Dodaj do ksiązki kucharskiej Boeuf Strogonow

Boeuf Strogonow

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 6 osób średnie Autor: lordpid

Boeuf Strogonow - składniki:

  • polędwica wołowa - 1 kilogram
  • cebula - 4 sztuki
  • pieczarki - 0.5 kilograma
  • sól - 4 szczypty
  • pieprz - 2 szczypty
  • cukier - 3 szczypty
  • masło - 1 opakowanie

Boeuf Strogonow - Sposób przygotowania:

  1. Polędwicę myjemy i kroimy na paseczki wielkości małego palca. Na głębokiej patelni rozpuszczamy masło (uważamy aby masło się nie spaliło) dodajemy pokrojona polędwicę i smażymy na małym ogniu.
  2. Dodajemy cebule pokrojona drobno w kostkę lub w piórka. Dusimy ok. 10 min. Dodajemy drobno pokrojone pieczarki.Dusimy do czasu odparowania cebuli i pieczarek.
  3. Dodajemy słodka śmietanę 36% i dusimy aż śmietana zredukuje się do postaci sosu. Przyprawiamy solą, pieprzem na samym końcu. Podajemy gorące z cieplutką bułeczką lub dowolnym dodatkiem. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej

BOEUF STROGONOW - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Polędwicę myjemy i kroimy na paseczki wielkości małego palca. Na głębokiej patelni rozpuszczamy masło (uważamy aby masło się nie spaliło) dodajemy pokrojona polędwicę i smażymy na małym ogniu.

2

Dodajemy cebule pokrojona drobno w kostkę lub w piórka. Dusimy ok. 10 min. Dodajemy drobno pokrojone pieczarki.Dusimy do czasu odparowania cebuli i pieczarek.

3

Dodajemy słodka śmietanę 36% i dusimy aż śmietana zredukuje się do postaci sosu. Przyprawiamy solą, pieprzem na samym końcu. Podajemy gorące z cieplutką bułeczką lub dowolnym dodatkiem. Smacznego.

  • 4
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BÓB W ROLI GŁÓWNEJ. NA CIEPŁO I W ZUPACH.

    Dziś także o bobie, zielonym, letnim skarbie. W najprostszej postaci można podać go na ciepł...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    KLASYCZNE DESERY LODOWE. KOKTAJLE LODOWE. GRANITA.

    Lody i owoce wzajemnie uzupełniają się. Do jagód, malin, truskawek czy jeżyn pasują lody wan...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Sałatka z brokułami i jajkiem, Przepis z zielona f, Piperade, Grillowane warzywa z dipem koktajlowym, Achinos – jeżowce, Kebab, Zupa brokułowa, Wyśmienite placki ziemniaczane z serem, pesto z oliwek, Przepis z ryby smażone przepisy, Sałatka ziemniaczana, surówka, Przepis z polędwiczki wieprzowe smazone, Dipy, Polędwiczki, Zupa grzybowa, sałatka z ryżem i majonezem i dodatkami, Ryba po grecku, Wiosenna pasta z awokado, Kebab z grilla , sos do zapiekanki z makaronem i kurczakiem, Polędwiczki wieprzowe, Karp, kurczak po ugotowaniu, Sos beszamelowy , kuchnia chińska knorr, Bośniacka szynka z rusztu, Faszerowane udka z kurczaka z sałatką - VIDEO, Ryba, Jesienna zupa z kasztanów, Chińskie sajgonki, Przepis z sos do polędwiczek wieprzowych, Przepis z przystawki wegetariańskie, Placki ziemniaczane, ryż z curry, Zapiekane naleśniki po bolońsku, Pieczona piers, Przepis z ziemniaki cebula czosnek, Przepis z sałatka kuskus, Wiejskie pirogi z mięsem i ziemniakami, Chruściki, Przepisy świąteczne, Przepis z sałatka neapolitańska, Pasztet, Przepis z obiad z ryżem, Krokieciki mięsne z pieczarkowym aromatem, Spaghetti z tuńczykiem, Leczo, Sos „Cezar”, Przepis z garnki, Przepis z bakłażan zapiekany z mięsem mielonym, Papryka, mieso sos, Zupka ze słodką kapustą, Pasta z wędliny z zielonym koperkiem, Chłodnik wiosenny, Ratatui a’la Gousto, Kanapka warzywna , Zapiekane nachos z serem, Przepis z piersi z kurczaka pieczone w piekarniku, Chrupiące kanapki z łososiem , Krupnik, Kluski z surowych ziemniaków (szare kluchy), Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO