Dodaj do ksiązki kucharskiej Burritos

Burritos

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Burritos - składniki:

  • kolendra mielona - 1 łyżeczka
  • cynamon - 1 łyżeczka
  • mielone goździki - 0.5 łyżeczki
  • rodzynki - 50 gramów
  • świeża kolendra - 1 pęczek

Burritos - Sposób przygotowania:

  1. Mięso kroimy w plastry, a następnie w drobną kostkę. Dodajemy oliwę oraz przyprawę do mięs Knorr, cynamon, goździki oraz posiekaną świeżą kolendrę. Mięso odstawiamy na ok. 30 minut do lodówki.
  2. Na rozgrzanej patelni z odrobiną oliwy podsmażamy mięso. Dodajemy 2 łyżki sproszkowanej kolendry, sól i pieprz do smaku oraz rodzynki. Gdy mięso będzie gotowe, przekładamy je do miski.
  3. Na tę samą patelnię wrzucamy posiekaną cebulę. Gdy cebula będzie gotowa, dodajemy ją do mięsa.
  4. Marynowane papryczki kroimy w cienkie plasterki i podsmażamy na patelni. Dodajemy do mięsa. Całość mieszamy.
  5. Placki tortilli przekrajmy na pół. Zwijamy w rożek. Do rożka wkładamy liść sałaty, a następnie mięso. Gotowe burittos podajemy z pomidorową salsą oraz z guacamole.
Dodaj do książki kucharskiej

BURRITOS - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Burritos
    1.Mięso kroimy w plastry, a następnie w drobną kostkę. Dodajemy oliwę oraz przyprawę do mięs Knorr, cynamon, goździki oraz posiekaną świeżą kolendrę. Mięso odstawiamy na ok. 30 minut do lodówki.
  • 2
    Burritos
    2.Na rozgrzanej patelni z odrobiną oliwy podsmażamy mięso. Dodajemy 2 łyżki sproszkowanej kolendry, sól i pieprz do smaku oraz rodzynki. Gdy mięso będzie gotowe, przekładamy je do miski.
  • 3
    Burritos
    3.Na tę samą patelnię wrzucamy posiekaną cebulę. Gdy cebula będzie gotowa, dodajemy ją do mięsa.
  • 4
    Burritos
    4.Marynowane papryczki kroimy w cienkie plasterki i podsmażamy na patelni. Dodajemy do mięsa. Całość mieszamy.
  • 5
    Burritos
    5.Placki tortilli przekrajmy na pół. Zwijamy w rożek. Do rożka wkładamy liść sałaty, a następnie mięso. Gotowe burittos podajemy z pomidorową salsą oraz z guacamole.
  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA DO MIĘS KNORR

    Przyprawa do mięs Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK GOTOWAĆ JESIENIĄ? GULASZE I INNE DANIA DUSZONE.

    Najlepszy pomysł na chłodne dni to dobry, domowy gulasz. To tak jakbyśmy dostali dodatkowe o...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BOSKI SMAK WINA W POTRAWACH. WOŁOWINA PO BURGUNDZKU.

    Czy wiecie, że wino wykorzystać można do zredukowania ilości tłuszczu w potrawie? Gdy przyrz...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Klasyczny szary sos, Przepis z makaron tagliatelle z kurczakiem, Sałatka kalafiorowa w wersji hiszpańskiej, Kanapki z pastą z pieczonego łososia z marynowanymi warzywami, Smerfne ciasto, fasola w sosie, Owocowo-ziołowa sałatka serowa, SCHABOWY Z WARZYWAMI I KUS KUSEM :), Salsa, Sos andalski, Kluski ziemniaczane na ostro, Przepis z zapiekanka ziemniak, Przepis z Polska zupa pomidorowa, Kanapki z szynką parmeńską i salsą z fig z kolendrą i chilli, BUŁKA Z JAJEM :), Kanapka dla dzieci "Potworek'", sum smazony, Polędwiczki wieprzowe z chrupiącą skórką - VIDEO , Gulasz po węgiersku - VIDEO, Karmelowa kawa z lodami waniliowymi, ser żółty faszerowany pieczarkami, sałatka z zielonego ogórka, Krupnik, Sałatki z makaronem, Ryba, Spaghetti z tuńczykiem, Prosciutto z szynką parmeńską i melonem, Karkówka z grilla z sosem po cygańsku - VIDEO , Placki ziemniaczane, Przepis z naleśniki z mięsem i sosem czosnkowym, FLACZKI !!!, Przepis z zapiekanka z miesem mielonym i ziemniakami, łosoś w śmietanie z koperkiem, Przepis z wołowina po chińsku z warzywami -, Pikantna polędwica, zapiekanka z miesem, Przepis z kuchnia polska placki, krewetki na ciepło, Ryż azjatycki, WARZYWA NA PATELNIĘ, Przepis z pieczarek, Sałatka z porów, gulasz do kopytek, Dynia, Przepis z jajka bez jajek, Zupa cebulowa, Skrzydełka w sosie sojowym z miodem, Makaron, Spaghetti z tuńczykiem, Przepis z mielone z papryk, Sałatka z kapusty pekińskiej , Kanapki z rostbefem, konfiturą z czerwonej cebuli i serem pleśniowym , Karp, Zupa z oliwek śródziemnomorska, Pierogi, Zapiekanka ziemniaczana z boczkiem i cebulą, Gulasz wołowy z kluskami na parze, Zapiekanki, Mielone, Kotlet de volaille - VIDEO, Przepis z zapiekanka z mięsem mielonym i szpinakiem, mielony z cebula, Ogniste skrzydełka z kukurydzą, Kotleciki ryżowe z gulaszem drobiowym