Dodaj do ksiązki kucharskiej Cannelloni z mięsem mielonym i fetą

Cannelloni z mięsem mielonym i fetą

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób średnie Autor: pasibrzuch

Cannelloni z mięsem mielonym i fetą - składniki:

  • cannelloni - 18 sztuk
  • sól - 1 szczypta
  • oregano - 1 szczypta
  • bazylia - 1 szczypta
  • woda - 100 mililitrów
  • słodka śmietana - 200 mililitrów
  • koncentrat pomidorowy - 2 łyżki
  • czosnek ząbki - 2 sztuki
  • cebula - 1 sztuka
  • serek topiony - 200 gramów
  • ser żółty starty - 0.25 szklanki
  • feta - 200 gramów
  • mięso mielone - 500 gramów
  • pieprz - 1 szczypta

Cannelloni z mięsem mielonym i fetą - Sposób przygotowania:

  1. Na oleju podsmaż mięso mielone.
  2. Posiekaj drobno cebulę i dodaj ją do mięsa, następnie przypraw bazylią i oregano, dodaj koncentrat pomidorowy. Zamieszaj, duś jeszcze chwilkę, odstaw do ostygnięcia.
  3. Gdy ostygnie dodaj rozdrobnioną fetę, całość dokładnie wymieszaj.
  4. Przygotowanym farszem nadziej cannelloni, ułóż je w naczyniu żaroodpornym.
  5. Przygotuj sos: zagotuj wodę ze śmietaną, ciągle mieszając dodaj roztopiony serek topiony.
  6. Gotowym sosem polej rurki. Obficie posyp serem żółtym.
  7. Piecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 35 minut.
Dodaj do książki kucharskiej

CANNELLONI Z MIĘSEM MIELONYM I FETĄ - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Na oleju podsmaż mięso mielone.

2

Posiekaj drobno cebulę i dodaj ją do mięsa, następnie przypraw bazylią i oregano, dodaj koncentrat pomidorowy. Zamieszaj, duś jeszcze chwilkę, odstaw do ostygnięcia.

3

Gdy ostygnie dodaj rozdrobnioną fetę, całość dokładnie wymieszaj.

4

Przygotowanym farszem nadziej cannelloni, ułóż je w naczyniu żaroodpornym.

5

Przygotuj sos: zagotuj wodę ze śmietaną, ciągle mieszając dodaj roztopiony serek topiony.

6

Gotowym sosem polej rurki. Obficie posyp serem żółtym.

7

Piecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 35 minut.

  • 8
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BOSKI SMAK WINA W POTRAWACH. WOŁOWINA PO BURGUNDZKU.

    Czy wiecie, że wino wykorzystać można do zredukowania ilości tłuszczu w potrawie? Gdy przyrz...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WINO W KUCHNI, CZYLI NAPÓJ BOGÓW DO MARYNAT, SOSÓW I MIĘS

    Wino w kuchni obecne jest od czasów antyku. Nie tylko jako niezastąpione towarzystwo do ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

koktajl owocowy, Sałatka Nicejska, ryż curry, Kanapka z szynką dojrzewającą i serkiem brie , Przepis z co gotuje na obiad, Chiński makaron ryżowy z kurczakiem i warzywami, pierś z kurczaka duszona w marchwi, Sos porzeczkowy II, Przepis z pierś z kurczaka w jajku i mące, Przepis z ryż z sosem curry, Makaron, Sałatki z kurczakiem, Zupa brukselkowa, Sałatka z kurczakiem i ryżem, Chińskie sajgonki, Placki, Sałata z buraczka liściastego i szpinaku, z pieczonym kurczakiem, Gulasz po węgiersku - VIDEO, Przepis z obiad bezmiesne, Warzywa, pyszna sałatka z kurczakiem, Przepis z sałatki warzywne marynowane, sos z rydzów, Sałatka rzodkiewkowo - oliwkowa, Przepis z wołowina z kością, Makaron z kurczakiem i pieczarkami, Ziemniaki, Kebab, Galaretkowe witrażyki, Forszmak dragomirowski, sok z truskawek, Kosmiczne ślimaki, ryba z maslem, Tortilla, Przepis z marchew ugotowana, Przepis z mieso z jajkiem, Brokuły, piersi z kurczaka z jo, Sałatka Cezar - VIDEO, pieczeń z karkówki, Kanapki z pieczoną wołowiną, rukolą i marynowaną papryką, piers z kurczaka suszone pomidory, Pasztet, Pikantny ryż, Obiad, ziemniaki ugotowane, Aromatyczna karkówka z patelni, BUŁKA Z JAJEM :), Orientalne kiełki, Skrzydełka w sosie sojowym z miodem, Pomidorowe risotto, Kocia lasagne , Karkówka z mango, Sos tajski z orzeszków ziemnych, Pieczeń, Przepis z Wino z kurczaka, Dania z makaronem, Leczo z cukinii, Makaron z sosem śmietanowym, Ryż smażony z warzywami, Przepis z makaron zapiekany z serem i jajkiem, Schab z kapustą i grzybami, sałatka z sałatą rzymską, Ostre nachos