Dodaj do ksiązki kucharskiej Ciasta francuskie z jabłkami i kruszonką

Ciasta francuskie z jabłkami i kruszonką

Drukuj Pobierz PDF
15 minut 3 osób łatwe Autor: ILoveBake.pl

Ciasta francuskie z jabłkami i kruszonką - składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego - 250 gramów
  • duże jabłka - 2 sztuki
  • cynamon - 1 łyżeczka
  • mąka - 60 gramów
  • cukier - 25 gramów

Ciasta francuskie z jabłkami i kruszonką - Sposób przygotowania:

  1. Z ciasta francuskiego wycinamy kawałki o wymiarach ok. 11x 14 cm. Przekładamy na papier do pieczenia. Jabłka obieramy, kroimy na cztery części i wycinamy środki. Następnie kroimy w plasterki i układamy na kawałkach ciasta francuskiego. Posypujemy lekko cynamonem. Składniki na kruszonkę łączymy w miseczce do uzyskania grudkowatej faktury i posypujemy ciastka. Pieczemy w temp. 220 C przez ok. 15 min do złotego koloru ciasta. Studzimy i dopiero wtedy podajemy. Smacznego.
  2. Więcej na www.ilovebake.pl
Dodaj do książki kucharskiej

CIASTA FRANCUSKIE Z JABŁKAMI I KRUSZONKĄ - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Z ciasta francuskiego wycinamy kawałki o wymiarach ok. 11x 14 cm. Przekładamy na papier do pieczenia. Jabłka obieramy, kroimy na cztery części i wycinamy środki. Następnie kroimy w plasterki i układamy na kawałkach ciasta francuskiego. Posypujemy lekko cynamonem. Składniki na kruszonkę łączymy w miseczce do uzyskania grudkowatej faktury i posypujemy ciastka. Pieczemy w temp. 220 C przez ok. 15 min do złotego koloru ciasta. Studzimy i dopiero wtedy podajemy. Smacznego.

2

Więcej na www.ilovebake.pl

  • 3
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DLACZEGO MIĘSO POWINNO BYĆ SMAŻONE PRZED DUSZENIEM CZY PIECZENIEM?

    Udane danie to nie tylko składniki. O tym, jak smakować będzie potrawa decyduje także sposób...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    LIŚCIE WINA I DESKA SERÓW, CZYLI WINOGRONA SĄ WSZĘDZIE.

    Winogrona w kuchni wykorzystywane są w całości, łącznie z liśćmi. Liście winogron służą bowi...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Zupa cebulowa, Kremowy stroganoff z ryżem, Stroganoff z kiełbasy, Warzywa, Sałatka Gyros, Zupa grochowa, łatwy przepis na pieczeń, Karp w galarecie, Pizza z papryką i pomidorami, Owocowo-ziołowa sałatka serowa, Sos pieczarkowy II, Kanapka z szynką, papryką i ogórkiem konserwowym, jajka na miekko, Zupa cebulowa, Leczo - VIDEO , PO GRECKU, Sos włoski do spaghetti, Makaron tagliatelle z kurczakiem i chilli , Sos beszamelowy , makaron z, Barszcz biały, Karp, Grecki wywar warzywny, podstawa do zup i sosów, Przepis z piers z kurczaka z papryka na patelni, Przepis z ziemniaki ugotowane, Makaron, Bigos, Pomidorowy winegret, Przepis z zupa z młodych buraczków, Piersi z kurczaka z mozzarellą i pomidorami - VIDEO, Jesienna biesiada, Pasta grzybowa z orzechami, Przepis z Kurczak marynata, Przepis z obiad gotowany, Kebab w kajzerce, pierogi z mięsem farsz, Sałatka z krewetek - VIDEO, z fileta, Sałatka ze szpinakiem w orientalnym stylu, Kabaczek, Makaron linguine z orzechowy pesto, ricotta z makaronem, Risotto z wołowiną i pieczarkami, Przepis z mozzarella knorr, mieso wieprzowina, Roladki z serem i marchewką, Krupnik, Pomidorowy sos do pizzy, Przepis z sałatka z fileta z kurczaka, Przepis z kurczak latwy, pieczony schab plastry -, Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO, Kurczak w porach, Gołąbki Mocy Świątecznej, Kurczak, Piersi kurczaka w porach, Curry indyjskie, Pieczeń, smażony zó, drobiowa, Pasta z sera twarogowego, Smażone banany z sezamem, Przepis z makaron z warzywami z patelni, Pomidory faszerowane kaszą kuskus