Dodaj do ksiązki kucharskiej boczek faszerowany

boczek faszerowany

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 1 osób średnie Autor: paulinkaa24

boczek faszerowany - składniki:

boczek faszerowany - Sposób przygotowania:

  1. Płat boczku surowego bez skóry, rozbić delikatnie tłuczkiem, posmarować musztardą po "chudszej" stronie boczku. Doprawić troszkę wegetą , przyprawą do gyrosa i pieprzem.
  2. Do mięsa mielonego dodać poszatkowaną, zeszkloną cebulę, paprykę w drobniutką kostkę, ogórka startego na tartce, jajko. Wyrobić i doprawić do smaku.
  3. Na boczek wyłożyć farsz z mięsa mielonego, zawinąć owijając nicią. Popruszyć przyprawami. Piec do momentu kiedy się zarumieni. Dobre na zimno jako wędlina na kanapki, jak i zarówno na ciepło do obiadku:)
Dodaj do książki kucharskiej

BOCZEK FASZEROWANY - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Płat boczku surowego bez skóry, rozbić delikatnie tłuczkiem, posmarować musztardą po "chudszej" stronie boczku. Doprawić troszkę wegetą , przyprawą do gyrosa i pieprzem.

2

Do mięsa mielonego dodać poszatkowaną, zeszkloną cebulę, paprykę w drobniutką kostkę, ogórka startego na tartce, jajko. Wyrobić i doprawić do smaku.

3

Na boczek wyłożyć farsz z mięsa mielonego, zawinąć owijając nicią. Popruszyć przyprawami. Piec do momentu kiedy się zarumieni. Dobre na zimno jako wędlina na kanapki, jak i zarówno na ciepło do obiadku:)

  • 4
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA DO GYROSA KNORR

    Przyprawa do gyrosa Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DZICZYZNA LUBI WINO, CZYLI MIĘSO, KTÓRE ROZPŁYWA SIĘ W USTACH

    Jeśli już mówimy o gotowaniu z winem, musimy pamiętać o jednej zasadniczej sprawie. Otóż nie...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

szpinak mrożony na patelni, kostka drobiowa, Gorące rynki ., Bigos, Przepisy kulinarne ze zdjęciami, zupa serow, Delikatna jagnięca pieczeń, Zupa grzybowa, Tradycyjne jajka faszerowane szpinakiem , Sałatka z makaronem tortellini - VIDEO, Karp w galarecie, Cytrynowa oliwa, Makaronowa zapiekanka z kiełbasą, Sałatka z tuńczykiem, Kebab, zapiekanka z ziemniaka i, szpinak z jajkiem, Zupa pomidorowa, Wołowina w sosie chrzanowym, Marynata pierś z kurczaka, Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO, Sałatka z dynią i kremowym łososiem, Racuchy marchewką, Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem, Przepis z kurczak w woreczku, Sos beszamelowy , Szaszłyki wyściełane sałatką warzywną , Zupa z soczewicy, Żurek, Pieczona karkówka z chrupiącą skórką, Przepisy karnawałowe, Zapiekanka ziemniaczana z boczkiem i cebulą, Kosmiczne ślimaki, Piersi z kurczaka w cieście francuskim, polędwiczki wieprzowe z pieczonymi ziemniakami, Krewetki saganaki, Obiad z fasoli, zupe z pora, Przepis z góralskie, Zupa brokułowa, Banany w mleczku kokosowym po tajsku, Przepis z sosy do ryżu, Sernik wiedeński, Przepis z smażony makaron z krewetkami, Makaronowa sałatka włoska, Przepis z udka kurczaka przepisy, Risotto, Sos rubinowy, drobiowa, Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem i szpinakiem, mizeria z ogorka ze smietana -, Zupa szczawiowa, Makaronowa zapiekanka z kiełbasą, Ryż, Pieczone pulpety z jajkiem w sosie grzybowym, Żeberka - VIDEO, Bigos domowy, Przepis z mieso inaczej, Przepis z śledzie w oleju, Marchewkowa zupa, Pieczarki po białorusku, Sałatka z brokułami i jajkiem, Mielone, sałatki latwe