Dodaj do ksiązki kucharskiej Ciasta francuskie z jabłkami i kruszonką

Ciasta francuskie z jabłkami i kruszonką

Drukuj Pobierz PDF
15 minut 3 osób łatwe Autor: ILoveBake.pl

Ciasta francuskie z jabłkami i kruszonką - składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego - 250 gramów
  • duże jabłka - 2 sztuki
  • cynamon - 1 łyżeczka
  • mąka - 60 gramów
  • cukier - 25 gramów

Ciasta francuskie z jabłkami i kruszonką - Sposób przygotowania:

  1. Z ciasta francuskiego wycinamy kawałki o wymiarach ok. 11x 14 cm. Przekładamy na papier do pieczenia. Jabłka obieramy, kroimy na cztery części i wycinamy środki. Następnie kroimy w plasterki i układamy na kawałkach ciasta francuskiego. Posypujemy lekko cynamonem. Składniki na kruszonkę łączymy w miseczce do uzyskania grudkowatej faktury i posypujemy ciastka. Pieczemy w temp. 220 C przez ok. 15 min do złotego koloru ciasta. Studzimy i dopiero wtedy podajemy. Smacznego.
  2. Więcej na www.ilovebake.pl
Dodaj do książki kucharskiej

CIASTA FRANCUSKIE Z JABŁKAMI I KRUSZONKĄ - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Z ciasta francuskiego wycinamy kawałki o wymiarach ok. 11x 14 cm. Przekładamy na papier do pieczenia. Jabłka obieramy, kroimy na cztery części i wycinamy środki. Następnie kroimy w plasterki i układamy na kawałkach ciasta francuskiego. Posypujemy lekko cynamonem. Składniki na kruszonkę łączymy w miseczce do uzyskania grudkowatej faktury i posypujemy ciastka. Pieczemy w temp. 220 C przez ok. 15 min do złotego koloru ciasta. Studzimy i dopiero wtedy podajemy. Smacznego.

2

Więcej na www.ilovebake.pl

  • 3
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DZICZYZNA LUBI WINO, CZYLI MIĘSO, KTÓRE ROZPŁYWA SIĘ W USTACH

    Jeśli już mówimy o gotowaniu z winem, musimy pamiętać o jednej zasadniczej sprawie. Otóż nie...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DUSZONY DRÓB.

    Wszyscy lubimy mięso drobiowe. Za łatwość i szybkość przygotowania i za to, że doskonale sma...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Gołąbki, Kanapki z szynką parmeńską i salsą z fig z kolendrą i chilli, oliwki z, Udka, jajka w sosie szczypiorkowym, Potrawy wielkanocne, Świąteczny pasztet mieszany z suszonymi pomidorami , Przepis z Ryby w sosie pomidorowym, papryki czerwone, Naleśniki, Indyjski ryż z soczewicą, Zapiekanka śląska, Pomidorowy sos do pizzy, Zupa krem z dyni - VIDEO, Pieczone udka z boczkiem, Przepis z bulion Knorr, Makaron, Przepis z ryba z warzywami na winie, Pierś z kurczaka, Obiad niemiecki, Kotleciki panierowane w płatkach owsianych, Kluski , Sos pikantny, Kurczak z jabłkami, cytryną i szałwią, Przepis z makaron z sosem serowym -, Przepis z przystawka z serami, Sałatka Cezar - VIDEO, Korki z jajek na pomidorach, Twarożek w ogórkach, lasagne miesne, Zupa po hiszpańsku na ostro, Przepis z zapiekanka z makaronem i rybą, sos z czerwonej papryki, Sałatka szpinakowa z dynią i sosem malinowym, Placki ziemniaczane, wieprzowina po seczuańsku, Sałatka grecka, Obiad ryż z warzywami, Barszcz biały, Postnica, Przepis z kurczak m, Ryż smażony z warzywami, Mielone, Przepis z krokiety do barszczu czerwonego, Zupa szczawiowa, Przepis z jajko bułka, Krem brokułowy, Przepis z naleśniki z pieczarkami i cebula, Makaronowa zapiekanka z kiełbasą, Brokuły, Przepis z kotlety z piersi indyka, sos z papryki, Zupy, Piersi z kurczaka w cieście francuskim, Kukurydziane tacki z sałatką, Przepis z gulasz z piersi kurczaka, Przepisy świąteczne, Zupa pieczarkowa, Sałatka makaronowa z roladkami, Sałatka z czerwoną fasolką, Ryż z chińskim sosem, Zupa pieczarkowa, Ziemniaki zapiekane w ziołach, Śledzie pod pierzynką