Dodaj do ksiązki kucharskiej Bogracz z pieczarką

Bogracz z pieczarką

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 6 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Bogracz z pieczarką - składniki:

  • ząbki czosnku - 4 sztuki
  • smalec - 100 gramów
  • kminek mielony - 1 łyżeczka
  • słodka papryka - 1 łyżeczka
  • woda - 1 litr

Bogracz z pieczarką - Sposób przygotowania:

  1. Wołowinę opłucz pod bieżącą, zimną wodą. Osusz ręcznikiem papierowym i pokrój w kostkę ok. 2x2 cm.
  2. Cebulę pokrój w kostkę, czosnek wyciśnij przez praskę lub drobno posiekaj. Paprykę pokrój w kostkę ok. 1x1 cm, pieczarki pokrój na ćwiartki.
  3. W garnku rozgrzej tłuszcz i zrumień mięso. Następnie dodaj cebulę, czosnek i paprykę, dopraw kminkiem.
  4. Pieczarki zrumień na patelni z odrobiną tłuszczu i dodaj do garnka.
  5. Do obsmażonych składników wlej wodę i dodaj Fix Gulasz Knorr. Całość mieszaj do momentu, aż się zagotuje. Następnie duś na małym ogniu pod przykryciem przez około 20 minut.
Dodaj do książki kucharskiej

BOGRACZ Z PIECZARKĄ - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Bogracz z pieczarką
    1.Wołowinę opłucz pod bieżącą, zimną wodą. Osusz ręcznikiem papierowym i pokrój w kostkę ok. 2x2 cm.
  • 2
    Bogracz z pieczarką
    2.Cebulę pokrój w kostkę, czosnek wyciśnij przez praskę lub drobno posiekaj. Paprykę pokrój w kostkę ok. 1x1 cm, pieczarki pokrój na ćwiartki.
  • 3
    Bogracz z pieczarką
    3.W garnku rozgrzej tłuszcz i zrumień mięso. Następnie dodaj cebulę, czosnek i paprykę, dopraw kminkiem.
  • 4
    Bogracz z pieczarką
    4.Pieczarki zrumień na patelni z odrobiną tłuszczu i dodaj do garnka.
  • 5
    Bogracz z pieczarką
    5.Do obsmażonych składników wlej wodę i dodaj Fix Gulasz Knorr. Całość mieszaj do momentu, aż się zagotuje. Następnie duś na małym ogniu pod przykryciem przez około 20 minut.
  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    FIX GULASZ WĘGIERSKI KNORR

    Fix Gulasz węgierski Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BOSKI SMAK WINA W POTRAWACH. WOŁOWINA PO BURGUNDZKU.

    Czy wiecie, że wino wykorzystać można do zredukowania ilości tłuszczu w potrawie? Gdy przyrz...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WINO W KUCHNI, CZYLI NAPÓJ BOGÓW DO MARYNAT, SOSÓW I MIĘS

    Wino w kuchni obecne jest od czasów antyku. Nie tylko jako niezastąpione towarzystwo do ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Przepis z sałatka z selera ze słoika, Ziemniaki, Apetyczne empanady z kurczakiem, Zupa pomidorowa, Zapiekanka makaronowa, schab w naczyniu żaroodpornym, Przepis z rozpuszczonej, Zupa szczawiowa, Tortille ze szpinakiem, Satay po indyjsku, Gyros z kurczakiem, Przepis z kurczak curry z makaronem, Przepis z Łyżka margaryny, Kocia lasagne , żeberka z piekarnika, zupa krem z groszkiem ptysiowym, Schab, z serem feta, Żurek, Salsa, Przepis z np ryby, Piersi z kurczaka w cieście francuskim - VIDEO, kostki do makaronu knorr, Papryka faszerowana ryżem, mięsem i kurkami , Diabelskie pulpeciki – przepis dla dzieci, Zupa krem, Zupa ogórkowa, Kebab w kajzerce, Przepis z makaron ze szpinakiem in czosnkiem, FLACZKI !!!, Kurczak w szynce parmeńskiej – VIDEO, Zapiekanka ziemniaczana z boczkiem i cebulą, Przepisy świąteczne, Leczo, Zupa serowa z makaronem, Włoskie ciasteczka amaretti, Smażone warzywa, Kaczka, Mango z gilla, placki tarte, Sałatka Nicejska, Kanapki z pastą jajeczną i wędzonym łososiem, Pierogi, Kanapki z wędzonym kurczakiem, oscypkiem i żurawiną, Śledzie pod pierzynką z majonezem, Wigilijna czarna kapusta ., przepisy na pieczonego pstrąga, Pyszne kanapki z pastą curry i kurczakiem , Guacamole (dip z awokado, specjalność kuchni meksykańskiej), paczki z piekarnika, Przepis z sos camembert, Przepis z soczewica zielona, Obiad, Warzywa, Lasagne drobiowa, naleśniki na śmietanie, Tajska zupa, Przepis na faworki, sałatki Greckie, Sałatka z brokułami i jajkiem, Kanapka z pastą serową blue i truskawkami , Kukuryku na patyku -nuggetsy, Mix sałat z brokułem i awokado, Przepis z pieczarki zi