Dodaj do ksiązki kucharskiej Chińskie sajgonki

Chińskie sajgonki

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 4 osób średnie Autor: przepisy.pl

Chińskie sajgonki - składniki:

  • arkusz papieru ryżowego - 10 sztuk
  • olej - 1 łyżka
  • olej do głębokiego smażenia
  • woda - 1 szklanka

Chińskie sajgonki - Sposób przygotowania:

  1. Pokrój mięso w paski. Oczyść dymki, umyj, następnie pokrój w talarki. Marchew umyj, oskrob i pokrój w słupki.
  2. Rozgrzej na patelni olej i przez 20 minut podsmażaj mięso. Dodaj dymkę oraz marchew i chwilę duś pod przykryciem.
  3. Dolej niepełną szklankę zimnej wody, wsyp Fix Do potraw chińskich Knorr, dokładnie wymieszaj i zagotuj. Gotuj przez kolejne 5 minut.
  4. Zamocz arkusze papieru ryżowego na chwilę w zimnej wodzie, aby zmiękły. Następnie delikatnie osusz je na czystej serwetce.
  5. Nakładaj małe porcje farszu na papier ryżowy, krawędzie pozostawiając wolne. Brzegi zwilż wodą i zawijaj sajgonki jak naleśniki, dociskając farsz. Jednocześnie podwijaj boczne krawędzie tak, aby farsz został dokładnie zamknięty.
  6. Smaż sajgonki na głębokim tłuszczu do momentu, kiedy będą chrupkie (około 3 minuty).
Dodaj do książki kucharskiej

CHIŃSKIE SAJGONKI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Pokrój mięso w paski. Oczyść dymki, umyj, następnie pokrój w talarki. Marchew umyj, oskrob i pokrój w słupki.

2

Rozgrzej na patelni olej i przez 20 minut podsmażaj mięso. Dodaj dymkę oraz marchew i chwilę duś pod przykryciem.

3

Dolej niepełną szklankę zimnej wody, wsyp Fix Do potraw chińskich Knorr, dokładnie wymieszaj i zagotuj. Gotuj przez kolejne 5 minut.

4

Zamocz arkusze papieru ryżowego na chwilę w zimnej wodzie, aby zmiękły. Następnie delikatnie osusz je na czystej serwetce.

5

Nakładaj małe porcje farszu na papier ryżowy, krawędzie pozostawiając wolne. Brzegi zwilż wodą i zawijaj sajgonki jak naleśniki, dociskając farsz. Jednocześnie podwijaj boczne krawędzie tak, aby farsz został dokładnie zamknięty.

6

Smaż sajgonki na głębokim tłuszczu do momentu, kiedy będą chrupkie (około 3 minuty).

  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    FIX DO POTRAW CHIŃSKICH KNORR

    Fix Do potraw chińskich Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DZICZYZNA LUBI WINO, CZYLI MIĘSO, KTÓRE ROZPŁYWA SIĘ W USTACH

    Jeśli już mówimy o gotowaniu z winem, musimy pamiętać o jednej zasadniczej sprawie. Otóż nie...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Jajka flamenco, Polędwiczki wieprzowe z chrupiącą skórką - VIDEO , Kluski kładzione, Przepis z udka kurczaka przepisy, sosy do ryżu, Obiad, Spaghetti z tuńczykiem, Pstrąg, mizeria z ogorka ze smietana -, śledzie w oleju, Pieczona karkówka w kruszonym pieprzu, Placek po zbójnicku wersja 1, Sos beszamelowy , Przepis z kurczak w woreczku, zupa serow, Ostre babki z nadzieniem szynkowym., jajka faszerowane rybą wędzoną, Szybki obiad, Sałatka z dynią i kremowym łososiem, Zapiekanka rodzinna, Gulasz po polsku - VIDEO, drobiowa, Gorące rynki ., szpinak z jajkiem, Pieczona ryba w pomidorach, Przepis z kostka drobiowa, Przepis z zupe z pora, Pikantna zupa pomidorowa z bazylią, mieso inaczej, Chłopski przysmak, smażony makaron z krewetkami, Przepisy karnawałowe, Sos czosnkowy , Spaghetti a la carbonara, Barszcz chlebowy, Sos włoski do spaghetti, Placki ziemniaczane, Duffinki, szpinak mrożony na patelni, Wyśmienite nadziewane pomidorki, Przekąski, Zupy, Przepis z Obiad z fasoli, Papryka, pomidory z jajkami, Przepis z polędwiczki wieprzowe z pieczonymi ziemniakami, Grillowane szaszłyki z kurczaka, Kanapki z śródziemnomorską salsą z tuńczykiem, Przepis z zapiekanka z ziemniaka i, Żurek, Owoce morza w sosie z warzywami po hiszpańsku, Spaghetti Bolognese, Sałatka z dyni z serem feta i pomidorkami cherry, Curry indyjskie, Makaron chiński z ogórkiem, Marynata pierś z kurczaka, Warzywne ragout, Egzotyczna potrawa z ryżem, Zupa kalafiorowa, Jajka, Zapiekanka z ziemniakow, Przepis z góralskie, jajka faszerowane rybą wędzoną, sałatki latwe