Dodaj do ksiązki kucharskiej Ciasta francuskie z jabłkami i kruszonką

Ciasta francuskie z jabłkami i kruszonką

Drukuj Pobierz PDF
15 minut 3 osób łatwe Autor: ILoveBake.pl

Ciasta francuskie z jabłkami i kruszonką - składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego - 250 gramów
  • duże jabłka - 2 sztuki
  • cynamon - 1 łyżeczka
  • mąka - 60 gramów
  • cukier - 25 gramów

Ciasta francuskie z jabłkami i kruszonką - Sposób przygotowania:

  1. Z ciasta francuskiego wycinamy kawałki o wymiarach ok. 11x 14 cm. Przekładamy na papier do pieczenia. Jabłka obieramy, kroimy na cztery części i wycinamy środki. Następnie kroimy w plasterki i układamy na kawałkach ciasta francuskiego. Posypujemy lekko cynamonem. Składniki na kruszonkę łączymy w miseczce do uzyskania grudkowatej faktury i posypujemy ciastka. Pieczemy w temp. 220 C przez ok. 15 min do złotego koloru ciasta. Studzimy i dopiero wtedy podajemy. Smacznego.
  2. Więcej na www.ilovebake.pl
Dodaj do książki kucharskiej

CIASTA FRANCUSKIE Z JABŁKAMI I KRUSZONKĄ - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Z ciasta francuskiego wycinamy kawałki o wymiarach ok. 11x 14 cm. Przekładamy na papier do pieczenia. Jabłka obieramy, kroimy na cztery części i wycinamy środki. Następnie kroimy w plasterki i układamy na kawałkach ciasta francuskiego. Posypujemy lekko cynamonem. Składniki na kruszonkę łączymy w miseczce do uzyskania grudkowatej faktury i posypujemy ciastka. Pieczemy w temp. 220 C przez ok. 15 min do złotego koloru ciasta. Studzimy i dopiero wtedy podajemy. Smacznego.

2

Więcej na www.ilovebake.pl

  • 3
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    KLASYCZNE DESERY LODOWE. KOKTAJLE LODOWE. GRANITA.

    Lody i owoce wzajemnie uzupełniają się. Do jagód, malin, truskawek czy jeżyn pasują lody wan...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BÓB W ROLI GŁÓWNEJ. SAŁATKI I INNE.

    Jeżeli mieliście jakiekolwiek wątpliwości co do warzyw to sezon letni jest najlepszym moment...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Zupa pieczarkowa, Szafranowe risotto z kurczakiem, Ryż z porem i burakiem liściowym, Zapiekanka ziemniaczano – serowa, Camembert w pikantnym sosie miodowym, Kluski , Smażony ryż z krewetkami i zielonym groszkiem, Przepis z zapiekanka z miesem mielonym i pieczarkami, Przepis z nugetsy przepis, Przepis z mięso gotowane zmielone, Pasta czeska z rybą, Zupa z soczewicy, pierogi ciasto przepis, Dekoracyjne mini kanapki z pastą jajeczną, Brokuły, Seler naciowy otulony cebulkowym omletem, Pomidory faszerowane kuskus i serem feta - VIDEO, Zupa cebulowa, Bezowy deser z lodami i sosem czekoladowym, Bigos - VIDEO, Fasolka szparagowa z boczkiem w kremowo-serowym sosem - VIDEO, Przepis z Kurczak patelnia, schab z jabłkiem, Kotlety, Sałatka Gyros, Świderki w sosie z dyni, Zupa gulaszowa, Szynka w sosie borowikowym , Przepis z puszka knorr, Wołowina z Piemontu duszona z winem, Sałatka Gyros, Piersi z kurczaka z mozzarellą i pomidorami - VIDEO, Przepis z karkowka z, kotlety z jajek gotowanych, Przepis z grzyby ze śmietaną i boczkiem, Przepis z sos-do-makaronu, Sałatka Gyros, Zapiekanka z ziemniakow, Przepis z obiad bezmiesne, szczypta pieprzu, Mielone, Szybki obiad, Dip ananasowy, kurczak z rosolu, Zapiekane naleśniki po bolońsku, Naleśniki, Golonka, Kulebiak z dorszem i białą kapustą, przystawki pierś z kurczaka, Mleko orzechowe, Zupa kalafiorowa, Sałatka makaronowa z fetą i oliwkami, Zupa cebulowa, Okoń nilowy po grecku , Naleśnik z kurczakiem zapiekane w piecu, zupa z soczewicy, Przepis z zapiekanki z piersią kurczaka, Przepis z pesto sos, pieczeń z jajkiem, Pieczone piersi z kurczaka z czosnkiem i kaparami, zagęszczanie sosu jajkiem, Pieczony kurczak w pikantnej skórce, Letni jogurt, Przystawki