Dodaj do ksiązki kucharskiej Ciasto Marchewkowe

Ciasto Marchewkowe

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 8 osób średnie Autor: pasibrzuch

Ciasto Marchewkowe - składniki:

  • marchew starta - 300 gramów
  • syrop klonowy - 2 łyżki
  • twaróg śmietankowy - 90 gramów
  • cukier puder - 150 gramów
  • olej roślinny - 300 mililitrów
  • sól - 1 szczypta
  • cynamon - 0.5 łyżeczki
  • soda oczyszczona - 1 łyżeczka
  • proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
  • jaja - 4 sztuki
  • cukier - 400 gramów
  • mąka pszenna - 250 gramów
  • orzechy włoskie posiekane - 1 łyżka
  • rodzynki - 140 gramów
  • aromat waniliowy - 5 sztuk

Ciasto Marchewkowe - Sposób przygotowania:

  1. Jaja rozbij, dodaj cukier oraz olej i wszystko dokładnie utrzyj, po czym miksuj przez minutę na najwyższych obrotach.
  2. Do mąki dodaj proszek do pieczenia, cynamon, orzechy, sodę oraz sól.
  3. Dorzuć marchew oraz rodzynki. Wymieszaj i połącz z jajkami. Miksuj do czasu, gdy uzyskasz jednolitą masę.
  4. Ciasto przełóż do tortownicy wyłożonej papierem i włóż do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C. Piecz przez ok. 60 minut.
  5. Wyciągnij i poczekaj, aż ciasto się zupełnie schłodzi.
  6. Teraz przygotuj polewę. Do twarogu dodaj cukier puder, syrop klonowy oraz aromat waniliowy i zmiksuj.
  7. Ciasto posmaruj masą i odstaw, aby się schłodziło.
Dodaj do książki kucharskiej

CIASTO MARCHEWKOWE - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Jaja rozbij, dodaj cukier oraz olej i wszystko dokładnie utrzyj, po czym miksuj przez minutę na najwyższych obrotach.

2

Do mąki dodaj proszek do pieczenia, cynamon, orzechy, sodę oraz sól.

3

Dorzuć marchew oraz rodzynki. Wymieszaj i połącz z jajkami. Miksuj do czasu, gdy uzyskasz jednolitą masę.

4

Ciasto przełóż do tortownicy wyłożonej papierem i włóż do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C. Piecz przez ok. 60 minut.

5

Wyciągnij i poczekaj, aż ciasto się zupełnie schłodzi.

6

Teraz przygotuj polewę. Do twarogu dodaj cukier puder, syrop klonowy oraz aromat waniliowy i zmiksuj.

7

Ciasto posmaruj masą i odstaw, aby się schłodziło.

  • 8
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DZICZYZNA LUBI WINO, CZYLI MIĘSO, KTÓRE ROZPŁYWA SIĘ W USTACH

    Jeśli już mówimy o gotowaniu z winem, musimy pamiętać o jednej zasadniczej sprawie. Otóż nie...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DUSZONY DRÓB.

    Wszyscy lubimy mięso drobiowe. Za łatwość i szybkość przygotowania i za to, że doskonale sma...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Schnitz und Drunder, smażone kawalki piersi z kurczaka, pierś z kurczaka, zupa z pora, Dynia, piersi z, Zapiekanka po rzymsku, Tortille z kurczakiem i salsą pomidorową , Penne puttanesca z grzybami, Pieczona karkówka z chrupiącą skórką, jajka w sosie szczypiorkowym, Pieczona karkówka w kruszonym pieprzu, Banica z fetą i szynką, Sałatka Gyros, Makaron, ryba z cukinia, Makaron z sosem śmietanowym, Grecka zupa jarzynowa, Cannelloni z kremowym szpinakiem , Przepis z marchewka tarta, grillowan, Kurczak słodko-kwaśny z chili , Lasagne, Lodowe wiśnie w czekoladzie, Zapiekanka ziemniaczana z boczkiem i cebulą, Ogórek, Kotlety, Sałatka z kurczakiem i ananasem - VIDEO, Sałatka po kreolsku, Pierogi z jagodami, pasztet z jajek, Przepis z sałatka z szynką i ogórkiem konserwowym, Udka, sałatka z mozzarella, Sandacz gotowany, Schab z migdałami, Przepis z sosy z kurczaka, Przepis z kulebiak z mięsem, jajka z piekarnika, Przepis z obiad ryby, Sałatka kebab - VIDEO, Sałatki z kurczakiem, Przepis z kuchnia niemiecka, Nudle knorr, Małże smażone z czosnkiem, Kompot z suszu, Faszerowana papryka mięsna - VIDEO, Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO, Pieczona karkówka w kruszonym pieprzu, Tłusty czwartek, Kocia lasagne , Zupa cebulowa, Polędwiczki, Sos czosnkowy na wódce, Przepis z roszponka salata, piers z kurczaka z boczkiem, pieczona ryba w marynacie, Ryż smażony z warzywami, Zupa kalafiorowa, pieczone skrzydełka w miodzie -, Bulionowe ziemniaki z mięsem i kluseczkami, Gulasz, Przepis z przyprawy do cielęciny, boze n