Dodaj do ksiązki kucharskiej Ciasto Marchewkowe

Ciasto Marchewkowe

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 8 osób średnie Autor: pasibrzuch

Ciasto Marchewkowe - składniki:

  • marchew starta - 300 gramów
  • syrop klonowy - 2 łyżki
  • twaróg śmietankowy - 90 gramów
  • cukier puder - 150 gramów
  • olej roślinny - 300 mililitrów
  • sól - 1 szczypta
  • cynamon - 0.5 łyżeczki
  • soda oczyszczona - 1 łyżeczka
  • proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
  • jaja - 4 sztuki
  • cukier - 400 gramów
  • mąka pszenna - 250 gramów
  • orzechy włoskie posiekane - 1 łyżka
  • rodzynki - 140 gramów
  • aromat waniliowy - 5 sztuk

Ciasto Marchewkowe - Sposób przygotowania:

  1. Jaja rozbij, dodaj cukier oraz olej i wszystko dokładnie utrzyj, po czym miksuj przez minutę na najwyższych obrotach.
  2. Do mąki dodaj proszek do pieczenia, cynamon, orzechy, sodę oraz sól.
  3. Dorzuć marchew oraz rodzynki. Wymieszaj i połącz z jajkami. Miksuj do czasu, gdy uzyskasz jednolitą masę.
  4. Ciasto przełóż do tortownicy wyłożonej papierem i włóż do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C. Piecz przez ok. 60 minut.
  5. Wyciągnij i poczekaj, aż ciasto się zupełnie schłodzi.
  6. Teraz przygotuj polewę. Do twarogu dodaj cukier puder, syrop klonowy oraz aromat waniliowy i zmiksuj.
  7. Ciasto posmaruj masą i odstaw, aby się schłodziło.
Dodaj do książki kucharskiej

CIASTO MARCHEWKOWE - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Jaja rozbij, dodaj cukier oraz olej i wszystko dokładnie utrzyj, po czym miksuj przez minutę na najwyższych obrotach.

2

Do mąki dodaj proszek do pieczenia, cynamon, orzechy, sodę oraz sól.

3

Dorzuć marchew oraz rodzynki. Wymieszaj i połącz z jajkami. Miksuj do czasu, gdy uzyskasz jednolitą masę.

4

Ciasto przełóż do tortownicy wyłożonej papierem i włóż do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C. Piecz przez ok. 60 minut.

5

Wyciągnij i poczekaj, aż ciasto się zupełnie schłodzi.

6

Teraz przygotuj polewę. Do twarogu dodaj cukier puder, syrop klonowy oraz aromat waniliowy i zmiksuj.

7

Ciasto posmaruj masą i odstaw, aby się schłodziło.

  • 8
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    TAJEMNICZE AROMATY Z DALEKIEGO WSCHODU. MIESZANKA GARAM MASALA.

    Tajemnicza i aromatyczna mieszanka często pojawiająca się w przepisach kuchni indyjskiej to ...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BY NAUKA PRZYCHODZIŁA ŁATWO

    Przed Twoim dzieckiem 10 długich miesięcy intensywnego szkolnego wysiłku. Nie jest tajemnicą...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Pomarańczowe puree ziemniaczane, Tłusty czwartek, Kurczak w serowym sosie z nutą wędzonki, ciasto na pi, Sałatka z kurczakiem i ryżem, boczek ze śliwką, Przepis z pesto z pomidorami, kurczak po tajsku, Chilli Con Carne - VIDEO, Przepis z zdrowe zupy, Placki, Przepis z sos do kurczaka z warzywami, zupa ziemniaczana z boczkiem, Polędwiczki wieprzowe, Zupa brokułowa, Zawijaski z łososiem, Sałatka Gyros, sałatka z rybą wędzoną, Przepis z mloda, Sos beszamelowy , Pieczone angielskie ziemniaki, Lekki sos czosnkowy, zupa fasola, Zupa pieczarkowa, Zupa z dyni, Przepis z zielone pesto, Krupnik, Salsa, sałatka z krewetek koktajlowych, Zapiekanka ziemniaczana z boczkiem i cebulą, Przepis z smażone na głębokim oleju, Zupa z soczewicy, Babka majonezowa, Przepis z kurczak z piekarnika przepisy, Kocia lasagne , sok z truskawek, Lekki bigos z warzywami i mięsem, Zupa z dyni , Sałatka meksykańska z kurczakiem, deser-ciasta, Duszone ziemniaki z podrobami, Makaron z serem , Ziemniaczki w sosie czosnkowym (patatas), Sałatka Waldorff - VIDEO, Sałatka warzywna z tuńczykiem, Babka majonezowa, Ryba po grecku, Dżalebi - kruche smażone spirale, Indyjski dip miętowy, Babka majonezowa, Przepis z kurczak po ugotowaniu, Królik z warzywami duszony w czerwonym winie, Zupy, bez miesa, Sałatka Biało-Czerwona, Barszcz czysty I, Krewetki w sosie cytrusowym, Udka, Kluski , Schab w pięciu smakach, Przepis z kurczak pikantny, Lekki bigos z warzywami i mięsem, Rosół, Przepis z Ziemniaki po gó