Dodaj do ksiązki kucharskiej Bogracz

Bogracz

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Bogracz - składniki:

  • wołowina bez kości - 800 gramów
  • wędzona słonina (lub 2 łyżki smalcu) - 50 gramów
  • Kostka do mięs z papryką Knorr - 1 sztuka
  • duże cebule - 2 sztuki
  • papryka zielona, czerwona, żółta - 1 sztuka
  • duże pomidory - 2 sztuki
  • ząbek czosnku - 2 sztuki
  • marchew - 2 sztuki
  • ziemniaki - 500 gramów
  • pietruszka - 1 sztuka
  • suszona papryczka czereśniowa lub czuszka - 1 sztuka
  • słodka papryka w proszku - 1 łyżka
  • kminek - 10 gramów
  • pieprz mielony

Bogracz - Sposób przygotowania:

  1. Bogacz, czyli potrawa gotowana powoli w garnku nad ognieniem. W domowych warunkach możesz użyć po prostu rondla. Pokrój w drobną kostkę słoninę i cebule. Roztop wędzoną słoninę. Dodaj cebule, jak się zeszkli dodaj mieloną paprykę i kminek. Podsmaż chwilę, ale nie pozwól, aby przyprawy się przypaliły.
  2. Pokrój wołowinę w kostkę o szerokości około 1,5 centymetra, dodaj do cebuli i duś wszystko przez kilka minut. Wlej 2 litry wody, dodaj Kostkę do mięs z papryką Knorr oraz pokrojone w mniejsze kawałki świeże pomidory.
  3. Marchewkę, pietruszkę, kolorowe papryki oraz ziemniaki pokrój w kostkę. Marchewkę i pietruszkę dodaj do potrawy. Duś całość, do momentu, kiedy mięso będzie miękkie.
  4. Pod koniec duszenia dodaj ziemniaki. Ewentualnie dolej trochę wody, jeśli uznasz to za konieczne.
  5. Całość duś, do momentu, kiedy ziemniaki będą miękkie i cała potrawa nabierze konsystencji gęstej zupy. Bogracz dopraw czuszką. Podawaj z pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej

BOGRACZ - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Bogracz
    1.Bogacz, czyli potrawa gotowana powoli w garnku nad ognieniem. W domowych warunkach możesz użyć po prostu rondla. Pokrój w drobną kostkę słoninę i cebule. Roztop wędzoną słoninę. Dodaj cebule, jak się zeszkli dodaj mieloną paprykę i kminek. Podsmaż chwilę, ale nie pozwól, aby przyprawy się przypaliły.
  • 2
    Bogracz
    2.Pokrój wołowinę w kostkę o szerokości około 1,5 centymetra, dodaj do cebuli i duś wszystko przez kilka minut. Wlej 2 litry wody, dodaj Kostkę do mięs z papryką Knorr oraz pokrojone w mniejsze kawałki świeże pomidory.
  • 3
    Bogracz
    3.Marchewkę, pietruszkę, kolorowe papryki oraz ziemniaki pokrój w kostkę. Marchewkę i pietruszkę dodaj do potrawy. Duś całość, do momentu, kiedy mięso będzie miękkie.
  • 4
    Bogracz
    4.Pod koniec duszenia dodaj ziemniaki. Ewentualnie dolej trochę wody, jeśli uznasz to za konieczne.
  • 5
    Bogracz
    5.Całość duś, do momentu, kiedy ziemniaki będą miękkie i cała potrawa nabierze konsystencji gęstej zupy. Bogracz dopraw czuszką. Podawaj z pieczywem.
  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    KOSTKA DO MIĘS Z PAPRYKĄ KNORR

    Kostka do mięs z papryką Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DUSZONA WIEPRZOWINA. GOLONKA NIE TYLKO DLA PANÓW.

    Golonka wieprzowa to doskonałe, delikatne mięso, które odpowiednio potraktowane, będzie rozp...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK GOTOWAĆ JESIENIĄ? GULASZE I INNE DANIA DUSZONE.

    Najlepszy pomysł na chłodne dni to dobry, domowy gulasz. To tak jakbyśmy dostali dodatkowe o...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Kurczak, Wołowina z karczochami, Przepis z gulasz kurczak i warzywa, Kanapki z śródziemnomorską salsą z tuńczykiem, Proste kotleciki z jajka, Sałatka z kremową dynią i syropem balsamicznym, Kalafior, Masa do wafli III, tarta z serem feta i pomidorami, Sałatka z kurczakiem i ryżem, Dania z makaronem, zapiekanka bezmięsna, Żeberka wieprzowe duszone, Zupa brokułowa, gotowanie owocow morza, Kanapki ze śledziową sałatką z marynowanymi buraczkami, Zupa pieczarkowa, Ogórek, Kutia, Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem i szpinakiem, Przepis z krewetki w jajku i bułce tartej, Ciasto na pizze, Sałatka z kurczakiem, Zupa jarzynowo - kalafiorowa ze śmietaną, Przepis z panini, seler naciowy przepisy, Przepis z kotlet zb, Dynia z imbirem, chilli i świeżą kolendrą, Gulasz po węgiersku - VIDEO, Krewetki pesto, Karkówka z grilla z sosem po cygańsku - VIDEO , Przepis z pęczek natki pietruszki, Zapiekanka z szynki i porów, Lasagne, Przekąski, Faszerowane udka z kurczaka z sałatką - VIDEO, Sałatka czerwona , Przepis z cytryna w zalewie, Kiełbasa biała, Przepis z aromatyczna sa, Przepis z krewetki ryż cebula, Zielona kanapka "Kisz-masz", Papryka, Leczo, duszona piers z kurczaka, Zupa pomidorowa z zieloną fasolką , tuńczyk w zalewie, Przepis z ryz z miesem i groszkiem, Naleśniki z kurczakiem i grzybami, Przepis z swieza kapusta, Pierogi, Potrawka z kurczaka, Przepis z sałatka z pekińskiej kapusty, Kanapki z wędzonym kurczakiem, oscypkiem i żurawiną, Dipy, Zapiekanka z grzanek, brokuły zapiekanka, Makaron z południowego wybrzeża , Cukiniowe placki ziemniaczane, Przepis z zapiekanka z miesem mielonym, Polędwiczki wieprzowe, Przepis z przepis na z, Kanapki z śródziemnomorską salsą z tuńczykiem, Kapusta po niemiecku razem z mięsem mielonym