Dodaj do ksiązki kucharskiej Cebulaki

Cebulaki

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 4 osób średnie Autor: pasibrzuch

Cebulaki - składniki:

  • sól - 1 szczypta
  • jajko - 1 sztuka
  • drożdże - 7 dekagramów
  • cukier - 0.5 szklanki
  • olej - 0.5 szklanki
  • mąka - 1 kilogram
  • pieprz - 1 szczypta

Cebulaki - Sposób przygotowania:

  1. Z pół litra ciepłej wody, drożdży, cukru, szczypty soli i odrobiny mąki zrób rozczyn. Odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
  2. Gdy wyrośnie, wlej do mąki. Dodaj jajko, olej i wyrób ciasto.
  3. Formuj 15 kulek i odstaw do wyrośnięcia.
  4. Cebulę pokrój w kostkę, a pieczarki w plastry. Na margarynie osobno podsmaż oba składniki, po czym połącz.
  5. Dodaj koncentrat pomidorowy i dopraw według uznania vegetą i pieprzem. Wymieszaj i ostudź.
  6. Wyrośnięte kulki spłaszcz, na środek nałóż porcje farszu.
  7. Piecz w wysmarowanej olejem blaszce 20 minut w temperaturze 180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej

CEBULAKI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Z pół litra ciepłej wody, drożdży, cukru, szczypty soli i odrobiny mąki zrób rozczyn. Odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.

2

Gdy wyrośnie, wlej do mąki. Dodaj jajko, olej i wyrób ciasto.

3

Formuj 15 kulek i odstaw do wyrośnięcia.

4

Cebulę pokrój w kostkę, a pieczarki w plastry. Na margarynie osobno podsmaż oba składniki, po czym połącz.

5

Dodaj koncentrat pomidorowy i dopraw według uznania vegetą i pieprzem. Wymieszaj i ostudź.

6

Wyrośnięte kulki spłaszcz, na środek nałóż porcje farszu.

7

Piecz w wysmarowanej olejem blaszce 20 minut w temperaturze 180 stopni.

  • 8
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA UNIWERSALNA DELIKAT KNORR

    Przyprawa Uniwersalna Delikat Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JESIENNE GOTOWANIE CZYLI DUSZONE MIĘSA. DZIŚ NA OBIAD BITKI WOŁOWE.

    Jesienią spędzamy więcej czasu w domu, a pogoda za oknem sprzyja gotowaniu. Wraz ze spadkiem...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Sałatka z kurczakiem i ryżem, Schab w pięciu smakach, Barszcz, Przepis z papryka mieso mielone, Żurek staropolski z grzybami, sos do mielonych, Ziemniaki zapiekane w ziołach, Uśmiechnięta buzia, Kurczak po hawajsku z ryżem, Bigos - VIDEO, Chińskie sajgonki, makaron dla dzieci, Duszony kurczak z warzywami z patelni, Warzywa, sos do wolowiny, Dania z ryżem, Polędwiczki z octem balsamicznym i miodem - VIDEO, Curry ze szpinaku i sera, Zupa grochowa, Zupa zielona, przepisy na latwe ciasta, Tortilla - VIDEO, Zupa pomidorowa, Przepis z pieczony filet z kurczaka, poledwiczki wieprzowe z warzywami, Przepis z kielbasa i co, Sos rumowy, Karkówka z grilla z sosem po cygańsku - VIDEO , Szybki obiad, koperkow, Kebab, Przepis z danie z cielęciny, Przepis z obiad knorr, Duszony kurczak z warzywami z patelni, Sos chrzanowy z zasmażką, Przepis z kurczak z rosolu, Gulasz na Guinessie, Przepis z Soczyste żeberka w coli, Szaszłyki wieprzowe z jabłkiem , Przepis z zupa cygańska, sałatki z wędzonym kurczakiem -, Zupa z soczewicy, wieprzowina po chinsku, Kanapki z oliwkami i żółtym serem “Jacek i Agatka”, Placek po zbójnicku wersja 1, Barszcz ze śledziem, Schabowy z cebulową panierką - VIDEO, sos miesmy, Gofry ze szpinakiem i łososiem, Pieczony schab w grzybowym sosie , Przepis z MIESO MAKARON OBIAD, Karp, Kluski , Babka, papryka czerwona i żó, Carbonara, Shoarma z wieprzowiny , Pierś z kurczaka na szybko, Wątróbka cielęca szpikowana boczkiem, Przepis z zapiekanka miesem, Kotlety, Brazylijski kurczak z mlekiem kokosowym , Placki ziemniaczane, Placek po zbójnicku wersja 1