Dodaj do ksiązki kucharskiej Cannelloni z mięsem mielonym i fetą

Cannelloni z mięsem mielonym i fetą

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób średnie Autor: pasibrzuch

Cannelloni z mięsem mielonym i fetą - składniki:

  • cannelloni - 18 sztuk
  • sól - 1 szczypta
  • oregano - 1 szczypta
  • bazylia - 1 szczypta
  • woda - 100 mililitrów
  • słodka śmietana - 200 mililitrów
  • koncentrat pomidorowy - 2 łyżki
  • czosnek ząbki - 2 sztuki
  • cebula - 1 sztuka
  • serek topiony - 200 gramów
  • ser żółty starty - 0.25 szklanki
  • feta - 200 gramów
  • mięso mielone - 500 gramów
  • pieprz - 1 szczypta

Cannelloni z mięsem mielonym i fetą - Sposób przygotowania:

  1. Na oleju podsmaż mięso mielone.
  2. Posiekaj drobno cebulę i dodaj ją do mięsa, następnie przypraw bazylią i oregano, dodaj koncentrat pomidorowy. Zamieszaj, duś jeszcze chwilkę, odstaw do ostygnięcia.
  3. Gdy ostygnie dodaj rozdrobnioną fetę, całość dokładnie wymieszaj.
  4. Przygotowanym farszem nadziej cannelloni, ułóż je w naczyniu żaroodpornym.
  5. Przygotuj sos: zagotuj wodę ze śmietaną, ciągle mieszając dodaj roztopiony serek topiony.
  6. Gotowym sosem polej rurki. Obficie posyp serem żółtym.
  7. Piecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 35 minut.
Dodaj do książki kucharskiej

CANNELLONI Z MIĘSEM MIELONYM I FETĄ - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Na oleju podsmaż mięso mielone.

2

Posiekaj drobno cebulę i dodaj ją do mięsa, następnie przypraw bazylią i oregano, dodaj koncentrat pomidorowy. Zamieszaj, duś jeszcze chwilkę, odstaw do ostygnięcia.

3

Gdy ostygnie dodaj rozdrobnioną fetę, całość dokładnie wymieszaj.

4

Przygotowanym farszem nadziej cannelloni, ułóż je w naczyniu żaroodpornym.

5

Przygotuj sos: zagotuj wodę ze śmietaną, ciągle mieszając dodaj roztopiony serek topiony.

6

Gotowym sosem polej rurki. Obficie posyp serem żółtym.

7

Piecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 35 minut.

  • 8
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WIELKANOCNA JAGNIĘCINA

    Tak jak obiecałem dziś przedstawię mój przepis na jagnięcinę wielkanocną. Wielu z Was ma p...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WIELKANOCNA PIECZEŃ. FASZEROWANA GĘŚ.

    Jeżeli w poniedziałek świąteczny zapraszacie gości na obiad to proponuję zaskoczyć ich nieco...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Sos twarogowy, Schab ze śliwkami na sposób śląski, Grillowane roladki z kurczaka a la Saltimbocca, sałatka z czerwonej soczewicy, Placki ziemniaczane, Babka Wielkanocna, Roladki z indyka z młodą marchewką, Kurczak tajski z bazylią, przystawki mięsne, Przepis z zupa z warzyw na patelnie, Kluski kładzione z sosem z koźlaków , Przepis z biały ser, Polędwiczki po warszawsku - VIDEO, Zupa cebulowa, Mleko orzechowe, Lasagne drobiowa, Zapiekanka po rzymsku, Warzywa, Sałatka z kurczakiem i ryżem, Wstążki ze szczypiorkiem i schab z patelni , Potrawy wigilijne, sosy z mięsem, gotowe kuchnie, Przepis z świeży boczek na obiad, Polędwiczki po warszawsku - VIDEO, Gulasz wieprzowy z grzybami, Bogracz, mieso inaczej, Aromatyczne spaghetti śródziemnomorskie, Przepis z sałatka z łososiem i sałatą lodową, Pstrąg, Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem, Dania z ryżem, Czekoladowe dinozaury, Przepis z zupa czosnkowa z serem, polędwiczka, Zupa grochowa, Chilli Con Carne - VIDEO, Puszyste placuszki z gruszkami, MARYNATA NA STEK, Przepis z obiad jednogarnkowe, Risotto, Szarlotka tradycyjna, Przepis z sałatka z granatem, Zapiekanki, kurczak w woreczku, salatka z oliwami, Lodowy pucharek melonowy z sorbetem truskawkowym, Wątróbki z rzepą, Greckie steki z karkówki na grilla, Deser dla dzieci "Ośmiornica", Przepis z mieso z piekarnika, Golonka, Zapiekanka bałkańska, warzywa na ciepło, Makaron z mięsem , Zupa z soczewicy, zapiekanka knorr, Leczo - VIDEO , Przepis z zapiekanka ryżowa, Sos beszamelowy , Dynia, Indyk cytrynowo – czosnkowy, Pomidorowy sos do pizzy