Dodaj do ksiązki kucharskiej Chińskie sajgonki

Chińskie sajgonki

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 4 osób średnie Autor: przepisy.pl

Chińskie sajgonki - składniki:

  • arkusz papieru ryżowego - 10 sztuk
  • olej - 1 łyżka
  • olej do głębokiego smażenia
  • woda - 1 szklanka

Chińskie sajgonki - Sposób przygotowania:

  1. Pokrój mięso w paski. Oczyść dymki, umyj, następnie pokrój w talarki. Marchew umyj, oskrob i pokrój w słupki.
  2. Rozgrzej na patelni olej i przez 20 minut podsmażaj mięso. Dodaj dymkę oraz marchew i chwilę duś pod przykryciem.
  3. Dolej niepełną szklankę zimnej wody, wsyp Fix Do potraw chińskich Knorr, dokładnie wymieszaj i zagotuj. Gotuj przez kolejne 5 minut.
  4. Zamocz arkusze papieru ryżowego na chwilę w zimnej wodzie, aby zmiękły. Następnie delikatnie osusz je na czystej serwetce.
  5. Nakładaj małe porcje farszu na papier ryżowy, krawędzie pozostawiając wolne. Brzegi zwilż wodą i zawijaj sajgonki jak naleśniki, dociskając farsz. Jednocześnie podwijaj boczne krawędzie tak, aby farsz został dokładnie zamknięty.
  6. Smaż sajgonki na głębokim tłuszczu do momentu, kiedy będą chrupkie (około 3 minuty).
Dodaj do książki kucharskiej

CHIŃSKIE SAJGONKI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Pokrój mięso w paski. Oczyść dymki, umyj, następnie pokrój w talarki. Marchew umyj, oskrob i pokrój w słupki.

2

Rozgrzej na patelni olej i przez 20 minut podsmażaj mięso. Dodaj dymkę oraz marchew i chwilę duś pod przykryciem.

3

Dolej niepełną szklankę zimnej wody, wsyp Fix Do potraw chińskich Knorr, dokładnie wymieszaj i zagotuj. Gotuj przez kolejne 5 minut.

4

Zamocz arkusze papieru ryżowego na chwilę w zimnej wodzie, aby zmiękły. Następnie delikatnie osusz je na czystej serwetce.

5

Nakładaj małe porcje farszu na papier ryżowy, krawędzie pozostawiając wolne. Brzegi zwilż wodą i zawijaj sajgonki jak naleśniki, dociskając farsz. Jednocześnie podwijaj boczne krawędzie tak, aby farsz został dokładnie zamknięty.

6

Smaż sajgonki na głębokim tłuszczu do momentu, kiedy będą chrupkie (około 3 minuty).

  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    FIX DO POTRAW CHIŃSKICH KNORR

    Fix Do potraw chińskich Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    LIŚCIE WINA I DESKA SERÓW, CZYLI WINOGRONA SĄ WSZĘDZIE.

    Winogrona w kuchni wykorzystywane są w całości, łącznie z liśćmi. Liście winogron służą bowi...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Inspiracja jesienna z pomarańczą i grzankami, Bezowe ciasteczka z lodami, Ziemniaki duszone z rozmarynem, Placuszki z cukinii, Przepisy świąteczne, Pizza Bolognese a la Samosa, Zupa z tortilli, drob, Zupa ogórkowa, Przepis z kuchnie ma, Lasagne alla bolognese, Sałatka z kurkami z płatkami parmezanu, Zupa z dyni, Pasta z selera, Quesadillas - VIDEO, Kolorowa sałatka z tuńczykiem, Krem kardynalski, Przepis z sałatka z kurczakiem z makaronem chińskim, Jajka nadziewane grzybami, Leczo, zapiekanka z mięsem mielonym i szpinakiem, Ryba po grecku, Przepis z pierś z kurczaka zapiekana z warzywami, kostka filet, ser szynka, Gulasz po węgiersku - VIDEO, Pieczeń wołowa z sosem, Przepis z szparagi z makaronem, Potrawy wielkanocne, Makaron ze szpinakiem, Salsa, Zupa grochowa, Kalafior, Podstawowa marynata grillowa do mięsa Mirka Drewniaka, Przepis z zapiekanka z miesem mielonym i ziemniakami, Sos grzybowy ze świeżych grzybów, Przepis z ciasta francuskie, Śledzie w zielonym cieście, Świderki w pomidorach z szynką szwardzwaldzką i parmezanem, Zupa krem z buraków , knorr strogonow, Pierogi z kapustą i grzybami, Krewetki z patelni, Potrawy wigilijne, Kebab, Makaron świderki z owocami morza, Kutia, Zupa z soczewicy, Szybka jesienna zupa z klopsikami, Przepis z kulki ryzowe, Sałatki, Lasagne z owocami morza, knorr z czosnkiem, ryba z piekarnika, Spaghetti Bolognese, Pierogi z jagodami, gotowanie przypraw, Przepis z dania z polędwiczek wieprzowych, makaron sojowy smażony, Pstrąg, Przepis z sos do szaszlykow, Przepis z duża cebula, Placki po węgiersku, Przepis z schab pl