Dodaj do ksiązki kucharskiej Boeuf Strogonow

Boeuf Strogonow

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 6 osób średnie Autor: lordpid

Boeuf Strogonow - składniki:

  • polędwica wołowa - 1 kilogram
  • cebula - 4 sztuki
  • pieczarki - 0.5 kilograma
  • sól - 4 szczypty
  • pieprz - 2 szczypty
  • cukier - 3 szczypty
  • masło - 1 opakowanie

Boeuf Strogonow - Sposób przygotowania:

  1. Polędwicę myjemy i kroimy na paseczki wielkości małego palca. Na głębokiej patelni rozpuszczamy masło (uważamy aby masło się nie spaliło) dodajemy pokrojona polędwicę i smażymy na małym ogniu.
  2. Dodajemy cebule pokrojona drobno w kostkę lub w piórka. Dusimy ok. 10 min. Dodajemy drobno pokrojone pieczarki.Dusimy do czasu odparowania cebuli i pieczarek.
  3. Dodajemy słodka śmietanę 36% i dusimy aż śmietana zredukuje się do postaci sosu. Przyprawiamy solą, pieprzem na samym końcu. Podajemy gorące z cieplutką bułeczką lub dowolnym dodatkiem. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej

BOEUF STROGONOW - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Polędwicę myjemy i kroimy na paseczki wielkości małego palca. Na głębokiej patelni rozpuszczamy masło (uważamy aby masło się nie spaliło) dodajemy pokrojona polędwicę i smażymy na małym ogniu.

2

Dodajemy cebule pokrojona drobno w kostkę lub w piórka. Dusimy ok. 10 min. Dodajemy drobno pokrojone pieczarki.Dusimy do czasu odparowania cebuli i pieczarek.

3

Dodajemy słodka śmietanę 36% i dusimy aż śmietana zredukuje się do postaci sosu. Przyprawiamy solą, pieprzem na samym końcu. Podajemy gorące z cieplutką bułeczką lub dowolnym dodatkiem. Smacznego.

  • 4
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    TAJEMNICZE AROMATY Z DALEKIEGO WSCHODU. MIESZANKA GARAM MASALA.

    Tajemnicza i aromatyczna mieszanka często pojawiająca się w przepisach kuchni indyjskiej to ...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BY NAUKA PRZYCHODZIŁA ŁATWO

    Przed Twoim dzieckiem 10 długich miesięcy intensywnego szkolnego wysiłku. Nie jest tajemnicą...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Zupa tajska z kurczakiem, Zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym i brokułami, gotowany por, sałatka ze schabem, Zupa cebulowa, Przepis z zapiekanka z ziemniakami i pieczarkami, Szybki obiad, Ryba po grecku, dipy do miesa, Zapiekanka rodzinna, Pikantne sakiewki, Zapiekane parówki , Mizeria z ogórków z sosem tzatziki, przepis na sos spaghetti z pomidorów, Zupa z dyni, szaszłyki z kurczaka w piekarniku -, Sałatka z pepperoni i ryżem, Zupa ogórkowa - VIDEO, przyprawa do kurczaka duszonego, mięso w warzywach, Faszerowany pieczony boczek, Knedle z mięsem, gotowane mieso, Przepisy świąteczne, Śledzie, Wątróbka w winnym sosie, zupa na kości, mieso na kebaba przepis, Bracciole di cavallo, Pierś z kurczaka, Szybki makaron z sosem pomidorowym , Chłodnik litewski z szyjkami rakowymi , Zupa pomidorowa, Papryka, kotlet z ryby, Przepis z pieczone mieso z krolika, Krem z brukselki, Placki po węgiersku, Indyk, Ogórek, Żołądki drobiowe z ryżem, Przepis z krem z g, Serowe gomółki, Zupa grzybowa, Zapiekanka z ziemniaków, mięsa i pieczarek, Sałatka z nuggestsami , Sosy, Sałatka z łososia i szparagów , Rosół, Pikantne sakiewki, bomba malinowa, Kotleciki panierowane w płatkach owsianych, Przepis z pomidory w puszce, jajko kurczak, rumsztyki, poledwiczki wieprzowe medaliony, Sałatka gyros z kurczaka, Brokuły, Sałatka grecka, piers z indyka, Pierogi, Sałatka warzywko, Przepis z Ciasta ti, Juki ułańskie – schabowe kieszonki z pieczarkami