Dodaj do ksiązki kucharskiej Boeuf Strogonow

Boeuf Strogonow

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 6 osób średnie Autor: lordpid

Boeuf Strogonow - składniki:

  • polędwica wołowa - 1 kilogram
  • cebula - 4 sztuki
  • pieczarki - 0.5 kilograma
  • sól - 4 szczypty
  • pieprz - 2 szczypty
  • cukier - 3 szczypty
  • masło - 1 opakowanie

Boeuf Strogonow - Sposób przygotowania:

  1. Polędwicę myjemy i kroimy na paseczki wielkości małego palca. Na głębokiej patelni rozpuszczamy masło (uważamy aby masło się nie spaliło) dodajemy pokrojona polędwicę i smażymy na małym ogniu.
  2. Dodajemy cebule pokrojona drobno w kostkę lub w piórka. Dusimy ok. 10 min. Dodajemy drobno pokrojone pieczarki.Dusimy do czasu odparowania cebuli i pieczarek.
  3. Dodajemy słodka śmietanę 36% i dusimy aż śmietana zredukuje się do postaci sosu. Przyprawiamy solą, pieprzem na samym końcu. Podajemy gorące z cieplutką bułeczką lub dowolnym dodatkiem. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej

BOEUF STROGONOW - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Polędwicę myjemy i kroimy na paseczki wielkości małego palca. Na głębokiej patelni rozpuszczamy masło (uważamy aby masło się nie spaliło) dodajemy pokrojona polędwicę i smażymy na małym ogniu.

2

Dodajemy cebule pokrojona drobno w kostkę lub w piórka. Dusimy ok. 10 min. Dodajemy drobno pokrojone pieczarki.Dusimy do czasu odparowania cebuli i pieczarek.

3

Dodajemy słodka śmietanę 36% i dusimy aż śmietana zredukuje się do postaci sosu. Przyprawiamy solą, pieprzem na samym końcu. Podajemy gorące z cieplutką bułeczką lub dowolnym dodatkiem. Smacznego.

  • 4
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    NA ŚWIĘTA INACZEJ, CZYLI TRADYCJA NA NOWO

    Tradycyjne dania, podawane rok po roku warto odkryć na nowo. Gdy czujemy się pewnie przy prz...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK RADZIĆ SOBIE Z KUCHENNYMI PORAŻKAMI, ABY PORAŻKAMI BYĆ PRZESTAŁY?

    Kto nic nie robi, ten nie popełnia błędów. Ta zasada obowiązuje także w kuchni. Dotyczy nas ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Pstrąg, Zupa pieczarkowa, Gulasz, Krem brokułowy, Sałatki z kurczakiem, Kanapka hawajska z szynką i ananasem, Kruche ciasteczka z czekoladą i orzechami, Lody Carte d'Or Cream Brulee z czerwonymi owocami, Chipsy nachos z indykiem , Placuszki z cukinii, Marchewkowy chłodnik z nutą imbiru, Łosoś w sosie serowym, sałatki z wędzonym kurczakiem -, Kurczak, Pierś z kurczaka, Przepis z risotto z kurczakiem i warzywami, Kanapka do szkoły z pieczonym indykiem, szybkie przystawki, lekki obiad, Dania z makaronem, piersi z kurczaka pieczone -, lasagne z mięsem mielonym, Zupa kalafiorowa, sosy do makaronów włoskie, kurczak curry z ryżem, Kanapki na imprezę z łososiem i porzeczkami, Bigos domowy, Lasagne z bakłażanem, szpinakiem i serem feta, krewetki mrożone, Przepis z naleśniki z farszem -, makaron z warzywami po włosku, makaron z tuńczykiem i czosnkiem, Sos pomidorowy z parówkami, Pierogi ruskie z sosem cebulowym i ziołami, Risotto, Zupa pieczarkowa, mieso mielone, Przekąski, Placki po węgiersku, Przepis z ryż z kurczakiem, Pyszna sałatka gryczana, Przepis z knorr przepisy, Naleśniki z parówką, Przepis z przystawki z łososia wędzonego, Gyros z kurczakiem, Rzymska pieczeń, Indyk duszony, Kalafior, Sznycle cielęce zapiekane , Zapiekany makaron z suszonymi pomidorami, Karkówka z grilla z sosem po cygańsku - VIDEO , kurczak po chińsku z warzywami i ryżem, Sosy, Lekka zupa pomidorowa, farsz do naleśników, Spaghetti z wołowiną duszoną, NA FASOLE, Kaczka, Żurek śląski wzbogacony, Gulasz z pieca , Kapusta z grochem, Przepis z piers z indyka, Szpinak zapiekany z beszamelem, Pasta egipska michoteta