Dodaj do ksiązki kucharskiej Burgery wołowe

Burgery wołowe

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 4 osób średnie Autor: Pascal

Burgery wołowe - składniki:

  • 400 g mielonego mięsa wołowego
  • 10 łyżek ketchupu Hellmann’s Pikantny
  • 4 liście sałaty karbowanej
  • 1 oscypek pokrojony w plastry o grubości 5 mm
  • 2 pomidory pokrojone w plastry
  • 1 cebula obrana i pokrojona w talarki
  • 4 bułki do hamburgerów
  • oliwa do posmarowania burgerów
  • sól, pieprz
  • 10 posiekanych korniszonów
  • 2 posiekane ząbki czosnku
  • 2 posiekane szalotki
  • 150 g bułki tartej
  • jajko
  • 2 łyżki octu balsamicznego

Burgery wołowe - Sposób przygotowania:

  1. Góralski oscypek w amerykańskich burgerach wołowych. Czemu nie! Najwyższy czas, aby ten polski serek zrobił międzynarodową karierę. Wędzonego można używać zamiast parmezanu, biały świetnie zastępuje mozzarellę na pizzy i w sałatce caprese. Można go piec, smażyć, grillować. Jestem wielbicielem oscypka.
  2. Wymieszaj mięso, jajko, bułkę tartą, szalotkę, czosnek i korniszony. Dopraw solą i pieprzem. Uformuj 4 burgery, posmaruj je oliwą i upiecz na grillu. Bułki rozetnij w poprzek i upiecz na grillu po stronie przecięcia. Na spodach ułóż liście sałaty, krążki cebuli, gotowe burgery, plastry pomidorów i oscypka. Ułóż na tackach do grillowania i pozostaw na grillu jeszcze przez chwilę. Wymieszaj wszystkie składniki sosu, posmaruj zdjęte z grilla burgery i przykryj odciętymi wierzchami bułek.
Dodaj do książki kucharskiej

BURGERY WOŁOWE - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Góralski oscypek w amerykańskich burgerach wołowych. Czemu nie! Najwyższy czas, aby ten polski serek zrobił międzynarodową karierę. Wędzonego można używać zamiast parmezanu, biały świetnie zastępuje mozzarellę na pizzy i w sałatce caprese. Można go piec, smażyć, grillować. Jestem wielbicielem oscypka.

2

Wymieszaj mięso, jajko, bułkę tartą, szalotkę, czosnek i korniszony. Dopraw solą i pieprzem. Uformuj 4 burgery, posmaruj je oliwą i upiecz na grillu. Bułki rozetnij w poprzek i upiecz na grillu po stronie przecięcia. Na spodach ułóż liście sałaty, krążki cebuli, gotowe burgery, plastry pomidorów i oscypka. Ułóż na tackach do grillowania i pozostaw na grillu jeszcze przez chwilę. Wymieszaj wszystkie składniki sosu, posmaruj zdjęte z grilla burgery i przykryj odciętymi wierzchami bułek.

3

  • 4
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    NA ŚWIĘTA INACZEJ, CZYLI TRADYCJA NA NOWO

    Tradycyjne dania, podawane rok po roku warto odkryć na nowo. Gdy czujemy się pewnie przy prz...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK RADZIĆ SOBIE Z KUCHENNYMI PORAŻKAMI, ABY PORAŻKAMI BYĆ PRZESTAŁY?

    Kto nic nie robi, ten nie popełnia błędów. Ta zasada obowiązuje także w kuchni. Dotyczy nas ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Ogórek, Sałatka selerowa z jajkami, duszony kurczak w sosie własnym, Krówka, Sos studencki I, Kluski , Pyszne Pierniczki, ryba z ziołami, Naleśniki, Rolada ziemniaczana, kuchnia włoska sałatki, Pstrąg, Sos czosnkowy na wódce, oliwka przepisy, Przepis z posiekanego, Lekka zupa pomidorowa, Kurczak słodko - kwaśny, pierogi ze szpinakiem i serem -, Karkówka, Zupa ogórkowa, sałatka z kurczakiem i jogurtem naturalnym, Pikantne sakiewki z indyka - VIDEO, Lasagne drobiowa, Garus, Żurek, Kebab, sos z oliw, Pasztet z żurawiną i rozmarynem, Zapiekanka meksykańska, Przepis z sałatki na przystawke, Pieczeń, Przepis z zupa z kurczakiem, Zapiekanka z Turyngii, Pieczona karkówka z sosem cebulowym , Ryba po grecku, makaron z mięsem mielonym i warzywami, Golonka, Lekka zupa pomidorowa, Kremowa zupa z dyni, Przepis z ryż z kurczakiem, Sałatka z brokułów i pomidorów, Przepis z zapiekanka makaron pieczarki, Przepis z mieso w ciescie, Sosy, Sałatka z makaronem tortellini - VIDEO, Zapiekanka ziemniaczana z cukinią i pomidorami, Kremowy chłodnik z cukinii z curry, Aromatyczne krewetki, Krem wiśniowy, mielonego, Wyśmienita dorada z serem fetą i pomidorami, Przepis z pasztet z piersi kurczaka, Przepis z szynka naczynie żaroodporne, ser pleśniowy, Placek po zbójnicku wersja 1, Zapiekanka ziemniaczana z cukinią i pomidorami, Gulasz drobiowy, Pasztet, Duszone grzyby, kuchnia przystawki, Terrina warzywna I, Pieczony indyk w galarecie, Obiad, polska zupa