Dodaj do ksiązki kucharskiej Cannelloni z mięsem mielonym i fetą

Cannelloni z mięsem mielonym i fetą

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób średnie Autor: pasibrzuch

Cannelloni z mięsem mielonym i fetą - składniki:

  • cannelloni - 18 sztuk
  • sól - 1 szczypta
  • oregano - 1 szczypta
  • bazylia - 1 szczypta
  • woda - 100 mililitrów
  • słodka śmietana - 200 mililitrów
  • koncentrat pomidorowy - 2 łyżki
  • czosnek ząbki - 2 sztuki
  • cebula - 1 sztuka
  • serek topiony - 200 gramów
  • ser żółty starty - 0.25 szklanki
  • feta - 200 gramów
  • mięso mielone - 500 gramów
  • pieprz - 1 szczypta

Cannelloni z mięsem mielonym i fetą - Sposób przygotowania:

  1. Na oleju podsmaż mięso mielone.
  2. Posiekaj drobno cebulę i dodaj ją do mięsa, następnie przypraw bazylią i oregano, dodaj koncentrat pomidorowy. Zamieszaj, duś jeszcze chwilkę, odstaw do ostygnięcia.
  3. Gdy ostygnie dodaj rozdrobnioną fetę, całość dokładnie wymieszaj.
  4. Przygotowanym farszem nadziej cannelloni, ułóż je w naczyniu żaroodpornym.
  5. Przygotuj sos: zagotuj wodę ze śmietaną, ciągle mieszając dodaj roztopiony serek topiony.
  6. Gotowym sosem polej rurki. Obficie posyp serem żółtym.
  7. Piecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 35 minut.
Dodaj do książki kucharskiej

CANNELLONI Z MIĘSEM MIELONYM I FETĄ - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Na oleju podsmaż mięso mielone.

2

Posiekaj drobno cebulę i dodaj ją do mięsa, następnie przypraw bazylią i oregano, dodaj koncentrat pomidorowy. Zamieszaj, duś jeszcze chwilkę, odstaw do ostygnięcia.

3

Gdy ostygnie dodaj rozdrobnioną fetę, całość dokładnie wymieszaj.

4

Przygotowanym farszem nadziej cannelloni, ułóż je w naczyniu żaroodpornym.

5

Przygotuj sos: zagotuj wodę ze śmietaną, ciągle mieszając dodaj roztopiony serek topiony.

6

Gotowym sosem polej rurki. Obficie posyp serem żółtym.

7

Piecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 35 minut.

  • 8
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DUSZONA WIEPRZOWINA. GOLONKA NIE TYLKO DLA PANÓW.

    Golonka wieprzowa to doskonałe, delikatne mięso, które odpowiednio potraktowane, będzie rozp...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK GOTOWAĆ JESIENIĄ? GULASZE I INNE DANIA DUSZONE.

    Najlepszy pomysł na chłodne dni to dobry, domowy gulasz. To tak jakbyśmy dostali dodatkowe o...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Makaronowa zapiekanka z kiełbasą, Kotleciki z kaszy manny z serem żółtym, Sałatki z kurczakiem, Quesadillas - VIDEO, Musaka, SCHABOWY Z WARZYWAMI I KUS KUSEM :), Faszerowane bakłażany, Dorsz w sosie śmietanowym z rozmarynem, Sałatka Nicejska, Duszone warzywa, Przepis z surówki na grilla, Proste kotleciki z jajka, Sałatka francuska z wędzonym łososiem, Naleśniki, Kotlety, Przepis z naleśniki bez mleka -, Diabelskie steki z grilla, Olla pachida - potrawa z mięsem, Kebab w kajzerce, Polędwiczki, ostra za, Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem i szpinakiem, Grillowana pierś z kurczaka z dynią, serem feta i świeżą kolendrą, pieczen wolowa z piekarnika -, Przepis z kurczaka z jajkiem, Sos czosnkowy , Zupa pieczarkowa, Placki ziemniaczane, czarna oliwka, ciasto francuskie z warzywami, Pasta rybna makrela + ser, Sałatka meksykańska z kurczakiem, cienki, zupa z młodych buraczków, Sałatki z makaronem, Zupa pieczarkowa z winem, Zupa grochowa, Przepis z filet z kurczaka, Bhaji, Przepis z zapiekanki z ziemniaków, Skrzydełka z dipem czosnkowym, Przepis z mieso boczek, Przepis z łopatka, Przepis z wołowina pieczona w piekarniku, Kaczka, Barszcz biały, Papryka, Sałatka jajeczna z burakami, Przepis z posiekany szczypiorek, Przepis z obiad filet z indyka, Przepis z zapiekanka z makaronem i rybą, Trzęsący się sok, Naleśniki, Leczo z cukinii, zapiekane ziemniaki w piekarniku, zapiekanki warzywne, Sos czosnkowy II, Żeberka, Przystawki, Kurczak marynata, Ryba po grecku, Pulpeciki w sosie pomidorowym, Kanapki z pastą z pieczonego łososia z marynowanymi warzywami, Pasta pieczarkowa