Dodaj do ksiązki kucharskiej Chińskie sajgonki

Chińskie sajgonki

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 4 osób średnie Autor: przepisy.pl

Chińskie sajgonki - składniki:

  • arkusz papieru ryżowego - 10 sztuk
  • olej - 1 łyżka
  • olej do głębokiego smażenia
  • woda - 1 szklanka

Chińskie sajgonki - Sposób przygotowania:

  1. Pokrój mięso w paski. Oczyść dymki, umyj, następnie pokrój w talarki. Marchew umyj, oskrob i pokrój w słupki.
  2. Rozgrzej na patelni olej i przez 20 minut podsmażaj mięso. Dodaj dymkę oraz marchew i chwilę duś pod przykryciem.
  3. Dolej niepełną szklankę zimnej wody, wsyp Fix Do potraw chińskich Knorr, dokładnie wymieszaj i zagotuj. Gotuj przez kolejne 5 minut.
  4. Zamocz arkusze papieru ryżowego na chwilę w zimnej wodzie, aby zmiękły. Następnie delikatnie osusz je na czystej serwetce.
  5. Nakładaj małe porcje farszu na papier ryżowy, krawędzie pozostawiając wolne. Brzegi zwilż wodą i zawijaj sajgonki jak naleśniki, dociskając farsz. Jednocześnie podwijaj boczne krawędzie tak, aby farsz został dokładnie zamknięty.
  6. Smaż sajgonki na głębokim tłuszczu do momentu, kiedy będą chrupkie (ok. 3 minuty).
Dodaj do książki kucharskiej

CHIŃSKIE SAJGONKI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Pokrój mięso w paski. Oczyść dymki, umyj, następnie pokrój w talarki. Marchew umyj, oskrob i pokrój w słupki.

2

Rozgrzej na patelni olej i przez 20 minut podsmażaj mięso. Dodaj dymkę oraz marchew i chwilę duś pod przykryciem.

3

Dolej niepełną szklankę zimnej wody, wsyp Fix Do potraw chińskich Knorr, dokładnie wymieszaj i zagotuj. Gotuj przez kolejne 5 minut.

4

Zamocz arkusze papieru ryżowego na chwilę w zimnej wodzie, aby zmiękły. Następnie delikatnie osusz je na czystej serwetce.

5

Nakładaj małe porcje farszu na papier ryżowy, krawędzie pozostawiając wolne. Brzegi zwilż wodą i zawijaj sajgonki jak naleśniki, dociskając farsz. Jednocześnie podwijaj boczne krawędzie tak, aby farsz został dokładnie zamknięty.

6

Smaż sajgonki na głębokim tłuszczu do momentu, kiedy będą chrupkie (ok. 3 minuty).

  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    FIX DO POTRAW CHIŃSKICH KNORR

    Fix Do potraw chińskich Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    KLASYCZNE DESERY LODOWE. KOKTAJLE LODOWE. GRANITA.

    Lody i owoce wzajemnie uzupełniają się. Do jagód, malin, truskawek czy jeżyn pasują lody wan...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Pieczeń, Medaliony wołowe z grilla z pieprzem , Przepis z makaron z serem i kurczakiem, Kotlety mielone z buraczkami - VIDEO, Rurki z kurczakiem i pomidorkami , Przepisy kulinarne ze zdjęciami, Przepis z karp pieczony w piekarniku, Pierś z kurczaka, Schab, Piersi kurczaka nadziewane szpinakiem, Ciasteczka migdałowe, Pikantna zupa pomidorowa z bazylią, Gyros z kurczakiem, Przepis z zupa z marchewki, Przepis z sałatka ser szynka, Sałatka z kiszonym kalafiorem, Bolońskie penne z brokułami, Kulki ryżowe z tuńczykiem , Ryba po grecku, Smalec dla jaroszy, Musaka, sosy z rukoli, Sałatka z soczystym, grillowanym kurczakiem , miesa na zimno, Potrawy wigilijne, Zupa cebulowa, Karp w galarecie, Leczo z cukinii, Musaka, Krupnik, Przepis z sałatka z kurczakiem sałatą lodową, Barszcz biały, Orzeźwiająca limonka, makarony w pomidorach, Przepis z sałatka marchewka groszek kukurydza, Przepis z marynata do schabu, Zapiekanka rodzinna, Przepis z mięso i kasza gryczana, mieso mielone zapiekane w piekarniku, Przepis z szynka faszerowana, Ratatui a’la Gousto, Pieczony klops, obiad z pomidorów, danie obiad, Kebab drobiowy na sałatce z kapusty pekińskiej, Przepis z sałatka makaron słonecznik, Piknikowy hot dog, Rosół, Kanapki z pastą łososiową “Kokoszki”, Kremowa zupa kalafiorawa z curry, obiad z piersia kurczaka, Deser truskawkowy, Pstrąg, Przepis z paluszki surimi, Pierogi z jagodami, Makaron z sosem pomidorowym z tuńczykiem , Napój z limonki i trawy cytrynowej, Zapiekany makaron z serem i tuńczykiem, Jarzynowa zupa z soczewicą, sałatka kapusta pekińska, Rolmops w zalewie octowej, Smażona biała kiełbasa w sosie myśliwskim - zmiany, Pasztet, sos do tostów