Dodaj do ksiązki kucharskiej Budyń z twarogu

Budyń z twarogu

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 2 osób średnie Autor: tommy

Budyń z twarogu - składniki:

  • biały ser - 60 dekagramów
  • śmietana - 100 mililitrów
  • jajka - 4 sztuki
  • masło - 1 łyżka
  • mąka - 5 łyżek
  • kaszki manny - 2 łyżki
  • cukier - 3 łyżki
  • sól - 1 gram
  • bułka tarta - 1 gram

Budyń z twarogu - Sposób przygotowania:

  1. Oddzielamy żółta jaj od białek. Mieli ser na maszynce do mielenia po czym ucieramy go z żółtkami. Nieustanie mieszając dosypujemy mąkę i kaszę manną. Na koniec dodajemy cukier i wlewamy mleko. Wyrabiamy do uzyskania jednolitej masy. Z białek ubijamy pianę i delikatnie łączymy obie masy. Ciasto przekładamy do naczyń wysmarowanych masłem i posypanych tartą bułką. Naczynia wstawiamy do gorącej wody i gotujemy pod przykryciem.
  2. Budyń nie musi być wcale robiony, jak to już udowodniliśmy - na słodko, a i tak będzie smakować wyśmienicie. Jest to nietypowe rozwiązanie, a jednak działa bardzo często i się jak najbardziej sprawdza. Tak więc powinniśmy naprawdę zwrócić uwagę na to, czy zawsze warto jeść to danie w tradycjny sposób?
Dodaj do książki kucharskiej

BUDYŃ Z TWAROGU - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Oddzielamy żółta jaj od białek. Mieli ser na maszynce do mielenia po czym ucieramy go z żółtkami. Nieustanie mieszając dosypujemy mąkę i kaszę manną. Na koniec dodajemy cukier i wlewamy mleko. Wyrabiamy do uzyskania jednolitej masy. Z białek ubijamy pianę i delikatnie łączymy obie masy. Ciasto przekładamy do naczyń wysmarowanych masłem i posypanych tartą bułką. Naczynia wstawiamy do gorącej wody i gotujemy pod przykryciem.

2

3

Budyń nie musi być wcale robiony, jak to już udowodniliśmy - na słodko, a i tak będzie smakować wyśmienicie. Jest to nietypowe rozwiązanie, a jednak działa bardzo często i się jak najbardziej sprawdza. Tak więc powinniśmy naprawdę zwrócić uwagę na to, czy zawsze warto jeść to danie w tradycjny sposób?

4

  • 5
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    KROPKA NAD I. CZYLI ZIOŁA I PRZYPRAWY W KUCHNI.

    Świeże zioła stały się ostatnio bardzo popularne i powszechnie dostępne. Zauważyłem także, ż...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    PRZYGOTUJ DO PRACY WŁASNY LUNCH. PYSZNE PASTY DO KANAPEK.

    Dziś i w kilku następnych odcinkach chciałbym zająć się Waszymi lunchami w pracy. Tak, właśn...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Wielkanocny wieniec warzywno-drobiowy, Zupa z soczewicy, Pierogi, Naleśniki, Zupa szpinakowa z imbirem, obiad mięsny, Przepis z sosy z serem pleśniowym, Zupa cebulowa, Potrawy wigilijne, Przepis z zupa bulionowa, Jajka, Jesienny gulasz z kurczakiem, dynią i grzybami, kotlet w jajku, sos do gulaszu, ser gorgonzola, Sałatka Gyros, Pasta śledziowa z boczkiem, mieszanka sałat, Zapiekane nachos z serem, Filet z indyka gotowany na parze, Zupa brokułowa, udziec z indyka z kością, Sos czosnkowy na wódce, Zupa ogórkowa, Medaliony wołowe z grilla z pieprzem , Sałatka jarzynowa, rosół z kaczki, Gołąbki, Bigos domowy, Zupa gulaszowa, Przepis z obiad kurczaka, Kremowe tagliatelle z kurczakiem i brokułami, gołąbki knorr, Grillowany kurczak w marynacie cytrynowej , Ryba po grecku, Bigos, Aromatyczny przysmak z Kalkuty, Korzenny śledź z figami, Ślimaki z czosnkiem i pietruszką, Przepis z co mozna zrobic na obiad, Naleśniki z kurczakiem i grzybami, Sałatka z szynką z indyka, Przepis z jak gotowac, Gulasz po polsku - VIDEO, schab bez kości, Placki po węgiersku, Łosoś po polsku II, Kanapeczki "Biedroneczki", Żeberka, Cukinia po tunezyjsku na ostro, Sałatka grecka z fetą, kurczak w oliwie, Ziołowe kopytka , Chrupiąca trortilla z burakami i orzeszkami piniowymi, Rosół, zupa krem z brokułów ze śmietaną, Przepis z sałatka z kapusty pekińskiej z pomidorami, Mielone z suszonymi grzybami, Przepis z makarony pomidorowym, Sałatka z brokułami - VIDEO , Zapiekanka nadreńska w wersji wegetariańskiej, Przepis z mielony kurczak, krabowa sałatka, Deser biszkoptowo-owocowy