Dodaj do ksiązki kucharskiej Bigos z młodej kapusty

Bigos z młodej kapusty

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Bigos z młodej kapusty - składniki:

  • kapusta młoda - 800 gramów
  • mięso wieprzowe - 200 gramów
  • Bulion na wędzonym boczku Knorr - 3 sztuki
  • boczek - 100 gramów
  • kiełbasa zwyczajna - 100 gramów
  • mąka - 1 łyżka
  • cebula - 1 sztuka
  • masło - 1 łyżka
  • śliwki suszone - 8 sztuk
  • pomidory - 2 sztuki
  • jabłka - 2 sztuki
  • majeranek - 1 łyżeczka
  • liść laurowy - 3 sztuki
  • pieprz do smaku
  • cukier - 1 szczypta
  • olej do smażenia
  • woda - 200 mililitrów

Bigos z młodej kapusty - Sposób przygotowania:

  1. Kapustę poszatkuj, gotuj w wodzie z liściem laurowym i kostkami Knorr do miękkości.
  2. Mięso, boczek i kiełbasę pokrój w kostkę, przesmaż na oleju, dodaj do kapusty.
  3. Cebulę pokrój w kostkę, przesmaż na oleju dodaj do kapusty.
  4. Pomidory obierz ze skóry, pokrój w kostkę. Jabłka obierz i zetrzyj na tarce, dodaj oba składniki do kapusty.
  5. Z mąki i masła zrób zasmażkę, rozprowadź wywarem z kapusty i połącz z kapustą. Dodaj śliwki i majeranek. Dopraw do smaku pieprzem.
  6. Podawaj np.: z pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej

BIGOS Z MŁODEJ KAPUSTY - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Kapustę poszatkuj, gotuj w wodzie z liściem laurowym i kostkami Knorr do miękkości.

2

Mięso, boczek i kiełbasę pokrój w kostkę, przesmaż na oleju, dodaj do kapusty.

3

Cebulę pokrój w kostkę, przesmaż na oleju dodaj do kapusty.

4

Pomidory obierz ze skóry, pokrój w kostkę. Jabłka obierz i zetrzyj na tarce, dodaj oba składniki do kapusty.

5

Z mąki i masła zrób zasmażkę, rozprowadź wywarem z kapusty i połącz z kapustą. Dodaj śliwki i majeranek. Dopraw do smaku pieprzem.

6

Podawaj np.: z pieczywem.

  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULION NA WĘDZONYM BOCZKU KNORR

    Bulion na wędzonym boczku Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    PRZYGOTUJ DO PRACY WŁASNY LUNCH. PYSZNE PASTY DO KANAPEK.

    Dziś i w kilku następnych odcinkach chciałbym zająć się Waszymi lunchami w pracy. Tak, właśn...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Kanapka z grillowaną wołowiną , Zapiekanka rodzinna, Kurczak marynata, Przepis z pierś z kurczaka obiad, Paszteciki smażone, Przepis z na obiad makarony, Kotlety wieprzowe z farszem pieczarkowym , desery ciasto, Żebra po kasselsku z winnym aromatem, Ryż, Karp, Leczo, Spaghetti z tuńczykiem, Przepis z sos smietanowy ze szpinakiem, ziemniaki pieczone z ziołami, Aromatyczny kalafior w cieście, Mleczny przekładaniec, Ostry sos chili, Zapiekanka z bakłażana, pomidorów i parmezanu, Polędwiczki po warszawsku - VIDEO, Schab w pięciu smakach, Sosy, ryż - obiad, Sos beszamelowy , Przepis z przyprawy do cielęciny, zakąski zimne, Kurczak z sosem pomarańczowym z chilli , Bigos - VIDEO, Salsa, kurczak w pięciu smakach przepis, Meksykańska rybka z ananasem, Sałatka z kurczakiem i ryżem, Pasta jajeczna z pieczarkami majerankiem i ryżem, Klasyczna zapiekanka Quiche Lorraine - Placek lotaryński , z pieczarek, Lasagne, Przepis z ostry sos do kebaba przepis, Enchiladas z chilli con carne, Miłosna zupa selerowa, Przepis z dania główne bezmięsne, Przepis z obiad z frytkami, Przepis z posiekany szczypiorek, Sałatka Nicejska, Tłusty czwartek, Barszcz, Pierś z kurczaka, Przepis z zupa z młodych buraczków, zupa z kapusty białej -, Bliny (przepis podstawowy), Zupa krem z dyni - VIDEO, Wrapp - kanapka z kurczakiem i awokado , Medaliony wołowe z grilla z pieprzem , Zupa cebulowa z wytrawnym winem, Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO, Leczo z kiełbasą a la ratatouille, Przepis z kuchen, Obiad, plastry łososia, Medaliony wołowe z grilla z pieprzem , Jesienna zupa z kasztanów, Obiad ryż z warzywami, Risotto, Zupa fasolowa 1, Risotto z kurczakiem i warzywami