Dodaj do ksiązki kucharskiej Cannelloni z mięsem mielonym i fetą

Cannelloni z mięsem mielonym i fetą

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób średnie Autor: pasibrzuch

Cannelloni z mięsem mielonym i fetą - składniki:

  • cannelloni - 18 sztuk
  • sól - 1 szczypta
  • oregano - 1 szczypta
  • bazylia - 1 szczypta
  • woda - 100 mililitrów
  • słodka śmietana - 200 mililitrów
  • koncentrat pomidorowy - 2 łyżki
  • czosnek ząbki - 2 sztuki
  • cebula - 1 sztuka
  • serek topiony - 200 gramów
  • ser żółty starty - 0.25 szklanki
  • feta - 200 gramów
  • mięso mielone - 500 gramów
  • pieprz - 1 szczypta

Cannelloni z mięsem mielonym i fetą - Sposób przygotowania:

  1. Na oleju podsmaż mięso mielone.
  2. Posiekaj drobno cebulę i dodaj ją do mięsa, następnie przypraw bazylią i oregano, dodaj koncentrat pomidorowy. Zamieszaj, duś jeszcze chwilkę, odstaw do ostygnięcia.
  3. Gdy ostygnie dodaj rozdrobnioną fetę, całość dokładnie wymieszaj.
  4. Przygotowanym farszem nadziej cannelloni, ułóż je w naczyniu żaroodpornym.
  5. Przygotuj sos: zagotuj wodę ze śmietaną, ciągle mieszając dodaj roztopiony serek topiony.
  6. Gotowym sosem polej rurki. Obficie posyp serem żółtym.
  7. Piecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 35 minut.
Dodaj do książki kucharskiej

CANNELLONI Z MIĘSEM MIELONYM I FETĄ - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Na oleju podsmaż mięso mielone.

2

Posiekaj drobno cebulę i dodaj ją do mięsa, następnie przypraw bazylią i oregano, dodaj koncentrat pomidorowy. Zamieszaj, duś jeszcze chwilkę, odstaw do ostygnięcia.

3

Gdy ostygnie dodaj rozdrobnioną fetę, całość dokładnie wymieszaj.

4

Przygotowanym farszem nadziej cannelloni, ułóż je w naczyniu żaroodpornym.

5

Przygotuj sos: zagotuj wodę ze śmietaną, ciągle mieszając dodaj roztopiony serek topiony.

6

Gotowym sosem polej rurki. Obficie posyp serem żółtym.

7

Piecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 35 minut.

  • 8
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    KANAPKI NA KAŻDĄ OKAZJĘ

    Alarm! Niespodziewani goście pukają do drzwi. W lodówce prawie pustki, nietrudno o stan pani...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DLACZEGO MIĘSO POWINNO BYĆ SMAŻONE PRZED DUSZENIEM CZY PIECZENIEM?

    Udane danie to nie tylko składniki. O tym, jak smakować będzie potrawa decyduje także sposób...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Zapiekanka Gyros , Przepis z zielona f, Zupa chili, Sałatka z makreli, Makaron z wędzonym łososiem w sosie śmietanowo-koperkowym z orzeszkami piniowymi, Zupa cebulowa, Ryż smażony z warzywami, Pikantne śledzie w ognistej zalewie, przyprawa do ziemniaków, szaszłyk z ziemniakami, Szybki obiad, orzechowy, Zupa cebulowa, Kotlety wieprzowe z szałwią i jabłkiem, Ryba po grecku, zupa pomidorowa z papryką, Przepis z sosy do jajek, Zapiekanka meksykańska, Przepis z podudzia z kurczaka, Kalmary w pomidorach, Zupa cebulowa, Przepis z cielecina z pieczarkami, kurczak z warzywami w sosie sojowym, Przepis z piers kurczaka z pieca, Łazanki z kapustą i kiełbasą, Gołąbki, marynaty do mięsa, Gulasz po węgiersku - VIDEO, Warzywa, Aromatyczna cukinia z papryką, Zupa ogórkowa, Ciasteczka z ryby, Przepis z pizze z otrębami, Gulasz po polsku - VIDEO, Spaghetti , Ryż smażony z warzywami, Przepis z udka w sezamie, Wykwintna sałatka śledziowa z majonezem , Kurczak w coli z bazylią, Ciasto biszkoptowe z jabłkami, Jajka, Sernik Niewiedeński, Przepis z mostek wieprzowy, placek z truskawkami, Przepis z surówka z kapusty, Gulasz po węgiersku - VIDEO, Jesienna biesiada, Sałatka makaronowa z nutą curry - VIDEO, Dynia, Przepis z przyprawy do zapiekanek, przyprawa do potraw chińskich, Barszcz biały, Przepis z zapiekanka knorr z kurczaka, Cukiniowe frykadelki , Przepis z Zupy - pomidorowa, Zapiekane risotto z kiełbasą, Chłodnik imbirowo- wiśniowy, Zapiekanki, Przepis z pulpety z mięsa mielonego w sosie, Dipy, Ziemniaki, Sałatka z łososiem, jagodami i buraczkami , Sałatka na wilczy apetyt, Zapiekane cannelloni Toscana