Dodaj do ksiązki kucharskiej Bigos z młodej kapusty

Bigos z młodej kapusty

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Bigos z młodej kapusty - składniki:

  • kapusta młoda - 800 gramów
  • mięso wieprzowe - 200 gramów
  • Bulion na wędzonym boczku Knorr - 3 sztuki
  • boczek - 100 gramów
  • kiełbasa zwyczajna - 100 gramów
  • mąka - 1 łyżka
  • cebula - 1 sztuka
  • masło - 1 łyżka
  • śliwki suszone - 8 sztuk
  • pomidory - 2 sztuki
  • jabłka - 2 sztuki
  • majeranek - 1 łyżeczka
  • liść laurowy - 3 sztuki
  • pieprz do smaku
  • cukier - 1 szczypta
  • olej do smażenia
  • woda - 200 mililitrów

Bigos z młodej kapusty - Sposób przygotowania:

  1. Kapustę poszatkuj, gotuj w wodzie z liściem laurowym i kostkami Knorr do miękkości.
  2. Mięso, boczek i kiełbasę pokrój w kostkę, przesmaż na oleju, dodaj do kapusty.
  3. Cebulę pokrój w kostkę, przesmaż na oleju dodaj do kapusty.
  4. Pomidory obierz ze skóry, pokrój w kostkę. Jabłka obierz i zetrzyj na tarce, dodaj oba składniki do kapusty.
  5. Z mąki i masła zrób zasmażkę, rozprowadź wywarem z kapusty i połącz z kapustą. Dodaj śliwki i majeranek. Dopraw do smaku pieprzem.
  6. Podawaj np.: z pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej

BIGOS Z MŁODEJ KAPUSTY - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Kapustę poszatkuj, gotuj w wodzie z liściem laurowym i kostkami Knorr do miękkości.

2

Mięso, boczek i kiełbasę pokrój w kostkę, przesmaż na oleju, dodaj do kapusty.

3

Cebulę pokrój w kostkę, przesmaż na oleju dodaj do kapusty.

4

Pomidory obierz ze skóry, pokrój w kostkę. Jabłka obierz i zetrzyj na tarce, dodaj oba składniki do kapusty.

5

Z mąki i masła zrób zasmażkę, rozprowadź wywarem z kapusty i połącz z kapustą. Dodaj śliwki i majeranek. Dopraw do smaku pieprzem.

6

Podawaj np.: z pieczywem.

  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULION NA WĘDZONYM BOCZKU KNORR

    Bulion na wędzonym boczku Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    KLASYCZNE DESERY LODOWE. KOKTAJLE LODOWE. GRANITA.

    Lody i owoce wzajemnie uzupełniają się. Do jagód, malin, truskawek czy jeżyn pasują lody wan...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Przystawka z łososia, drob, Łosoś po japońsku z wasabi , Zupa ogórkowa, Potrawy wigilijne, Gyros, Gulasz wołowy po węgiersku -, Lody czekoladowo-bananowe, dania z polędwiczek wieprzowych, Sałatka z rzodkiewek ze śmietaną, Gulasz, Zupa jaś wędrowniczek w ogórkach, kurczak w sosie w, Sałatka warzywna z tuńczykiem, Kotlet de volaille - VIDEO, Ziemniaki zapiekane w ziołach, Przepis z ryba z piekarnika, Przepisy świąteczne, Leczo, ryż na słodko, sałatka ser feta sałata lodowa ogórek zielony pomidor, Przepis z pomidory, makaron chiński z kurczakiem, Rurki w kolorowym sosie z pieczarkami, Tartinki z awokado i wędzonym łososiem , Kalafior, Sałatka warzywko, Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO, Spaghetti cztery sery , Placki ziemniaczane, Smażone papryczki pimientos de padron, Przepis z gulasz z łopatki wieprzowej z cebulą, zapiekanka z miesem mielonym i ziemniakami, Przepis z piers patelnia, Zupa fasolowa z wkładką , Barszcz, Lekka zupa pomidorowa, zapiekanka makaronowa -, Piersi z kurczaka w cieście francuskim, Pieczeń, Spaghetti Bolognese, Okoń zapiekany, Przepis z kuchnie ma, Przekąski, makaron tagliatelle z kurczakiem, Papryka, zupa pomidorowa z makaronem, Kremowa zupa kalafiorawa z curry, Przepis z smażone warzywa na patelni, zapiekanka z miesem, ciasta francuskie, Gołaty z Imbirową Marchewką, Warzywa, Letnia sałatka z soczystym kurczakiem i cytrusami, Sałatka walencka, kapusta kiszona gotowana, Chińskie sajgonki, Zapiekane ziemniaki, Domowy hot dog, Sałatka z cytrusami, Burrito z wieprzowiną , Ognista karkówka z grilla , Ratatui a’la Gousto, Rurki z kurczakiem i pomidorkami