Dodaj do ksiązki kucharskiej Ciasta francuskie z jabłkami i kruszonką

Ciasta francuskie z jabłkami i kruszonką

Drukuj Pobierz PDF
15 minut 3 osób łatwe Autor: ILoveBake.pl

Ciasta francuskie z jabłkami i kruszonką - składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego - 250 gramów
  • duże jabłka - 2 sztuki
  • cynamon - 1 łyżeczka
  • mąka - 60 gramów
  • cukier - 25 gramów

Ciasta francuskie z jabłkami i kruszonką - Sposób przygotowania:

  1. Z ciasta francuskiego wycinamy kawałki o wymiarach ok. 11x 14 cm. Przekładamy na papier do pieczenia. Jabłka obieramy, kroimy na cztery części i wycinamy środki. Następnie kroimy w plasterki i układamy na kawałkach ciasta francuskiego. Posypujemy lekko cynamonem. Składniki na kruszonkę łączymy w miseczce do uzyskania grudkowatej faktury i posypujemy ciastka. Pieczemy w temp. 220 C przez ok. 15 min do złotego koloru ciasta. Studzimy i dopiero wtedy podajemy. Smacznego.
  2. Więcej na www.ilovebake.pl
Dodaj do książki kucharskiej

CIASTA FRANCUSKIE Z JABŁKAMI I KRUSZONKĄ - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Z ciasta francuskiego wycinamy kawałki o wymiarach ok. 11x 14 cm. Przekładamy na papier do pieczenia. Jabłka obieramy, kroimy na cztery części i wycinamy środki. Następnie kroimy w plasterki i układamy na kawałkach ciasta francuskiego. Posypujemy lekko cynamonem. Składniki na kruszonkę łączymy w miseczce do uzyskania grudkowatej faktury i posypujemy ciastka. Pieczemy w temp. 220 C przez ok. 15 min do złotego koloru ciasta. Studzimy i dopiero wtedy podajemy. Smacznego.

2

Więcej na www.ilovebake.pl

  • 3
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BY NAUKA PRZYCHODZIŁA ŁATWO

    Przed Twoim dzieckiem 10 długich miesięcy intensywnego szkolnego wysiłku. Nie jest tajemnicą...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK DOBIERAĆ ZIOŁA DO DAŃ? ZIOŁA SUSZONE A ŚWIEŻE.

    Dziś jeszcze o ziołach i przyprawach. Temat rzeka. Aby wzmocnić intensywność przypraw można ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Zapiekanka ziemniaczano – serowa, gotowana ryba, Dietetyczna sałatka jarzynowa , Kalafior, Mini szaszłyki z kurczaka z ogórkowym dipem, Carbonara, Pikantna zupa pomidorowa z bazylią, Przepisy kulinarne ze zdjęciami, Mus bawarski z łososiem i awokado, makaron z s, Pasta tsatsiki, faszerowane naleśniki, Sałatka z kiełkami fasoli, Przepis z letni obiad, Pomidorowa tofucznica z pieczarkami, Krokiety z łososia, Żurek, piersi w warzywach, Przepis z Obiad z kapusty kiszonej, Przepis z sezam i miód, Polędwiczki wieprzowe z chrupiącą skórką - VIDEO , Zupa krem, Królewski tort, Polędwiczki, Przepis z makaron i ser, Przepis z marynaty do baraniny, Sałatka z ryżem i tuńczykiem, roladki z ryby, makaron na s, Spaghetti , gotowane mieso, Zupa z soczewicy, ciasto latwe, Przepis z sosy wieprzowy, Pulpety w sosie ostro-słodkim, Kotlety mielone z buraczkami - VIDEO, Przepis z ciasto francuskie z mięsem, Pikantny makaron z Texasu, Klarowna zupa pomidorowa, Sałatka z kapusty pekińskiej , Zapiekanka rodzinna, Pieczeone parówki ze śliwką, Soczysty kurczak z patelni z suszonymi pomidorami i mozzarellą , Sos „regent” I, Przepis z rozmarynu, Dynia, Roladki z indyka w pomidorowym sosie, Szpinak, Papryka, Sałatka Gyros, Przepis z kostka do makaronu ry, Parówki w cieście serowym, Duszone pomidory z pieczarkami, Przepis z roladki z karkówki, Żeberka - VIDEO, zupy na żeberkach wędzonych, Roladki z indyka w pomidorowym sosie, Piersi z kurczaka w cieście francuskim, Leczo, Gulasz po polsku , Souvlaki – szaszłyki z kurczaka, Orzechowy przekładaniec z ananasem na roszponce, Pasztet z warzywami, omlet z mięsem