Dodaj do ksiązki kucharskiej Burrito

Burrito

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 4 osób średnie Autor: Karolina

Burrito - składniki:

  • pierś z kurczaka - 4 sztuki
  • placki tortilla - 1 opakowanie
  • papryka (zielona, czerwona i żółta) - 1 sztuka
  • cebula - 4 sztuki
  • czosnek ząbki - 4 sztuki
  • kukurydza w puszce - 1 sztuka
  • fasola czerwona w puszce - 1 sztuka

Burrito - Sposób przygotowania:

  1. pierś kurczaka kroimy w drobne kawałki,smażymy na oleju,przyprawiamy solą,papryką ostrą w proszku
  2. cebule kroimy w talarki,paprykę wydrążamy kroimy w kawałki,czosnek obieramy,kroimy drobno
  3. kukurydze odsączamy z zalewy,płukamy wodą,tak samo postępujemy z fasolką
  4. do garnka dajemy paprykę,kukurydze,fasolkę gotujemy 15 mimut,następnie dodajemy cebule,czosnek,pierś z kurczaka,papryczkę chili- gotujemy aż całość będzie miękka.(farsz)
  5. farsz doprawiamy do smaku pieprzem,solą,papryką ostrą,vegetą
  6. placki tortilla smarujemy od wewnątrz ketchupem,posypujemy odrobiną startego sera,nakładamy farsz,zwijamy w rulon,posypujemy serem z wierzchu
  7. całość gotowych placków układamy na brytfance,zapiekamy w piekarniku 30 minut 180*C
Dodaj do książki kucharskiej

BURRITO - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

pierś kurczaka kroimy w drobne kawałki,smażymy na oleju,przyprawiamy solą,papryką ostrą w proszku

2

cebule kroimy w talarki,paprykę wydrążamy kroimy w kawałki,czosnek obieramy,kroimy drobno

3

kukurydze odsączamy z zalewy,płukamy wodą,tak samo postępujemy z fasolką

4

do garnka dajemy paprykę,kukurydze,fasolkę gotujemy 15 mimut,następnie dodajemy cebule,czosnek,pierś z kurczaka,papryczkę chili- gotujemy aż całość będzie miękka.(farsz)

5

farsz doprawiamy do smaku pieprzem,solą,papryką ostrą,vegetą

6

placki tortilla smarujemy od wewnątrz ketchupem,posypujemy odrobiną startego sera,nakładamy farsz,zwijamy w rulon,posypujemy serem z wierzchu

7

całość gotowych placków układamy na brytfance,zapiekamy w piekarniku 30 minut 180*C

  • 8
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA UNIWERSALNA DELIKAT KNORR

    Przyprawa Uniwersalna Delikat Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DUSZONA WIEPRZOWINA. GOLONKA NIE TYLKO DLA PANÓW.

    Golonka wieprzowa to doskonałe, delikatne mięso, które odpowiednio potraktowane, będzie rozp...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Przepis z przepisy na sery, Bitki ze schabu, szaszłyk z grilla, Barszcz biały, Łosoś z serkiem mascarpone w cieście francuskim, Przepis z kapusta ziemniaki kiełbasa, Zupa ogórkowa, Sałatka grecka, dania z papryki, Faszerowane udka z kurczaka z sałatką - VIDEO, Ziemniaki zapiekane w ziołach, Zupa kalafiorowa, Sałatka z ryżem i tuńczykiem, Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem i szpinakiem, przepisy z miesa, Przepis z plastry sera żółtego, Kaczka, Placek po zbójnicku wersja 1, Dynia, Sałatka z dyni z serem feta i pomidorkami cherry, Karkówka, zapiekanka mięso mielone - -, Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem, Krupnik z pieczarkami, Pieczeń, Krewetkowe pączki, Kanapki ze śledziową sałatką z marynowanymi buraczkami, Zupa gulaszowa, cebuli czerwonej, ciasto z warzywami, sałatka z selera naciowego i jajek, Przekąska z szynką szwarcwaldzką z dipem BBQ, Ryż smażony z warzywami, Gorące rynki ., Przepis z makaron ze słodkim sosem, Sałatka z dynią i kremowym łososiem, Kebab, Mielone, Gulasz z dzika z frytkami, Przepis z sos curry do kurczaka, obiad szynka wieprzowa, Naleśniki z kurczakiem i grzybami, Przepis z kurczak pieczony w ciescie, Przepis z zupa kasza, Makaronowa zapiekanka z kiełbasą, Przepis z sos smietankowy, Zupa kukurydziana, Przepis z sosy do pizzy, Pikantne skrzydełka z czosnkiem i rozmarynem , Grillowana pierś z kurczaka z dynią, serem feta i świeżą kolendrą, Sałatki, "Ruchanki" a' la Staśkowiak, krewetki w masle, Zupa krem, Sałatka dla niejadka , Sałatka caprese z różą z pomidora , mieso na slodko, Lekkie leczo z indykiem, Bigos domowy, Sałatkowe trio, czyli szpinak, awokado i ananas w roli głównej, Warzywa, musztarda knorr, Kebab w kajzerce, Kanapki z szynką schwarzwaldzką i smażonym serem pleśniowym