Dodaj do ksiązki kucharskiej Burgery wołowe

Burgery wołowe

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 4 osób średnie Autor: Pascal

Burgery wołowe - składniki:

  • 400 g mielonego mięsa wołowego
  • 10 łyżek ketchupu Hellmann’s Pikantny
  • 4 liście sałaty karbowanej
  • 1 oscypek pokrojony w plastry o grubości 5 mm
  • 2 pomidory pokrojone w plastry
  • 1 cebula obrana i pokrojona w talarki
  • 4 bułki do hamburgerów
  • oliwa do posmarowania burgerów
  • sól, pieprz
  • 10 posiekanych korniszonów
  • 2 posiekane ząbki czosnku
  • 2 posiekane szalotki
  • 150 g bułki tartej
  • jajko
  • 2 łyżki octu balsamicznego

Burgery wołowe - Sposób przygotowania:

  1. Góralski oscypek w amerykańskich burgerach wołowych. Czemu nie! Najwyższy czas, aby ten polski serek zrobił międzynarodową karierę. Wędzonego można używać zamiast parmezanu, biały świetnie zastępuje mozzarellę na pizzy i w sałatce caprese. Można go piec, smażyć, grillować. Jestem wielbicielem oscypka.
  2. Wymieszaj mięso, jajko, bułkę tartą, szalotkę, czosnek i korniszony. Dopraw solą i pieprzem. Uformuj 4 burgery, posmaruj je oliwą i upiecz na grillu. Bułki rozetnij w poprzek i upiecz na grillu po stronie przecięcia. Na spodach ułóż liście sałaty, krążki cebuli, gotowe burgery, plastry pomidorów i oscypka. Ułóż na tackach do grillowania i pozostaw na grillu jeszcze przez chwilę. Wymieszaj wszystkie składniki sosu, posmaruj zdjęte z grilla burgery i przykryj odciętymi wierzchami bułek.
Dodaj do książki kucharskiej

BURGERY WOŁOWE - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Góralski oscypek w amerykańskich burgerach wołowych. Czemu nie! Najwyższy czas, aby ten polski serek zrobił międzynarodową karierę. Wędzonego można używać zamiast parmezanu, biały świetnie zastępuje mozzarellę na pizzy i w sałatce caprese. Można go piec, smażyć, grillować. Jestem wielbicielem oscypka.

2

Wymieszaj mięso, jajko, bułkę tartą, szalotkę, czosnek i korniszony. Dopraw solą i pieprzem. Uformuj 4 burgery, posmaruj je oliwą i upiecz na grillu. Bułki rozetnij w poprzek i upiecz na grillu po stronie przecięcia. Na spodach ułóż liście sałaty, krążki cebuli, gotowe burgery, plastry pomidorów i oscypka. Ułóż na tackach do grillowania i pozostaw na grillu jeszcze przez chwilę. Wymieszaj wszystkie składniki sosu, posmaruj zdjęte z grilla burgery i przykryj odciętymi wierzchami bułek.

3

  • 4
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    ZNAKOMITE (I NIESKOMPLIKOWANE) SAŁATKI NA ŚWIĘTA I NIE TYLKO.

    Bardzo lubię świąteczne sałatki. Są łatwe do przygotowania, wyglądają pięknie, a do tego moż...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    NA ŚWIĘTA INACZEJ, CZYLI TRADYCJA NA NOWO

    Tradycyjne dania, podawane rok po roku warto odkryć na nowo. Gdy czujemy się pewnie przy prz...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

pierś z kurczaka faszerowana suszonymi pomidorami, Ciasto na pierogi, Kebab, Sałatka z brokułami - VIDEO , Schabowe z dzika, Ryba z patelni po hambursku, Marynata do karkówki z musztardą, pierś z kurczaka z parmezanem, Parówkowe ludziki, przepisy z ziemniakow, Tortilla na lekko, Włoskie fondue, przepisy na sałatka, makaron zapiekany z sosem śmietanowym, Pierś z kurczaka, Bigos, Conchiglie marinare - makaronowe muszle z owocami morza, Przepis z przyprawa do wołowiny knorr, Makaron z kurczakiem i pieczarkami, Pierniczki, Kanapka z kurczakiem, żółtym serem i pieczarkami, Owocowo-ziołowa sałatka serowa, Przepis z piers smazona, Sos włoski do spaghetti, Udka, Karkówka, Przepis z WEGIERSKA ZUPA GULASZOWA, Ryba, Przepis z fusion, Zrazy zawijane z pęczakiem po włosku, Spaghetti z sosem carbonara, Sałatka z buraków i jabłek, Gyros z kurczakiem, Dania z ryżem, Przepis z chłodnik z kefiru, letni obiad, ciasto do pi, makaron grzybami, Faszerowane bakłażany zapiekane z beszamelem, Karminadle, czyli kotleciki w sosie borowikowym, Feijoada – brazylijska fasola, Polędwica w kapuście z sosem pieczarkowo-śmietanowym, Zupy, Przepis z kurczak w calosci, Polędwiczki po warszawsku - VIDEO, Bigos - VIDEO, Pierogi, Polędwiczka z grzybami, Przepis z duszona marchew, Dipy, Przepis z latwy placek, sos z łopatki, Ryż brazylijski, Krem wiśniowy, Potrawy wielkanocne, Sałatka z tuńczykiem, Kanapki pita, Guacamole (dip z awokado, specjalność kuchni meksykańskiej), Warzywa, Jaja w skorupkach z pieczarkami, Przepis z lody z owocami, Przepis z zupa ziemniaczana krem, Rosół z faszerowaną polentą, Przepis z sos curry KURCZAK