Dodaj do ksiązki kucharskiej boczek faszerowany

boczek faszerowany

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 1 osób średnie Autor: paulinkaa24

boczek faszerowany - składniki:

boczek faszerowany - Sposób przygotowania:

  1. Płat boczku surowego bez skóry, rozbić delikatnie tłuczkiem, posmarować musztardą po "chudszej" stronie boczku. Doprawić troszkę wegetą , przyprawą do gyrosa i pieprzem.
  2. Do mięsa mielonego dodać poszatkowaną, zeszkloną cebulę, paprykę w drobniutką kostkę, ogórka startego na tartce, jajko. Wyrobić i doprawić do smaku.
  3. Na boczek wyłożyć farsz z mięsa mielonego, zawinąć owijając nicią. Popruszyć przyprawami. Piec do momentu kiedy się zarumieni. Dobre na zimno jako wędlina na kanapki, jak i zarówno na ciepło do obiadku:)
Dodaj do książki kucharskiej

BOCZEK FASZEROWANY - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Płat boczku surowego bez skóry, rozbić delikatnie tłuczkiem, posmarować musztardą po "chudszej" stronie boczku. Doprawić troszkę wegetą , przyprawą do gyrosa i pieprzem.

2

Do mięsa mielonego dodać poszatkowaną, zeszkloną cebulę, paprykę w drobniutką kostkę, ogórka startego na tartce, jajko. Wyrobić i doprawić do smaku.

3

Na boczek wyłożyć farsz z mięsa mielonego, zawinąć owijając nicią. Popruszyć przyprawami. Piec do momentu kiedy się zarumieni. Dobre na zimno jako wędlina na kanapki, jak i zarówno na ciepło do obiadku:)

  • 4
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA DO GYROSA KNORR

    Przyprawa do gyrosa Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    ZNAKOMITE (I NIESKOMPLIKOWANE) SAŁATKI NA ŚWIĘTA I NIE TYLKO.

    Bardzo lubię świąteczne sałatki. Są łatwe do przygotowania, wyglądają pięknie, a do tego moż...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Przepis z kotlet pl -, ciasto jo, Przepis z smażony makaron na patelni, Kanapka wrap z warzywami, Karp, Przepisy kulinarne ze zdjęciami, Miruna z sosem cytrynowym, Kanapka do szkoły z pieczonym indykiem, Pomidory faszerowane , Placek z gulaszem, Filety po brneńsku, Brazylijska sałatka ziemniaczana, Makaron z kurczakiem i pieczarkami, Japońskie carpaccio, Indyjskie naleśniki – Dosa, Gulasz po polsku - VIDEO, Zupa z soczewicy, Gicze cielęce po mediolańsku – ossobucco milanese, Sos beszamelowy z pistacjami, Sałatka Gyros, Imprezowe kanapki z krewetkami, Kasza, Kotlety, Przepis z przyprawy grill, Piersi z kurczaka z mozzarellą i pomidorami - VIDEO, kurczak al, Przepis z sałatka z łososiem i sałatą lodową, Udka, Świderki w sosie grzybowym z kiełbasą chorizo i pomidorkami cherry, Carbonara, Sałatki, Sałatka Cezar - VIDEO, Przepis z mielone w sosie, Włoska lazania (lasagne) z mięsem mielonym, Faszerowane udka z kurczaka z sałatką - VIDEO, Faszerowane pomidory zapiekane z beszamelem, Tajska zupa z owocami morza, makaron na obiad z sosem, Zupa pomidorowa, łosos, sałatka z kaszą kuskus -, Tajska sałatka z owoców morza i pomelo, Kotlety z łososia z twarogiem , groszkiem i kukurydzą, Sałatka grecka, Golonka, Przepis z pierś z kurczaka danie główne, Marynowane grzyby na 1,5 kg grzybów leśnych, Przepis z farsz do tortilli, Aromatyczne pierogi z leśnymi grzybami i ziemniakami, ugotowani - desery - -, Ciasto na pierogi, Naleśniki meksykańskie, Gyros, Przepis z kurczak z pomarańczami, Przepis z sos z grzybami, Przepis z dania główne bezmięsne, Przepis z co podawac do grilla, Rolada ziemniaczana, Przepis z ziemniak zapiekany, Przepis z zielona papryka, kuchnia wloska makarony, Zupa cebulowa, Ryżowo-pieczarkowy przysmak, Kluski