Dodaj do ksiązki kucharskiej Boeuf Strogonow

Boeuf Strogonow

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 6 osób średnie Autor: lordpid

Boeuf Strogonow - składniki:

  • polędwica wołowa - 1 kilogram
  • cebula - 4 sztuki
  • pieczarki - 0.5 kilograma
  • sól - 4 szczypty
  • pieprz - 2 szczypty
  • cukier - 3 szczypty
  • masło - 1 opakowanie

Boeuf Strogonow - Sposób przygotowania:

  1. Polędwicę myjemy i kroimy na paseczki wielkości małego palca. Na głębokiej patelni rozpuszczamy masło (uważamy aby masło się nie spaliło) dodajemy pokrojona polędwicę i smażymy na małym ogniu.
  2. Dodajemy cebule pokrojona drobno w kostkę lub w piórka. Dusimy ok. 10 min. Dodajemy drobno pokrojone pieczarki.Dusimy do czasu odparowania cebuli i pieczarek.
  3. Dodajemy słodka śmietanę 36% i dusimy aż śmietana zredukuje się do postaci sosu. Przyprawiamy solą, pieprzem na samym końcu. Podajemy gorące z cieplutką bułeczką lub dowolnym dodatkiem. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej

BOEUF STROGONOW - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Polędwicę myjemy i kroimy na paseczki wielkości małego palca. Na głębokiej patelni rozpuszczamy masło (uważamy aby masło się nie spaliło) dodajemy pokrojona polędwicę i smażymy na małym ogniu.

2

Dodajemy cebule pokrojona drobno w kostkę lub w piórka. Dusimy ok. 10 min. Dodajemy drobno pokrojone pieczarki.Dusimy do czasu odparowania cebuli i pieczarek.

3

Dodajemy słodka śmietanę 36% i dusimy aż śmietana zredukuje się do postaci sosu. Przyprawiamy solą, pieprzem na samym końcu. Podajemy gorące z cieplutką bułeczką lub dowolnym dodatkiem. Smacznego.

  • 4
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DZICZYZNA LUBI WINO, CZYLI MIĘSO, KTÓRE ROZPŁYWA SIĘ W USTACH

    Jeśli już mówimy o gotowaniu z winem, musimy pamiętać o jednej zasadniczej sprawie. Otóż nie...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DUSZONY DRÓB.

    Wszyscy lubimy mięso drobiowe. Za łatwość i szybkość przygotowania i za to, że doskonale sma...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Pierogi z jagodami, Musujący koktajl z lodami truskawkowymi, Kalafior, Zupa jarzynowa, Sałatka z cykorią i malinami, sos chrzanowy do mięsa, Szybki stroganoff wieprzowy , gęś pieczona, co z ryżu, Naleśniki, Lodowe muffinki z owocami, Przepis z sałatki ryżowe, Pierożki singharas , Zupa ogórkowa na wędzonce, Zapiekanka Gyros , Cukinia duszona w pomidorowym sosie, smażony makaron na patelni, Udka, Przepis z PO GRECKU, Zapiekanki, Ziemniaki, zupa brokułowa -, Placuszki z cukinii, Gulasz, Barszcz, Pasztet, Sałatki z makaronem, Sałatka z karczochem i bobem, Kanapki ze śledziową sałatką z marynowanymi buraczkami, Zupa pomidorowa, Przepis z szpinak na obiad, łatwe dania z kurczaka, Świąteczny pasztet mieszany z suszonymi pomidorami , Gyros z kurczakiem, Przepis z gotowana ryba, Risotto z podgrzybkami, Kanapki z pastą jajeczną i wędzonym łososiem, Żurek, Mięsna rolada, Pieczeone parówki ze śliwką, Żeberka, Kanapki z pastą jajeczną i wędzonym łososiem, Przepis z potrawka z kurczaka z ryżem -, Ryż smażony z warzywami, sojowe, Przepis z sałatka z jajkiem i sałatą, Przepis z sałatka z fileta z kurczaka, Pikantne kotleciki z kurczaka, Szybkie spaghetti carbonara, makaron z piersią z kurczaka, Wielkanocne ciasteczka ., Spaghetti z tuńczykiem, Makaron tagliatelle z kurczakiem i chilli , Świąteczny pasztet mieszany z suszonymi pomidorami , Zupa szczawiowa, marynata do pieczenia schabu, Przepis z zielona papryka, Kanapki z szynką schwarzwaldzką i smażonym serem pleśniowym, mielone z jajkami, mielone w cebuli, marynaty do mi, Ryba, Placek lotaryński, Sos czosnkowy na wódce