Dodaj do ksiązki kucharskiej Burritos

Burritos

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Burritos - składniki:

  • kolendra mielona - 1 łyżeczka
  • cynamon - 1 łyżeczka
  • mielone goździki - 0.5 łyżeczki
  • rodzynki - 50 gramów
  • świeża kolendra - 1 pęczek

Burritos - Sposób przygotowania:

  1. Mięso kroimy w plastry, a następnie w drobną kostkę. Dodajemy oliwę oraz przyprawę do mięs Knorr, cynamon, goździki oraz posiekaną świeżą kolendrę. Mięso odstawiamy na ok. 30 minut do lodówki.
  2. Na rozgrzanej patelni z odrobiną oliwy podsmażamy mięso. Dodajemy 2 łyżki sproszkowanej kolendry, sól i pieprz do smaku oraz rodzynki. Gdy mięso będzie gotowe, przekładamy je do miski.
  3. Na tę samą patelnię wrzucamy posiekaną cebulę. Gdy cebula będzie gotowa, dodajemy ją do mięsa.
  4. Marynowane papryczki kroimy w cienkie plasterki i podsmażamy na patelni. Dodajemy do mięsa. Całość mieszamy.
  5. Placki tortilli przekrajmy na pół. Zwijamy w rożek. Do rożka wkładamy liść sałaty, a następnie mięso. Gotowe burittos podajemy z pomidorową salsą oraz z guacamole.
Dodaj do książki kucharskiej

BURRITOS - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Burritos
    1.Mięso kroimy w plastry, a następnie w drobną kostkę. Dodajemy oliwę oraz przyprawę do mięs Knorr, cynamon, goździki oraz posiekaną świeżą kolendrę. Mięso odstawiamy na ok. 30 minut do lodówki.
  • 2
    Burritos
    2.Na rozgrzanej patelni z odrobiną oliwy podsmażamy mięso. Dodajemy 2 łyżki sproszkowanej kolendry, sól i pieprz do smaku oraz rodzynki. Gdy mięso będzie gotowe, przekładamy je do miski.
  • 3
    Burritos
    3.Na tę samą patelnię wrzucamy posiekaną cebulę. Gdy cebula będzie gotowa, dodajemy ją do mięsa.
  • 4
    Burritos
    4.Marynowane papryczki kroimy w cienkie plasterki i podsmażamy na patelni. Dodajemy do mięsa. Całość mieszamy.
  • 5
    Burritos
    5.Placki tortilli przekrajmy na pół. Zwijamy w rożek. Do rożka wkładamy liść sałaty, a następnie mięso. Gotowe burittos podajemy z pomidorową salsą oraz z guacamole.
  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA DO MIĘS KNORR

    Przyprawa do mięs Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DUSZONA WIEPRZOWINA. GOLONKA NIE TYLKO DLA PANÓW.

    Golonka wieprzowa to doskonałe, delikatne mięso, które odpowiednio potraktowane, będzie rozp...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK GOTOWAĆ JESIENIĄ? GULASZE I INNE DANIA DUSZONE.

    Najlepszy pomysł na chłodne dni to dobry, domowy gulasz. To tak jakbyśmy dostali dodatkowe o...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Sałatka z dynią i kremowym łososiem, Przepis z sałatka z jogurtem naturalnym, Ziemniaki zapiekane w ziołach, Zapiekanki, Przepisy kulinarne ze zdjęciami, Risotto z kurczakiem i warzywami, Przepis z zapiekanka z mięsem mielonym i makaronem, knorr przypraw, Żeberka, Kanapki z szynką parmeńską i salsą z fig z kolendrą i chilli, Przepis z kapusta pe, Sałatka meksykańska z kurczakiem, Zupa krem z dyni - VIDEO, Przepis z sałatka z marchewki, Zupa ogórkowa, zupy warzywna, Udka, kuchnia przepisy knorr, Przepis z marynata do piersi kurczaka, kotlet włoski, Przepis z duża marchewka, Zupa kalafiorowa, obiad kurczak w sosie i ziemniakami, Ciasto na pizze, Lasagne z mięsem i szpinakiem , Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem, Lasagne, Kremowa zupa z portobello i ziołami, Tortilla - VIDEO, Rosół, Tortilla ogrodnika, filet z kurczaka z grilla, Halibut z sosem śmietankowo-koperkowym, Duszone warzywa, Przepis z Pieprz czarny Knorr, Pancakes - amerykańskie naleśniki z czereśniami, Przepis z na rosole, Kanapki z pastą z wędzonego pstrąga z przepiórczym jajem, Duszone warzywa, Wigilijna czarna kapusta ., Kanapki z wędzonym kurczakiem, oscypkiem i żurawiną, Wątróbka duszona, Dania z makaronem, Pasztet, Przystawki, Przepis z sos cebulowy do ziemniaków, Zupa szczawiowa, Przepis z cukinia zapiekana z miesem mielonym, Truskawki miodowe, Przepis z ziola, sałata rzymska, Gulasz z królika , Przepis z spaghetti z piersi z kurczaka, Pasta z cieciorki, Augustowski zabielany barszcz grzybowy, Zupa szczawiowa, Sałatka z kurczakiem i ryżem, Owocowo-ziołowa sałatka serowa, Mielone jarzynką, Zupa z zielonymi oliwkami i serem mascarpone, Przepis z żołądki, Paszteciki z orzechami pecan , Rogaliki drożdżowe z marmoladą, Sałatka Gyros