Dodaj do ksiązki kucharskiej Cannelloni z mięsem mielonym i fetą

Cannelloni z mięsem mielonym i fetą

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób średnie Autor: pasibrzuch

Cannelloni z mięsem mielonym i fetą - składniki:

  • cannelloni - 18 sztuk
  • sól - 1 szczypta
  • oregano - 1 szczypta
  • bazylia - 1 szczypta
  • woda - 100 mililitrów
  • słodka śmietana - 200 mililitrów
  • koncentrat pomidorowy - 2 łyżki
  • czosnek ząbki - 2 sztuki
  • cebula - 1 sztuka
  • serek topiony - 200 gramów
  • ser żółty starty - 0.25 szklanki
  • feta - 200 gramów
  • mięso mielone - 500 gramów
  • pieprz - 1 szczypta

Cannelloni z mięsem mielonym i fetą - Sposób przygotowania:

  1. Na oleju podsmaż mięso mielone.
  2. Posiekaj drobno cebulę i dodaj ją do mięsa, następnie przypraw bazylią i oregano, dodaj koncentrat pomidorowy. Zamieszaj, duś jeszcze chwilkę, odstaw do ostygnięcia.
  3. Gdy ostygnie dodaj rozdrobnioną fetę, całość dokładnie wymieszaj.
  4. Przygotowanym farszem nadziej cannelloni, ułóż je w naczyniu żaroodpornym.
  5. Przygotuj sos: zagotuj wodę ze śmietaną, ciągle mieszając dodaj roztopiony serek topiony.
  6. Gotowym sosem polej rurki. Obficie posyp serem żółtym.
  7. Piecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 35 minut.
Dodaj do książki kucharskiej

CANNELLONI Z MIĘSEM MIELONYM I FETĄ - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Na oleju podsmaż mięso mielone.

2

Posiekaj drobno cebulę i dodaj ją do mięsa, następnie przypraw bazylią i oregano, dodaj koncentrat pomidorowy. Zamieszaj, duś jeszcze chwilkę, odstaw do ostygnięcia.

3

Gdy ostygnie dodaj rozdrobnioną fetę, całość dokładnie wymieszaj.

4

Przygotowanym farszem nadziej cannelloni, ułóż je w naczyniu żaroodpornym.

5

Przygotuj sos: zagotuj wodę ze śmietaną, ciągle mieszając dodaj roztopiony serek topiony.

6

Gotowym sosem polej rurki. Obficie posyp serem żółtym.

7

Piecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 35 minut.

  • 8
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK ZROBIĆ WRAŻENIE, CZYLI POMIDOROWA NA ROMANTYCZNY WIECZÓR

    O gazpacho ze świeżych pomidorów pisałem niedawno, ale mam dla Was przepis na wersję bardzie...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    AROMATY FRANCJI. ZIOŁA PROWANSALSKIE, BOUQUET GARNI I INNE.

    Wracamy do Europy bo także na naszym kontynencie aromatyzujemy dania mieszankami ziół i przy...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Surówka z porów z jajami, Przepis z przyprawa do ziemniaków, Lasagne, Przepis z kawior czarny z jajkiem, Przyprawa pikantna do kurczaka Knorr, Polędwiczki, Potrawy wielkanocne, Karp, klopsy mielone gotowane, sos do mielonych, Makaron tagliatelle z kurczakiem i chilli , Przepisy kulinarne ze zdjęciami, Krem z pomidorów z dżinem, Zapiekanka z leśnych grzybów, Przepis z kostka knorr sos, na ziemniaki, Przepis z udka z kurczaka smazone na patelni, Sos słodko-kwaśny, Przekąski, Przepis z pierś z kurczaka z kurkami, Gulasz, Lekka zupa pomidorowa, Szpinakowe naleśniki z sosem pomidorowym i mozzarellą, Schabowy z cebulową panierką - VIDEO, Zupa szpinakowa, szpinak mrożony z kurczakiem, zapiekanka z makaronu i ziemniaków, Naleśniki chińskie - VIDEO, Spaghetti , Śledzie, Sałatka z orzo, kurczakiem i prażonym słonecznikiem, leczo z wołowiną, Makaron z kurczakiem i pieczarkami, Kebab w kajzerce, Zupa cebulowa, Smażony schab z sałatką i ryżem, ser i makaron, Makaron z pieczoną kaczką, Przepis z pomidory sałatka, Ciasto bez pieczenia - Mały kawałek nieba…, Filet z grilla z ogórkami w sosie koperkowym, Soczewica - puree, Jaja w sosie tatarskim z sałatą rzymską, Zapiekanka z ziemniaków, mięsa i pieczarek, Sałatka meksykańska z kurczakiem, Puree z dyni, Kluski , Mielone, bulion czosnkowy, Schab w pięciu smakach, Przepisy świąteczne, Przepis z polędwiczki pieczone, Przepis z sos do spaghetti z kurczakiem, Szaszłyki wieprzowe z cukinią, Makaron z kurczakiem i pieczarkami, mięso z łopatki wieprzowej, Kluski kładzione z puree ziemniaczanego z ziołami prowansalskimi , Papryka, Obiad filet z łososia, Faszerowane bakłażany, Tosty z owocami, Sałatka z czerwonej kapusty z pokrzywą, Surówka z kapusty pekińskiej, zupa meksykańska z czerwoną fasolą