Dodaj do ksiązki kucharskiej Buraczki zasmażane

Buraczki zasmażane

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Buraczki zasmażane - składniki:

  • cukier - 1 łyżka
  • ocet - 30 gramów
  • olej roślinny - 50 gramów

Buraczki zasmażane - Sposób przygotowania:

  1. Buraki opłucz w zimnej wodzie, nie obieraj. Włóż je do garnka, zalej wodą i gotuj do momentu, kiedy będą miękkie. Po ugotowaniu wylej wodę i skrop buraki octem, dzięki czemu zachowają piękny kolor. Następnie odstaw je do ostygnięcia.
  2. Ostudzone buraki obierz, a następnie zetrzyj na tarce. Jabłka obierz i także zetrzyj. Całość przełóż na lekko rozgrzaną patelnię. Dopraw cukrem, pieprzem i odrobiną soli. Skrop sokiem z cytryny.
  3. Smaż kilka minut mieszając do momentu, gdy buraki będą gorące. Dodaj dwie łyżki zasmażki jasnej Knorr i podsmażaj jeszcze 2 – 3 minuty, cały czas mieszając.
Dodaj do książki kucharskiej

BURACZKI ZASMAŻANE - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Buraczki zasmażane
    1.Buraki opłucz w zimnej wodzie, nie obieraj. Włóż je do garnka, zalej wodą i gotuj do momentu, kiedy będą miękkie. Po ugotowaniu wylej wodę i skrop buraki octem, dzięki czemu zachowają piękny kolor. Następnie odstaw je do ostygnięcia.
  • 2
    Buraczki zasmażane
    2.Ostudzone buraki obierz, a następnie zetrzyj na tarce. Jabłka obierz i także zetrzyj. Całość przełóż na lekko rozgrzaną patelnię. Dopraw cukrem, pieprzem i odrobiną soli. Skrop sokiem z cytryny.
  • 3
    Buraczki zasmażane
    3.Smaż kilka minut mieszając do momentu, gdy buraki będą gorące. Dodaj dwie łyżki zasmażki jasnej Knorr i podsmażaj jeszcze 2 – 3 minuty, cały czas mieszając.
  • 4
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    ZASMAŻKA BŁYSKAWICZNA JASNA KNORR

    Zasmażka błyskawiczna jasna Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK DOBIERAĆ ZIOŁA DO DAŃ? ZIOŁA SUSZONE A ŚWIEŻE.

    Dziś jeszcze o ziołach i przyprawach. Temat rzeka. Aby wzmocnić intensywność przypraw można ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Przepis z indyk w warzywach, Tłusty czwartek, Papryka, Schab w pięciu smakach, ser szynka, Przepis z sałatka z serem zoltym, Musaka, Placek z marchewką i cukinią, Sos mornay, Przepis z zapiekanka z mięsem mielonym i szpinakiem, Sos czosnkowy , Zupa krem, Przepis z Polska zupa pomidorowa, Ostry sos pomidorowy, Duszone żeberka w pomidorach , Przepis z kurczak ze szpinakiem i pieczarkami, Ryba, zapiekanka z miesem mielonym i ziemniakami, Spaghetti , Przepis z ryba z piekarnika, Przepis z makarony cannelloni, Przepis z duża cebula, Pieczony rostbef z sosem z papryki, Potrawka z kurczaka, Ratatui a’la Gousto, Sos beszamelowy , Pyzy ziemniaczane z mięsnym nadzieniem , Parówki w cieście francuskim, Zapiekane muszelki z kalafiorem i brokułami, zupa z białej fasoli, Gulasz z kurczakiem, ziemniakami i ogórkiem , Zajebiste pizza, Piersi z kurczaka w cieście francuskim, Koktajl lodowy z miętą i truskawkami , zapiekanka prowansalska, Cesarski indyk, Przepis z ciasta francuskie, Risotto z kurczakiem i warzywami, kawałki kurczaka w ciescie, Ciasto na pizze, Masło cytrynowe, Polędwiczka z grzybami, Nadziewane bułki, Ekspresowe faszerowane papryki z wędzonym serem, knorr z czosnkiem, pierś z kurczaka zapiekana z warzywami, Curry z warzyw z Nigelli, Salsa, Przepis z schab przepisy knorr, Naleśniki chińskie - VIDEO, Lekka zupa pomidorowa, sałata cezar, Spaghetti z tuńczykiem, Szybki obiad, Mielone, Łatwa faszerowana cukinia po włosku , Różowa zupa buraczkowa z pajęczyną , Duszone mięso a’la „Chili con carne” , Ciasto z dynią, Mielone figurki na listku sałaty, Golonka, Przepis z sałatka z kurczakiem z makaronem chińskim, Klasyczna zupa pomidorowa, kiszone liscie kapusty