Dodaj do ksiązki kucharskiej Boeuf Strogonow

Boeuf Strogonow

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 6 osób średnie Autor: lordpid

Boeuf Strogonow - składniki:

  • polędwica wołowa - 1 kilogram
  • cebula - 4 sztuki
  • pieczarki - 0.5 kilograma
  • sól - 4 szczypty
  • pieprz - 2 szczypty
  • cukier - 3 szczypty
  • masło - 1 opakowanie

Boeuf Strogonow - Sposób przygotowania:

  1. Polędwicę myjemy i kroimy na paseczki wielkości małego palca. Na głębokiej patelni rozpuszczamy masło (uważamy aby masło się nie spaliło) dodajemy pokrojona polędwicę i smażymy na małym ogniu.
  2. Dodajemy cebule pokrojona drobno w kostkę lub w piórka. Dusimy ok. 10 min. Dodajemy drobno pokrojone pieczarki.Dusimy do czasu odparowania cebuli i pieczarek.
  3. Dodajemy słodka śmietanę 36% i dusimy aż śmietana zredukuje się do postaci sosu. Przyprawiamy solą, pieprzem na samym końcu. Podajemy gorące z cieplutką bułeczką lub dowolnym dodatkiem. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej

BOEUF STROGONOW - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Polędwicę myjemy i kroimy na paseczki wielkości małego palca. Na głębokiej patelni rozpuszczamy masło (uważamy aby masło się nie spaliło) dodajemy pokrojona polędwicę i smażymy na małym ogniu.

2

Dodajemy cebule pokrojona drobno w kostkę lub w piórka. Dusimy ok. 10 min. Dodajemy drobno pokrojone pieczarki.Dusimy do czasu odparowania cebuli i pieczarek.

3

Dodajemy słodka śmietanę 36% i dusimy aż śmietana zredukuje się do postaci sosu. Przyprawiamy solą, pieprzem na samym końcu. Podajemy gorące z cieplutką bułeczką lub dowolnym dodatkiem. Smacznego.

  • 4
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DLACZEGO MIĘSO POWINNO BYĆ SMAŻONE PRZED DUSZENIEM CZY PIECZENIEM?

    Udane danie to nie tylko składniki. O tym, jak smakować będzie potrawa decyduje także sposób...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    LIŚCIE WINA I DESKA SERÓW, CZYLI WINOGRONA SĄ WSZĘDZIE.

    Winogrona w kuchni wykorzystywane są w całości, łącznie z liśćmi. Liście winogron służą bowi...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Włoska sałatka z cieciorką, Przepis z ryba z maslem, Kutia, Naleśniki chińskie - VIDEO, Przepis z sos to pizzy, Kocia lasagne , Kuskus z kurczakiem na ostro, zupa serowa z serków topionych -, Tortilla, Przepis z przepisy na rybę, Przepis z krabowa salatka, Słodka papryka faszerowana serem feta, Zawijane paluszki schabowe, Rewelacyjny sos pesto - dla fanów bazylii, hiszpanskie, Sałatka z boczkiem , zupa z białej rzodkwi, Zapiekanka z ziemniakami i kalafiorem, Piwna polewka, Przepis z kiszone rydze, Quesadillas - VIDEO, Gulasz, Niemiecka sałatka ziemniaczana z boczkiem, Ciasto na pizze, Przepis z gotowane mięso mielone, Świąteczna szynka w korzennej nucie, Sałatki z makaronem, Papryka, Sałatki, płatki, rogaliki francuskie, Polędwiczki, Kalmary na oleju sojowym, Nachos z indykiem, Sosy, Wyśmienite placki ziemniaczane z serem, Przekąski, Zupa gulaszowa, Kapuśniak, Przepis z salatka z bialej kapusty, Tłusty czwartek, Przepis z pierś z kurczaka obiad, Leczo - VIDEO , Placek Miodowy, Zupa ziemniaczana z boczkiem, pieczarkami i grzankami, Brokuły, Przepis z np zupy, Przepis z wykwintne zupy, Ryż z jabłkami, NA FASOLE, Kutia, Przepis z czarna po, Przepis z placki z miodem przekładane kaszą manną, Zupa ziemniaczana z boczkiem, pieczarkami i grzankami, Ciasto na pierogi, Rosół z watróbką i boczkiem, Gołąbki, Przepis z szklanka miodu, Olla pachida - potrawa z mięsem, Zapiekanka z ziemniaków, mięsa i pieczarek, Sałatka Gyros, przyprawy do ryby, Extra ziołowa zapiekanka z pomidorowym sosem, Sałatka chińska z surimi