Dodaj do ksiązki kucharskiej Burgery z kurczaka

Burgery z kurczaka

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Burgery z kurczaka - składniki:

  • pomidor - 1 sztuka
  • liście sałaty masłowej - 4 sztuki
  • szczypiorek - 0.5 pęczka
  • jogurt naturalny - 6 łyżek
  • oliwa - 3 łyżki

Burgery z kurczaka - Sposób przygotowania:

  1. Mięso przełóż do miski, dodaj posiekaną cebulę, posiekaną natkę oraz oliwę. Dopraw do smaku i wyrób jednolitą masę.
  2. Uformuj 4 okrągłe, płaskie burgery i grilluj lub smaż na patelni po 5-7 minut z każdej strony.
  3. W tym czasie bułki przekrój na pół i opiecz na grillu. Następnie do każdej bułki włóż po liściu sałaty oraz po plasterku pomidora.
  4. Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z jogurtem i pokrojonym drobno szczypiorem.
  5. Usmażone kotlety zdejmij z grilla, ułóż na bułkach z warzywami. Następnie polej przygotowanym jogurtowym sosem i przykryj pozostałymi połówkami bułek.
Dodaj do książki kucharskiej

BURGERY Z KURCZAKA - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Mięso przełóż do miski, dodaj posiekaną cebulę, posiekaną natkę oraz oliwę. Dopraw do smaku i wyrób jednolitą masę.

2

Uformuj 4 okrągłe, płaskie burgery i grilluj lub smaż na patelni po 5-7 minut z każdej strony.

3

W tym czasie bułki przekrój na pół i opiecz na grillu. Następnie do każdej bułki włóż po liściu sałaty oraz po plasterku pomidora.

4

Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z jogurtem i pokrojonym drobno szczypiorem.

5

Usmażone kotlety zdejmij z grilla, ułóż na bułkach z warzywami. Następnie polej przygotowanym jogurtowym sosem i przykryj pozostałymi połówkami bułek.

  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    SOS SAŁATKOWY CZOSNKOWY KNORR

    Sos sałatkowy czosnkowy Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DZICZYZNA LUBI WINO, CZYLI MIĘSO, KTÓRE ROZPŁYWA SIĘ W USTACH

    Jeśli już mówimy o gotowaniu z winem, musimy pamiętać o jednej zasadniczej sprawie. Otóż nie...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

jajka faszerowane rybą wędzoną, Gołąbki, Soczyste polędwiczki wieprzowe z sosem śmietanowo - majonezowym, knorr bolognese, Przepis z smażony filet, Karp, Zupa grzybowa, sos do zapiekanki makaronowej, Przepis z roztrzepane jajka, ziemniaki y jajka, Piersi z kurczaka w cieście francuskim, Przepis z salsa sos, Zapiekanka po rzymsku, Zapiekanka ziemniaczano – serowa, Przepis z mieso mielone pieczone, Pierogi, kurczak z owocami, Zupa pomidorowa z mozzarellą, Sałatka pieczarkowa z żółtym serem, Zupa pieczarkowa, Przepis z mięso mielone gulasz, Delikatny ryż z grzybami, salatki bez majonezu, sok z winogron, Ziemniaki z serem, Zupa gulaszowa, Szpinak, Zapiekanka ziemniaczana , Przepis z krupnik zup, szpinak w sosie śmietanowym, krem z g, Placki ziemniaczane, Sałatka z tuńczykiem, Tradycyjne jajka faszerowane szpinakiem , Roladki z schabu z szynką i serem, Naleśniki, Karnawałowa przekąska - nadziewane pieczarki, Zapiekanka po rzymsku, Soczewica po arabsku, Indyk, Ryba, Placki ziemniaczane, Pieczone udka z boczkiem, Wielkanocne ciasteczka ., Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem, Kaczka, Sałatka z Walencji, Ziemniaki, Sambal oelek, Przepis z cebula biała, Sałatka z pomidora, pomidory z jajkami, Zupa chlebowa, Ziemniaki zapiekane w ziołach, Sałatka z dyni ze świeżą kolendrą, Przepis z ptysiowa, mielone ze schabu, Chevapchichi z ajvarem, Spaghetti , Leszcz w słoninie, Placuszki z cukinii, przepisy na lososia pieczonego w piekarniku, Przepis z sosy do łososia, Sos z białego wina ze skórką pomarańczową