Dodaj do ksiązki kucharskiej boczek faszerowany

boczek faszerowany

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 1 osób średnie Autor: paulinkaa24

boczek faszerowany - składniki:

boczek faszerowany - Sposób przygotowania:

  1. Płat boczku surowego bez skóry, rozbić delikatnie tłuczkiem, posmarować musztardą po "chudszej" stronie boczku. Doprawić troszkę wegetą , przyprawą do gyrosa i pieprzem.
  2. Do mięsa mielonego dodać poszatkowaną, zeszkloną cebulę, paprykę w drobniutką kostkę, ogórka startego na tartce, jajko. Wyrobić i doprawić do smaku.
  3. Na boczek wyłożyć farsz z mięsa mielonego, zawinąć owijając nicią. Popruszyć przyprawami. Piec do momentu kiedy się zarumieni. Dobre na zimno jako wędlina na kanapki, jak i zarówno na ciepło do obiadku:)
Dodaj do książki kucharskiej

BOCZEK FASZEROWANY - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Płat boczku surowego bez skóry, rozbić delikatnie tłuczkiem, posmarować musztardą po "chudszej" stronie boczku. Doprawić troszkę wegetą , przyprawą do gyrosa i pieprzem.

2

Do mięsa mielonego dodać poszatkowaną, zeszkloną cebulę, paprykę w drobniutką kostkę, ogórka startego na tartce, jajko. Wyrobić i doprawić do smaku.

3

Na boczek wyłożyć farsz z mięsa mielonego, zawinąć owijając nicią. Popruszyć przyprawami. Piec do momentu kiedy się zarumieni. Dobre na zimno jako wędlina na kanapki, jak i zarówno na ciepło do obiadku:)

  • 4
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA DO GYROSA KNORR

    Przyprawa do gyrosa Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WIELKANOCNE ZUPY.

    W poprzednich wpisach mówiłem o przystawkach, zimnych mięsach i sałatkach, ale przecież gwia...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Proste kotleciki z jajka, Śledzie, Zupa pomidorowa, Placki, Przekąskowa pasta ananasowa, Klasyczne spaghetti bolognese z pomidorami, Sałatka ostro-kwaśna z kapusty, Ziemniaki, Gyros, kurczak przepisy przepis, budyń czekoladowy, Kurczak, sos do gotowanego kurczaka, Makaron w sosie pomidorowym z ziołami , sałatki z ryżem, Barszcz biały w chlebie , Słodkie gofry, Przepis z pierś z kurczaka z mozzarellą i pomidorami, Chłodnik gościnny, Pieczone żeberka z boczkiem i cebulą, Zapiekanka z mięsem mielonym i selerem, Karp, oscypek pieczony, Tortilla CHlebwiga, Przepis z rolada w ciescie francuskim, Rosół, Ogórek, Przepis z szynka mielona, Gnocchi w sosie grzybowym ze szpinakiem, Pikantna zupa pomidorowa z bazylią, Sos włoski do spaghetti, Przepis z sos sojowy przepis, Sos czosnkowy , Krewetki po kantońsku, kurczak w pięciu smakach przepis, Przepis z Wino z kurczaka, Kosmiczne ślimaki, Jesienna zupa, Przepis z ciasto na samosy, Barszcz, Kapusta z grochem, Schab w pięciu smakach, szparagi biale, Udka Bombay, sojowe, Razowe naleśniki z grilla ze szparagami, Delikatne mieszki z szynką, Spaghetti z tuńczykiem, Przepis z Czekolada gorzka, Pieczone żeberka z boczkiem i cebulą, Kotlety mielone z buraczkami - VIDEO, Przepis z bułka z, Karkówka w ostrej marynacie, Kasza jaglana na mleko kokosowym, Spaghetti a la carbonara, Przepis z śledzie po wiejsku, Pierogi z twarożkiem cebulkowym, Przepis z smazona ryba przepis, Piersi z kurczaka w cieście francuskim, Przepis z sos mielone, Deser dla dzieci "Pingwinek", grill kurczak, Golonka, Biały barszczyk z biodrówką