Dodaj do ksiązki kucharskiej Biszkopt orzechowy

Biszkopt orzechowy

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 5 osób łatwe Autor: pasibrzuch

Biszkopt orzechowy - składniki:

  • orzechy mielone - 150 gramów
  • jajka - 4 sztuki
  • cukier - 4 łyżki
  • mąka pszenna - 3 łyżki
  • proszek do pieczenia - 0.5 łyżeczki

Biszkopt orzechowy - Sposób przygotowania:

  1. Białka ubij z cukrem.
  2. Następnie dodaj żółtka, mąkę z proszkiem do pieczenia i orzechy.
  3. Lekko wymieszaj i upiecz w tortownicy.
Dodaj do książki kucharskiej

BISZKOPT ORZECHOWY - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Białka ubij z cukrem.

2

Następnie dodaj żółtka, mąkę z proszkiem do pieczenia i orzechy.

3

Lekko wymieszaj i upiecz w tortownicy.

  • 4
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    LIŚCIE WINA I DESKA SERÓW, CZYLI WINOGRONA SĄ WSZĘDZIE.

    Winogrona w kuchni wykorzystywane są w całości, łącznie z liśćmi. Liście winogron służą bowi...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    GOFRY PO WŁOSKU DLA DZIECI I DOROSŁYCH.

    Choć z drzew lecą już pierwsze liście, w głowach ciągle wspomnienia wakacji. Także w kuchni ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ: