Dodaj do ksiązki kucharskiej Bitki z indyka

Bitki z indyka

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 3 osób łatwe Autor: tommy

Bitki z indyka - składniki:

  • piwo - 1 szklanka
  • mąka - 3 łyżki
  • tymianek - 1 łyżeczka
  • cukier - 1 szczypta
  • pieprz - 1 szczypta
  • olej do smażenia

Bitki z indyka - Sposób przygotowania:

  1. Z mięsa wykrój kotlety. Lekko je rozbij, oprósz Przyprawą do kurczaka Knorr.
  2. Cebulę i papryczkę posiekaj. Na rozgrzanym oleju zeszklij cebulę, dodaj papryczkę.
  3. Po chwili smażenia wlej piwo i szklankę wody. Dodaj Bulionetkę Bulion drobiowy Knorr. Dopraw tymiankiem, pieprzem i cukrem. Następnie duś przez około pięć minut, pod przykryciem.
  4. Wcześniej przygotowane kotlety z indyka obtocz w mące i smaż na rozgrzanym oleju z obu stron.
  5. Przełóż je do garnka z sosem i duś przez około dwadzieścia minut.
  6. Dodaj śmietanę i wymieszaj z sosem. Ponownie lekko podgrzej, unikając gotowania. Podawaj.
Dodaj do książki kucharskiej

BITKI Z INDYKA - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Z mięsa wykrój kotlety. Lekko je rozbij, oprósz Przyprawą do kurczaka Knorr.

2

Cebulę i papryczkę posiekaj. Na rozgrzanym oleju zeszklij cebulę, dodaj papryczkę.

3

Po chwili smażenia wlej piwo i szklankę wody. Dodaj Bulionetkę Bulion drobiowy Knorr. Dopraw tymiankiem, pieprzem i cukrem. Następnie duś przez około pięć minut, pod przykryciem.

4

Wcześniej przygotowane kotlety z indyka obtocz w mące i smaż na rozgrzanym oleju z obu stron.

5

Przełóż je do garnka z sosem i duś przez około dwadzieścia minut.

6

Dodaj śmietanę i wymieszaj z sosem. Ponownie lekko podgrzej, unikając gotowania. Podawaj.

  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA DO KURCZAKA KNORR

    Przyprawa do kurczaka Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DLACZEGO MIĘSO POWINNO BYĆ SMAŻONE PRZED DUSZENIEM CZY PIECZENIEM?

    Udane danie to nie tylko składniki. O tym, jak smakować będzie potrawa decyduje także sposób...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Kurczak w cieście z sałatką, sosy DO PLACKOW ZIEMNIACZANYCH, Przepis z ciepłe sosy do ryb, syrop z cytryny, łazanki z kurkami i szpinakiem w kremowym sosie, Osterfladen- niemiecki kołacz, Gyros, kurczak czerwona cebula, Kurczak złocistej przyprawie , Quesadillas - VIDEO, Zupa pieczarkowa, Zielone Pesto bazyliowe, sałatka ziemniaczana z ogórkiem kiszonym, smacznego, Sałatka makaronowa z fetą i oliwkami, Ryba po grecku, Makaron tagliatelle z kurczakiem i chilli , Przepis z mieso wieprzowe duszone, Zapiekanka ziemniaczana z boczkiem i cebulą, Przepis z SOS SAŁATKOWY Z JOGURTEM, Przepis z mielone cebula pomidor, Makaron tagliatelle z kurczakiem i chilli , GALARETKA DROBIOWA, Potrawy wielkanocne, obiad z piersią z kurczaka, Ziemniaki zapiekane z bułka tartą i masłem, Zapiekanka z ziemniakami i kalafiorem, polo, Dipy, Borowiki w galarecie, pierś w kostce, Soczyste kotlety, Kluski farszem chlebowym, Przepis z kurczak soczysty, Zupa kalafiorowa, Kurczak à la "Maroko", pieczona szynka wieprzowa, Białe szparagi z wytrawnym serowym sosem, Ziemniaki z serem, Roladki z polędwicy wieprzowej, Pierś z kurczaka, Indyk, Cytrynowa ryba w sosie, Kapusta ala punjabi , Przepis z udka pieczone na ryżu, przystawka z ryby, udko z kurczaka, Zupa dyniowa z pieczarkami, Pikantne roladki z kurczaka ze śliwką i oscypkiem, Mielone, Spaghetti Bolognese, obiady-drób, Kluski lane, Leczo - VIDEO , Ostre chili z czipsami tacos, Musaka, Kanapka z grillowanymi warzywami doskonała na drugie śniadanie, Sos beszamelowy , Pasztet, Pączki błyskawiczne, Brokuły, sos pomidorowy z koncentratu, Placek po zbójnicku wersja 1, Zupa z soczewicy