Dodaj do ksiązki kucharskiej Ciasto marchewkowe

Ciasto marchewkowe

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 8 osób łatwe Autor: laleczka20

Ciasto marchewkowe - składniki:

  • jajka - 4 sztuki
  • cukier - 200 gramów
  • olej roślinny - 150 gramów
  • marchew - 300 gramów
  • mąka - 350 gramów
  • orzechy włoskie - 300 gramów
  • cynamon - 1 łyżeczka
  • soda - 1 łyżeczka
  • proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
  • cukier puder - 100 gramów
  • białko - 1 sztuka

Ciasto marchewkowe - Sposób przygotowania:

  1. 1- Ubijam jajka do podwojenia objętości. 2-Dodaję cukier i dalej ubijam aż masa będzie gładka i puszysta. 3 -Wciąż ubijając na wysokich obrotach, dolewam ciągłym, cieniutkim strumieniem olej.
  2. 4- Do powstałej masy dodaję marchewkę, orzechy, i delikatnie mieszam. 5-Dodaję przesianą mąkę, cynamon, sodę, proszek do pieczenia i , delikatnie łączę wszystkie składniki. Przekładam do małej formy 24 x 26 cm, wyłożonej papierem do pieczenia.
  3. 6-Piekę przez 45 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni. 7- Po wystudzeniu ciasta polewam lukrem je i posypuje orzechami włoskimi . 
Dodaj do książki kucharskiej

CIASTO MARCHEWKOWE - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

1- Ubijam jajka do podwojenia objętości. 2-Dodaję cukier i dalej ubijam aż masa będzie gładka i puszysta. 3 -Wciąż ubijając na wysokich obrotach, dolewam ciągłym, cieniutkim strumieniem olej.

2

4- Do powstałej masy dodaję marchewkę, orzechy, i delikatnie mieszam. 5-Dodaję przesianą mąkę, cynamon, sodę, proszek do pieczenia i , delikatnie łączę wszystkie składniki. Przekładam do małej formy 24 x 26 cm, wyłożonej papierem do pieczenia.

3

6-Piekę przez 45 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni. 7- Po wystudzeniu ciasta polewam lukrem je i posypuje orzechami włoskimi . 

  • 4
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK ZROBIĆ WRAŻENIE, CZYLI POMIDOROWA NA ROMANTYCZNY WIECZÓR

    O gazpacho ze świeżych pomidorów pisałem niedawno, ale mam dla Was przepis na wersję bardzie...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    AROMATY FRANCJI. ZIOŁA PROWANSALSKIE, BOUQUET GARNI I INNE.

    Wracamy do Europy bo także na naszym kontynencie aromatyzujemy dania mieszankami ziół i przy...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Przepis z chleb z mi, Mizeria z jogurtem, fix schab a la strogonoff, Kluski , czosnkowy sos, Ryż, sos śmietanowo -ziołowy, Karkówka w sosie cebulowym, Pasta zielona z tuńczykiem, Frytki z ciepłym sosem serowym - VIDEO, pieczony filet z ryby, Makaron z serem, Makaron z kurczakiem i pieczarkami, Placuszki z cukinii, Przepis z przyprawa knorr do go, Sałatka z czerwonej kapusty na zimę, Indyk, Gulasz, Zupa z dyni, Smażone kostki z tuńczyka w sezamie z konserwową papryką piquillo, Gulasz po polsku - VIDEO, Zapiekanka Ziemniaczana z łososiem wędzonym, schab z ziemniakami, meksykańskie placki, Przepis z fajne przepisy, salatki z kurczaka, ugotowani danie główne piers z kurczaka, plastry schabu, Sałatka z pora, knorr ryby, sałatka makaron pomidory, Dynia, Grecka sałatka, Dolmathakia yialantzi – faszerowane liście winorośli, Sos beszamelowy , Dania z makaronem, Udka, obiad wegetariański, makaron z kurczakiem ze szpinakiem i śmietaną, Szybka karpatka, Zapiekanka wiejska z boczkiem, Zupa kalafiorowa, Chłopskie śniadanie po Śląsku, Ciasto "Odpadek" -bez pieczenia, Placki owsiane z warzywami, Zupa z soczewicy, Kaczka, Szpinakowe naleśniki z sosem pomidorowym i mozzarellą, Piersi z kurczaka z mozzarellą i pomidorami - VIDEO, Kurczak z ananasem na sposób chiński, Kotlet de volaille - VIDEO, Tagliatelle Carbonara z soczystym kurczakiem, Ciasto na pierogi, Grzyby sos z kozaków, Przepis z z czym podawać wołowinę, Przekąski, smażony ma, Zupa cebulowa, Surówka z selera, Bulgur z warzywami, Sos paprykowy pół - ostry, Carbonara, Gulasz, Wątróbka z drobiu na grzankach