Dodaj do ksiązki kucharskiej Bigos z młodej kapusty

Bigos z młodej kapusty

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Bigos z młodej kapusty - składniki:

  • kapusta młoda - 800 gramów
  • mięso wieprzowe - 200 gramów
  • Bulion na wędzonym boczku Knorr - 3 sztuki
  • boczek - 100 gramów
  • kiełbasa zwyczajna - 100 gramów
  • mąka - 1 łyżka
  • cebula - 1 sztuka
  • masło - 1 łyżka
  • śliwki suszone - 8 sztuk
  • pomidory - 2 sztuki
  • jabłka - 2 sztuki
  • majeranek - 1 łyżeczka
  • liść laurowy - 3 sztuki
  • pieprz do smaku
  • cukier - 1 szczypta
  • olej do smażenia
  • woda - 200 mililitrów

Bigos z młodej kapusty - Sposób przygotowania:

  1. Kapustę poszatkuj, gotuj w wodzie z liściem laurowym i kostkami Knorr do miękkości.
  2. Mięso, boczek i kiełbasę pokrój w kostkę, przesmaż na oleju, dodaj do kapusty.
  3. Cebulę pokrój w kostkę, przesmaż na oleju dodaj do kapusty.
  4. Pomidory obierz ze skóry, pokrój w kostkę. Jabłka obierz i zetrzyj na tarce, dodaj oba składniki do kapusty.
  5. Z mąki i masła zrób zasmażkę, rozprowadź wywarem z kapusty i połącz z kapustą. Dodaj śliwki i majeranek. Dopraw do smaku pieprzem.
  6. Podawaj np.: z pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej

BIGOS Z MŁODEJ KAPUSTY - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Kapustę poszatkuj, gotuj w wodzie z liściem laurowym i kostkami Knorr do miękkości.

2

Mięso, boczek i kiełbasę pokrój w kostkę, przesmaż na oleju, dodaj do kapusty.

3

Cebulę pokrój w kostkę, przesmaż na oleju dodaj do kapusty.

4

Pomidory obierz ze skóry, pokrój w kostkę. Jabłka obierz i zetrzyj na tarce, dodaj oba składniki do kapusty.

5

Z mąki i masła zrób zasmażkę, rozprowadź wywarem z kapusty i połącz z kapustą. Dodaj śliwki i majeranek. Dopraw do smaku pieprzem.

6

Podawaj np.: z pieczywem.

  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULION NA WĘDZONYM BOCZKU KNORR

    Bulion na wędzonym boczku Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK DOBIERAĆ ZIOŁA DO DAŃ? ZIOŁA SUSZONE A ŚWIEŻE.

    Dziś jeszcze o ziołach i przyprawach. Temat rzeka. Aby wzmocnić intensywność przypraw można ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Zupa pomidorowa, Szaszłyki z polędwiczek, Zupa krem z pieczarek z groszkiem ptysiowym, Kebab w kajzerce, zupa w chlebie, PO GRECKU, Żeberka, Ziemniaki, Przepis z roztarty czosnek, kwaśne jabłka, Pomidorowy krem ze śmietaną, Barszcz biały, sos do tacos, Owocowo-ziołowa sałatka serowa, Sałatka wiosenna, Budyń puszysty, Sałatka z ryżem i tuńczykiem I, Zapiekanka z kurczaka z warzywami, orzechy w miodzie, sos z szalotek, Roladki krabowe, Sałatka z kiełkami fasoli i imbirem, A'la minug - świeży śledź, Zapiekanka ziemniaczano – serowa, chińskie danie, Zapiekanka ziemniaczano – serowa, Paratha, Bigos - VIDEO, Sałatka z kiełkami lucerny i z oliwkami, Rosół, Przepis z przepisy placków, Potrawy wielkanocne, Przepis z zapiekanka z mięsa z warzywami, Kebab w kajzerce, Orientalny kurczak z ciecierzycą i warzywami , Zupa z soczewicy, Kąski w pomidorach, Strogonow, Polędwiczka z grzybami, sos orzeszkowym, Zupa kalafiorowa, Gulasz po polsku - VIDEO, jajek ugotowanych na twardo, Mielone, Przepis z zupa na boczku, Łyżka m, Sałatka z brokułami i jajkiem, Przepis z hiszpańska kawa, Obiad, Przepis z pierogi ciasto, Krem z białych szparagów z grzankami, Papryka, Sałatka Grecka, Frytki z dipem guacamole -VIDEO, Przepis z mięso z indyka, Przepis z Polędwiczki Wieprzowe z warzywami, Ryba pod warzywami, Barszcz biały na grzybowo , Szpinakowe naleśniki z sosem pomidorowym i mozzarellą, Sałatka z arbuzem, serem feta i miętą, Fasolka szparagowa z boczkiem w kremowo-serowym sosem - VIDEO, Zupa szczawiowa, Zupa grochowa, Przepis z piersi z kurczaka z