Dodaj do ksiązki kucharskiej Boczniaki w śmietanie

Boczniaki w śmietanie

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Boczniaki w śmietanie - składniki:

  • suszone pomidory - 50 gramów
  • papryka chilli mała - 0.5 sztuki
  • olej - 2 łyżki
  • natka pietruszki do dekoracji

Boczniaki w śmietanie - Sposób przygotowania:

  1. Boczniaki umyj i osusz na ręczniku papierowym. Grzyby i pomidory pokrój w paski.
  2. Szalotkę i dymkę pokrój w piórka , a papryczkę chili posiekaj.
  3. Na patelni rozgrzej olej, dodaj grzyby, podsmaż a następnie dodaj resztę składników, duś ok 5 min.
  4. Do gotowych warzyw wlej Sos Knorr i gotuj na małym ogniu ok 6 min.
  5. Podawaj w głębokim talerzu, dekoruj natką.
Dodaj do książki kucharskiej

BOCZNIAKI W ŚMIETANIE - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Boczniaki umyj i osusz na ręczniku papierowym. Grzyby i pomidory pokrój w paski.

2

Szalotkę i dymkę pokrój w piórka , a papryczkę chili posiekaj.

3

Na patelni rozgrzej olej, dodaj grzyby, podsmaż a następnie dodaj resztę składników, duś ok 5 min.

4

Do gotowych warzyw wlej Sos Knorr i gotuj na małym ogniu ok 6 min.

5

Podawaj w głębokim talerzu, dekoruj natką.

  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    SOS W SŁOIKU ŚMIETANOWO-GRZYBOWY KNORR

    Sos w słoiku Śmietanowo-grzybowy Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DZICZYZNA LUBI WINO, CZYLI MIĘSO, KTÓRE ROZPŁYWA SIĘ W USTACH

    Jeśli już mówimy o gotowaniu z winem, musimy pamiętać o jednej zasadniczej sprawie. Otóż nie...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

boczkowe zawijańce z grilla, Przepis z schab z żurawinami, Carbonara, Sałatka Cezar - VIDEO, Risotto, Galaretkowe witrażyki, Sałatka Gyros, Przepis z mięso mielone obiad, Ziołowe risotto z grzybami, Przepis z sos do zapiekanki ziemniaczanej, Placki po węgiersku, jajka faszerowane rybą wędzoną, Zapiekanka rodzinna, Rosół, Przepis z skrzydełka grillowane, Ryż, Przepis z sosy ze smietana i maka, Przepis z żeberka marynata, Owocowo-ziołowa sałatka serowa, Pierś z kurczaka, Przepis z obiad z piersia z kurczaka, Przepis z roladki z mięsa wieprzowego, Pomidorowy sos do pizzy, Tradycyjne jajka faszerowane szpinakiem , Przepis z delikatna, Indyk, Sałatka z grillowaną dynią, winogronami i serem brie, naleśniki ze szpinakiem i z suszonymi pomidorami, Dipy, Tradycyjne jajka faszerowane szpinakiem , Kaczka, Sos po kapitańsku II, Ziemniaki zapiekane w ziołach, Przepis z filet z curry, kotlet de V, z czym jeść rybę, Gotowane pulpeciki, Dip pomidorowy, Ryba po grecku, ryba pieczona w piekarniku filet, Sałatka ze świeżych owoców, Sos czosnkowy na wódce, kurczak z warzywami w sosie sojowym, ciasto z ma, ciasto z placków, Przepis z PANGA Z ANANASEM, Bigos - VIDEO, Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO, sosy do łososia, Salatka czosnkowa, Krem z brokułów, Ziemniaki z groszkiem, Omlet rybny z kaparami, Huzarskie juki z zielonym pieprzem, Szybkie bitki wieprzowe z musztardą, Schab, ciasta na biszkopcie, Placuszki ziemniaczane z wołowinką w sosie chrzanowym, Egzotyczny diabeł morski w warzywach, Krupnik, Ryba maślana w orientalnym sosie cytrynowym, Sałatka z dyni z serem feta i pomidorkami cherry, Zupa grzybowa, Klasczne spaghetti po bolońsku