Dodaj do ksiązki kucharskiej Cepeliny czyli litewskie kartacze (z mięsem)

Cepeliny czyli litewskie kartacze (z mięsem)

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Cepeliny czyli litewskie kartacze (z mięsem) - składniki:

  • cebula - 2 sztuki
  • majeranek - 1 szczypta
  • woda - 2 szklanki
  • mąka do podsypania

Cepeliny czyli litewskie kartacze (z mięsem) - Sposób przygotowania:

  1. Fix Knorr połącz z wodą oraz jajkiem i wymieszaj.
  2. Surowego ziemniaka zetrzyj na tarce o dużych oczkach i dodaj do ciasta.
  3. Cebulkę pokrój w kostkę i podsmaż na oleju.
  4. Czosnek przeciśnij przez praskę i wraz z połową usmażonej cebuli dodaj do mięsa. Farsz dopraw majerankiem i dobrze wymieszaj.
  5. Nakładaj farsz do ciasta i formuj w dłoniach cygara, czyli klasyczne kartacze. W razie potrzeby podsypuj mąką.
  6. Cepeliny gotuj na małym ogniu około 5 minut po wypłynięciu. Następnie przełóż je na talerz, polej pozostałą smażoną cebulką i podawaj.
Dodaj do książki kucharskiej

CEPELINY CZYLI LITEWSKIE KARTACZE (Z MIĘSEM) - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Cepeliny czyli litewskie kartacze (z mięsem)
    1.Fix Knorr połącz z wodą oraz jajkiem i wymieszaj.
  • 2
    Cepeliny czyli litewskie kartacze (z mięsem)
    2.Surowego ziemniaka zetrzyj na tarce o dużych oczkach i dodaj do ciasta.
  • 3
    Cepeliny czyli litewskie kartacze (z mięsem)
    3.Cebulkę pokrój w kostkę i podsmaż na oleju.
  • 4
    Cepeliny czyli litewskie kartacze (z mięsem)
    4.Czosnek przeciśnij przez praskę i wraz z połową usmażonej cebuli dodaj do mięsa. Farsz dopraw majerankiem i dobrze wymieszaj.
  • 5
    Cepeliny czyli litewskie kartacze (z mięsem)
    5.Nakładaj farsz do ciasta i formuj w dłoniach cygara, czyli klasyczne kartacze. W razie potrzeby podsypuj mąką.
  • 6
    Cepeliny czyli litewskie kartacze (z mięsem)
    6.Cepeliny gotuj na małym ogniu około 5 minut po wypłynięciu. Następnie przełóż je na talerz, polej pozostałą smażoną cebulką i podawaj.
  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    FIX CHRUPIĄCE PLACKI ZIEMNIACZANE KNORR

    Fix Chrupiące placki ziemniaczane Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WOŁOWINA IDEALNA, CZYLI JAK DOBRAĆ RODZAJ WOŁOWINY DO POTRAWY?

    Części wołowiny bardzo różnią się od siebie, co oznacza, że w zależności od rodzaju, najleps...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Leczo, Makaron z brokułami, Karp, Zapiekana tortilla po hiszpańsku, Medaliony wołowe z grilla z pieprzem , Przepis z pieczarki zi, Przepis z gęsta śmietana, Sałatka z kurczakiem i ryżem, Przepis z RYBA O GRECKU, Przepis z kuchnia polska zeberka, Przepis z zioła do ryb, Sałatka z pieczonych buraczków z serkiem , papryka nadziewana serem feta, Przepis z Ryby- sola, soczewica zielona, Nadziewane makaronowe muszelki, Przepis z żeberka z piekarnika, Przepis z pomidorowa na mi, Piersi z kurczaka z mozzarellą i pomidorami - VIDEO, Zielona lazania, Makaron, Lody Creme Brulee z chrupiącym karmelem, Bigos domowy, Brokuły, Zapiekanka meksykańska, Naleśniki, Przepis z makaron z kurczakiem i serem feta, Barszcz, Sałatka kebab - VIDEO, Placki ziemniaczane, zupy knorra, Aromatyczna zupa pomidorowa, Przepis z zapiekane spaghetti, Kremowa zupa z dyni, Melitzanosalata- czyli pyszny czosnkowo-bakłażanowy dip do mięs i warzyw, Warzywa, Wieprzowina o tygrysiej skórce, Przepis z kuchnia dla dzieci, Indyk, Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem, miski knorr, Ziołowe kotlety mielone , Kapusta z grochem, Naleśniki, Kanapki z twarożkiem, miodem i figą , kostki do makaronu knorr, Makaron z brokułami, Sałatki, Przepis z makarony i serem, Zupa pieczarkowa, Krewetki na ostro, Kapusta biała na gęsto, sola zapiekana, Elegancka zupa z orzechów, Tygielek z klopsikami, Bigos - VIDEO, Sałatka z tuńczykiem, Bulion cytrynowy, Wołowina z fasolą (pikantna), Przepis z ciasto z kaszy jaglanej, Soczysta karkówka z warzywami z grilla, Zapiekanki, Zapiekane jabłka z posypką, spaghetti-