Dodaj do ksiązki kucharskiej Burritos z fasolą

Burritos z fasolą

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Burritos z fasolą - składniki:

  • ciasto:
  • mąka - 400 gramów
  • jajka - 2 sztuki
  • mleko - 2 szklanki
  • woda mineralna gazowana - 0.5 szklanki
  • olej
  • farsz:
  • drobna fasola - 1 szklanka
  • cebula - 2 sztuki
  • ząbki czosnku - 4 sztuki
  • pomidory w zalewie - 1 opakowanie
  • skórka otarta z cytryny - 1 łyżka
  • papryka słodka
  • ostra papryka w proszku
  • sól i pieprz do smaku
  • olej
  • sos:
  • ząbki czosnku - 3 sztuki
  • sól i pieprz do smaku

Burritos z fasolą - Sposób przygotowania:

  1. Mąkę, jajko, mleko i wodę zmiksuj, usmaż dość grube naleśniki.
  2. Fasolę ugotuj, rozgnieć, uduś na oleju z posiekaną cebulą i czosnkiem.
  3. Dodaj pokrojone pomidory razem z zalewą. Duś aż cały płyn odparuje. Przypraw ostrą i słodką papryką, solą, pieprzem, dodaj skórkę otartą z cytryny, wymieszaj.
  4. Gotowy farsz nałóż na naleśniki, zwiń. Jogurt wymieszaj z czosnkiem przeciśniętym przez praskę, dopraw solą i pieprzem. Polej burritos.
Dodaj do książki kucharskiej

BURRITOS Z FASOLĄ - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Mąkę, jajko, mleko i wodę zmiksuj, usmaż dość grube naleśniki.

2

Fasolę ugotuj, rozgnieć, uduś na oleju z posiekaną cebulą i czosnkiem.

3

Dodaj pokrojone pomidory razem z zalewą. Duś aż cały płyn odparuje. Przypraw ostrą i słodką papryką, solą, pieprzem, dodaj skórkę otartą z cytryny, wymieszaj.

4

Gotowy farsz nałóż na naleśniki, zwiń. Jogurt wymieszaj z czosnkiem przeciśniętym przez praskę, dopraw solą i pieprzem. Polej burritos.

  • 5
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DLACZEGO MIĘSO POWINNO BYĆ SMAŻONE PRZED DUSZENIEM CZY PIECZENIEM?

    Udane danie to nie tylko składniki. O tym, jak smakować będzie potrawa decyduje także sposób...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    LIŚCIE WINA I DESKA SERÓW, CZYLI WINOGRONA SĄ WSZĘDZIE.

    Winogrona w kuchni wykorzystywane są w całości, łącznie z liśćmi. Liście winogron służą bowi...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

zapiekanka z mięsem mielonym i szpinakiem, Bezmięsne danie z dyni i curry, Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO, Indyk, Jesienna biesiada, Przepis z jajka bez jajek, Tortilla z sałatką, Kebab, kuchnia polska placki, Cukinia z twarożkiem ziołowym, Krokiety z mięsem, Medaliony z gorgonzolą i żurawiną , Słony napój z jogurtu, Sos kurkowy, Fingersy w tortilli, Przepis z łosoś w śmietanie z koperkiem, Przepis z ser żółty faszerowany pieczarkami, sałatka z zielonego ogórka, Ciasto na pizze, Przepis z mielony z cebula, Zupa grzybowa, Smaczna marchewka z boczkiem, wołowina po chińsku z warzywami -, zapiekanka z miesem, zapiekanka z miesem mielonym i ziemniakami, Ciasto biszkoptowe z jabłkami, Polędwiczki, Sałatka z tuńczykiem i suszonymi pomidorami, Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO, Tagliatelle z kurczakiem, brokułami i ananasem, Zupa brokułowa, gulasz do kopytek, Melitzanosalata- czyli pyszny czosnkowo-bakłażanowy dip do mięs i warzyw, Jesienna biesiada, Dynia, Włoska zupa minestrone z boczkiem i makaronem, Przepis z fasola w sosie, Nudle z patelni : po chińsku, Ziemniaki zapiekane w ziołach, Ryż smażony z warzywami, sum smazony, Kebab w kajzerce, Tatar ze śledzi, Sos beszamelowy , Warzywa, Obiad, Spaghetti z tuńczykiem, Zapiekanka z ravioli i szpinakiem, Przepis z kuchnia polskie, Placek po zbójnicku wersja 1, Sałatka makaronowa z fetą i oliwkami, Zupa kalafiorowa, Panierowane boczniaki, Białe szparagi z wytrawnym serowym sosem, Pierś z kurczaka, Przepis z pieczarek, Naleśniki chińskie - VIDEO, Przepis z mielone z papryk, Przepis z Polska zupa pomidorowa, zapiekanka ziemniak, Zupa cebulowa, Przepis z makaron tagliatelle z kurczakiem, Sałatka "Tzatziki" z kurczakiem , krewetki na ciepło