Dodaj do ksiązki kucharskiej Budyń z twarogu

Budyń z twarogu

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 2 osób średnie Autor: tommy

Budyń z twarogu - składniki:

  • biały ser - 60 dekagramów
  • śmietana - 100 mililitrów
  • jajka - 4 sztuki
  • masło - 1 łyżka
  • mąka - 5 łyżek
  • kaszki manny - 2 łyżki
  • cukier - 3 łyżki
  • sól - 1 gram
  • bułka tarta - 1 gram

Budyń z twarogu - Sposób przygotowania:

  1. Oddzielamy żółta jaj od białek. Mieli ser na maszynce do mielenia po czym ucieramy go z żółtkami. Nieustanie mieszając dosypujemy mąkę i kaszę manną. Na koniec dodajemy cukier i wlewamy mleko. Wyrabiamy do uzyskania jednolitej masy. Z białek ubijamy pianę i delikatnie łączymy obie masy. Ciasto przekładamy do naczyń wysmarowanych masłem i posypanych tartą bułką. Naczynia wstawiamy do gorącej wody i gotujemy pod przykryciem.
  2. Budyń nie musi być wcale robiony, jak to już udowodniliśmy - na słodko, a i tak będzie smakować wyśmienicie. Jest to nietypowe rozwiązanie, a jednak działa bardzo często i się jak najbardziej sprawdza. Tak więc powinniśmy naprawdę zwrócić uwagę na to, czy zawsze warto jeść to danie w tradycjny sposób?
Dodaj do książki kucharskiej

BUDYŃ Z TWAROGU - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Oddzielamy żółta jaj od białek. Mieli ser na maszynce do mielenia po czym ucieramy go z żółtkami. Nieustanie mieszając dosypujemy mąkę i kaszę manną. Na koniec dodajemy cukier i wlewamy mleko. Wyrabiamy do uzyskania jednolitej masy. Z białek ubijamy pianę i delikatnie łączymy obie masy. Ciasto przekładamy do naczyń wysmarowanych masłem i posypanych tartą bułką. Naczynia wstawiamy do gorącej wody i gotujemy pod przykryciem.

2

3

Budyń nie musi być wcale robiony, jak to już udowodniliśmy - na słodko, a i tak będzie smakować wyśmienicie. Jest to nietypowe rozwiązanie, a jednak działa bardzo często i się jak najbardziej sprawdza. Tak więc powinniśmy naprawdę zwrócić uwagę na to, czy zawsze warto jeść to danie w tradycjny sposób?

4

  • 5
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    NA ŚWIĘTA INACZEJ, CZYLI TRADYCJA NA NOWO

    Tradycyjne dania, podawane rok po roku warto odkryć na nowo. Gdy czujemy się pewnie przy prz...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK RADZIĆ SOBIE Z KUCHENNYMI PORAŻKAMI, ABY PORAŻKAMI BYĆ PRZESTAŁY?

    Kto nic nie robi, ten nie popełnia błędów. Ta zasada obowiązuje także w kuchni. Dotyczy nas ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

mase do deseru, Ośmiorniczki z kurczaka, leczo na obiad, Potrawka z kurczaka, Cerviche, Ogórek, Pizza chlebowa pełnoziarnista z warzywami i serem, Sałatka Cezar z sałatą lodową i boczkiem , Przepis z pierś z kurczaka z serkiem wiejskim, Przekąski, Zapiekanka rodzinna, Kurze udka w sosie porzeczkowym, co można zrobić z mięsa mielonego, Przepis z z piersi indyka, Łosoś zapiekany z koperkiem, Leczo, Potrawka z kurczaka, Tortilla z selerem naciowym i nutą pietruszki, Zupa jarzynowa, Przepis z miski knorr, Pasztet z żurawiną i rozmarynem, Sałatka Cobb z kurczakiem, Sałatki z kurczakiem, Pomidorowy sos do pizzy, Przepis z zupa z marchewek, Pierogi z kapustą i grzybami, Przepisy świąteczne, Zupa gulaszowa, Zupa pomidorowa, Przepis z kurczak w salatce, Barszcz biały, ryżowa zapiekanka, Sałatka krabowa z marynowanym imbirem, Zapiekanka ziemniaczano – wołowa, Przepis z schab z grilla, Ciasto ze śliwkami, Cannelloni z farszem mięsnym, Sałatka z kurczakiem i ryżem, pierś z kurczaka w ananasie, Bigos - VIDEO, salatki z ananasem, Przepis z z zup, Ryż brazylijski, konserwowy kalafior z papryka, Pomidory w cieście, pikantny sos do miesa, Dania z ryżem, Przepis z zupa z kapusty białej -, Przepis z kuchnia hiszpanska, Pasztet, Sosy, Brazylijska sałatka ziemniaczana, Skrzydełka na ostro, Przepis z marynata do skrzydełek, Dynia, Zrazy zawijane z kaszą gryczaną i serem kozim, Naleśniki z kurczakiem i grzybami, Eskalopki schabowe w sosie serowym, Przepis z chłodnik z pomidorami, Chłodnik ogórkowy, Soczysta pieczeń wieprzowa, Polędwiczki wieprzowe w kakao, Potrawka z kurczaka, kurczak dy