Dodaj do ksiązki kucharskiej Cannelloni po bolońsku

Cannelloni po bolońsku

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 6 osób łatwe Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

Cannelloni po bolońsku - składniki:

  • pieprz - 1 łyżeczka
  • bazylia - 1 łyżeczka
  • oregano - 1 łyżeczka
  • mozarella kulki - 2 sztuki
  • woda - 1 szklanka

Cannelloni po bolońsku - Sposób przygotowania:

  1. Na rozgrzanej patelni, na oliwie zrumienić mięso.
  2. Do mięsa dolać sos boloński, przeciśnięty przez praskę czosnek. Przyprawić ziołami, solą, pieprzem. Gotować ok. 30 minut.
  3. Napełnić niegotowany makaron przestudzonym farszem.
  4. Układać sztuka obok sztuki w wysmarowanym oliwą naczyniu żaroodpornym. Polać wodą. Przykryć porwaną na kawałki mozzarellą.
  5. Piec 35 min w temp. 180st.
Dodaj do książki kucharskiej

CANNELLONI PO BOLOŃSKU - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Na rozgrzanej patelni, na oliwie zrumienić mięso.

2

Do mięsa dolać sos boloński, przeciśnięty przez praskę czosnek. Przyprawić ziołami, solą, pieprzem. Gotować ok. 30 minut.

3

Napełnić niegotowany makaron przestudzonym farszem.

4

Układać sztuka obok sztuki w wysmarowanym oliwą naczyniu żaroodpornym. Polać wodą. Przykryć porwaną na kawałki mozzarellą.

5

Piec 35 min w temp. 180st.

  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    SOS W SŁOIKU SPAGHETTI BOLOGNESE KNORR

    Sos w słoiku Spaghetti Bolognese Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JESIENNE GOTOWANIE CZYLI DUSZONE MIĘSA. DZIŚ NA OBIAD BITKI WOŁOWE.

    Jesienią spędzamy więcej czasu w domu, a pogoda za oknem sprzyja gotowaniu. Wraz ze spadkiem...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Orzechowy chłodnik z rzodkiewkami, Mazurek, Przepis z potrawka z udek kurczaka, Leczo - VIDEO , Indyjski napój bananowy, Naleśniki faszerowane, Zupa grochowa, Przepis z zapiekanka Z mięsem i makaronem, Przepis z zapiekanka fix cygański kociołek, Warzywa, Kluski z ziemniaków z grzybami, Przepis z polędwiczki wieprzowe z pieczonymi ziemniakami, Smalec z czosnkiem i majerankiem, Makaron z pieczoną kaczką, Przepis z sos do gulaszu, Kapusta z grochem na sposób beskidzki, brukselka zapiekana, zupe z pora, Ryż smażony z warzywami, Ryż z kukurydzą i sadzonym jajkiem, Dania z ryżem, Quesadillas - VIDEO, Sałatka warzywna z tuńczykiem, Zapiekanki, Placek po zbójnicku wersja 1, Przepis z mizeria z ogorka ze smietana -, pierś z kurczaka zapiekana w sosie śmietanowym, Miękki mus z ryby, Sałatka Gyros, Przepis z dania z miesa gotowanego, Francuz nie na słodko, Zapiekanka rodzinna, Żeberka, Musujący koktajl z lodami truskawkowymi, Zapiekanka z bakłażanem, Rosół z kapustą włoską, Ryba, Sałatka makaronowa z mięsem, gyros co to jest, Przepis z drobiowa, Chłopskie śniadanie po Śląsku, Sałatki z kurczakiem, Sandacz smażony z łuską z białej rzepy, Pieczeń, Gofry z rukolą i łososiem wędzonym , Przepis z sałatki latwe, Przepis z cienkie, zupa serow, Mazurek, Marynata pierś z kurczaka, Przepis z Obiad z fasoli, Naleśniki z kurczakiem i grzybami, Kebab, Aromatyczne tagliatelle z parmezanem, Faszerowane udka z kurczaka z sałatką - VIDEO, Przepis z kurczak nadziewany miesem mielonym, Sałatka z porów, Pstrąg, Owocowo-ziołowa sałatka serowa, Makaron z serem, Marynata do karkówki barbecue, eskalopki z serem, Przepis z sałatka z mandarynką, Mielone