Dodaj do ksiązki kucharskiej Bigos z kapusty kiszonej

Bigos z kapusty kiszonej

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Bigos z kapusty kiszonej - składniki:

  • masło - 1 łyżka
  • pomidory - 2 sztuki
  • jabłka - 2 sztuki
  • majeranek - 1 łyżeczka
  • pieprz do smaku
  • olej do smażenia
  • woda - 200 mililitrów

Bigos z kapusty kiszonej - Sposób przygotowania:

  1. Kapustę gotuj do miękkości w wodzie z liściem laurowym i kostkami Knorr.
  2. Mięso, boczek i kiełbasę pokrój w kostkę, przesmaż na smalcu i dodaj do kapusty.
  3. Cebulę pokrój w kostkę, przesmaż na smalcu i dodaj do kapusty.
  4. Pomidory obierz ze skóry, pokrój. Jabłka obierz i zetrzyj na tarce, dodaj oba składniki do kapusty.
  5. Z mąki i masła zrób zasmażkę, rozprowadź wywarem z kapusty i połącz z kapustą. Dodaj majeranek. Dopraw do smaku pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej

BIGOS Z KAPUSTY KISZONEJ - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Bigos z kapusty kiszonej
    1.Kapustę gotuj do miękkości w wodzie z liściem laurowym i kostkami Knorr.
  • 2
    Bigos z kapusty kiszonej
    2.Mięso, boczek i kiełbasę pokrój w kostkę, przesmaż na smalcu i dodaj do kapusty.
  • 3
    Bigos z kapusty kiszonej
    3.Cebulę pokrój w kostkę, przesmaż na smalcu i dodaj do kapusty.
  • 4
    Bigos z kapusty kiszonej
    4.Pomidory obierz ze skóry, pokrój. Jabłka obierz i zetrzyj na tarce, dodaj oba składniki do kapusty.
  • 5
    Bigos z kapusty kiszonej
    5.Z mąki i masła zrób zasmażkę, rozprowadź wywarem z kapusty i połącz z kapustą. Dodaj majeranek. Dopraw do smaku pieprzem.
  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULION NA WĘDZONYM BOCZKU KNORR

    Bulion na wędzonym boczku Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    SOS POMIDOROWY, CZYLI OJCIEC WSZYSTKICH WŁOSKICH SOSÓW (PRAWIE WSZYSTKICH :) )

    Klasyczny, najprostszy sos pomidorowy to wyjściowa baza dla innych sosów. Dodanie tylko kilk...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JESIENNE DANIA MIĘSNE. WOŁOWINA Z CIEMNYM PIWEM.

    Pamiętam z dzieciństwa sobotnie wizyty z ojcem u lokalnego rzeźnika. Tata i rzeźnik oddawali...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Polędwiczka z grzybami, Sałatka warzywna z ryżem i kurczakiem, Gofry z rukolą i łososiem wędzonym , schab pieczony z cebulą, Sałatka z ryżem i tuńczykiem, Przepis z szaszłyki z kurczaka i ananasa, Zupa pieczarkowa, Pstrąg, Faszerowane papryczki chili, Potrawka z kurczaka, Sałatka Gyros, kuchnia meksykańska mieso, Papryka z jajkiem, Zupa z dyni, Risotto, Kotlet de volaille - VIDEO, Przepis z jabłka na ciepło, Sałata lodowa z Cammembertem , Przepis z mieso mielone zapiekanka, sosy do jajek na wielkanoc, Makaron z serem, Przepis z kurczak w maladze, Przepis z ciasto na kluski śląskie, Pizzerinki , Makaron z jagodami, Przepis z ziemniaki z maka ziemniaczana, Naleśniki, Sałatka z tuńczykiem, Dipy, sałatka z dorsza wędzonego, Krewetkowa przystawka, Przepis z łosoś wędzony plastry, Zupa z paryskich hal, Placek borówkowy, Przepis z spagetti kurczak, Buraczki zasmażane na czosnkowo, Przystawki, Krem brokułowy, sałatka z piersi, Lasagne, Placki ziemniaczane, Przepis z pierś kurczaka ze szpinakiem i serem feta, świeży tymianek, Zapiekanka – Smak Wiosny, Szpinak, sos-do-makaronu, Carbonara, Przepis z w bułce, Schab w pięciu smakach, Sos do carpaccio, Ciasteczka miodowe, Sos beszamelowy , Ciasto na pizze, Chlebek na zakwasie, Zupa z soczewicy, Gofry po włosku , GRILLOWANY KABACZEK, Ostry makaron po seczuańsku, Zupa z brokułów i warzyw , Przepis z ryby kuchnia polska, biały groch, Barszcz, Kiszone grzyby leśne, Wielkanocny żurek na serwatce