Dodaj do ksiązki kucharskiej Bigos ze słodkiej kapusty

Bigos ze słodkiej kapusty

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 6 osób średnie Autor: blue_megi

Bigos ze słodkiej kapusty - składniki:

  • mięso gulaszowe - 1 kilogram
  • mąka - 1 łyżka
  • masło - 1 łyżka
  • śmietana 18% - 0.5 szklanki
  • duża główka kapusty - 1 sztuka

Bigos ze słodkiej kapusty - Sposób przygotowania:

  1. Zaczynamy od przygotowania gulaszu. Mięso obsmażamy a następnie dusimy do miękkości.
  2. Następnie przygotowujemy sos – łyżkę mąki podsmażamy z łyżką masła, dodajemy śmietanę, wlewamy do mięsa i doprawiamy do smaku.
  3. W drugim garnku zalewamy poszatkowaną kapustę wodą i gdy się zagotuje wodę wylewamy. Dodajemy szklankę zimnej wody, liście laurowe, kminek, sól, cukier, pieprz i Delikat (do smaku) i dusimy kapustę do miękkości.
  4. Pod koniec gotowania dodajemy obrane ze skórki i pokrojone w kostkę pomidory i poszatkowaną drobno cebulkę.
  5. Mieszamy kapustę z gulaszem.
Dodaj do książki kucharskiej

BIGOS ZE SŁODKIEJ KAPUSTY - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Zaczynamy od przygotowania gulaszu. Mięso obsmażamy a następnie dusimy do miękkości.

2

Następnie przygotowujemy sos – łyżkę mąki podsmażamy z łyżką masła, dodajemy śmietanę, wlewamy do mięsa i doprawiamy do smaku.

3

W drugim garnku zalewamy poszatkowaną kapustę wodą i gdy się zagotuje wodę wylewamy. Dodajemy szklankę zimnej wody, liście laurowe, kminek, sól, cukier, pieprz i Delikat (do smaku) i dusimy kapustę do miękkości.

4

Pod koniec gotowania dodajemy obrane ze skórki i pokrojone w kostkę pomidory i poszatkowaną drobno cebulkę.

5

Mieszamy kapustę z gulaszem.

  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA UNIWERSALNA DELIKAT KNORR

    Przyprawa Uniwersalna Delikat Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK GOTOWAĆ JESIENIĄ? GULASZE I INNE DANIA DUSZONE.

    Najlepszy pomysł na chłodne dni to dobry, domowy gulasz. To tak jakbyśmy dostali dodatkowe o...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Sosy, Sałatka Nicejska, Kotlety mielone z buraczkami - VIDEO, Jajka, Papka jabłkowa, Duszone warzywa, Lasagne, Sałatka z kurczakiem , ogórki marchew do słoików, Przepis z kostka rosołowa wołowa, Kanapki z pastą jajeczną i wędzonym łososiem, Fetucchini z bobem i rukolą, Przepis z Sezamowy, Placki ziemniaczane, Żeberka i warzywa - VIDEO, Przepis z zupa w chlebie, Grillowane Chuletas de Puerco, Polędwiczki, Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO, skrzydelka kurczaka, Spaghetti z tuńczykiem, Karkówka stekowa, Lody orzechowe, Pieprz i sól, Kanapki z pieczoną wołowiną, rukolą i marynowaną papryką, hiszpańska kawa, BUŁKA Z JAJEM :), Przepis z sos do tacos, Cannelloni z mięsem i kaparami, grill wołowina, Przepis z masa do ciasta, Świderki z krabami, Przepis z mieso na gulasz, Przepis z kasza z suszonymi grzybami, Naleśniki z kurczakiem i grzybami, Pierś z kurczaka, Gulasz, świeże ogórki, Przepis z pasta z tunczyka, Sałatka z porów, Ziemniaki z niespodzianką, Spaghetti z tuńczykiem, Spaghetti a la carbonara, Dania z ryżem, Pieczeń, makaron z serami, Risotto, podgrzybki duszone, Cabillaud au gratin czyli dorsz zapiekany na sposób francuski, Zapiekany makaron penne z szynką i kukurydzą, PO GRECKU, Zupa grzybowa, Jajka faszerowane z pieczarkami i rzeżuchą, Przepis z przepisy na ciepło, Leczo, Zapiekanka meksykańska, dorsz zapiekany z warzywami, Kanapki z suszoną szynką, marynowaną gruszką i figami, Befsztyk z polędwicy z cebulą, FLACZKI !!!, Krewetki po kantońsku, Kanapki z pastą z pieczonego łososia z marynowanymi warzywami, obiad piersi kurczaka, Zupy