Dodaj do ksiązki kucharskiej Chińskie sajgonki

Chińskie sajgonki

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 4 osób średnie Autor: przepisy.pl

Chińskie sajgonki - składniki:

  • arkusz papieru ryżowego - 10 sztuk
  • olej - 1 łyżka
  • olej do głębokiego smażenia
  • woda - 1 szklanka

Chińskie sajgonki - Sposób przygotowania:

  1. Pokrój mięso w paski. Oczyść dymki, umyj, następnie pokrój w talarki. Marchew umyj, oskrob i pokrój w słupki.
  2. Rozgrzej na patelni olej i przez 20 minut podsmażaj mięso. Dodaj dymkę oraz marchew i chwilę duś pod przykryciem.
  3. Dolej niepełną szklankę zimnej wody, wsyp Fix Do potraw chińskich Knorr, dokładnie wymieszaj i zagotuj. Gotuj przez kolejne 5 minut.
  4. Zamocz arkusze papieru ryżowego na chwilę w zimnej wodzie, aby zmiękły. Następnie delikatnie osusz je na czystej serwetce.
  5. Nakładaj małe porcje farszu na papier ryżowy, krawędzie pozostawiając wolne. Brzegi zwilż wodą i zawijaj sajgonki jak naleśniki, dociskając farsz. Jednocześnie podwijaj boczne krawędzie tak, aby farsz został dokładnie zamknięty.
  6. Smaż sajgonki na głębokim tłuszczu do momentu, kiedy będą chrupkie (ok. 3 minuty).
Dodaj do książki kucharskiej

CHIŃSKIE SAJGONKI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Pokrój mięso w paski. Oczyść dymki, umyj, następnie pokrój w talarki. Marchew umyj, oskrob i pokrój w słupki.

2

Rozgrzej na patelni olej i przez 20 minut podsmażaj mięso. Dodaj dymkę oraz marchew i chwilę duś pod przykryciem.

3

Dolej niepełną szklankę zimnej wody, wsyp Fix Do potraw chińskich Knorr, dokładnie wymieszaj i zagotuj. Gotuj przez kolejne 5 minut.

4

Zamocz arkusze papieru ryżowego na chwilę w zimnej wodzie, aby zmiękły. Następnie delikatnie osusz je na czystej serwetce.

5

Nakładaj małe porcje farszu na papier ryżowy, krawędzie pozostawiając wolne. Brzegi zwilż wodą i zawijaj sajgonki jak naleśniki, dociskając farsz. Jednocześnie podwijaj boczne krawędzie tak, aby farsz został dokładnie zamknięty.

6

Smaż sajgonki na głębokim tłuszczu do momentu, kiedy będą chrupkie (ok. 3 minuty).

  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    FIX DO POTRAW CHIŃSKICH KNORR

    Fix Do potraw chińskich Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BY NAUKA PRZYCHODZIŁA ŁATWO

    Przed Twoim dzieckiem 10 długich miesięcy intensywnego szkolnego wysiłku. Nie jest tajemnicą...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Potrawka z kurczaka z warzywami , Leczo, Pulpety w sosie chrzanowym, Sałatka z kapusty pekińskiej , Przepis z obiad gotowany, Przepis z pieczony filet z kurczaka, Przepis z smażony makaron na patelni, Wrapp z kurczaka w pszennej tortilli , Pesto z natki pietruszki z makaronem, bomba malinowa, Krewetki w sosie pieprzowym, Naleśniki włoskie, Polędwiczki wieprzowe, Przepis z ziemniak zapiekany, Sałatka gyros z kurczaka, Dipy, Krupnik, Dania z ryżem, Przepis z zielona papryka, jablko, Najlepsze lody cytrynowe z biszkoptami, Przepis z kurczak z czosnkiem, lekki obiad kurczak, Przepis z ciasto ba, Hiszpańska zupa z czosnku, Kalafior, Ryż smażony po chińsku z owocami morza, Kolorowa sałatka z cykorii , Sądecki krupnik, przygotowanie golonki, kurczak al, Gulasz ziemniaczano grzybowy, Golonka, dania główne bezmięsne, Przepis z zapiekanka z ma, makarony i mieso, Przepisy świąteczne, Indyk, Przepis z jaja w mi, Jajka w pomidorach, Przepis z sałatki z feta, Spaghetti a la carbonara, Kompot z malin, Przepis z makarony z wo, Przepis z kotlet z ja, Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem, Zupa gulaszowa, Zupa ziemniaczana z papryką, Przepis z przepis dnia, Bigos domowy, Ogórek, Owocowo-ziołowa sałatka serowa, Sałatka Gyros, Ciasto na pizze, Lekki bigos z warzywami i mięsem, Kasza, Sos maltański, Dip jogurtowo-orzechowy, Pierś z kurczaka, Chrupiące ślimaki z kurczaka ze śliwką, Krewetkowy wok, bomba malinowa, sos curry KURCZAK, Kocia lasagne