Dodaj do ksiązki kucharskiej Cannelloni po bolońsku

Cannelloni po bolońsku

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 6 osób łatwe Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

Cannelloni po bolońsku - składniki:

  • pieprz - 1 łyżeczka
  • bazylia - 1 łyżeczka
  • oregano - 1 łyżeczka
  • mozarella kulki - 2 sztuki
  • woda - 1 szklanka

Cannelloni po bolońsku - Sposób przygotowania:

  1. Na rozgrzanej patelni, na oliwie zrumienić mięso.
  2. Do mięsa dolać sos boloński, przeciśnięty przez praskę czosnek. Przyprawić ziołami, solą, pieprzem. Gotować ok. 30 minut.
  3. Napełnić niegotowany makaron przestudzonym farszem.
  4. Układać sztuka obok sztuki w wysmarowanym oliwą naczyniu żaroodpornym. Polać wodą. Przykryć porwaną na kawałki mozzarellą.
  5. Piec 35 min w temp. 180st.
Dodaj do książki kucharskiej

CANNELLONI PO BOLOŃSKU - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Na rozgrzanej patelni, na oliwie zrumienić mięso.

2

Do mięsa dolać sos boloński, przeciśnięty przez praskę czosnek. Przyprawić ziołami, solą, pieprzem. Gotować ok. 30 minut.

3

Napełnić niegotowany makaron przestudzonym farszem.

4

Układać sztuka obok sztuki w wysmarowanym oliwą naczyniu żaroodpornym. Polać wodą. Przykryć porwaną na kawałki mozzarellą.

5

Piec 35 min w temp. 180st.

  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    SOS W SŁOIKU SPAGHETTI BOLOGNESE KNORR

    Sos w słoiku Spaghetti Bolognese Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    PRZYGOTUJ DO PRACY WŁASNY LUNCH. PYSZNE PASTY DO KANAPEK.

    Dziś i w kilku następnych odcinkach chciałbym zająć się Waszymi lunchami w pracy. Tak, właśn...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Tagine z kurczakiem i warzywami, Pieczone polędwiczki z gorgonzolą - VIDEO, sałatki niskokaloryczne, Kaczka, Sałatka z pomidorów po indyjsku, Przepis z np ziemniaki, Sałatka z buraczków pieczonych, Żurek, Krem kalafiorowy, Przepis z zupa z piersi kurczaka, szybki obiad z kurczaka, Przepis z na obiad z kurczaka, kurczak ud, Sałatka z szynką i serem, Przepis z kuchni chinskiej, Warzywa, krem z brokułów z grzankami, Kanapka włoska , Klasyczna zapiekanka Quiche Lorraine - Placek lotaryński , Tiropitakia – pierożki serowe, Kotlety mielone z buraczkami - VIDEO, Dania z ryżem, Sałatka z ogórka i tuńczyka, Naleśniki ze szpinakiem i serem feta, Delikatne staropolskie bitki, Rosół, Potrawy wielkanocne, Tagine z kurczakiem i warzywami, Kremowa zupa z dyni, Sałatka makaronowa z fetą i oliwkami, Sałatka z brokułami i jajkiem, Wołowina po burgundzku, Gulasz z marchwią i kukurydzą, Gulasz, żeberka w piekarniku, Sałatka grecka z fetą, Sałatki z makaronem, Zawijaski z serem i boczkiem, Makaron z kurczakiem i pieczarkami, Horchata, Kosmiczne ślimaki, Rosół z kulkami, Gołąbki, roladki z kurczaka ze szpinakiem, Mięsne klopsiki w pomidorowym sosie z ziołami, Naleśniki z kurczakiem i grzybami, Przepis z ryż w warzywami, Dania z makaronem, Kalafior, Przepis z zapiekanki rybne, obiad biały ser, pieczona jagnięcina -, Przepis z przystawki be, Przepis z np ciasta, roladki z piersi kurczaka ze szpinakiem, Tajlandzkie naleśniki, Kutia, biała kapusta zasmażana, Kapuśniak carski, Sos czosnkowy , sera żó, Karp, Letnia uczta w ogrodzie, Przepis z sos sojowy