Dodaj do ksiązki kucharskiej Chińskie sajgonki

Chińskie sajgonki

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 4 osób średnie Autor: przepisy.pl

Chińskie sajgonki - składniki:

  • arkusz papieru ryżowego - 10 sztuk
  • olej - 1 łyżka
  • olej do głębokiego smażenia
  • woda - 1 szklanka

Chińskie sajgonki - Sposób przygotowania:

  1. Pokrój mięso w paski. Oczyść dymki, umyj, następnie pokrój w talarki. Marchew umyj, oskrob i pokrój w słupki.
  2. Rozgrzej na patelni olej i przez 20 minut podsmażaj mięso. Dodaj dymkę oraz marchew i chwilę duś pod przykryciem.
  3. Dolej niepełną szklankę zimnej wody, wsyp Fix Do potraw chińskich Knorr, dokładnie wymieszaj i zagotuj. Gotuj przez kolejne 5 minut.
  4. Zamocz arkusze papieru ryżowego na chwilę w zimnej wodzie, aby zmiękły. Następnie delikatnie osusz je na czystej serwetce.
  5. Nakładaj małe porcje farszu na papier ryżowy, krawędzie pozostawiając wolne. Brzegi zwilż wodą i zawijaj sajgonki jak naleśniki, dociskając farsz. Jednocześnie podwijaj boczne krawędzie tak, aby farsz został dokładnie zamknięty.
  6. Smaż sajgonki na głębokim tłuszczu do momentu, kiedy będą chrupkie (ok. 3 minuty).
Dodaj do książki kucharskiej

CHIŃSKIE SAJGONKI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Pokrój mięso w paski. Oczyść dymki, umyj, następnie pokrój w talarki. Marchew umyj, oskrob i pokrój w słupki.

2

Rozgrzej na patelni olej i przez 20 minut podsmażaj mięso. Dodaj dymkę oraz marchew i chwilę duś pod przykryciem.

3

Dolej niepełną szklankę zimnej wody, wsyp Fix Do potraw chińskich Knorr, dokładnie wymieszaj i zagotuj. Gotuj przez kolejne 5 minut.

4

Zamocz arkusze papieru ryżowego na chwilę w zimnej wodzie, aby zmiękły. Następnie delikatnie osusz je na czystej serwetce.

5

Nakładaj małe porcje farszu na papier ryżowy, krawędzie pozostawiając wolne. Brzegi zwilż wodą i zawijaj sajgonki jak naleśniki, dociskając farsz. Jednocześnie podwijaj boczne krawędzie tak, aby farsz został dokładnie zamknięty.

6

Smaż sajgonki na głębokim tłuszczu do momentu, kiedy będą chrupkie (ok. 3 minuty).

  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    FIX DO POTRAW CHIŃSKICH KNORR

    Fix Do potraw chińskich Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    PRZYGOTUJ DO PRACY WŁASNY LUNCH. PYSZNE PASTY DO KANAPEK.

    Dziś i w kilku następnych odcinkach chciałbym zająć się Waszymi lunchami w pracy. Tak, właśn...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Zupa brokułowa, Przepis z kurczak z kostki, Smażony kalafior z kremowym sosem , Kasza, Chilli Con Carne - VIDEO, przepis na ciasta, zapiekanka naczynie żaroodporne, Zapiekanka z brokułów, Sałatka z cytrusami, Potrawa z cienkich, małych listków mięsa, Zapiekanka Gyros , Zwariowany ostry kurczak , spagethii, Sałatka warzywna z tuńczykiem, Polędwiczki, Przepis z zupa na zeberkach, szybki o, danie z pieczarkami i ryżem, Szybka i smaczna surówka do obiadu, Przepis z sałatka z ryżem, Quesadilla z papryką i chilli , Klopsiki rybne z miruny w sosie pomidorowo-śmietankowym, Sos beszamelowy , Jajka, Pieczony klops, sałatka z makaronem i jajkiem, Przepis z nadziewane mięsa, rosyjskie bu, Zielona przekąska, pomidory przecier, Sałatka z kozim serem i szpinakiem, Tortilla z kurczakiem z grilla, Pierogi z kapustą i grzybami, Duszony schab w sosie winno-śliwkowym, Musaka, Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO, Schab w pięciu smakach, Tłusty czwartek, Ryba, Orientalny kurczak z chrupiącymi warzywami, Przepis z ryż papryka pomidor cukinia pomidor, Przepis z farszu, Włoskie spaghetti bolognese pachnące ziołami , wołowina po chińsku z warzywami -, marchew w słoiku, Sos włoski do spaghetti, Leczo z kurczakiem, szynka duszona z sosem, Sosy, kuchnia w, Przekąski, Ryż, farsz do naleśników, Kapuśniak z żeberkami , Przekładaniec pomidorowo - serowy, Grillowane żeberka BBQ, Sałatka z kapusty pekińskiej , Potrwaka w szwjcarkim stylu, Extra ziołowa lasagne z grillowanym bakłażanem, Żurek, Steki z musem jabłkowym, Pasztet, Przepis z ryba mintaj, Ogórek