Dodaj do ksiązki kucharskiej boczek faszerowany

boczek faszerowany

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 1 osób średnie Autor: paulinkaa24

boczek faszerowany - składniki:

boczek faszerowany - Sposób przygotowania:

  1. Płat boczku surowego bez skóry, rozbić delikatnie tłuczkiem, posmarować musztardą po "chudszej" stronie boczku. Doprawić troszkę wegetą , przyprawą do gyrosa i pieprzem.
  2. Do mięsa mielonego dodać poszatkowaną, zeszkloną cebulę, paprykę w drobniutką kostkę, ogórka startego na tartce, jajko. Wyrobić i doprawić do smaku.
  3. Na boczek wyłożyć farsz z mięsa mielonego, zawinąć owijając nicią. Popruszyć przyprawami. Piec do momentu kiedy się zarumieni. Dobre na zimno jako wędlina na kanapki, jak i zarówno na ciepło do obiadku:)
Dodaj do książki kucharskiej

BOCZEK FASZEROWANY - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Płat boczku surowego bez skóry, rozbić delikatnie tłuczkiem, posmarować musztardą po "chudszej" stronie boczku. Doprawić troszkę wegetą , przyprawą do gyrosa i pieprzem.

2

Do mięsa mielonego dodać poszatkowaną, zeszkloną cebulę, paprykę w drobniutką kostkę, ogórka startego na tartce, jajko. Wyrobić i doprawić do smaku.

3

Na boczek wyłożyć farsz z mięsa mielonego, zawinąć owijając nicią. Popruszyć przyprawami. Piec do momentu kiedy się zarumieni. Dobre na zimno jako wędlina na kanapki, jak i zarówno na ciepło do obiadku:)

  • 4
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA DO GYROSA KNORR

    Przyprawa do gyrosa Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DUSZONA WIEPRZOWINA. GOLONKA NIE TYLKO DLA PANÓW.

    Golonka wieprzowa to doskonałe, delikatne mięso, które odpowiednio potraktowane, będzie rozp...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Polędwiczki wieprzowe w marynacie ziołowo-czosnkowej (polskiej), Zupa gulaszowa z białą fasolą na wieprzowinie, Placki ziemniaczane, Sałatka paprykowa z sardynkami, zupa szczaw, Placuszki z cukinii, Sałatka z dyni z serem feta i pomidorkami cherry, Kremowa zupa z dyni, Zapiekanka Gyros , Naleśniki, Galaretkowe witrażyki, Kurczak w paście Tom Yum i orzechach, Przepis z Zupa po tajsku, Homar au naturel, Potrawy wigilijne, Kanapki z pastą z wędzonego pstrąga z przepiórczym jajem, Sardynki z grilla, sosy chinskie, Ryba, Kaczka, Ziemniaki, Przepis z deser z serkiem mascarpone, Zupa jarzynowa, Karp po polsku, Puszyste placuszki z jabłkami, Przepis z sałatka ziemniak, ryba w piekarniku przepis, Chleb niespodzianka z grillowanymi warzywami po nicejsku, Przepis z makaron z bekonem, Zupa krem, Sałatka z kremową dynią i syropem balsamicznym, Przepis z sos śmietanowo ziołowy, Tortilla, Karp, Przepis z smazona piers, mini kostki knorr, karkówka plastry, Przepis z sos gorace, Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO, Przepis z sałatka z makaronem kukurydza, Carbonara, udka kurczaka pieczarki, Sosy, Tort naleśnikowy, Placki ziemniaczane, kurczak i pieczarki, Banany w mleku kokosowym, Grillowana pierś z kurczaka z dynią, serem feta i świeżą kolendrą, pesto z makaronem, Papryka, Przepis z białe wino wytrawne, Pomidorowy sos do pizzy, Śledzie, Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO, Słodkie ciasto z cukinią, Zapiekanka po rzymsku, Kutia, Zupa pomidorowo-kalafiorowa, Przepis z makaron z sosem grzyby, Lekka zupa pomidorowa, Przepis z groszek zupa, Galaretkowe witrażyki, Pasta z makreli z jakiem i ogórkiem , szparagi kiedy siac