Dodaj do ksiązki kucharskiej Boeuf Strogonow

Boeuf Strogonow

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 6 osób średnie Autor: lordpid

Boeuf Strogonow - składniki:

  • polędwica wołowa - 1 kilogram
  • cebula - 4 sztuki
  • pieczarki - 0.5 kilograma
  • sól - 4 szczypty
  • pieprz - 2 szczypty
  • cukier - 3 szczypty
  • masło - 1 opakowanie

Boeuf Strogonow - Sposób przygotowania:

  1. Polędwicę myjemy i kroimy na paseczki wielkości małego palca. Na głębokiej patelni rozpuszczamy masło (uważamy aby masło się nie spaliło) dodajemy pokrojona polędwicę i smażymy na małym ogniu.
  2. Dodajemy cebule pokrojona drobno w kostkę lub w piórka. Dusimy ok. 10 min. Dodajemy drobno pokrojone pieczarki.Dusimy do czasu odparowania cebuli i pieczarek.
  3. Dodajemy słodka śmietanę 36% i dusimy aż śmietana zredukuje się do postaci sosu. Przyprawiamy solą, pieprzem na samym końcu. Podajemy gorące z cieplutką bułeczką lub dowolnym dodatkiem. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej

BOEUF STROGONOW - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Polędwicę myjemy i kroimy na paseczki wielkości małego palca. Na głębokiej patelni rozpuszczamy masło (uważamy aby masło się nie spaliło) dodajemy pokrojona polędwicę i smażymy na małym ogniu.

2

Dodajemy cebule pokrojona drobno w kostkę lub w piórka. Dusimy ok. 10 min. Dodajemy drobno pokrojone pieczarki.Dusimy do czasu odparowania cebuli i pieczarek.

3

Dodajemy słodka śmietanę 36% i dusimy aż śmietana zredukuje się do postaci sosu. Przyprawiamy solą, pieprzem na samym końcu. Podajemy gorące z cieplutką bułeczką lub dowolnym dodatkiem. Smacznego.

  • 4
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK GOTOWAĆ JESIENIĄ? GULASZE I INNE DANIA DUSZONE.

    Najlepszy pomysł na chłodne dni to dobry, domowy gulasz. To tak jakbyśmy dostali dodatkowe o...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BOSKI SMAK WINA W POTRAWACH. WOŁOWINA PO BURGUNDZKU.

    Czy wiecie, że wino wykorzystać można do zredukowania ilości tłuszczu w potrawie? Gdy przyrz...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Proste kotleciki z jajka, Grecka fasolowa, mieso w ciescie, Przepis z kotlet jajeczny, Ciasto na pizze, Kotleciki z jajek, Grillowane ziemniaki cebulowe, Przepis z lasagne z mięsem mielonym, Przepis z Kurczak piersi z kurczaka, ryba gotowana w mleku, Tagliatelle z jajami, Gorące rynki ., Zupa z soczewicy, Kanapki z szynką schwarzwaldzką i smażonym serem pleśniowym, Pieczona karkówka z chrupiącą skórką, Przepis z farsz meksykański, Kotlety, Przepis z mięso mielone z indyka, Calzonne z groszkiem i marchewką, Przepis z roladki z wołowiny, Proste kotleciki z jajka, Roladki z kapusty i mięsa mielonego, Kanapki z suszoną szynką, marynowaną gruszką i figami, Przepis z ziemniaki w ziołach, Ryż smażony z warzywami, Dynia, Żeberka, Sałatka z porów, Sałatka Gyros, Zupa pieczarkowa, salatka z makaronem chinskim, Musaka, Zapiekanka z ziemniakow, Śledzie, Delicje z sera, sosy do pierogów, Proste kotleciki z jajka, Sałatka z kapusty pekińskiej , Sałatki z makaronem, Sałatka z avocado i mięsa krabów, Sałatka z kurczakiem i ananasem - VIDEO, Przepis z ryba z warzywami na patelnie, Sos chrzanowy na ciepło, Kanapki z suszoną szynką, marynowaną gruszką i figami, Świderki z brokułami i sosem pieczarkowym, Moja sałatka, Przepis z Cytryna, Przepis z mieso schabowe, Zupa jarzynowa, Schab po chińsku, Banica z porami, Pieczona karkówka w kruszonym pieprzu, Pasta ostra z orzechami, Zapiekanka meksykańska, ja cukinia, Lekka zupa pomidorowa, Przepis z kuchnia polska gotowanie, Przepis z cebula duża, Galareta, Tajska zupa, pieczony filet z ryby, Obiad, Przepis z łosoś dzwonki, Przepis z świeży tymianek