Dodaj do ksiązki kucharskiej Ciasto 3-bit

Ciasto 3-bit

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 8 osób średnie Autor: przepisy.pl

Ciasto 3-bit - składniki:

  • herbatniki - 2 opakowania
  • budyń - 2 opakowania
  • mleko - 3 szklanki
  • cukier puder - 1 łyżka
  • śmietana 30% - 1 opakowanie
  • masa krówkowa - 1 opakowanie

Ciasto 3-bit - Sposób przygotowania:

  1. Ułóż na blaszce warstwę herbatników, a na to połóż pół masy krówkowej.
  2. Z mleka i budyniu zrób budyń i na gorąco wylej połowę na masę krówkową i herbatniki.
  3. Kolejno kładź herbatniki, masę krówkową i resztę budyniu.
  4. Ubij śmietanę na sztywno i wykładaj na przestygnięty budyń. Następnie ukrusz ok. 5 herbatników w pył i posyp wierzch śmietany. Wstaw do lodówki na noc.
Dodaj do książki kucharskiej

CIASTO 3-BIT - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Ułóż na blaszce warstwę herbatników, a na to połóż pół masy krówkowej.

2

Z mleka i budyniu zrób budyń i na gorąco wylej połowę na masę krówkową i herbatniki.

3

Kolejno kładź herbatniki, masę krówkową i resztę budyniu.

4

Ubij śmietanę na sztywno i wykładaj na przestygnięty budyń. Następnie ukrusz ok. 5 herbatników w pył i posyp wierzch śmietany. Wstaw do lodówki na noc.

  • 5
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    KLASYCZNE DESERY LODOWE. KOKTAJLE LODOWE. GRANITA.

    Lody i owoce wzajemnie uzupełniają się. Do jagód, malin, truskawek czy jeżyn pasują lody wan...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BÓB W ROLI GŁÓWNEJ. SAŁATKI I INNE.

    Jeżeli mieliście jakiekolwiek wątpliwości co do warzyw to sezon letni jest najlepszym moment...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ: