Dodaj do ksiązki kucharskiej Burgery wołowe

Burgery wołowe

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 4 osób średnie Autor: Pascal

Burgery wołowe - składniki:

  • 400 g mielonego mięsa wołowego
  • 10 łyżek ketchupu Hellmann’s Pikantny
  • 4 liście sałaty karbowanej
  • 1 oscypek pokrojony w plastry o grubości 5 mm
  • 2 pomidory pokrojone w plastry
  • 1 cebula obrana i pokrojona w talarki
  • 4 bułki do hamburgerów
  • oliwa do posmarowania burgerów
  • sól, pieprz
  • 10 posiekanych korniszonów
  • 2 posiekane ząbki czosnku
  • 2 posiekane szalotki
  • 150 g bułki tartej
  • jajko
  • 2 łyżki octu balsamicznego

Burgery wołowe - Sposób przygotowania:

  1. Góralski oscypek w amerykańskich burgerach wołowych. Czemu nie! Najwyższy czas, aby ten polski serek zrobił międzynarodową karierę. Wędzonego można używać zamiast parmezanu, biały świetnie zastępuje mozzarellę na pizzy i w sałatce caprese. Można go piec, smażyć, grillować. Jestem wielbicielem oscypka.
  2. Wymieszaj mięso, jajko, bułkę tartą, szalotkę, czosnek i korniszony. Dopraw solą i pieprzem. Uformuj 4 burgery, posmaruj je oliwą i upiecz na grillu. Bułki rozetnij w poprzek i upiecz na grillu po stronie przecięcia. Na spodach ułóż liście sałaty, krążki cebuli, gotowe burgery, plastry pomidorów i oscypka. Ułóż na tackach do grillowania i pozostaw na grillu jeszcze przez chwilę. Wymieszaj wszystkie składniki sosu, posmaruj zdjęte z grilla burgery i przykryj odciętymi wierzchami bułek.
Dodaj do książki kucharskiej

BURGERY WOŁOWE - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Góralski oscypek w amerykańskich burgerach wołowych. Czemu nie! Najwyższy czas, aby ten polski serek zrobił międzynarodową karierę. Wędzonego można używać zamiast parmezanu, biały świetnie zastępuje mozzarellę na pizzy i w sałatce caprese. Można go piec, smażyć, grillować. Jestem wielbicielem oscypka.

2

Wymieszaj mięso, jajko, bułkę tartą, szalotkę, czosnek i korniszony. Dopraw solą i pieprzem. Uformuj 4 burgery, posmaruj je oliwą i upiecz na grillu. Bułki rozetnij w poprzek i upiecz na grillu po stronie przecięcia. Na spodach ułóż liście sałaty, krążki cebuli, gotowe burgery, plastry pomidorów i oscypka. Ułóż na tackach do grillowania i pozostaw na grillu jeszcze przez chwilę. Wymieszaj wszystkie składniki sosu, posmaruj zdjęte z grilla burgery i przykryj odciętymi wierzchami bułek.

3

  • 4
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DLACZEGO MIĘSO POWINNO BYĆ SMAŻONE PRZED DUSZENIEM CZY PIECZENIEM?

    Udane danie to nie tylko składniki. O tym, jak smakować będzie potrawa decyduje także sposób...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    LIŚCIE WINA I DESKA SERÓW, CZYLI WINOGRONA SĄ WSZĘDZIE.

    Winogrona w kuchni wykorzystywane są w całości, łącznie z liśćmi. Liście winogron służą bowi...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Obiad, sos z oliw, Pyszna sałatka francuska , Przepis z ryz smazony z warzywami po chinsku, Zapiekane cykorie, Spaghetti Bolognese, dzieci, Tosty z owocami, Sałatki z makaronem, Sos „Aurora”, Przepis z kiszonym, LINGUINE BOLOGNESE, Kasza, Przepis z sosy z miesa wolowego, Barszcz, Lody kawowe z mascarpone w likierowej zalewie, Słoneczne kanapki z warzywami do szkoły, Przepis z szpinak z serem w ciescie francuskim, Sałatka grecka, Placki ziemniaczane, Przepis z pierś z kurczaka ze szpinakiem i suszonymi pomidorami, Wegetariańska potrawka słodko-kwaśna, Zupa serowa z kurkami i ryżem, Przepis z makarony na ostro, Kaczka, Kebab w kajzerce, Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem, Kotlety po kaszubsku , Pierś z kurczaka pieczona, Kurczak, boczek z gr, meksykańskie, Przepis z pałki z kurczaka na ostro, Krupnik, Zapiekane risotto z kiełbasą, Bigos - VIDEO, Medaliony z gorgonzolą i żurawiną , Smaczna fasolka szparagowa z cebulką, Indyk, Naleśniki z kurczakiem i grzybami, Placki, Przepis z sos ostry do salatek, Przepis z sałatka japońska, papryka pomidory ryż, Sałatka z kurczaka , Przepis z sosy koperkow, Przepis z zupa cebulowa zapiekanka, Przepis z makaron gotowanie, pomysł na pieczeń, Przepis z przepis kuchni w, Pasta z grochu, Ryba po grecku, Pierogi z kapustą i grzybami, Papryka, Steki z masłem ziołowym, Chłopski kociołek, Zupa ziemniaczana ze śmietaną, Bigos - VIDEO, Risotto z wołowiną i pieczarkami, Zielony sznycel, Polędwiczki, Przepis z zup a krem, Indyk z papryką, Sałatka z tuńczykiem