Dodaj do ksiązki kucharskiej Ciasto Marchewkowe

Ciasto Marchewkowe

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 8 osób średnie Autor: pasibrzuch

Ciasto Marchewkowe - składniki:

  • marchew starta - 300 gramów
  • syrop klonowy - 2 łyżki
  • twaróg śmietankowy - 90 gramów
  • cukier puder - 150 gramów
  • olej roślinny - 300 mililitrów
  • sól - 1 szczypta
  • cynamon - 0.5 łyżeczki
  • soda oczyszczona - 1 łyżeczka
  • proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
  • jaja - 4 sztuki
  • cukier - 400 gramów
  • mąka pszenna - 250 gramów
  • orzechy włoskie posiekane - 1 łyżka
  • rodzynki - 140 gramów
  • aromat waniliowy - 5 sztuk

Ciasto Marchewkowe - Sposób przygotowania:

  1. Jaja rozbij, dodaj cukier oraz olej i wszystko dokładnie utrzyj, po czym miksuj przez minutę na najwyższych obrotach.
  2. Do mąki dodaj proszek do pieczenia, cynamon, orzechy, sodę oraz sól.
  3. Dorzuć marchew oraz rodzynki. Wymieszaj i połącz z jajkami. Miksuj do czasu, gdy uzyskasz jednolitą masę.
  4. Ciasto przełóż do tortownicy wyłożonej papierem i włóż do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C. Piecz przez ok. 60 minut.
  5. Wyciągnij i poczekaj, aż ciasto się zupełnie schłodzi.
  6. Teraz przygotuj polewę. Do twarogu dodaj cukier puder, syrop klonowy oraz aromat waniliowy i zmiksuj.
  7. Ciasto posmaruj masą i odstaw, aby się schłodziło.
Dodaj do książki kucharskiej

CIASTO MARCHEWKOWE - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Jaja rozbij, dodaj cukier oraz olej i wszystko dokładnie utrzyj, po czym miksuj przez minutę na najwyższych obrotach.

2

Do mąki dodaj proszek do pieczenia, cynamon, orzechy, sodę oraz sól.

3

Dorzuć marchew oraz rodzynki. Wymieszaj i połącz z jajkami. Miksuj do czasu, gdy uzyskasz jednolitą masę.

4

Ciasto przełóż do tortownicy wyłożonej papierem i włóż do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C. Piecz przez ok. 60 minut.

5

Wyciągnij i poczekaj, aż ciasto się zupełnie schłodzi.

6

Teraz przygotuj polewę. Do twarogu dodaj cukier puder, syrop klonowy oraz aromat waniliowy i zmiksuj.

7

Ciasto posmaruj masą i odstaw, aby się schłodziło.

  • 8
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    KROPKA NAD I. CZYLI ZIOŁA I PRZYPRAWY W KUCHNI.

    Świeże zioła stały się ostatnio bardzo popularne i powszechnie dostępne. Zauważyłem także, ż...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    PRZYGOTUJ DO PRACY WŁASNY LUNCH. PYSZNE PASTY DO KANAPEK.

    Dziś i w kilku następnych odcinkach chciałbym zająć się Waszymi lunchami w pracy. Tak, właśn...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Przepis z mięso mielone w piekarniku, Przepis z leniwe, sałatka z pa, Zupa cebulowa, Przepis z naleśniki ze szpinakiem i z suszonymi pomidorami, Ryba po grecku, Jesienny gulasz z kurczakiem, dynią i grzybami, Zupa gulaszowa, mięso mielone obiad, Świderki w sosie z dyni, Przepis z obiad z piersia z kurczaka, Zapiekanka z bakłażana, pomidorów i parmezanu, Kotlety mielone z roszponką, Pierogi, Pomidorowy sos do pizzy, Barszcz, Zupa pieczarkowa, Sałatka z kurczakiem i ryżem, obiad smaczny, Kremowa zupa z ziemniaków , sosy ze smietana i maka, Sałatka astrachańska , Sałatka bawarska, Makaron z tuńczykiem, Tłusty czwartek, Przepis z ryba pieczona w piekarniku filet, Przepis z kotlet de V, Gulasz drobiowy z cukinią, Dania z ryżem, dania w naczyniu żaroodpornym, Polędwiczki wieprzowe, Pieczeń, Oryginalne włoskie ciasto na pizzę, Półksiężyce kapusty gotowane z kurczakiem, Zapiekanka ziemniaczano – serowa, Truskawki w miodzie, sos do zapiekanki ziemniaczanej, Młode warzywa na parze po francusku, ciasto z ma, Sałatka gyros z kurczaka, Zupa pomidorowa, Gołąbki, delikatna, g pieczona, Krupnik, Pieczony klops, Zupa ziemniaczana, Sałatka gyros z kurczaka, Zupa kalafiorowa, Placuszki kurczakowo-naleśnikowe, Rolada ziemniaczana, Węgierski gulasz z zieloną papryczką , Pierogi z jagodami, Oryginalne włoskie ciasto na pizzę, Przepis z farsze do krokietów, Potrwaka w szwjcarkim stylu, Gyros, Zupa ogórkowa, roladki schabowe, Zapiekana gęś z jabłkami, masło do smażenia, Przepis z smażony filet, piersi z kurczaka pieczone w piekarniku, Potrwaka w szwjcarkim stylu