Dodaj do ksiązki kucharskiej boczek faszerowany

boczek faszerowany

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 1 osób średnie Autor: paulinkaa24

boczek faszerowany - składniki:

boczek faszerowany - Sposób przygotowania:

  1. Płat boczku surowego bez skóry, rozbić delikatnie tłuczkiem, posmarować musztardą po "chudszej" stronie boczku. Doprawić troszkę wegetą , przyprawą do gyrosa i pieprzem.
  2. Do mięsa mielonego dodać poszatkowaną, zeszkloną cebulę, paprykę w drobniutką kostkę, ogórka startego na tartce, jajko. Wyrobić i doprawić do smaku.
  3. Na boczek wyłożyć farsz z mięsa mielonego, zawinąć owijając nicią. Popruszyć przyprawami. Piec do momentu kiedy się zarumieni. Dobre na zimno jako wędlina na kanapki, jak i zarówno na ciepło do obiadku:)
Dodaj do książki kucharskiej

BOCZEK FASZEROWANY - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Płat boczku surowego bez skóry, rozbić delikatnie tłuczkiem, posmarować musztardą po "chudszej" stronie boczku. Doprawić troszkę wegetą , przyprawą do gyrosa i pieprzem.

2

Do mięsa mielonego dodać poszatkowaną, zeszkloną cebulę, paprykę w drobniutką kostkę, ogórka startego na tartce, jajko. Wyrobić i doprawić do smaku.

3

Na boczek wyłożyć farsz z mięsa mielonego, zawinąć owijając nicią. Popruszyć przyprawami. Piec do momentu kiedy się zarumieni. Dobre na zimno jako wędlina na kanapki, jak i zarówno na ciepło do obiadku:)

  • 4
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA DO GYROSA KNORR

    Przyprawa do gyrosa Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WOŁOWINA IDEALNA, CZYLI JAK DOBRAĆ RODZAJ WOŁOWINY DO POTRAWY?

    Części wołowiny bardzo różnią się od siebie, co oznacza, że w zależności od rodzaju, najleps...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

filet z kurczaka pieczarki, Steki z polędwicy – cacciatore, Sos pomidorowy z krewetkami i makaronem, Karp smażony w mące, Przepis z zapiekanka z kaszy i sera, Makaron z brokułami, Przepis z krem cebula, Przepis z obiady z ryb na patelni, Przepis z sałata pomidor, Chłodna sałatka, Pieczeń, Lasagne z mięsem mielonym, Przepis z szpinak na obiad, pieczenie mies, Kotlety ziemniaczane, Potrawy wielkanocne, Ryż smażony po chińsku z owocami morza, Ciasto półkruche, Kurczak, Chlebek na zakwasie, Zapiekanka z ziemniaków, mięsa i pieczarek, Polędwiczki z octem balsamicznym i miodem - VIDEO, Przepis z sałatka z ja, kwaśna śmietana, Bigos, Makaron tagliatelle z kurczakiem i chilli , Ciasto na pizze, sos z miesa, PANNA COTTA - CZYLI PYSZNY LEKKI DESEREK :), Placki, Potrawka z kurczaka, Leczo, Żeberka - VIDEO, Kremowa zupa z dyni, Sernik na zimno mocno kolorowy, kuchnia włoska sałatki, Przepis z pierś z kurczaka w sosie słodko- kwaśnym, Kaczka pieczona w piekarniku -, Zapiekanka rodzinna, Przepis z kukurydza z maslem, Zupa jarzynowa, Ogórkowa z kartoflami, Zapiekanka z pieczarkami, Ciasto półkruche, Faszerowane udka z kurczaka z sałatką - VIDEO, Karkówka z grilla z sosem po cygańsku - VIDEO , Brokuły, Przepis z czosnek z pomidorami, Sosy, Przepis z sos do kalafiora, Kremowy por z serem i migdałami , smaczne i latwe przepisy, sałatka z kurczakiem z owocami, Przepis z ziemniaki z pieczarkami, Placuszki cukiniowo – miętowe, Szybki gulasz z papryką - VIDEO, Duszona wołowina z warzywami, Przepis z śledź w śmietanie z ziemniakami, Kapusta z grochem, Gyros, Łosoś po litewsku, Zupa pomidorowa, Cannelloni ze szpinakiem i serem feta, Polędwiczki wieprzowe z chrupiącą skórką - VIDEO