Dodaj do ksiązki kucharskiej Cannelloni z mięsem mielonym i fetą

Cannelloni z mięsem mielonym i fetą

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób średnie Autor: pasibrzuch

Cannelloni z mięsem mielonym i fetą - składniki:

  • cannelloni - 18 sztuk
  • sól - 1 szczypta
  • oregano - 1 szczypta
  • bazylia - 1 szczypta
  • woda - 100 mililitrów
  • słodka śmietana - 200 mililitrów
  • koncentrat pomidorowy - 2 łyżki
  • czosnek ząbki - 2 sztuki
  • cebula - 1 sztuka
  • serek topiony - 200 gramów
  • ser żółty starty - 0.25 szklanki
  • feta - 200 gramów
  • mięso mielone - 500 gramów
  • pieprz - 1 szczypta

Cannelloni z mięsem mielonym i fetą - Sposób przygotowania:

  1. Na oleju podsmaż mięso mielone.
  2. Posiekaj drobno cebulę i dodaj ją do mięsa, następnie przypraw bazylią i oregano, dodaj koncentrat pomidorowy. Zamieszaj, duś jeszcze chwilkę, odstaw do ostygnięcia.
  3. Gdy ostygnie dodaj rozdrobnioną fetę, całość dokładnie wymieszaj.
  4. Przygotowanym farszem nadziej cannelloni, ułóż je w naczyniu żaroodpornym.
  5. Przygotuj sos: zagotuj wodę ze śmietaną, ciągle mieszając dodaj roztopiony serek topiony.
  6. Gotowym sosem polej rurki. Obficie posyp serem żółtym.
  7. Piecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 35 minut.
Dodaj do książki kucharskiej

CANNELLONI Z MIĘSEM MIELONYM I FETĄ - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Na oleju podsmaż mięso mielone.

2

Posiekaj drobno cebulę i dodaj ją do mięsa, następnie przypraw bazylią i oregano, dodaj koncentrat pomidorowy. Zamieszaj, duś jeszcze chwilkę, odstaw do ostygnięcia.

3

Gdy ostygnie dodaj rozdrobnioną fetę, całość dokładnie wymieszaj.

4

Przygotowanym farszem nadziej cannelloni, ułóż je w naczyniu żaroodpornym.

5

Przygotuj sos: zagotuj wodę ze śmietaną, ciągle mieszając dodaj roztopiony serek topiony.

6

Gotowym sosem polej rurki. Obficie posyp serem żółtym.

7

Piecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 35 minut.

  • 8
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    KLASYCZNE DESERY LODOWE. KOKTAJLE LODOWE. GRANITA.

    Lody i owoce wzajemnie uzupełniają się. Do jagód, malin, truskawek czy jeżyn pasują lody wan...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BÓB W ROLI GŁÓWNEJ. SAŁATKI I INNE.

    Jeżeli mieliście jakiekolwiek wątpliwości co do warzyw to sezon letni jest najlepszym moment...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Steki z karkówki I, Grillowane warzywa z dipem koktajlowym, co mozna zrobic na obiad, Fasola z anyżem, Szybka zapiekanka ze szpinakiem, sałatka ser szynka, Wołowina z ananasem, Sałatka z porów, sos curry do kurczaka, Kluski , Przepis z zupa ogórkowa z przecieru, Lodowy sernik bezowo-malinowy, Przepis z makaron z lososiem, Karkówka, Kurczak z groszkiem i ananasem, Sos czosnkowy , Przepis z oliwa z oliwy, Przepis z krewetki koktajlowe smazone, Placki ziemniaczane, Tartinki z awokado i wędzonym łososiem , Zupa grzybowa, Ryż, Sałatka kebab - VIDEO, Przepis z obiad cebula, Ryba po grecku, Węgierska zupa rybna, Leczo z cukinii, Sałata z pieczonym pasztetem , Farfalle z warzywami, biała surowa kiełbasa, Kanapka dla dzieci "Ciężary siłacza", Naleśniki z kurczakiem i pieczarkami, Przepis z rosol z kostki rosołowej, Sałatka francuska z wędzonym łososiem, chili knorr, Przepis z na obiad z kurczaka, Zapiekanki, Potrwaka w szwjcarkim stylu, Tortilla - VIDEO, Leczo, Golonka, Sałatka z grillowanych bakłażanów, Kanapka warzywna , Spaghetti Bolognese, knorr cebula smażona, Sałatka gyros warstwowa, Owocowo-ziołowa sałatka serowa, Krem selerowy, Przepis z sałatka z kurczakiem sałatą lodową, kolendra, dania główne z wołowiny, Sałatka jarzynowa z szynką i sosem tatarskim, Kaczka z jabłkami i pomarańczami , Przepis z sosy z rukoli, Zupa brokułowa, Roladki drobiowe z brokułami i żółtym serem, Placuszki z cukinii, Sosy, Przepis z pieczone mięso wieprzowe, Przepis z sałatka po meksykańsku, kluski kładzione na wodzie, Spaghetti , Rurki z kurczakiem i pomidorkami , Zupa cebulowa