Dodaj do ksiązki kucharskiej Cepeliny czyli litewskie kartacze (z mięsem)

Cepeliny czyli litewskie kartacze (z mięsem)

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Cepeliny czyli litewskie kartacze (z mięsem) - składniki:

  • cebula - 2 sztuki
  • majeranek - 1 szczypta
  • woda - 2 szklanki
  • mąka do podsypania

Cepeliny czyli litewskie kartacze (z mięsem) - Sposób przygotowania:

  1. Fix Knorr połącz z wodą oraz jajkiem i wymieszaj.
  2. Surowego ziemniaka zetrzyj na tarce o dużych oczkach i dodaj do ciasta.
  3. Cebulkę pokrój w kostkę i podsmaż na oleju.
  4. Czosnek przeciśnij przez praskę i wraz z połową usmażonej cebuli dodaj do mięsa. Farsz dopraw majerankiem i dobrze wymieszaj.
  5. Nakładaj farsz do ciasta i formuj w dłoniach cygara, czyli klasyczne kartacze. W razie potrzeby podsypuj mąką.
  6. Cepeliny gotuj na małym ogniu około 5 minut po wypłynięciu. Następnie przełóż je na talerz, polej pozostałą smażoną cebulką i podawaj.
Dodaj do książki kucharskiej

CEPELINY CZYLI LITEWSKIE KARTACZE (Z MIĘSEM) - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Cepeliny czyli litewskie kartacze (z mięsem)
    1.Fix Knorr połącz z wodą oraz jajkiem i wymieszaj.
  • 2
    Cepeliny czyli litewskie kartacze (z mięsem)
    2.Surowego ziemniaka zetrzyj na tarce o dużych oczkach i dodaj do ciasta.
  • 3
    Cepeliny czyli litewskie kartacze (z mięsem)
    3.Cebulkę pokrój w kostkę i podsmaż na oleju.
  • 4
    Cepeliny czyli litewskie kartacze (z mięsem)
    4.Czosnek przeciśnij przez praskę i wraz z połową usmażonej cebuli dodaj do mięsa. Farsz dopraw majerankiem i dobrze wymieszaj.
  • 5
    Cepeliny czyli litewskie kartacze (z mięsem)
    5.Nakładaj farsz do ciasta i formuj w dłoniach cygara, czyli klasyczne kartacze. W razie potrzeby podsypuj mąką.
  • 6
    Cepeliny czyli litewskie kartacze (z mięsem)
    6.Cepeliny gotuj na małym ogniu około 5 minut po wypłynięciu. Następnie przełóż je na talerz, polej pozostałą smażoną cebulką i podawaj.
  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    FIX CHRUPIĄCE PLACKI ZIEMNIACZANE KNORR

    Fix Chrupiące placki ziemniaczane Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DZICZYZNA LUBI WINO, CZYLI MIĘSO, KTÓRE ROZPŁYWA SIĘ W USTACH

    Jeśli już mówimy o gotowaniu z winem, musimy pamiętać o jednej zasadniczej sprawie. Otóż nie...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

ryz z warzywami, spaghetti carbonara knorr, Sałatka ogórkowo - imbirowa, porcja rosołowa, Regaty na Zatoce Meksykańskiej, Bakłażany zapiekane z szynką, Korki z jajek na pomidorach, Kluski , Tradycyjne jajka faszerowane szpinakiem , Śledzie Mościckiego, Gulasz po węgiersku - VIDEO, Galaretkowe witrażyki, Zupa kalafiorowa, Przepis z marchewka w sosie, Przepis z sos czosnkowy bez majonezu, Przepis z sól do smaku, Zapiekanka Gyros , Carbonara, Przepis z kuchnia francuska zupy, szpinak z serem w ciescie francuskim, Przepis z Pó jogurtu, Sos czosnkowy , mięsa smażone, zapiekanka z mozarella, Kurczak miodem, Zapiekanka z ziemniakow, Przepis z makaron w warzywach, Przekąski, Tortilla - VIDEO, Zapiekanki, Ryba, zapiekanka ze szpinakiem i ziemniakami, Pierogi, Pieczona karkówka w kruszonym pieprzu, Krewetki i smażone szparagi, Drożdżowe roladki z cukinią i serem feta, co na obiad z ryba, Sałatka Cezar - VIDEO, Zapiekanka po rzymsku, Karkówka z grilla z sosem po cygańsku - VIDEO , Przepis z marynata do kaczki -, Sałatka z grzankami, Sałatka z mieszanki kiełków, Gulasz po węgiersku - VIDEO, Przepis z kuchnia tv gotowanie, Przepis z piecze w sosie, Przepis z pierś z indyka z warzywami, Sałatka z porów, Grillowana pierś z kurczaka z dynią, serem feta i świeżą kolendrą, Kotlleciki drobiowo warzywne , Schab w pięciu smakach, Sałatka z surowego kalafiora , Tortilla, Karkówka zawijana z żółtym serem, Pieczony schab z dynią i majerankiem, sos grecki przepis, Zupa fasolowa 2, Mix sałat z brokułem i awokado, talerz przystawek, Rosół, Indyk, Ryż palao z pieczarkami, Sałatka z dynią w curry, Owocowo-ziołowa sałatka serowa