Dodaj do ksiązki kucharskiej Bigos z młodej kapusty

Bigos z młodej kapusty

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Bigos z młodej kapusty - składniki:

  • kapusta młoda - 800 gramów
  • mięso wieprzowe - 200 gramów
  • Bulion na wędzonym boczku Knorr - 3 sztuki
  • boczek - 100 gramów
  • kiełbasa zwyczajna - 100 gramów
  • mąka - 1 łyżka
  • cebula - 1 sztuka
  • masło - 1 łyżka
  • śliwki suszone - 8 sztuk
  • pomidory - 2 sztuki
  • jabłka - 2 sztuki
  • majeranek - 1 łyżeczka
  • liść laurowy - 3 sztuki
  • pieprz do smaku
  • cukier - 1 szczypta
  • olej do smażenia
  • woda - 200 mililitrów

Bigos z młodej kapusty - Sposób przygotowania:

  1. Kapustę poszatkuj, gotuj w wodzie z liściem laurowym i kostkami Knorr do miękkości.
  2. Mięso, boczek i kiełbasę pokrój w kostkę, przesmaż na oleju, dodaj do kapusty.
  3. Cebulę pokrój w kostkę, przesmaż na oleju dodaj do kapusty.
  4. Pomidory obierz ze skóry, pokrój w kostkę. Jabłka obierz i zetrzyj na tarce, dodaj oba składniki do kapusty.
  5. Z mąki i masła zrób zasmażkę, rozprowadź wywarem z kapusty i połącz z kapustą. Dodaj śliwki i majeranek. Dopraw do smaku pieprzem.
  6. Podawaj np.: z pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej

BIGOS Z MŁODEJ KAPUSTY - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Kapustę poszatkuj, gotuj w wodzie z liściem laurowym i kostkami Knorr do miękkości.

2

Mięso, boczek i kiełbasę pokrój w kostkę, przesmaż na oleju, dodaj do kapusty.

3

Cebulę pokrój w kostkę, przesmaż na oleju dodaj do kapusty.

4

Pomidory obierz ze skóry, pokrój w kostkę. Jabłka obierz i zetrzyj na tarce, dodaj oba składniki do kapusty.

5

Z mąki i masła zrób zasmażkę, rozprowadź wywarem z kapusty i połącz z kapustą. Dodaj śliwki i majeranek. Dopraw do smaku pieprzem.

6

Podawaj np.: z pieczywem.

  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULION NA WĘDZONYM BOCZKU KNORR

    Bulion na wędzonym boczku Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WOŁOWINA IDEALNA, CZYLI JAK DOBRAĆ RODZAJ WOŁOWINY DO POTRAWY?

    Części wołowiny bardzo różnią się od siebie, co oznacza, że w zależności od rodzaju, najleps...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Zupa ogórkowa, fileciki anchois, Elegancki karp w galarecie, Risotto z kurczakiem i warzywami, Schab w pięciu smakach, Kluski zacierkowe, Pierś z kurczaka na szybko, Warzywa z przyprawami prażonymi na ghee, Zapiekanka ziemniaczano – serowa, Przepis z faszerowana papryka serem, Przepis z sos z karkówki, Sałatka makaronowa z serem, obiad bezmiesne, Przepis z smażona pierś z kurczaka, mieso z piekarnika, Przepis z na obiad makarony, Zupa brokułowa, Przepis z obiad w pół godziny, Grzybowe pierożki w mięsnym sosie, Bigos - VIDEO, Sałatka z tuńczykiem, KABACZEK - NOWE WYDANIE, Śniadaniowa kanapka z szynką i świeżym ogórkiem , Zupa szczawiowa, Surówka z sałaty z jajem i rzodkiewką, plastry łososia, Sałatka z wędzonym pstrągiem, KABACZEK - NOWE WYDANIE, Kluski , Kocia lasagne , niskokaloryczne sałatki, Kaczka, Przepisy kulinarne ze zdjęciami, Łosoś, Penne z kawiorem z łososia, ziołami i fetą, Przepis z krewetki smazone, Przepis z grill mieso, Przepis z żeberka pieczone -, Przekąski, Falafel – kotleciki z kozim serem i kolendrą, Golonka, Zapiekanka z ziemniakow, zupa na zeberkach, kurczak curry z warzywami, Udka, Kurczak w pomarańczach z chilli , zupa serowa z serków topionych -, Ogórek, Bitki wołowe w sosie pomidorowym - VIDEO, Sakiewki faszerowane boczkiem , pieczoną szynka i warzywami, zupa z kapusty, Przepis z surówka kapusta pekińska, Duszony kurczak z warzywami -VIDEO, Kotlet de volaille - VIDEO, Papryka, zurek z biala kielbasa -, sałatka makaron kokardki, Rogaliki z dżemem i budyniem , Grochówka , Kutia, Schab, Pasztet drobiowy ze śliwkami, BUDYŃ NA "Gérard-zie", Smoothie z papają