Dodaj do ksiązki kucharskiej Bogracz z kluseczkami

Bogracz z kluseczkami

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób średnie Autor: przepisy.pl

Bogracz z kluseczkami - składniki:

  • papryka czerwona - 1 sztuka
  • kminek - 0.5 łyżki
  • pieprz cayenne - 1 łyżka
  • olej - 3 łyżki
  • woda - 0.5 szklanki

Bogracz z kluseczkami - Sposób przygotowania:

  1. Wołowinę opłucz pod bieżącą zimną woda, osusz ręcznikiem papierowym i pokrój w kostkę 2x2cm i zamarynuj w przyprawie do karkówki Knorr. Cebulę i paprykę pokrój w kostkę, czosnek wyciśnij przez praskę lub posiekaj.
  2. W garnku rozgrzej tłuszcz i zrumień mięso, następnie dodaj cebulę, czosnek i paprykę. Całość smaż ok. 5 min.
  3. Następnie dodaj pomidory w puszce, wodę i przyprawy. Duś pod przykryciem ok. 30 min na małym ogniu.
  4. W czasie kiedy mięso się dusi, ugotuj ziemniaki w osolonej wodzie, aż będą miękkie. Następnie przeciśnij je przez praskę i ostudź. Do ziemniaków dodaj jajka, mąkę pszenną i ziemniaczana, po czym całość wymieszaj i zagnieć na ciasto.
  5. Z powstałego ciasta uformuj rulony o średnicy ok. 2 cm i pokrój pod skosem na romby.
  6. Kluski wrzuć na wrzątek, gotuj ok. 5 min po czym wyłów je łyżką cedzakową i podawaj z Bograczem.
Dodaj do książki kucharskiej

BOGRACZ Z KLUSECZKAMI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Wołowinę opłucz pod bieżącą zimną woda, osusz ręcznikiem papierowym i pokrój w kostkę 2x2cm i zamarynuj w przyprawie do karkówki Knorr. Cebulę i paprykę pokrój w kostkę, czosnek wyciśnij przez praskę lub posiekaj.

2

W garnku rozgrzej tłuszcz i zrumień mięso, następnie dodaj cebulę, czosnek i paprykę. Całość smaż ok. 5 min.

3

Następnie dodaj pomidory w puszce, wodę i przyprawy. Duś pod przykryciem ok. 30 min na małym ogniu.

4

W czasie kiedy mięso się dusi, ugotuj ziemniaki w osolonej wodzie, aż będą miękkie. Następnie przeciśnij je przez praskę i ostudź. Do ziemniaków dodaj jajka, mąkę pszenną i ziemniaczana, po czym całość wymieszaj i zagnieć na ciasto.

5

Z powstałego ciasta uformuj rulony o średnicy ok. 2 cm i pokrój pod skosem na romby.

6

Kluski wrzuć na wrzątek, gotuj ok. 5 min po czym wyłów je łyżką cedzakową i podawaj z Bograczem.

  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA DO KARKÓWKI KNORR

    Przyprawa do karkówki Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BÓB W ROLI GŁÓWNEJ. SAŁATKI I INNE.

    Jeżeli mieliście jakiekolwiek wątpliwości co do warzyw to sezon letni jest najlepszym moment...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

orzechy, Czosnkowy dip do pieczonych ziemniaków, Nugettsy inaczej, Przepis z stek mielony, Krem brokułowy, Żeberka, Przepis z Sos ziemniaki, Gołąbki, Warzywa, Kotleciki z indyka z pikantnym sosem czekoladowym, Kotlety, sałatki dietetyczne, Spaghetti z patelni po chińsku, chińskie dania na obiad, Sałatka z ryżem i tuńczykiem, Barszcz, Przepis z lekki obiad kurczak, Łosoś z cukinią, Risotto z kurczakiem i warzywami, Aromatyczna zupa z soczewicą, Przepis z przepis na pizze, Kurczak w pieprzu i cytrynie, Zupa pieczarkowa, kurczak po tajsku z mlekiem kokosowym, Pełnoziarnista pizza z szynką i papryką, zielony pieprz w zalewie, Ogórek, Zupa grochowa, sałatka z brokułów i jajek, Zapiekanka z ziemniakow, Przepis z panga biała, Sałatka z szynką i serem, Zupa z dyni, Sałatka jarzynowa z szynką i sosem tatarskim, Przepis z zupa z zó, Sałatka gyros warstwowa, pierś z kurczaka danie główne, Zapiekanka ziemniaczano – serowa, Extra ziołowa lasagne z grillowanym bakłażanem, Krewetki i smażone szparagi, Sałatka śledziowa , Potrwaka w szwjcarkim stylu, Karp, Pieczeń, Kanapka włoska , Sałatka a’la seviche z przegrzebków , Lasagne drobiowa, Czosnkowy dip do pieczonych ziemniaków, zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą i warzywami, sałatka z lososiem wedzonym, Grillowane żeberka BBQ, miękkie Ciasto na pierogi, Zapiekanka po rzymsku, obiad z makaronem i kiełbasa, Przepis z fasola z ry, Zupa pieczarkowa, przepis na g, Sałatka z kurczakiem i ananasem - VIDEO, Przepis z kurczak w warzywach, Kotlety mielone doprawiane musztardą, Sałatki z makaronem, Ciecierzyca z ziemniakami, Muszle zapiekane ze szpinakiem i prosciutto , Placki dyniowo-twarogowe