Dodaj do ksiązki kucharskiej Buraczki zasmażane

Buraczki zasmażane

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Buraczki zasmażane - składniki:

  • cukier - 1 łyżka
  • ocet - 30 gramów
  • olej roślinny - 50 gramów

Buraczki zasmażane - Sposób przygotowania:

  1. Buraki opłucz w zimnej wodzie, nie obieraj. Włóż je do garnka, zalej wodą i gotuj do momentu, kiedy będą miękkie. Po ugotowaniu wylej wodę i skrop buraki octem, dzięki czemu zachowają piękny kolor. Następnie odstaw je do ostygnięcia.
  2. Ostudzone buraki obierz, a następnie zetrzyj na tarce. Jabłka obierz i także zetrzyj. Całość przełóż na lekko rozgrzaną patelnię. Dopraw cukrem, pieprzem i odrobiną soli. Skrop sokiem z cytryny.
  3. Smaż kilka minut mieszając do momentu, gdy buraki będą gorące. Dodaj dwie łyżki zasmażki jasnej Knorr i podsmażaj jeszcze 2 – 3 minuty, cały czas mieszając.
Dodaj do książki kucharskiej

BURACZKI ZASMAŻANE - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Buraczki zasmażane
    1.Buraki opłucz w zimnej wodzie, nie obieraj. Włóż je do garnka, zalej wodą i gotuj do momentu, kiedy będą miękkie. Po ugotowaniu wylej wodę i skrop buraki octem, dzięki czemu zachowają piękny kolor. Następnie odstaw je do ostygnięcia.
  • 2
    Buraczki zasmażane
    2.Ostudzone buraki obierz, a następnie zetrzyj na tarce. Jabłka obierz i także zetrzyj. Całość przełóż na lekko rozgrzaną patelnię. Dopraw cukrem, pieprzem i odrobiną soli. Skrop sokiem z cytryny.
  • 3
    Buraczki zasmażane
    3.Smaż kilka minut mieszając do momentu, gdy buraki będą gorące. Dodaj dwie łyżki zasmażki jasnej Knorr i podsmażaj jeszcze 2 – 3 minuty, cały czas mieszając.
  • 4
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    ZASMAŻKA BŁYSKAWICZNA JASNA KNORR

    Zasmażka błyskawiczna jasna Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DUSZONY DRÓB.

    Wszyscy lubimy mięso drobiowe. Za łatwość i szybkość przygotowania i za to, że doskonale sma...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

makaron z pieczarkami, Przepis z obiad zapiekanki, sałatka z pomidory, Przepis z ryż z warzywami na patelnie, Warzywa pieczone, Ryba po grecku, Gorące rynki ., Zapiekanka makaronowa z krewetkami i tuńczykiem, Sałatka ryżowa, Cebulaczki, Kasza, Kremowa zupa paprykowa , Sałatka z avocado, Sałatka z porów, Papryka, Przepis z jogurt naturalny sos, Przepis z ryżem, Owocowo-ziołowa sałatka serowa, Szpinak, Aromatyczne conchilgioni z indykiem i oliwkami , mlode ziemniaki, Przepis z indyjski kurczak korma, Przepis z obiad niespodzianka, Barszcz, sałatka z ra, jajka faszerowane rybą wędzoną, Kanapki z szynką schwarzwaldzką i smażonym serem pleśniowym, Kotlet de volaille - VIDEO, Kocia lasagne , Przepis z sałatka z polędwiczkami, Zapiekanki, Risotto, Przepis z kapusta kiszona z pieczarkami, Sałatka szpinakowa z dynią i sosem malinowym, Kotlety mielone z grilla, Przepis z przyprawy w kuchni meksykanskiej, jajka faszerowane rybą wędzoną, Przepis z zupa rybna z fileta, Carbonara, Przepis z pieczarki z cebulka, sos gulaszowy, Indyk, Kotlety z selera, Gulasz, Przepisy świąteczne, Przepis z farszu, Gyros z kurczakiem, Makaron z kurczakiem i pieczarkami, Sałatka śniadaniowa, Marynata tandoori, Przepis z sałatka z gotowanych buraczków, Kapusta z grzybami , Przepis z zupa pomidorowa z koncentratu, Sałatka krakowska , Kebab w kajzerce, Kosmiczne ślimaki, Wiejska zupa jarzynowa, Zapiekanka ziemniaczana z boczkiem i cebulą, Crostini z małżami , Galaretkowe witrażyki, Przepis z sosy na grilla, Gulasz po polsku - VIDEO, Przystawki, Jajka faszerowane i smażone