Dodaj do ksiązki kucharskiej Cannelloni z mięsem mielonym i fetą

Cannelloni z mięsem mielonym i fetą

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób średnie Autor: pasibrzuch

Cannelloni z mięsem mielonym i fetą - składniki:

  • cannelloni - 18 sztuk
  • sól - 1 szczypta
  • oregano - 1 szczypta
  • bazylia - 1 szczypta
  • woda - 100 mililitrów
  • słodka śmietana - 200 mililitrów
  • koncentrat pomidorowy - 2 łyżki
  • czosnek ząbki - 2 sztuki
  • cebula - 1 sztuka
  • serek topiony - 200 gramów
  • ser żółty starty - 0.25 szklanki
  • feta - 200 gramów
  • mięso mielone - 500 gramów
  • pieprz - 1 szczypta

Cannelloni z mięsem mielonym i fetą - Sposób przygotowania:

  1. Na oleju podsmaż mięso mielone.
  2. Posiekaj drobno cebulę i dodaj ją do mięsa, następnie przypraw bazylią i oregano, dodaj koncentrat pomidorowy. Zamieszaj, duś jeszcze chwilkę, odstaw do ostygnięcia.
  3. Gdy ostygnie dodaj rozdrobnioną fetę, całość dokładnie wymieszaj.
  4. Przygotowanym farszem nadziej cannelloni, ułóż je w naczyniu żaroodpornym.
  5. Przygotuj sos: zagotuj wodę ze śmietaną, ciągle mieszając dodaj roztopiony serek topiony.
  6. Gotowym sosem polej rurki. Obficie posyp serem żółtym.
  7. Piecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 35 minut.
Dodaj do książki kucharskiej

CANNELLONI Z MIĘSEM MIELONYM I FETĄ - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Na oleju podsmaż mięso mielone.

2

Posiekaj drobno cebulę i dodaj ją do mięsa, następnie przypraw bazylią i oregano, dodaj koncentrat pomidorowy. Zamieszaj, duś jeszcze chwilkę, odstaw do ostygnięcia.

3

Gdy ostygnie dodaj rozdrobnioną fetę, całość dokładnie wymieszaj.

4

Przygotowanym farszem nadziej cannelloni, ułóż je w naczyniu żaroodpornym.

5

Przygotuj sos: zagotuj wodę ze śmietaną, ciągle mieszając dodaj roztopiony serek topiony.

6

Gotowym sosem polej rurki. Obficie posyp serem żółtym.

7

Piecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 35 minut.

  • 8
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DZICZYZNA LUBI WINO, CZYLI MIĘSO, KTÓRE ROZPŁYWA SIĘ W USTACH

    Jeśli już mówimy o gotowaniu z winem, musimy pamiętać o jednej zasadniczej sprawie. Otóż nie...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DUSZONY DRÓB.

    Wszyscy lubimy mięso drobiowe. Za łatwość i szybkość przygotowania i za to, że doskonale sma...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Churros z sosem czekoladowym, Przepis z spaghetti bez makaronu, Kalafior, Karkówka pieczona w ziołach, Kanapki z szynką schwarzwaldzką i smażonym serem pleśniowym, Sałatka Gyros, Zapiekanka z ziemniakow, Kanapki z szynką schwarzwaldzką i smażonym serem pleśniowym, jajka śmietana, Przepis z masa waniliowa, Dania z makaronem, Przepis z kotlety z kurczaka sos, Sałatka jajeczna, Przepis z przyprawa kebab, Makaron z sosem śmietanowym, Zapiekanka z kapustą i ziemniakami, Przepis z co można zrobić z białego sera, Ogórek, Krem brokułowy, Zapiekanka ziemniaczano – serowa, Przepis z kiełbasa, makaron po am, Soczysty kurczak po cygańsku , obiad z grochem, Przepis z przepis na sałatkę cezar, sos śmietanowo-pomidorowy, Udka, rosół z indyka, Zupa szczawiowa, Gorące rynki ., mandarynka, Kebab, Przepis z zupa z pomidorów, Trotta alla norcina, Okoń nilowy cytrynowo-koperkowy z lekką surówką z pora z jabłkiem , Wykwintne schabowe z jabłkiem, makaron z sosem se, Leczo - VIDEO , Karp w galarecie, Szybki obiad, Gulasz wieprzowy z grzybami, Grillowany drobiowy filecik, Gorące rynki ., Sos beszamelowy , Zupa jarzynowa, Tradycyjne jajka faszerowane szpinakiem , Wątróbka po Wenecku, sos czerwone, Rolada ziemniaczana, Tłusty czwartek, kolorowa za, Kotlety, piersi naczynie żaroodporne, Quesadillas - VIDEO, sałatka z selera bialego, Zupa pieczarkowa, Ocet estragonowy, Placki, Pieczony schab z dynią i majerankiem, Barszcz ukraiński z pomidorami , Przepis z drób makaron, Zapiekanka po rzymsku, Świderki w sosie z dyni, Placuszki z jabłkiem i bananem