Dodaj do ksiązki kucharskiej Brokułowa zupa-krem

Brokułowa zupa-krem

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 4 osób łatwe Autor: Kuba

Brokułowa zupa-krem - składniki:

  • brokuł - 500 gramów
  • cebula - 1 sztuka
  • ziemniak - 3 sztuki
  • marchew - 1 sztuka

Brokułowa zupa-krem - Sposób przygotowania:

  1. Rozgrzać nieco oliwy na patelni. Cebulę posiekać i zeszklić.
  2. Obrane ziemniaki i marchewkę umyć, pokroić i dodać do cebuli. Dusić około 5 minut na wolnym ogniu.
  3. Przełożyć warzywa do garnka, dodać podzielone na różyczki brokuły i zalać wodą. Lekko posolić. Gotować 20-30 minut.
  4. Teraz dodać pokrojoną mozzarellę i całość zmiksować. Podawać z dodatkiem śmietany.
Dodaj do książki kucharskiej

BROKUŁOWA ZUPA-KREM - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Rozgrzać nieco oliwy na patelni. Cebulę posiekać i zeszklić.

2

Obrane ziemniaki i marchewkę umyć, pokroić i dodać do cebuli. Dusić około 5 minut na wolnym ogniu.

3

Przełożyć warzywa do garnka, dodać podzielone na różyczki brokuły i zalać wodą. Lekko posolić. Gotować 20-30 minut.

4

Teraz dodać pokrojoną mozzarellę i całość zmiksować. Podawać z dodatkiem śmietany.

  • 5
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULIONETKA DOMOWA DROBIOWA

    Bulionetka Domowa Drobiowa
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK DOBIERAĆ ZIOŁA DO DAŃ? ZIOŁA SUSZONE A ŚWIEŻE.

    Dziś jeszcze o ziołach i przyprawach. Temat rzeka. Aby wzmocnić intensywność przypraw można ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Pasta śledziowa, Przepis z zupa kapuśniak z kiszonej kapusty, Przepisy świąteczne, zupa brokułowa -, Dynia, Pasztet, sałatki z mięsem, Łosoś po litewsku, Przepis z przepis na zapiekanke z piekarnika, Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO, Pstrąg z patelni , Terrina warzywna II, schab na obiad przepis, Rosół, Sałatka makaronowa z fetą i oliwkami, Zupa brokułowa, Papryka, Ciasto jogurtowe, Sos Maneta, Przepis z zapiekanki warzywne, Marynowane pomidorowo-ziołowe śledzie, Rolada ziemniaczana, Przepis z mięso mielone, Przepis z zapiekanki z ziemniaków, Tunezyjskie Faszerowane kalmary zapiekane z oliwą czosnkową, Przepis z ryż z kurczakiem, Mus pomarańczowy z galaretką, Makaron z kurczakiem i pieczarkami, Mini szaszłyki z kurczaka z ogórkowym dipem, Pstrąg, Przepis z przystawki z ciasta francuskiego, Zapiekany makaron z serem i tuńczykiem, Przepis z soczewica czerwona, Pikantna zupa pomidorowa z bazylią, Owocowo-ziołowa sałatka serowa, Sałatki z kurczakiem, Marchewka z pomarańczową nutą, Przepis z NA FASOLE, Przepis z pierogi z mięsem farsz, Marchewka z pomarańczową nutą, Zapiekanki z ziemniakami, Potrawka z kurczaka, Jajecznica z brokułami, Zupa ogórkowa, Parówki w cieście serowym, Wegetariańska potrawka słodko-kwaśna, Schab w pięciu smakach, Przepis z obiad filet z indyka, Ślimaki kurczakowo- serowe , Zapiekany Pan Kartofel, Receptura na ryż i marynata do ryżu, Makaron z serkiem topionym, Szynka pieczona, na kanapki, Przepis z sałatki z sałaty lodowej -, Łosoś, ryż smażony, Zupa jarzynowa, Kebab w kajzerce, Kopytka z sosem, Żeberka, Przepis z mięso mielone wołowe, Przepis z ser ricotta, Żurek, Przepis z marynaty do grilla