Dodaj do ksiązki kucharskiej Burritos z fasolą

Burritos z fasolą

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Burritos z fasolą - składniki:

  • ciasto:
  • mąka - 400 gramów
  • jajka - 2 sztuki
  • mleko - 2 szklanki
  • woda mineralna gazowana - 0.5 szklanki
  • olej
  • farsz:
  • drobna fasola - 1 szklanka
  • cebula - 2 sztuki
  • ząbki czosnku - 4 sztuki
  • pomidory w zalewie - 1 opakowanie
  • skórka otarta z cytryny - 1 łyżka
  • papryka słodka
  • ostra papryka w proszku
  • sól i pieprz do smaku
  • olej
  • sos:
  • ząbki czosnku - 3 sztuki
  • sól i pieprz do smaku

Burritos z fasolą - Sposób przygotowania:

  1. Mąkę, jajko, mleko i wodę zmiksuj, usmaż dość grube naleśniki.
  2. Fasolę ugotuj, rozgnieć, uduś na oleju z posiekaną cebulą i czosnkiem.
  3. Dodaj pokrojone pomidory razem z zalewą. Duś aż cały płyn odparuje. Przypraw ostrą i słodką papryką, solą, pieprzem, dodaj skórkę otartą z cytryny, wymieszaj.
  4. Gotowy farsz nałóż na naleśniki, zwiń. Jogurt wymieszaj z czosnkiem przeciśniętym przez praskę, dopraw solą i pieprzem. Polej burritos.
Dodaj do książki kucharskiej

BURRITOS Z FASOLĄ - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Mąkę, jajko, mleko i wodę zmiksuj, usmaż dość grube naleśniki.

2

Fasolę ugotuj, rozgnieć, uduś na oleju z posiekaną cebulą i czosnkiem.

3

Dodaj pokrojone pomidory razem z zalewą. Duś aż cały płyn odparuje. Przypraw ostrą i słodką papryką, solą, pieprzem, dodaj skórkę otartą z cytryny, wymieszaj.

4

Gotowy farsz nałóż na naleśniki, zwiń. Jogurt wymieszaj z czosnkiem przeciśniętym przez praskę, dopraw solą i pieprzem. Polej burritos.

  • 5
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WOŁOWINA IDEALNA, CZYLI JAK DOBRAĆ RODZAJ WOŁOWINY DO POTRAWY?

    Części wołowiny bardzo różnią się od siebie, co oznacza, że w zależności od rodzaju, najleps...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    SOS POMIDOROWY, CZYLI OJCIEC WSZYSTKICH WŁOSKICH SOSÓW (PRAWIE WSZYSTKICH :) )

    Klasyczny, najprostszy sos pomidorowy to wyjściowa baza dla innych sosów. Dodanie tylko kilk...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Ryba w warzywach, Koktajlowe rożki, Zupa grzybowa, Indyk, OSCYPEK, Ryba zapiekana w rękawie, Bitki wołowe w sosie pomidorowym - VIDEO, Gyros, Piersi z kurczaka w cieście francuskim, pieczony kurczak w warzywach, Sos serowy delikatny, Sałatka grecka inaczej - VIDEO, Warzywa, Barszcz, Makaron z kurczakiem i pieczarkami, Kotlet de volaille - VIDEO, Zapiekanka po rzymsku, Sosy, Przepis z makarony kurczakiem, Kebab w kajzerce, pieczone ziemniaki z boczkiem cebulką, polędwiczki wieprzowe smazone, Leczo z cukinii, Sałatka z pora, Kaczka zapiekana w listkowym cieście, Ceviche z łososia , Papryka, Ogórek, obiad z ryzem i warzywami, rolada bo, Grillowe party, szklanka ryżu, łosoś knorr, Fusilli w kremowym sosie z wołowiną i grzybami, Gyros z kurczakiem, Przepis z schab gotowany w sosie, Pałki z kurczaka, Sałatka z brokułami i jajkiem, Krewetki z grilla, Zapiekanka z łososiem, Kopytka z sosem pieczarkowym z niebieskim serem, Tarta z truskawkami, Kebab w kajzerce, ryba panga, Przepis z sos do zapiekanego makaronu, Leczo - VIDEO , zapiekanka z mięsem mielonym i makaronem, GRILLOWANY KABACZEK, tuńczyk w puszce, Przepis z zapiekanki z ziemniaków, Przepis z puree z brokułów, Pasztet, Przepis z sos pieczeniowy ciemny, zapiekanki warzywna, Zupa królewska, Przepis z filet łososia, przyprawa do grzanek, Pierś z kurczaka na szybko, Królik marynowany pieczony, Mielone, Leczo, Zapiekanka z pieczarkami, Pohalańskie udka z kurczaka z leśnymi grzybami , Zupa kalafiorowa