Dodaj do ksiązki kucharskiej Chińskie sajgonki

Chińskie sajgonki

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 4 osób średnie Autor: przepisy.pl

Chińskie sajgonki - składniki:

  • arkusz papieru ryżowego - 10 sztuk
  • olej - 1 łyżka
  • olej do głębokiego smażenia

Chińskie sajgonki - Sposób przygotowania:

  1. Pokrój mięso w paski. Oczyść dymki, umyj, następnie pokrój w talarki. Marchew umyj, oskrob i pokrój w słupki.
  2. Rozgrzej na patelni olej i przez 20 minut podsmażaj mięso. Dodaj dymkę oraz marchew i chwilę duś pod przykryciem.
  3. Dolej niepełną szklankę zimnej wody, wsyp Fix Do potraw chińskich Knorr, dokładnie wymieszaj i zagotuj. Gotuj przez kolejne 5 minut.
  4. Zamocz arkusze papieru ryżowego na chwilę w zimnej wodzie, aby zmiękły. Następnie delikatnie osusz je na czystej serwetce.
  5. Nakładaj małe porcje farszu na papier ryżowy, krawędzie pozostawiając wolne. Brzegi zwilż wodą i zawijaj sajgonki jak naleśniki, dociskając farsz. Jednocześnie podwijaj boczne krawędzie tak, aby farsz został dokładnie zamknięty.
  6. Smaż sajgonki na głębokim tłuszczu do momentu, kiedy będą chrupkie (ok. 3 minuty).
Dodaj do książki kucharskiej

CHIŃSKIE SAJGONKI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Pokrój mięso w paski. Oczyść dymki, umyj, następnie pokrój w talarki. Marchew umyj, oskrob i pokrój w słupki.

2

Rozgrzej na patelni olej i przez 20 minut podsmażaj mięso. Dodaj dymkę oraz marchew i chwilę duś pod przykryciem.

3

Dolej niepełną szklankę zimnej wody, wsyp Fix Do potraw chińskich Knorr, dokładnie wymieszaj i zagotuj. Gotuj przez kolejne 5 minut.

4

Zamocz arkusze papieru ryżowego na chwilę w zimnej wodzie, aby zmiękły. Następnie delikatnie osusz je na czystej serwetce.

5

Nakładaj małe porcje farszu na papier ryżowy, krawędzie pozostawiając wolne. Brzegi zwilż wodą i zawijaj sajgonki jak naleśniki, dociskając farsz. Jednocześnie podwijaj boczne krawędzie tak, aby farsz został dokładnie zamknięty.

6

Smaż sajgonki na głębokim tłuszczu do momentu, kiedy będą chrupkie (ok. 3 minuty).

  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    FIX DO POTRAW CHIŃSKICH KNORR

    Fix Do potraw chińskich Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WIELKANOCNE PRZEBOJE. ŁOSOŚ W GALARECIE.

    Na naszym, pięknie nakrytym, stole świąteczny zazwyczaj pojawia się jakieś danie z ryb. ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Przepis z mieso mielone zapiekane w sloikach, Przepis z papryki czerwone, Placki, grill wo, Przepis z przyprawy do cielęciny, Ciasteczka czekoladowo - pomarańczowe, Placki ziemniaczane, sosy do ziemniakow z warzywami, Makaron ze śmietaną i cukrem, mini szaszłyki, Przepis z przepisy fix knorr, Kofta z włoskim sosem pomidorowym, Karkówka, Budyń z twarogu, Sałatka z makaronem ryżowym , Lodowe trio "Klaun", Rosół, Kocia lasagne , Przepis z sałatka z szynką i ogórkiem konserwowym, Przepis z marchewka tarta, Sałatki z makaronem, Karp w galarecie, Pierogi z dynią w sosie szałwiowym, Śledzie, Kopytka z sosem pieczeniowym z cebulką, Grillowane kiełbaski z ziemniaczaną pierzynką, zupa z pora, Pomidorowy sos do pizzy, Lasagne drobiowa, Dania z makaronem, Sałatka z makaronem tortellini - VIDEO, Przepis z schab środkowy pieczony, Domowe coś z niczego , Zupa ogórkowa - VIDEO, boze n, Przepis z pieczona ryba w marynacie, Kapusta z grochem, Szpinak, Szybki obiad, Zapiekanka ziemniaczano – serowa, Lodowy deser dla dzieci "Baranek", Serowy mus z awokado, Makaron ze śmietaną i cukrem, Warzywne placuszki, Sos Degasa, wołowina duszona, Potrawka z kurczaka, Ziemniaki nadziewane twarogiem i bryndzą, pieczone skrzydełka w miodzie -, Przepis z salatka y brokula, Nudle knorr, Wołowina z karczochami, Serowa zapiekanka z brokułami, sałatka z mozzarella, Przepis z gulasz z łopatki wieprzowej z cebulą, Duszone ziemniaki z rybą, włoska, Zapiekanka z ziemniaków, mięsa i pieczarek, Ogórek, Zielony omlet, Kiełbasa z dzika, Przekąski, Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem, Dip migdałowy