Dodaj do ksiązki kucharskiej Chińskie sajgonki

Chińskie sajgonki

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 4 osób średnie Autor: przepisy.pl

Chińskie sajgonki - składniki:

  • arkusz papieru ryżowego - 10 sztuk
  • olej - 1 łyżka
  • olej do głębokiego smażenia
  • woda - 1 szklanka

Chińskie sajgonki - Sposób przygotowania:

  1. Pokrój mięso w paski. Oczyść dymki, umyj, następnie pokrój w talarki. Marchew umyj, oskrob i pokrój w słupki.
  2. Rozgrzej na patelni olej i przez 20 minut podsmażaj mięso. Dodaj dymkę oraz marchew i chwilę duś pod przykryciem.
  3. Dolej niepełną szklankę zimnej wody, wsyp Fix Do potraw chińskich Knorr, dokładnie wymieszaj i zagotuj. Gotuj przez kolejne 5 minut.
  4. Zamocz arkusze papieru ryżowego na chwilę w zimnej wodzie, aby zmiękły. Następnie delikatnie osusz je na czystej serwetce.
  5. Nakładaj małe porcje farszu na papier ryżowy, krawędzie pozostawiając wolne. Brzegi zwilż wodą i zawijaj sajgonki jak naleśniki, dociskając farsz. Jednocześnie podwijaj boczne krawędzie tak, aby farsz został dokładnie zamknięty.
  6. Smaż sajgonki na głębokim tłuszczu do momentu, kiedy będą chrupkie (około 3 minuty).
Dodaj do książki kucharskiej

CHIŃSKIE SAJGONKI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Pokrój mięso w paski. Oczyść dymki, umyj, następnie pokrój w talarki. Marchew umyj, oskrob i pokrój w słupki.

2

Rozgrzej na patelni olej i przez 20 minut podsmażaj mięso. Dodaj dymkę oraz marchew i chwilę duś pod przykryciem.

3

Dolej niepełną szklankę zimnej wody, wsyp Fix Do potraw chińskich Knorr, dokładnie wymieszaj i zagotuj. Gotuj przez kolejne 5 minut.

4

Zamocz arkusze papieru ryżowego na chwilę w zimnej wodzie, aby zmiękły. Następnie delikatnie osusz je na czystej serwetce.

5

Nakładaj małe porcje farszu na papier ryżowy, krawędzie pozostawiając wolne. Brzegi zwilż wodą i zawijaj sajgonki jak naleśniki, dociskając farsz. Jednocześnie podwijaj boczne krawędzie tak, aby farsz został dokładnie zamknięty.

6

Smaż sajgonki na głębokim tłuszczu do momentu, kiedy będą chrupkie (około 3 minuty).

  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    FIX DO POTRAW CHIŃSKICH KNORR

    Fix Do potraw chińskich Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    ZNAKOMITE (I NIESKOMPLIKOWANE) SAŁATKI NA ŚWIĘTA I NIE TYLKO.

    Bardzo lubię świąteczne sałatki. Są łatwe do przygotowania, wyglądają pięknie, a do tego moż...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Zupa grochowa, Przepis z zupa z piersi kurczaka, Hiszpański kurczak ziołowy, Przepis z kurczak po chińsku z warzywami i ryżem, Tzatziki , Zupa pomidorowa, Rolada ziemniaczana, Ogórek, Sałatka warzywna z tuńczykiem, Ryż brazylijski, Parówki w naleśniku, Żurek, Aromatyczna gremolata z cukinią, Faszerowane udka z kurczaka z sałatką - VIDEO, Przepis z sałatka z wołowina, Kanapki na imprezę z salami, podudzia z kurczaka, Grillowany kurczak w sezamie , Amerykańskie żeberka BBQ, surówki do mięs, Włoska sałatka z ziemniakami i zieloną fasolką, Przepis z zupa czosnkowa z serem, Zupa pieczarkowa, Przepis z poledwiczki wieprzowe, Ryba po pakistańsku, koperku, Ryba, naleśniki z farszem z kurczaka, Kalafior, Bigos, Kotlety, sałatka wloska, Zapiekanka po rzymsku, sos do gotowanego kurczaka, Sałatka z porów, Meksykańska czarna fasola, Masło orzechowe, Tortilla, Owocowe smakosze, Przepis z salatka z pomidora, Lekka zupa pomidorowa, Karp, mini kostka pietruszka, Mięsne krokiety ze szpinakiem, Imprezowe kanapki z krewetkami, Sałatka z ryżu i krewetek, Placek po zbójnicku wersja 1, filet z m, przyprawa do ziemniaków, sałatka z tunczykiem i makaronem, salatka z oliwami, Barszcz ze smażonych buraków, Przepis z kurczak i jajko, Polędwiczka z grzybami, Przepis z desery z owocami, Roladki z pieczarkami, Lasagne drobiowa, Kraby z chili i trawą cytrynową, ciasta desery, Zapiekanka makaronowa z dynią, Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO, Ostry makaron z pieprzem Cayenne, Sałatka Gyros, Zupa ogórkowa