Dodaj do ksiązki kucharskiej Boeuf Strogonow

Boeuf Strogonow

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 6 osób średnie Autor: lordpid

Boeuf Strogonow - składniki:

  • polędwica wołowa - 1 kilogram
  • cebula - 4 sztuki
  • pieczarki - 0.5 kilograma
  • sól - 4 szczypty
  • pieprz - 2 szczypty
  • cukier - 3 szczypty
  • masło - 1 opakowanie

Boeuf Strogonow - Sposób przygotowania:

  1. Polędwicę myjemy i kroimy na paseczki wielkości małego palca. Na głębokiej patelni rozpuszczamy masło (uważamy aby masło się nie spaliło) dodajemy pokrojona polędwicę i smażymy na małym ogniu.
  2. Dodajemy cebule pokrojona drobno w kostkę lub w piórka. Dusimy ok. 10 min. Dodajemy drobno pokrojone pieczarki.Dusimy do czasu odparowania cebuli i pieczarek.
  3. Dodajemy słodka śmietanę 36% i dusimy aż śmietana zredukuje się do postaci sosu. Przyprawiamy solą, pieprzem na samym końcu. Podajemy gorące z cieplutką bułeczką lub dowolnym dodatkiem. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej

BOEUF STROGONOW - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Polędwicę myjemy i kroimy na paseczki wielkości małego palca. Na głębokiej patelni rozpuszczamy masło (uważamy aby masło się nie spaliło) dodajemy pokrojona polędwicę i smażymy na małym ogniu.

2

Dodajemy cebule pokrojona drobno w kostkę lub w piórka. Dusimy ok. 10 min. Dodajemy drobno pokrojone pieczarki.Dusimy do czasu odparowania cebuli i pieczarek.

3

Dodajemy słodka śmietanę 36% i dusimy aż śmietana zredukuje się do postaci sosu. Przyprawiamy solą, pieprzem na samym końcu. Podajemy gorące z cieplutką bułeczką lub dowolnym dodatkiem. Smacznego.

  • 4
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    SMAK ŚWIEŻYCH POMIDORÓW

    Świeże pomidory są najlepsze na surowo, przede wszystkim w sałatkach. Najprostsza sałatka to...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    SMAKI Z DALEKICH CHIN. PRZYPRAWA PIĘCIU SMAKÓW.

    Przez ostatnich kilkanaście lat bardzo popularna zrobiła się kuchnia chińska a wraz z nią pr...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ: