Dodaj do ksiązki kucharskiej Chińskie sajgonki

Chińskie sajgonki

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 4 osób średnie Autor: przepisy.pl

Chińskie sajgonki - składniki:

  • arkusz papieru ryżowego - 10 sztuk
  • olej - 1 łyżka
  • olej do głębokiego smażenia
  • woda - 1 szklanka

Chińskie sajgonki - Sposób przygotowania:

  1. Pokrój mięso w paski. Oczyść dymki, umyj, następnie pokrój w talarki. Marchew umyj, oskrob i pokrój w słupki.
  2. Rozgrzej na patelni olej i przez 20 minut podsmażaj mięso. Dodaj dymkę oraz marchew i chwilę duś pod przykryciem.
  3. Dolej niepełną szklankę zimnej wody, wsyp Fix Do potraw chińskich Knorr, dokładnie wymieszaj i zagotuj. Gotuj przez kolejne 5 minut.
  4. Zamocz arkusze papieru ryżowego na chwilę w zimnej wodzie, aby zmiękły. Następnie delikatnie osusz je na czystej serwetce.
  5. Nakładaj małe porcje farszu na papier ryżowy, krawędzie pozostawiając wolne. Brzegi zwilż wodą i zawijaj sajgonki jak naleśniki, dociskając farsz. Jednocześnie podwijaj boczne krawędzie tak, aby farsz został dokładnie zamknięty.
  6. Smaż sajgonki na głębokim tłuszczu do momentu, kiedy będą chrupkie (około 3 minuty).
Dodaj do książki kucharskiej

CHIŃSKIE SAJGONKI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Pokrój mięso w paski. Oczyść dymki, umyj, następnie pokrój w talarki. Marchew umyj, oskrob i pokrój w słupki.

2

Rozgrzej na patelni olej i przez 20 minut podsmażaj mięso. Dodaj dymkę oraz marchew i chwilę duś pod przykryciem.

3

Dolej niepełną szklankę zimnej wody, wsyp Fix Do potraw chińskich Knorr, dokładnie wymieszaj i zagotuj. Gotuj przez kolejne 5 minut.

4

Zamocz arkusze papieru ryżowego na chwilę w zimnej wodzie, aby zmiękły. Następnie delikatnie osusz je na czystej serwetce.

5

Nakładaj małe porcje farszu na papier ryżowy, krawędzie pozostawiając wolne. Brzegi zwilż wodą i zawijaj sajgonki jak naleśniki, dociskając farsz. Jednocześnie podwijaj boczne krawędzie tak, aby farsz został dokładnie zamknięty.

6

Smaż sajgonki na głębokim tłuszczu do momentu, kiedy będą chrupkie (około 3 minuty).

  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    FIX DO POTRAW CHIŃSKICH KNORR

    Fix Do potraw chińskich Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK GOTOWAĆ JESIENIĄ? GULASZE I INNE DANIA DUSZONE.

    Najlepszy pomysł na chłodne dni to dobry, domowy gulasz. To tak jakbyśmy dostali dodatkowe o...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Sałatka z kurczakiem i ananasem - VIDEO, Przepis z kotlety de, kurczak curry z ryżem, Sos czosnkowy , knorr ryby, Udka, Przepis z ryż do, Placek cebulowy z kiełbaskami, marynata do pieczenia schabu, Kanapki z grillowanymi warzywami i kiełkami słonecznika, Makaron z kurczakiem i pieczarkami, obiad gotowany, pieczona ryba z warzywami, sos do mielonych, Schab, Spaghetti a la carbonara, Bigos - VIDEO, ryba pieczona w piekarniku filet, Schab z zalewy, Carbonara, Makaron z groszkowo-miętowym pesto, Potrawy wielkanocne, Dania z ryżem, Kanapki z śródziemnomorską salsą z tuńczykiem, sałatki z krewetek, Gorące rynki ., Domowy kebab, Risotto, Cukinie z grilla, Przepis z filet z kurczaka, Mielone, Parówki w cieście naleśnikowym z ziołami, Kalafior ziołowy, Przepis z smażone warzywa na patelni, Przepis z przystawki na grilla, do ziemniakow, Hiszpański kurczak w pomarańczach, Roladki z kurczaka z szynką i serem, Przepis z sos do miesa z kurczaka, Smaczne jajka faszerowane tuńczykiem, Zupa grochowa, Placek po zbójnicku wersja 1, Przepis z bulionetka, Sos włoski do spaghetti, kotlet de V, Kanapki z grillowanym kurczakiem i awokado, Śródziemnomorskie kieszonki , Tortilla - VIDEO, Kanapki ze śledziową sałatką z marynowanymi buraczkami, Pasztet, Przepis z obiad ze szpinakiem, Żeberka - VIDEO, Dip awokado, sos do zapiekanki ziemniaczanej, Sałatka fasolowa, piers kurczaka z ryżem, Ogórek, Sałatka Gyros, Sałatka z tuńczykiem, Kanapki ze śledziową sałatką z marynowanymi buraczkami, Ziemniaki zapiekane w ziołach, Kanapki z pastą jajeczną i wędzonym łososiem, Ziemniaki, Wyśmienite śledzie w cieście