Dodaj do ksiązki kucharskiej Cannelloni z mięsem mielonym i fetą

Cannelloni z mięsem mielonym i fetą

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób średnie Autor: pasibrzuch

Cannelloni z mięsem mielonym i fetą - składniki:

  • cannelloni - 18 sztuk
  • sól - 1 szczypta
  • oregano - 1 szczypta
  • bazylia - 1 szczypta
  • woda - 100 mililitrów
  • słodka śmietana - 200 mililitrów
  • koncentrat pomidorowy - 2 łyżki
  • czosnek ząbki - 2 sztuki
  • cebula - 1 sztuka
  • serek topiony - 200 gramów
  • ser żółty starty - 0.25 szklanki
  • feta - 200 gramów
  • mięso mielone - 500 gramów
  • pieprz - 1 szczypta

Cannelloni z mięsem mielonym i fetą - Sposób przygotowania:

  1. Na oleju podsmaż mięso mielone.
  2. Posiekaj drobno cebulę i dodaj ją do mięsa, następnie przypraw bazylią i oregano, dodaj koncentrat pomidorowy. Zamieszaj, duś jeszcze chwilkę, odstaw do ostygnięcia.
  3. Gdy ostygnie dodaj rozdrobnioną fetę, całość dokładnie wymieszaj.
  4. Przygotowanym farszem nadziej cannelloni, ułóż je w naczyniu żaroodpornym.
  5. Przygotuj sos: zagotuj wodę ze śmietaną, ciągle mieszając dodaj roztopiony serek topiony.
  6. Gotowym sosem polej rurki. Obficie posyp serem żółtym.
  7. Piecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 35 minut.
Dodaj do książki kucharskiej

CANNELLONI Z MIĘSEM MIELONYM I FETĄ - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Na oleju podsmaż mięso mielone.

2

Posiekaj drobno cebulę i dodaj ją do mięsa, następnie przypraw bazylią i oregano, dodaj koncentrat pomidorowy. Zamieszaj, duś jeszcze chwilkę, odstaw do ostygnięcia.

3

Gdy ostygnie dodaj rozdrobnioną fetę, całość dokładnie wymieszaj.

4

Przygotowanym farszem nadziej cannelloni, ułóż je w naczyniu żaroodpornym.

5

Przygotuj sos: zagotuj wodę ze śmietaną, ciągle mieszając dodaj roztopiony serek topiony.

6

Gotowym sosem polej rurki. Obficie posyp serem żółtym.

7

Piecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 35 minut.

  • 8
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    LIŚCIE WINA I DESKA SERÓW, CZYLI WINOGRONA SĄ WSZĘDZIE.

    Winogrona w kuchni wykorzystywane są w całości, łącznie z liśćmi. Liście winogron służą bowi...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    GOFRY PO WŁOSKU DLA DZIECI I DOROSŁYCH.

    Choć z drzew lecą już pierwsze liście, w głowach ciągle wspomnienia wakacji. Także w kuchni ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Przepis z sosy z jogurtem naturalnym, Przepis z masy do ciast, Zapiekanka ziemniaczana z boczkiem i cebulą, Kapusta z grochem, Żeberka, Przepis z papryka na ostro, Potrawy wielkanocne, Przepis z knorr pl, Przepis z zupa z mrożonego szpinaku, kostki knorra, Sałatka makaronowa z fetą i oliwkami, Zapiekanka ziemniaczano – serowa, zapiekanka z makaronem miesem mielonym i warzywami, Makaron tagliatelle z kurczakiem i chilli , Kluski z jagodami, Włoska zupa minestrone z boczkiem i makaronem, Zupa z soczewicy, Tortilla - VIDEO, Makaronowa zapiekanka z kurczakiem i brokułami, Ryż, Potrawka z kurczaka, Schab, Oscypek w warzywach, Obiad, Zielona kanapka z pastą z bobu oraz serem feta , Sałatka z torttelini z jajkiem, danie chińskie z kurczakiem i warzywami, Szybki obiad, Przepis z potrawy z mięsa gotowanego, Pstrąg, Zupa ziemniaczana z boczkiem, pieczarkami i grzankami, Sałatka z tuńczyka, Kasza jęczmienna z pulpecikami , ryba w piekarniku, Sałatki z kurczakiem, Sałatka z wołowiny, Spaghetti Bolognese, Kremowy stroganoff z ryżem, Podhalańskie udka z kurczaka z leśnymi grzybami , Zapiekanka meksykańska, obiad- pierś z kurczaka, Żurek z wędzonką i czosnkiem, Jehudiel – żurek z ziemniakami, zimne przystawki, Pierś z kurczaka pieczona, Przepis z sos do zapiekanki makaronowej, Zupa krem z buraków , pyszna sałatka z kurczakiem, co zrobic z pieczarek, Przepis z np kurczak, Sałatka z makaronem tortellini - VIDEO, Przepis z marynaty knorr, Jajka nadziewane grzybami, Przepis z obiad z piersia z kurczaka, sosy knorr do makaronów, Calzonne z wędzonym łososiem, Ryba, Szaszłyki wieprzowe, Sałatka z brokułami i jajkiem, Przepis z ciasto na pi, Zapiekanki, Przepis z przyprawy do kaczki, Pasta z makreli z chrzanem , Sznycle z cząstkami papryki