Dodaj do ksiązki kucharskiej Ciasto Marchewkowe

Ciasto Marchewkowe

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 8 osób średnie Autor: pasibrzuch

Ciasto Marchewkowe - składniki:

  • marchew starta - 300 gramów
  • syrop klonowy - 2 łyżki
  • twaróg śmietankowy - 90 gramów
  • cukier puder - 150 gramów
  • olej roślinny - 300 mililitrów
  • sól - 1 szczypta
  • cynamon - 0.5 łyżeczki
  • soda oczyszczona - 1 łyżeczka
  • proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
  • jaja - 4 sztuki
  • cukier - 400 gramów
  • mąka pszenna - 250 gramów
  • orzechy włoskie posiekane - 1 łyżka
  • rodzynki - 140 gramów
  • aromat waniliowy - 5 sztuk

Ciasto Marchewkowe - Sposób przygotowania:

  1. Jaja rozbij, dodaj cukier oraz olej i wszystko dokładnie utrzyj, po czym miksuj przez minutę na najwyższych obrotach.
  2. Do mąki dodaj proszek do pieczenia, cynamon, orzechy, sodę oraz sól.
  3. Dorzuć marchew oraz rodzynki. Wymieszaj i połącz z jajkami. Miksuj do czasu, gdy uzyskasz jednolitą masę.
  4. Ciasto przełóż do tortownicy wyłożonej papierem i włóż do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C. Piecz przez ok. 60 minut.
  5. Wyciągnij i poczekaj, aż ciasto się zupełnie schłodzi.
  6. Teraz przygotuj polewę. Do twarogu dodaj cukier puder, syrop klonowy oraz aromat waniliowy i zmiksuj.
  7. Ciasto posmaruj masą i odstaw, aby się schłodziło.
Dodaj do książki kucharskiej

CIASTO MARCHEWKOWE - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Jaja rozbij, dodaj cukier oraz olej i wszystko dokładnie utrzyj, po czym miksuj przez minutę na najwyższych obrotach.

2

Do mąki dodaj proszek do pieczenia, cynamon, orzechy, sodę oraz sól.

3

Dorzuć marchew oraz rodzynki. Wymieszaj i połącz z jajkami. Miksuj do czasu, gdy uzyskasz jednolitą masę.

4

Ciasto przełóż do tortownicy wyłożonej papierem i włóż do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C. Piecz przez ok. 60 minut.

5

Wyciągnij i poczekaj, aż ciasto się zupełnie schłodzi.

6

Teraz przygotuj polewę. Do twarogu dodaj cukier puder, syrop klonowy oraz aromat waniliowy i zmiksuj.

7

Ciasto posmaruj masą i odstaw, aby się schłodziło.

  • 8
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    LIŚCIE WINA I DESKA SERÓW, CZYLI WINOGRONA SĄ WSZĘDZIE.

    Winogrona w kuchni wykorzystywane są w całości, łącznie z liśćmi. Liście winogron służą bowi...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    GOFRY PO WŁOSKU DLA DZIECI I DOROSŁYCH.

    Choć z drzew lecą już pierwsze liście, w głowach ciągle wspomnienia wakacji. Także w kuchni ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Indyk, Sałatka z brokułami i jajkiem, Zupa krem, Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO, Dyniowe pesto, Zupa cebulowa, Zapiekane risotto z kiełbasą, Zupa gulaszowa, Kocia lasagne , Ryba po grecku, meksykanskie burrito, Diabelski sos pomidorowy, Mango lassi, Pomidorowy krem ze śmietaną, Ryba, Zupa pomidorowa, Krem z buraczków , Zapiekanka z ziemniakami i kalafiorem, Przepis z zapiekanka mięso mielone - -, Szybka karpatka, Sałatki z makaronem, kurczak w kokosie, Zupa warzywna, Brukselka z boczkiem, Przepis z pieczony filet z kurczaka, Sandacz z krabami w papilotach, Uśmiechnięte kotleciki , mięso z łopatki wieprzowej, Przepis z łopatka przepisy, Salsa, makaron na obiad z sosem, Papryka, pierogi z kapustą, Quesadillas - VIDEO, Przepis z sos chilli, Przepis z krewetki nieobrane, Placki, Przepis z piersi kurczaka z farszem, Włoska zupa minestrone z boczkiem i makaronem, Przepis z dobra kuchnia, Kurczak w sosie serowo - śmietanowo - grzybowym, Śniadaniowe kiełbaski z puree ziemniaczano-marchewkowym, Leczo z cukinii, z indyka, pieczarki z patelni, Przepis z ciasto na obiad, Odświeżająca papaja z lodami waniliowymi, Sosy, Zupa z dyni, Niemiecka sałatka ziemniaczana z boczkiem, Przepis z przyprawy pieprz, Jesienna biesiada, zapiekanka z ma, mieso do ziemniakow, Ryba po grecku, roladki z mięsa wołowego, Sałatka grecka, Pulpeciki w pomidorowym sosie Bolognese , Kapusta z grochem, Przepis z obiad z z kurczaka, Keftedes- mielone jagnięce kotleciki, Barszcz, Przepis z sos do pieczonego mi, Krupnik