaron tagliatelle z kurczakiem, Sardynki nadziewane szpinakiem z orzeszkami piniowymi, zapiekanka ziemniak, Sałatka Gyros, Zupa niewolników, sum smazony, Przepis z sałatka z zielonego ogórka