Dodaj do ksiązki kucharskiej Bogracz

Bogracz

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Bogracz - składniki:

  • wołowina bez kości - 800 gramów
  • wędzona słonina (lub 2 łyżki smalcu) - 50 gramów
  • Kostka do mięs z papryką Knorr - 1 sztuka
  • duże cebule - 2 sztuki
  • papryka zielona, czerwona, żółta - 1 sztuka
  • duże pomidory - 2 sztuki
  • ząbek czosnku - 2 sztuki
  • marchew - 2 sztuki
  • ziemniaki - 500 gramów
  • pietruszka - 1 sztuka
  • suszona papryczka czereśniowa lub czuszka - 1 sztuka
  • słodka papryka w proszku - 1 łyżka
  • kminek - 10 gramów
  • pieprz mielony

Bogracz - Sposób przygotowania:

  1. Bogacz, czyli potrawa gotowana powoli w garnku nad ognieniem. W domowych warunkach możesz użyć po prostu rondla. Pokrój w drobną kostkę słoninę i cebule. Roztop wędzoną słoninę. Dodaj cebule, jak się zeszkli dodaj mieloną paprykę i kminek. Podsmaż chwilę, ale nie pozwól, aby przyprawy się przypaliły.
  2. Pokrój wołowinę w kostkę o szerokości około 1,5 centymetra, dodaj do cebuli i duś wszystko przez kilka minut. Wlej 2 litry wody, dodaj Kostkę do mięs z papryką Knorr oraz pokrojone w mniejsze kawałki świeże pomidory.
  3. Marchewkę, pietruszkę, kolorowe papryki oraz ziemniaki pokrój w kostkę. Marchewkę i pietruszkę dodaj do potrawy. Duś całość, do momentu, kiedy mięso będzie miękkie.
  4. Pod koniec duszenia dodaj ziemniaki. Ewentualnie dolej trochę wody, jeśli uznasz to za konieczne.
  5. Całość duś, do momentu, kiedy ziemniaki będą miękkie i cała potrawa nabierze konsystencji gęstej zupy. Bogracz dopraw czuszką. Podawaj z pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej

BOGRACZ - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Bogracz
    1.Bogacz, czyli potrawa gotowana powoli w garnku nad ognieniem. W domowych warunkach możesz użyć po prostu rondla. Pokrój w drobną kostkę słoninę i cebule. Roztop wędzoną słoninę. Dodaj cebule, jak się zeszkli dodaj mieloną paprykę i kminek. Podsmaż chwilę, ale nie pozwól, aby przyprawy się przypaliły.
  • 2
    Bogracz
    2.Pokrój wołowinę w kostkę o szerokości około 1,5 centymetra, dodaj do cebuli i duś wszystko przez kilka minut. Wlej 2 litry wody, dodaj Kostkę do mięs z papryką Knorr oraz pokrojone w mniejsze kawałki świeże pomidory.
  • 3
    Bogracz
    3.Marchewkę, pietruszkę, kolorowe papryki oraz ziemniaki pokrój w kostkę. Marchewkę i pietruszkę dodaj do potrawy. Duś całość, do momentu, kiedy mięso będzie miękkie.
  • 4
    Bogracz
    4.Pod koniec duszenia dodaj ziemniaki. Ewentualnie dolej trochę wody, jeśli uznasz to za konieczne.
  • 5
    Bogracz
    5.Całość duś, do momentu, kiedy ziemniaki będą miękkie i cała potrawa nabierze konsystencji gęstej zupy. Bogracz dopraw czuszką. Podawaj z pieczywem.
  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    KOSTKA DO MIĘS Z PAPRYKĄ KNORR

    Kostka do mięs z papryką Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    KANAPKI NA KAŻDĄ OKAZJĘ

    Alarm! Niespodziewani goście pukają do drzwi. W lodówce prawie pustki, nietrudno o stan pani...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DLACZEGO MIĘSO POWINNO BYĆ SMAŻONE PRZED DUSZENIEM CZY PIECZENIEM?

    Udane danie to nie tylko składniki. O tym, jak smakować będzie potrawa decyduje także sposób...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Przepis z mrożony szpinak, Potrawy wielkanocne, kurczak po chińsku z warzywami i ryżem, Chłodnik i pieczone ziemniaki, Sałatka jabłkowo- serowa, Biscotti, Brokuły, Sałatka paprykowa z szynką , Przepis z oliwki z, zupa z fasolki szparagowej z ziemniakami, Przepis z chleb do, Bigos, Pasta sojowa z twarogiem, Kasza, Przepis z kurczak z kostka, Barszcz biały, Przepis z gotowanie sa, Sos czosnkowy na wódce, Ciasto na pizze, Zupa ogórkowa - VIDEO, Ryż smażony z warzywami, Zapiekanka po rzymsku, zupa pieczarkowa z ziemniakami, Ciasto biszkoptowe z jabłkami, Spaghetti z owocami morza, ciasto z tr, czarne oliwki, Kurczak, Ciasto biszkoptowe z jabłkami, ciasta na deser, Kebab z grilla , Łosoś, makaron cebula, Zapiekanka ziemniaczano – serowa, Pomidory z mozzarellą , Kotlety wieprzowe z sosem pieczarkowym z papryką, Sielawy smażone z miodem i żurawinami , Rumiane roladki z kurczaka z fasolką szparagową i wędzonym boczkiem, Sos czosnkowy na wódce, Jarmuż zasmażany z jajkiem, Pasztet, Klopsiki z pstrąga w orzechowym sosie, Przepis z zrazy ze schabu, Sałatka Cezar - VIDEO, Zapiekanki, Naleśniki chińskie - VIDEO, Przepis z domowa, Sos paprykowy, Kotlety, Polędwiczki wieprzowe, Pikantne klopsiki z kapustą i ziemniakami, Puri , Piętrowa kanapka "Wieżowiec", zdrowy obiad przepisy, Słony napój z jogurtu, Przepis z kuchnie, Kutia, Śledź po rosyjsku, Rajska szarlotka, Zupa pomidorowa, Przepis z chleb pi, zapiekanka z makaronem I SEREM ZOLTYM, Przepis z zupa chińska przepis, Przepis z sos z wołowiny