Dodaj do ksiązki kucharskiej Bogracz

Bogracz

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Bogracz - składniki:

  • wołowina bez kości - 800 gramów
  • wędzona słonina (lub 2 łyżki smalcu) - 50 gramów
  • Kostka do mięs z papryką Knorr - 1 sztuka
  • duże cebule - 2 sztuki
  • papryka zielona, czerwona, żółta - 1 sztuka
  • duże pomidory - 2 sztuki
  • ząbek czosnku - 2 sztuki
  • marchew - 2 sztuki
  • ziemniaki - 500 gramów
  • pietruszka - 1 sztuka
  • suszona papryczka czereśniowa lub czuszka - 1 sztuka
  • słodka papryka w proszku - 1 łyżka
  • kminek - 10 gramów
  • pieprz mielony

Bogracz - Sposób przygotowania:

  1. Bogacz, czyli potrawa gotowana powoli w garnku nad ognieniem. W domowych warunkach możesz użyć po prostu rondla. Pokrój w drobną kostkę słoninę i cebule. Roztop wędzoną słoninę. Dodaj cebule, jak się zeszkli dodaj mieloną paprykę i kminek. Podsmaż chwilę, ale nie pozwól, aby przyprawy się przypaliły.
  2. Pokrój wołowinę w kostkę o szerokości około 1,5 centymetra, dodaj do cebuli i duś wszystko przez kilka minut. Wlej 2 litry wody, dodaj Kostkę do mięs z papryką Knorr oraz pokrojone w mniejsze kawałki świeże pomidory.
  3. Marchewkę, pietruszkę, kolorowe papryki oraz ziemniaki pokrój w kostkę. Marchewkę i pietruszkę dodaj do potrawy. Duś całość, do momentu, kiedy mięso będzie miękkie.
  4. Pod koniec duszenia dodaj ziemniaki. Ewentualnie dolej trochę wody, jeśli uznasz to za konieczne.
  5. Całość duś, do momentu, kiedy ziemniaki będą miękkie i cała potrawa nabierze konsystencji gęstej zupy. Bogracz dopraw czuszką. Podawaj z pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej

BOGRACZ - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Bogracz
    1.Bogacz, czyli potrawa gotowana powoli w garnku nad ognieniem. W domowych warunkach możesz użyć po prostu rondla. Pokrój w drobną kostkę słoninę i cebule. Roztop wędzoną słoninę. Dodaj cebule, jak się zeszkli dodaj mieloną paprykę i kminek. Podsmaż chwilę, ale nie pozwól, aby przyprawy się przypaliły.
  • 2
    Bogracz
    2.Pokrój wołowinę w kostkę o szerokości około 1,5 centymetra, dodaj do cebuli i duś wszystko przez kilka minut. Wlej 2 litry wody, dodaj Kostkę do mięs z papryką Knorr oraz pokrojone w mniejsze kawałki świeże pomidory.
  • 3
    Bogracz
    3.Marchewkę, pietruszkę, kolorowe papryki oraz ziemniaki pokrój w kostkę. Marchewkę i pietruszkę dodaj do potrawy. Duś całość, do momentu, kiedy mięso będzie miękkie.
  • 4
    Bogracz
    4.Pod koniec duszenia dodaj ziemniaki. Ewentualnie dolej trochę wody, jeśli uznasz to za konieczne.
  • 5
    Bogracz
    5.Całość duś, do momentu, kiedy ziemniaki będą miękkie i cała potrawa nabierze konsystencji gęstej zupy. Bogracz dopraw czuszką. Podawaj z pieczywem.
  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    KOSTKA DO MIĘS Z PAPRYKĄ KNORR

    Kostka do mięs z papryką Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    LIŚCIE WINA I DESKA SERÓW, CZYLI WINOGRONA SĄ WSZĘDZIE.

    Winogrona w kuchni wykorzystywane są w całości, łącznie z liśćmi. Liście winogron służą bowi...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    GOFRY PO WŁOSKU DLA DZIECI I DOROSŁYCH.

    Choć z drzew lecą już pierwsze liście, w głowach ciągle wspomnienia wakacji. Także w kuchni ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Przepis z greckie, Przepis z cukinia mięso mielone, Pierogi z kapustą i grzybami, Dania z makaronem, Schab w pięciu smakach, Przepis z kotlet jajeczny, ruskie pierogi farsz, Won ton z krewetkami, smażony makaron z kurczakiem i warzywami, Przepis z kurczak salatka, Przepis z fajne przepisy, Zapiekanka z indyka i słoniny, Pikantne klopsiki z kapustą i ziemniakami, Zapiekanka z ziemniaków, mięsa i pieczarek, Zupa jarzynowa, Mizeria z sałatą lodową, Risotto z wołowiną i pieczarkami, Filety z łososia z sezamem, Ryż smażony z warzywami, kapusta z koperkiem, Sałatka z brokułami i jajkiem, Zupa ziemniaczana z boczkiem, pieczarkami i grzankami, placek z truskawkami, Karp w galarecie, Zielony węgorz, Bigos - VIDEO, Hiszpańska paella z warzywami i kurczakiem , Chrupiący makaron sojowy, Przepis z czosnek gotowany w oliwie, ryba gotowana w mleku, Potrawy wigilijne, Przepis z rozgrzewające zupy, Bitki wołowe ze śliwkami , Kluski lane, Przepis z pieczywo tostowe, RYŻ Z PIERSI, Skrzydełka z sosem serowym, Zapiekanka z leśnych grzybów, Sałatka z ryżem i tuńczykiem, Pierogi z jagodami, Sałatki z makaronem, Medaliony z gorgonzolą i żurawiną , Ziemniaki zapiekane w ziołach, Zupa ogórkowa, Przepis z schab z ziemniakami, Risotto, Przepis z Cytryna, mięso wołowe bez kości, Grillowane kotleciki wieprzowe z sosem pieczeniowym, Dip musztardowy, mięso mielone z indyka, Zapiekanka z ziemniakami i kalafiorem, Śledzie, Kurczak, Przepis z obiad z ziemniaków gotowanych, Jajecznica po hiszpańsku, Sałatka meksykańska, Przepis z marchewka zupa, łosoś dzwonki, Sałatka Gyros, Sałatka warzywna, Sałatka z kurczakiem i ryżem, Pieczeń, Mielone