Dodaj do ksiązki kucharskiej Cannelloni z mięsem mielonym i fetą

Cannelloni z mięsem mielonym i fetą

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób średnie Autor: pasibrzuch

Cannelloni z mięsem mielonym i fetą - składniki:

  • cannelloni - 18 sztuk
  • sól - 1 szczypta
  • oregano - 1 szczypta
  • bazylia - 1 szczypta
  • woda - 100 mililitrów
  • słodka śmietana - 200 mililitrów
  • koncentrat pomidorowy - 2 łyżki
  • czosnek ząbki - 2 sztuki
  • cebula - 1 sztuka
  • serek topiony - 200 gramów
  • ser żółty starty - 0.25 szklanki
  • feta - 200 gramów
  • mięso mielone - 500 gramów
  • pieprz - 1 szczypta

Cannelloni z mięsem mielonym i fetą - Sposób przygotowania:

  1. Na oleju podsmaż mięso mielone.
  2. Posiekaj drobno cebulę i dodaj ją do mięsa, następnie przypraw bazylią i oregano, dodaj koncentrat pomidorowy. Zamieszaj, duś jeszcze chwilkę, odstaw do ostygnięcia.
  3. Gdy ostygnie dodaj rozdrobnioną fetę, całość dokładnie wymieszaj.
  4. Przygotowanym farszem nadziej cannelloni, ułóż je w naczyniu żaroodpornym.
  5. Przygotuj sos: zagotuj wodę ze śmietaną, ciągle mieszając dodaj roztopiony serek topiony.
  6. Gotowym sosem polej rurki. Obficie posyp serem żółtym.
  7. Piecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 35 minut.
Dodaj do książki kucharskiej

CANNELLONI Z MIĘSEM MIELONYM I FETĄ - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Na oleju podsmaż mięso mielone.

2

Posiekaj drobno cebulę i dodaj ją do mięsa, następnie przypraw bazylią i oregano, dodaj koncentrat pomidorowy. Zamieszaj, duś jeszcze chwilkę, odstaw do ostygnięcia.

3

Gdy ostygnie dodaj rozdrobnioną fetę, całość dokładnie wymieszaj.

4

Przygotowanym farszem nadziej cannelloni, ułóż je w naczyniu żaroodpornym.

5

Przygotuj sos: zagotuj wodę ze śmietaną, ciągle mieszając dodaj roztopiony serek topiony.

6

Gotowym sosem polej rurki. Obficie posyp serem żółtym.

7

Piecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 35 minut.

  • 8
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK DOBIERAĆ ZIOŁA DO DAŃ? ZIOŁA SUSZONE A ŚWIEŻE.

    Dziś jeszcze o ziołach i przyprawach. Temat rzeka. Aby wzmocnić intensywność przypraw można ...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    LETNIA OCHŁODA. JESZCZE O CHŁODNIKACH.

    I jeszcze jeden rodzaj chłodników, które chciałbym Wam zaproponować. Na mleku, ale bez burak...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Sałatka makaronowa z fetą i oliwkami, Przepis z zapiekanka z mięsem mielonym i warzywami, Grillowana papryka z ziołami w aromatycznej zalewie - oliwie z Tunezji, Łosoś, Kebab w kajzerce, Domowy budyń czekoladowy , Schab, Spagetti z tyńczykiem, Dip musztardowo-bazyliowy, Przepis z filet z dorsza, Przepis z dania z kurczaka na obiad, Przepis z mięso wieprzowe, Przepis z kurczak curry z ryżem, Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO, Naleśniki zapiekane z serem, Pasztet, Przepis z przystawki na grilla, Przepis z krewetki mrożone, Pomidorowy sos do pizzy, Soczysty kurczak w boczku , Ryż smażony z warzywami, sałatki z mięsem, Potrawka z kurczaka, risotto z kurczakiem i warzywami, Sałatka z sosem musztardowym, Zapiekanka z ziemniakami, Babeczki z cukinii, Cytrusowo-jabłkowy koktajl z lodami, Polędwiczki wieprzowe z suszonymi pomidorami, sos do mielonych, szybkie przystawki, Pstrąg, Ogórek, Przystawki, Przepis z sałatki z wędzonym kurczakiem -, Zapiekany Pan Kartofel, Kompot z malin, Przepis z sałatka z makaronem i tuńczykiem -, Przepisy świąteczne, Zupa krem z kurek z szynką - VIDEO, Zupa z soczewicy, Łatwa faszerowana cukinia po włosku , Zupa pieczarkowa, Obiad, Przepis z farsz do naleśników, Sałatka z serem feta II, Przepis z ryż z kurczakiem, Chipsy naturalne, Baranina po myśliwsku, NA FASOLE, Przepis z sałatki z ryżem, Zapiekanka z „ niczego’’, Placuszki z cukinii, Przepis z makaron z tuńczykiem i czosnkiem, Kebab w kajzerce, sałatki ryżowe, Papryka, Pflaumenkuchen czyli jesienne ciasto z Bawarii, Shoarma z kurczakiem w chlebku pita, Pierogi z kapustą i grzybami, Przepis z kurczak po chińsku z warzywami i ryżem, Mini szaszłyki z kurczaka z ogórkowym dipem, Rosół, Tortilla