Dodaj do ksiązki kucharskiej Cannelloni z mięsem mielonym i fetą

Cannelloni z mięsem mielonym i fetą

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób średnie Autor: pasibrzuch

Cannelloni z mięsem mielonym i fetą - składniki:

  • cannelloni - 18 sztuk
  • sól - 1 szczypta
  • oregano - 1 szczypta
  • bazylia - 1 szczypta
  • woda - 100 mililitrów
  • słodka śmietana - 200 mililitrów
  • koncentrat pomidorowy - 2 łyżki
  • czosnek ząbki - 2 sztuki
  • cebula - 1 sztuka
  • serek topiony - 200 gramów
  • ser żółty starty - 0.25 szklanki
  • feta - 200 gramów
  • mięso mielone - 500 gramów
  • pieprz - 1 szczypta

Cannelloni z mięsem mielonym i fetą - Sposób przygotowania:

  1. Na oleju podsmaż mięso mielone.
  2. Posiekaj drobno cebulę i dodaj ją do mięsa, następnie przypraw bazylią i oregano, dodaj koncentrat pomidorowy. Zamieszaj, duś jeszcze chwilkę, odstaw do ostygnięcia.
  3. Gdy ostygnie dodaj rozdrobnioną fetę, całość dokładnie wymieszaj.
  4. Przygotowanym farszem nadziej cannelloni, ułóż je w naczyniu żaroodpornym.
  5. Przygotuj sos: zagotuj wodę ze śmietaną, ciągle mieszając dodaj roztopiony serek topiony.
  6. Gotowym sosem polej rurki. Obficie posyp serem żółtym.
  7. Piecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 35 minut.
Dodaj do książki kucharskiej

CANNELLONI Z MIĘSEM MIELONYM I FETĄ - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Na oleju podsmaż mięso mielone.

2

Posiekaj drobno cebulę i dodaj ją do mięsa, następnie przypraw bazylią i oregano, dodaj koncentrat pomidorowy. Zamieszaj, duś jeszcze chwilkę, odstaw do ostygnięcia.

3

Gdy ostygnie dodaj rozdrobnioną fetę, całość dokładnie wymieszaj.

4

Przygotowanym farszem nadziej cannelloni, ułóż je w naczyniu żaroodpornym.

5

Przygotuj sos: zagotuj wodę ze śmietaną, ciągle mieszając dodaj roztopiony serek topiony.

6

Gotowym sosem polej rurki. Obficie posyp serem żółtym.

7

Piecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 35 minut.

  • 8
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    ZNAKOMITE (I NIESKOMPLIKOWANE) SAŁATKI NA ŚWIĘTA I NIE TYLKO.

    Bardzo lubię świąteczne sałatki. Są łatwe do przygotowania, wyglądają pięknie, a do tego moż...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    NA ŚWIĘTA INACZEJ, CZYLI TRADYCJA NA NOWO

    Tradycyjne dania, podawane rok po roku warto odkryć na nowo. Gdy czujemy się pewnie przy prz...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Przepis z pieczone pałki z kurczaka, Kanapki na imprezę z łososiem i porzeczkami, Spaghetti z tuńczykiem, Owocowo-ziołowa sałatka serowa, Przepis z sałatka z wołowina, Przepis z zupa z białej kiełbasy, Zupa grzybowa, Przepis z duszona marchew, Tajska zupa z owocami morza, Surówka z pora, Zapiekanka makaronowa MISURA, Pikantne leczo z chorizo i kalmarami, Sos musztardowy, Tortilla, Bigos, Przepis z obiad w pół godziny, Chińskie sajgonki, Przepis z przepis na wz, Ryż zapiekany z serem i pieczarkami, Przepis z żeberka pieczone -, Naleśniki, Barszcz biały, Owocowo-ziołowa sałatka serowa, zupa z mrożonego szpinaku, Papryka, Tłusty czwartek, Szynka z goździkami, Orientalna karkówka , Bukiet sałat, Sos czosnkowy z chilli, Puree z bobu, Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO, obiady piers z kurczaka, Risotto z kurczakiem i warzywami, Myśliwski sos , sałatki z białą fasolą, Sałatka à la kebab , Przepis z pierogi ze szpinakiem i serem -, Curry z jagnięciną , Sałatka Napoli z awokado - VIDEO, Dipy, Makaron z kurczakiem i pieczarkami, Kotlety, Potrawka z kurczaka z marchewką i groszkiem, Zupa grzybowa, Przepis z jak smazyc, Sałatka z tortellini, Zupa ogórkowa, garnki, Sałatka gyros warstwowa, Zapiekanka meksykańska, Kluski , Dania z makaronem, Makaron w sosie brokułowym z pomidorami, Sos beszamelowy , kapusta włoska, Przepis z SAŁATKA OWOCOW, Przepis z pieczarki z, Polędwiczki po warszawsku - VIDEO, Karp w pomarańczach, smażona kaczka, makarony z sosem c, kurczak w brytfannie, sos do kotletow schabowych