Dodaj do ksiązki kucharskiej Bogracz

Bogracz

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Bogracz - składniki:

  • wołowina bez kości - 800 gramów
  • wędzona słonina (lub 2 łyżki smalcu) - 50 gramów
  • Kostka do mięs z papryką Knorr - 1 sztuka
  • duża cebula - 2 sztuki
  • papryka zielona, czerwona, żółta - 1 sztuka
  • duży pomidor - 2 sztuki
  • ząbek czosnku - 2 sztuki
  • marchew - 2 sztuki
  • ziemniaki - 500 gramów
  • pietruszka - 1 sztuka
  • suszona papryczka czereśniowa lub czuszka - 1 sztuka
  • słodka papryka w proszku - 1 łyżka
  • kminek - 10 gramów
  • pieprz mielony

Bogracz - Sposób przygotowania:

  1. Bogacz, czyli potrawa gotowana powoli w garnku nad ognieniem. W domowych warunkach możesz użyć po prostu rondla. Pokrój w drobną kostkę słoninę i cebulę. Roztop wędzoną słoninę. Dodaj cebulę, jak się zeszkli dodaj mielona paprykę i kminek. Podsmaż chwilę, ale nie pozwól, aby przyprawy się przypaliły.
  2. Pokrój wołowinę w kostkę o szerokości ok. 1,5cm, dodaj do cebuli i duś wszystko przez kilka minut. Wlej 2 litry wody, dodaj kostki do mięs Knorr oraz pokrojone w mniejsze kawałki świeże pomidory.
  3. Marchewkę, pietruszkę, kolorowe papryki oraz ziemniaki pokrój w kostkę. Marchewkę i pietruszkę dodaj do potrawy. Duś całość, do momentu kiedy mięso będzie miękkie.
  4. Pod koniec duszenia dodaj ziemniaki. Ewentualnie dolej trochę wody, jeśli uznasz to za konieczne.
  5. Całość duś, do momentu kiedy ziemniaki będą miękkie i cała potrawa nabierze konsystencji gęstej zupy. Bogracz dopraw czuszką. Podawaj z pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej

BOGRACZ - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Bogracz
    1.Bogacz, czyli potrawa gotowana powoli w garnku nad ognieniem. W domowych warunkach możesz użyć po prostu rondla. Pokrój w drobną kostkę słoninę i cebulę. Roztop wędzoną słoninę. Dodaj cebulę, jak się zeszkli dodaj mielona paprykę i kminek. Podsmaż chwilę, ale nie pozwól, aby przyprawy się przypaliły.
  • 2
    Bogracz
    2.Pokrój wołowinę w kostkę o szerokości ok. 1,5cm, dodaj do cebuli i duś wszystko przez kilka minut. Wlej 2 litry wody, dodaj kostki do mięs Knorr oraz pokrojone w mniejsze kawałki świeże pomidory.
  • 3
    Bogracz
    3.Marchewkę, pietruszkę, kolorowe papryki oraz ziemniaki pokrój w kostkę. Marchewkę i pietruszkę dodaj do potrawy. Duś całość, do momentu kiedy mięso będzie miękkie.
  • 4
    Bogracz
    4.Pod koniec duszenia dodaj ziemniaki. Ewentualnie dolej trochę wody, jeśli uznasz to za konieczne.
  • 5
    Bogracz
    5.Całość duś, do momentu kiedy ziemniaki będą miękkie i cała potrawa nabierze konsystencji gęstej zupy. Bogracz dopraw czuszką. Podawaj z pieczywem.
  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    KOSTKA DO MIĘS Z PAPRYKĄ KNORR

    Kostka do mięs z papryką Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    TAJEMNICZE AROMATY Z DALEKIEGO WSCHODU. MIESZANKA GARAM MASALA.

    Tajemnicza i aromatyczna mieszanka często pojawiająca się w przepisach kuchni indyjskiej to ...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BY NAUKA PRZYCHODZIŁA ŁATWO

    Przed Twoim dzieckiem 10 długich miesięcy intensywnego szkolnego wysiłku. Nie jest tajemnicą...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Zapiekane parówki , Chrupiące zapiekane pieczarki, Kurczak faszerowany mięsem mielonym, Jajka w pomidorach, Ciasto na pierogi, Sałatki z kurczakiem, Parówki w cieście serowym, zapiekanka z mięsem mielonym i szpinakiem, Sałatka Nicejska, bomba malinowa, Przepis z przepis ri, Sosy, Polska zupa pomidorowa, Przepis z kurczak r, Kotleciki panierowane w płatkach owsianych, Kolorowa zupa dyniowa, Przepis z majeranku, Spaghetti Bolognese, fasola w sosie, Sałatka Gyros, Przepis z sałata cezar, Prosty kurczak z grilla a’la kebab , Zupa cebulowa, Parówki z cukinią w płatach lazanii, Zupa krem z pieczonej papryki, Polędwiczki, Pierogi z jagodami, Łosoś, Zupa kukurydziana, łosoś w śmietanie z koperkiem, Przepis z surowy boczek, Potrawy wielkanocne, Pierogi, bomba malinowa, Przepis z ser żółty faszerowany pieczarkami, Polędwiczki wieprzowe z chrupiącą skórką - VIDEO , Karkówka, Grzyby w białym winie, Ryba po grecku, Poszarpańce, Przepis z ciasto latwe, Przepis z sałatka wł, Oliwki z bekonem, Panzanella czyli wyśmienita sałatka z chlebem, Kofty z baraniny , Makaron tagliatelle z kurczakiem i chilli , Szybki obiad, przepisy ugotowani, Przepis z kurczaka w calosci, ser ze szpinakiem, Polędwiczki po warszawsku - VIDEO, mieso we warzywach, Spaghetti , jajka bez jajek, Spaghetti z tuńczykiem, Hiszpański hot pot z królikiem, Kurczę na ostro z owocami, ryba smażona z warzywami, Przepis z pierś z kurczaka zapiekana z warzywami, Risotto z warzywami , Szaszłyki serowe, Zupa z soczewicy, Kwaskowaty sos porzeczkowy, Gulasz