Dodaj do ksiązki kucharskiej Boeuf Strogonow

Boeuf Strogonow

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 6 osób średnie Autor: lordpid

Boeuf Strogonow - składniki:

  • polędwica wołowa - 1 kilogram
  • cebula - 4 sztuki
  • pieczarki - 0.5 kilograma
  • sól - 4 szczypty
  • pieprz - 2 szczypty
  • cukier - 3 szczypty
  • masło - 1 opakowanie

Boeuf Strogonow - Sposób przygotowania:

  1. Polędwicę myjemy i kroimy na paseczki wielkości małego palca. Na głębokiej patelni rozpuszczamy masło (uważamy aby masło się nie spaliło) dodajemy pokrojona polędwicę i smażymy na małym ogniu.
  2. Dodajemy cebule pokrojona drobno w kostkę lub w piórka. Dusimy ok. 10 min. Dodajemy drobno pokrojone pieczarki.Dusimy do czasu odparowania cebuli i pieczarek.
  3. Dodajemy słodka śmietanę 36% i dusimy aż śmietana zredukuje się do postaci sosu. Przyprawiamy solą, pieprzem na samym końcu. Podajemy gorące z cieplutką bułeczką lub dowolnym dodatkiem. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej

BOEUF STROGONOW - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Polędwicę myjemy i kroimy na paseczki wielkości małego palca. Na głębokiej patelni rozpuszczamy masło (uważamy aby masło się nie spaliło) dodajemy pokrojona polędwicę i smażymy na małym ogniu.

2

Dodajemy cebule pokrojona drobno w kostkę lub w piórka. Dusimy ok. 10 min. Dodajemy drobno pokrojone pieczarki.Dusimy do czasu odparowania cebuli i pieczarek.

3

Dodajemy słodka śmietanę 36% i dusimy aż śmietana zredukuje się do postaci sosu. Przyprawiamy solą, pieprzem na samym końcu. Podajemy gorące z cieplutką bułeczką lub dowolnym dodatkiem. Smacznego.

  • 4
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BOSKI SMAK WINA W POTRAWACH. WOŁOWINA PO BURGUNDZKU.

    Czy wiecie, że wino wykorzystać można do zredukowania ilości tłuszczu w potrawie? Gdy przyrz...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WINO W KUCHNI, CZYLI NAPÓJ BOGÓW DO MARYNAT, SOSÓW I MIĘS

    Wino w kuchni obecne jest od czasów antyku. Nie tylko jako niezastąpione towarzystwo do ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Kanapki z pieczoną wołowiną, rukolą i marynowaną papryką, Sałatka rosyjska, Kanapki z grillowanym kurczakiem i awokado, Kanapka z pastą z tuńczyka i ogórkiem , Indyk, Kurczak ze szpinakiem w sosie musztardowym , Karkówka, Śniadaniowa kanapka z szynką i świeżym ogórkiem , Faworki z piersi kurczaka, Placki po węgiersku, Przepis z przepis video, Kanapka z pastą serową blue i truskawkami , Sałatka z makaronem ryżowym , Makrela w śmietanie, Cesarski indyk, Przepis z poledwica wieprzowa pieczona, Przepis z filet z kurczaka mielone, dla dzieci ciasta, Kanapka "Zwędzony łosoś", Pomidorowy sos do pizzy, Pikantna zupa pomidorowa z bazylią, Przepis z gulasz z schabu, placki do kebaba, wariacje szpinakowo-serowe, Żurek, Sałatka Kimchi z kapusty pekińskiej , Przepis z sos z jogurtu naturalnego, Przepis z placki ziemniaczane fix knorr, Przepis z makarony kurczaka, Przepis z spagetti z pieczarkami, Polędwiczka z grzybami, Niemiecka sałatka jarzynowa, Risotto, Lasagne drobiowa, Pieczeń, Karp, Bulion cielęcy, Tłusty czwartek, halibut smazony, Wigilijna czarna kapusta ., placek knorr, Salsa, sałatka z makaronem i szpinakiem, Zapiekanka meksykańska, Piersi z kurczaka z mozzarellą i pomidorami - VIDEO, Schabowe steki z pieczarkowym sosem, sos z szalotek, Przepis z ciasto z jednym jajkiem, SCHABOWY Z WARZYWAMI I KUS KUSEM :), Galaretki ze śmietaną, Zupa krem, przepis ryba z pieca, Bigos domowy, Przepis z papryka konserwowa przepis, Potrawy wigilijne, Przepis z ryż smażony, Pasta bambusowa, Zupa ogórkowa, Pikantne sakiewki, Przekąski, Pyzy ziemniaczane w sosie myśliwskim , Gulasz po węgiersku - VIDEO, Przepis z naleśniki z farszem z kurczaka, Sałatka makaronowa z fetą i oliwkami