Dodaj do ksiązki kucharskiej Burgery z kurczaka

Burgery z kurczaka

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Burgery z kurczaka - składniki:

  • pomidor - 1 sztuka
  • liście sałaty masłowej - 4 sztuki
  • szczypiorek - 0.5 pęczka
  • jogurt naturalny - 6 łyżek
  • oliwa - 3 łyżki

Burgery z kurczaka - Sposób przygotowania:

  1. Mięso przełóż do miski, dodaj posiekaną cebulę, posiekaną natkę oraz oliwę. Dopraw do smaku i wyrób jednolitą masę.
  2. Uformuj 4 okrągłe, płaskie burgery i grilluj lub smaż na patelni po 5-7 minut z każdej strony.
  3. W tym czasie bułki przekrój na pół i opiecz na grillu. Następnie do każdej bułki włóż po liściu sałaty oraz po plasterku pomidora.
  4. Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z jogurtem i pokrojonym drobno szczypiorem.
  5. Usmażone kotlety zdejmij z grilla, ułóż na bułkach z warzywami. Następnie polej przygotowanym jogurtowym sosem i przykryj pozostałymi połówkami bułek.
Dodaj do książki kucharskiej

BURGERY Z KURCZAKA - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Mięso przełóż do miski, dodaj posiekaną cebulę, posiekaną natkę oraz oliwę. Dopraw do smaku i wyrób jednolitą masę.

2

Uformuj 4 okrągłe, płaskie burgery i grilluj lub smaż na patelni po 5-7 minut z każdej strony.

3

W tym czasie bułki przekrój na pół i opiecz na grillu. Następnie do każdej bułki włóż po liściu sałaty oraz po plasterku pomidora.

4

Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z jogurtem i pokrojonym drobno szczypiorem.

5

Usmażone kotlety zdejmij z grilla, ułóż na bułkach z warzywami. Następnie polej przygotowanym jogurtowym sosem i przykryj pozostałymi połówkami bułek.

  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    SOS SAŁATKOWY CZOSNKOWY KNORR

    Sos sałatkowy czosnkowy Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WOŁOWINA IDEALNA, CZYLI JAK DOBRAĆ RODZAJ WOŁOWINY DO POTRAWY?

    Części wołowiny bardzo różnią się od siebie, co oznacza, że w zależności od rodzaju, najleps...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Spaghetti a la carbonara, Sałatki, Śledzie, makaron chiński, GRILLOWANY KABACZEK, Kolorowa surówka zimowa, Makaron tagliatelle z kurczakiem i chilli , Kuleczki z mięsa mielonego z cukinią i fetą, świeży tuńczyk, Kalafior szefa , Kasza, Sos czosnkowy , Przepisy świąteczne, Zupa cebulowa, Potrawka z kurczaka a’la Gyros, Chłodnik litewski tradycyjny z botwiną, Dipy, Przepis z marynata do pieczenia schabu, Zapiekanka z ziemniaków, mięsa i pieczarek, gotowane piersi z kurczaka, Kluseczki gryczane, Likier piernikowy, Kacze uda po Gdańsku w pomarańczach , PYSZNA PRZEKĄSKA, Kotlety faszerowane grzybami, Krupnik, Ryż w ziołach z kurczakiem, koncentrat pomidorowy, Przepis z zapiekanka z mięsem mielonym i warzywami, Krem brokułowy, Przepis z farsz do naleśników, Przepis z kurczak-piers, Potrawy wielkanocne, zupa z dyni i ziemniaków, papryka mieso mielone, Przepis z sałatki z mięsem, Makaron z serem, Przepis z pieczona ryba z warzywami, Przepis z ryż z patelni, Sałatka Nicejska, Lasagne z wołowiną i ricotto, Bigos, Sałatka grecka, PANNA COTTA - CZYLI PYSZNY LEKKI DESEREK :), Zupa z soczewicy, Przepis z sos węgierski z plackami ziemniaczanymi, sałatki ryżowe, Schab w pięciu smakach, Frankfurter Kranz czyli słodki wieniec frankfurcki, 3 bit, farsz ze szpinakiem, Kanapka z pastą z tuńczyka i ogórkiem , Seler naciowy otulony cebulkowym omletem, Zapiekanka z pieczarkami, Kotlet de volaille - VIDEO, Calzone z pieczarkami , Lasagne drobiowa, przystawki na grilla, Pizza Margherita w kształcie serca, sałata lodowa, Przepis z kielbasa i co, Przepis z grzanki do zup, Marynowana wołowina z grzybami , Indyk