Dodaj do ksiązki kucharskiej Bogracz

Bogracz

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Bogracz - składniki:

  • wołowina bez kości - 800 gramów
  • wędzona słonina (lub 2 łyżki smalcu) - 50 gramów
  • duże cebule - 2 sztuki
  • papryka zielona, czerwona, żółta - 1 sztuka
  • duże pomidory - 2 sztuki
  • ząbek czosnku - 2 sztuki
  • marchew - 2 sztuki

Bogracz - Sposób przygotowania:

  1. Bogacz, czyli potrawa gotowana powoli w garnku nad ognieniem. W domowych warunkach możesz użyć po prostu rondla. Pokrój w drobną kostkę słoninę i cebule. Roztop wędzoną słoninę. Dodaj cebule, jak się zeszkli dodaj mieloną paprykę i kminek. Podsmaż chwilę, ale nie pozwól, aby przyprawy się przypaliły.
  2. Pokrój wołowinę w kostkę o szerokości około 1,5 centymetra, dodaj do cebuli i duś wszystko przez kilka minut. Wlej 2 litry wody, dodaj Bulionetkę do duszonych mięs Knorr oraz pokrojone w mniejsze kawałki świeże pomidory.
  3. Marchewkę, pietruszkę, kolorowe papryki oraz ziemniaki pokrój w kostkę, dodaj do potrawy. Duś całość, do momentu, kiedy mięso będzie miękkie.
  4. Całość duś, do momentu, kiedy cała potrawa nabierze konsystencji gęstej zupy. Bogracz dopraw do smaku szczyptą ostrej papryki. Podawaj z pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej

BOGRACZ - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Bogracz
    1.Bogacz, czyli potrawa gotowana powoli w garnku nad ognieniem. W domowych warunkach możesz użyć po prostu rondla. Pokrój w drobną kostkę słoninę i cebule. Roztop wędzoną słoninę. Dodaj cebule, jak się zeszkli dodaj mieloną paprykę i kminek. Podsmaż chwilę, ale nie pozwól, aby przyprawy się przypaliły.
  • 2
    Bogracz
    2.Pokrój wołowinę w kostkę o szerokości około 1,5 centymetra, dodaj do cebuli i duś wszystko przez kilka minut. Wlej 2 litry wody, dodaj Bulionetkę do duszonych mięs Knorr oraz pokrojone w mniejsze kawałki świeże pomidory.
  • 3
    Bogracz
    3.Marchewkę, pietruszkę, kolorowe papryki oraz ziemniaki pokrój w kostkę, dodaj do potrawy. Duś całość, do momentu, kiedy mięso będzie miękkie.
  • 4
    Bogracz
    4.Całość duś, do momentu, kiedy cała potrawa nabierze konsystencji gęstej zupy. Bogracz dopraw do smaku szczyptą ostrej papryki. Podawaj z pieczywem.
  • 5
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULIONETKA DO DUSZONYCH MIĘS KNORR

    Bulionetka do duszonych mięs Knorr
    Zobacz przepisy

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Ziemniaki, Sałatki z kurczakiem, Tortilla 5 smaków, Golonka pomorska, Zapiekanka makaronowa, Przepis z kurczak ry ananas, Indyjski keks weselny, Lasagne drobiowa, Przepis z kuchnie niemieckie pl, Aromatyczna zupa z soczewicą, Owocowo-ziołowa sałatka serowa, Naleśniki doskonałe, Placek po zbójnicku wersja 1, Pizza Bukiet Smaków, Zupa gulaszowa, Shoarma warzywna , Przepis z kapusta kiszona-gotowana, Chappati - chlebek indyjski, jak usmazyc pstraga, Krokiety z mięsem i serem, Przepis z sos pomidorowy do cannelloni, Przepis z jak pokroi czosnek, Sałatka TexMex, Ziemniaki zapiekane w ziołach, Łosoś à la carbonara , Sos Harissa, Przepis z potrawy z imbirem, Sos czosnkowy , zupa brokułowa knorr, Przepis z ryby w sosie przepisy, Ryba, Pierś z kurczaka, Świateczny żurek, Żurek, Bigos, Przepis z sosy do mielonego, Likier piernikowy, Przepis z z jabłkiem, Papryka, Placki ziemniaczane, krewetka przystawka, Sos Harissa, Spaghetti , Jagnięcina w sosie paprykowym, spaghetti z mielonym, Naleśniki doskonałe, Przepis z makaron z łososiem i smietana, kotlet wołowy w sosie, Sałatka Nicejska, Gołąbki w liściach winogron, Barszcz biały, ciasto na pite, Przepis z chłodnik z botwiną, Proste kotleciki z jajka, Rosół z warzywami z naleśnikami z parmezanu, Gyros z kurczakiem, Przepis z schab gotowany w sosie, Sałatka z makaronem tortellini - VIDEO, Krokiety z mięsem i gorący kubek, Zupa cebulowa, surówka, Przepis z Czosnek zmiażdży, Przepis z Tatar z łososia wędzonego