Dodaj do ksiązki kucharskiej Buraczki zasmażane

Buraczki zasmażane

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Buraczki zasmażane - składniki:

  • cukier - 1 łyżka
  • ocet - 30 gramów
  • olej roślinny - 50 gramów

Buraczki zasmażane - Sposób przygotowania:

  1. Buraki opłucz w zimnej wodzie, nie obieraj. Włóż je do garnka, zalej wodą i gotuj do momentu, kiedy będą miękkie. Po ugotowaniu wylej wodę i skrop buraki octem, dzięki czemu zachowają piękny kolor. Następnie odstaw je do ostygnięcia.
  2. Ostudzone buraki obierz, a następnie zetrzyj na tarce. Jabłka obierz i także zetrzyj. Całość przełóż na lekko rozgrzaną patelnię. Dopraw cukrem, pieprzem i odrobiną soli. Skrop sokiem z cytryny.
  3. Smaż kilka minut mieszając do momentu, gdy buraki będą gorące. Dodaj dwie łyżki zasmażki jasnej Knorr i podsmażaj jeszcze 2 – 3 minuty, cały czas mieszając.
Dodaj do książki kucharskiej

BURACZKI ZASMAŻANE - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Buraczki zasmażane
    1.Buraki opłucz w zimnej wodzie, nie obieraj. Włóż je do garnka, zalej wodą i gotuj do momentu, kiedy będą miękkie. Po ugotowaniu wylej wodę i skrop buraki octem, dzięki czemu zachowają piękny kolor. Następnie odstaw je do ostygnięcia.
  • 2
    Buraczki zasmażane
    2.Ostudzone buraki obierz, a następnie zetrzyj na tarce. Jabłka obierz i także zetrzyj. Całość przełóż na lekko rozgrzaną patelnię. Dopraw cukrem, pieprzem i odrobiną soli. Skrop sokiem z cytryny.
  • 3
    Buraczki zasmażane
    3.Smaż kilka minut mieszając do momentu, gdy buraki będą gorące. Dodaj dwie łyżki zasmażki jasnej Knorr i podsmażaj jeszcze 2 – 3 minuty, cały czas mieszając.
  • 4
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    ZASMAŻKA BŁYSKAWICZNA JASNA KNORR

    Zasmażka błyskawiczna jasna Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WOŁOWINA IDEALNA, CZYLI JAK DOBRAĆ RODZAJ WOŁOWINY DO POTRAWY?

    Części wołowiny bardzo różnią się od siebie, co oznacza, że w zależności od rodzaju, najleps...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

ryż z patelni, Burger w bułce z nudli, Przepis z sos węgierski z plackami ziemniaczanymi, Przepis z farsz ze szpinakiem, Ryż smażony z warzywami, Zupa pomidorowa, Zupa cebulowa, Przepis z zupa z dyni i ziemniaków, Aromatyczna kawa ze śmietanką i brandy, Przepis z farsz do naleśników, Tortilla, Żeberka z dzika duszone I, Zapiekanka z makaronu - VIDEO, grzanki do zup, Owocowo-ziołowa sałatka serowa, Przepis z sałatki ryżowe, Mielone, Hiszpańska sałatka z selerem, Cytrusowe szaszłyki z kurczaka, papryka mieso mielone, Sałatki z kurczakiem, Przepis z kurczak-piers, Łopatka duszona w plastrach, Tortilla - VIDEO, przystawki na grilla, marynata do pieczenia schabu, Pieczone udka kurczaka glazurowane owocami, pieczona ryba z warzywami, Chińskie sajgonki, KUKURYDZA - ZDROWA PRZEKĄSKA, Zielona sałata z kozim serem i soczystym kurczakiem , Spaghetti z sosem dyniowym, Krupnik, Naleśniki, Pasta grzybowa z czosnkiem, Chińska zupa z kurczakiem, Przepis z gotowane piersi z kurczaka, Faszerowane udka z kurczaka z sałatką - VIDEO, Quesadillas - VIDEO, Sos jabłkowo jogurtowy do potraw z grilla, Sałatka Nicejska, Piersi z kurczaka z mozzarellą i pomidorami - VIDEO, Sos czosnkowy na wódce, Zrazy podhalańskie po makowsku , koncentrat pomidorowy, Pielmieni cielęce, Zapiekane jabłka z posypką, Przepis z zapiekanka z mięsem mielonym i warzywami, Musaka, Naleśniki faszerowane, sałata lodowa, sałatki z mięsem, Pasta z papryki, Zupa grzybowa, kielbasa i co, Marynowane piersi w jogurcie z curry, Tradycyjne bitki wołowe, makaron chiński, Przystawki, Karp, Przepis z świeży tuńczyk, Żeberka, Barszcz, Żurek