Dodaj do ksiązki kucharskiej Bogracz

Bogracz

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Bogracz - składniki:

  • wołowina bez kości - 800 gramów
  • wędzona słonina (lub 2 łyżki smalcu) - 50 gramów
  • duże cebule - 2 sztuki
  • papryka zielona, czerwona, żółta - 1 sztuka
  • duże pomidory - 2 sztuki
  • ząbek czosnku - 2 sztuki
  • marchew - 2 sztuki

Bogracz - Sposób przygotowania:

  1. Bogacz, czyli potrawa gotowana powoli w garnku nad ognieniem. W domowych warunkach możesz użyć po prostu rondla. Pokrój w drobną kostkę słoninę i cebule. Roztop wędzoną słoninę. Dodaj cebule, jak się zeszkli dodaj mieloną paprykę i kminek. Podsmaż chwilę, ale nie pozwól, aby przyprawy się przypaliły.
  2. Pokrój wołowinę w kostkę o szerokości około 1,5 centymetra, dodaj do cebuli i duś wszystko przez kilka minut. Wlej 2 litry wody, dodaj Bulionetkę do duszonych mięs Knorr oraz pokrojone w mniejsze kawałki świeże pomidory.
  3. Marchewkę, pietruszkę, kolorowe papryki oraz ziemniaki pokrój w kostkę, dodaj do potrawy. Duś całość, do momentu, kiedy mięso będzie miękkie.
  4. Całość duś, do momentu, kiedy cała potrawa nabierze konsystencji gęstej zupy. Bogracz dopraw do smaku szczyptą ostrej papryki. Podawaj z pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej

BOGRACZ - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Bogracz
    1.Bogacz, czyli potrawa gotowana powoli w garnku nad ognieniem. W domowych warunkach możesz użyć po prostu rondla. Pokrój w drobną kostkę słoninę i cebule. Roztop wędzoną słoninę. Dodaj cebule, jak się zeszkli dodaj mieloną paprykę i kminek. Podsmaż chwilę, ale nie pozwól, aby przyprawy się przypaliły.
  • 2
    Bogracz
    2.Pokrój wołowinę w kostkę o szerokości około 1,5 centymetra, dodaj do cebuli i duś wszystko przez kilka minut. Wlej 2 litry wody, dodaj Bulionetkę do duszonych mięs Knorr oraz pokrojone w mniejsze kawałki świeże pomidory.
  • 3
    Bogracz
    3.Marchewkę, pietruszkę, kolorowe papryki oraz ziemniaki pokrój w kostkę, dodaj do potrawy. Duś całość, do momentu, kiedy mięso będzie miękkie.
  • 4
    Bogracz
    4.Całość duś, do momentu, kiedy cała potrawa nabierze konsystencji gęstej zupy. Bogracz dopraw do smaku szczyptą ostrej papryki. Podawaj z pieczywem.
  • 5
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULIONETKA DO DUSZONYCH MIĘS KNORR

    Bulionetka do duszonych mięs Knorr
    Zobacz przepisy

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Zapiekanka Gyros , Zupa ogórkowa, Barszcz biały, Krokiety z raków, Sałatka z kurczakiem i ananasem - VIDEO, Gołąbki, Sosy, sałatka z winogronem, Placuszki z cukinii, przyprawa do ogórków, Zapiekanka ziemniaczana z boczkiem i cebulą, Pierogi z jagodami, makaron obiad, Kanapki na imprezę z łososiem i porzeczkami, Sałatka Cezar - VIDEO, Makaron z serem feta, kurczakiem i dynią, Mielone, Miłosna zupa selerowa, pierś z kurczaka w sosie słodko kwaśnym, Pierogi, Omlet po chińsku, Kurczak marynata, Pulpeciki w sosie pietruszkowym, obiad bezmiesne, Ananasowe placuszki, Naleśniki z jarskim farszem, Zapiekanki, Przepis z ryz z tunczykiem, Fasolka szparagowa zapiekana pod beszamelem, Kalafior, Śmietanowy sos z korniszonów z zasmażką, Przepis z przyprawy do piersi indyka, Przepis z niskokaloryczne sałatki, Przepis z sałatka awokado, Potrawy wigilijne, Przepis z sałatka z jajkami, Kremowy chłodnik z cukinii z curry, Ogórek, Smalec, z fileta, Placki z kapusty, Sałatka z makaronem tortellini - VIDEO, Ziemniaki, Przepis z przygotowanie golonki, Rurki z szynką, Quesadillas - VIDEO, Przepis z mięso łopatka obiad, Golonka, Świąteczny makowiec babuni, Przepis z krem z k, Smażony ryż z szynką, Zapiekanka meksykańska, Pyszna sałatka gryczana, Przepis z naturalny jogurt, Dorsz w maśle cytrynowym, Sałatka z raszponką, serem i szynką parmeńską, Omlet po cesarsku, Sos madera, łosoś dzwonki, obiad z kabaczka, Przepis z Obiad z fasoli, Przepis z makaron zapiekany z serem i jajkiem, Kanapki pita, Sałatka gyros warstwowa