Dodaj do ksiązki kucharskiej Brownie

Brownie

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 8 osób łatwe Autor: pasibrzuch

Brownie - składniki:

  • czekolada - 2 sztuki
  • jajka - 6 sztuk
  • mąka - 100 gramów
  • cukier - 100 gramów
  • orzechy włoskie łuskane - 50 gramów
  • masło - 1 sztuka

Brownie - Sposób przygotowania:

  1. W garnku do gotowania na parze rozpuść czekolady z masłem.
  2. Do miseczki wbij jaja i ubij mikserem. W trakcie dodaj mąkę oraz cukier.
  3. Do masy z jajek dolej ostudzoną czekoladę oraz posiekane orzechy i wymieszaj.
  4. Spód blachy do pieczenia wyłóż pergaminem. Na niego wlej ciasto i piecz przez 20 minut w temperaturze 200 stopni.
  5. Ciasto ostudź, usuń pergamin i pokrój na kwadraty. Podawaj na ciepło lub zimno.
Dodaj do książki kucharskiej

BROWNIE - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

W garnku do gotowania na parze rozpuść czekolady z masłem.

2

Do miseczki wbij jaja i ubij mikserem. W trakcie dodaj mąkę oraz cukier.

3

Do masy z jajek dolej ostudzoną czekoladę oraz posiekane orzechy i wymieszaj.

4

Spód blachy do pieczenia wyłóż pergaminem. Na niego wlej ciasto i piecz przez 20 minut w temperaturze 200 stopni.

5

Ciasto ostudź, usuń pergamin i pokrój na kwadraty. Podawaj na ciepło lub zimno.

  • 6
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    MAKARON I POMIDORY – MAŁŻEŃSTWO IDEALNE

    Zastanawiacie się pewnie jak to z tymi pomidorami jest, że jedne smakują tak, że nie można s...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK ZROBIĆ WRAŻENIE, CZYLI POMIDOROWA NA ROMANTYCZNY WIECZÓR

    O gazpacho ze świeżych pomidorów pisałem niedawno, ale mam dla Was przepis na wersję bardzie...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ: