Dodaj do ksiązki kucharskiej Ciasto na pierogi

Ciasto na pierogi

Drukuj Pobierz PDF
15 minut 7 osób średnie Autor: przepisy.pl

Ciasto na pierogi - składniki:

  • mąka pszenna - 1 szklanka
  • woda - 0.7 szklanki
  • sól - 0.5 łyżeczki

Ciasto na pierogi - Sposób przygotowania:

  1. Mąkę przesiej przez sito.
  2. Dodaj sól i wodę – wyrób ciasto. Jeśli będzie zbyt rzadkie, dodaj jeszcze nieco mąki.
  3. Gotowe ciasto podziel na części, każdą z nich kolejno rozwałkuj cienko na stolnicy podsypując mąką. Z rozwałkowanego ciasta wycinaj krążki – możesz użyć do tego celu szklanki. Na każdy krążek nałóż farsz (mięsny, warzywny, czy też owocowy)i zlep brzegi. Pierogi gotuj wrzucając je na osolony wrzątek - ok. 3 minut od momentu, gdy wypłyną na powierzchnię.
Dodaj do książki kucharskiej

CIASTO NA PIEROGI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Ciasto na pierogi
    1.Mąkę przesiej przez sito.
  • 2
    Ciasto na pierogi
    2.Dodaj sól i wodę – wyrób ciasto. Jeśli będzie zbyt rzadkie, dodaj jeszcze nieco mąki.
  • 3
    Ciasto na pierogi
    3.Gotowe ciasto podziel na części, każdą z nich kolejno rozwałkuj cienko na stolnicy podsypując mąką. Z rozwałkowanego ciasta wycinaj krążki – możesz użyć do tego celu szklanki. Na każdy krążek nałóż farsz (mięsny, warzywny, czy też owocowy)i zlep brzegi. Pierogi gotuj wrzucając je na osolony wrzątek - ok. 3 minut od momentu, gdy wypłyną na powierzchnię.
  • 4
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    KLASYCZNE DESERY LODOWE. KOKTAJLE LODOWE. GRANITA.

    Lody i owoce wzajemnie uzupełniają się. Do jagód, malin, truskawek czy jeżyn pasują lody wan...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BÓB W ROLI GŁÓWNEJ. SAŁATKI I INNE.

    Jeżeli mieliście jakiekolwiek wątpliwości co do warzyw to sezon letni jest najlepszym moment...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Sznycle z indyka w polewie grzybowej, Dyniowe pesto, Risotto z kurczakiem i warzywami, Obiadowa sałatka z ziemniakami, oliwkami i fasolą, Przepis z sałatki z kukurydza, Warzywne curry z ryżem, Przepis z POLEDWICZKI Z KURCZAKA, Naleśniki z kurczakiem i grzybami, Dania z ryżem, Spaghetti z tuńczykiem, naleśnikowe motylki, Przepis z zapiekanka brokuly, Przepis z ryba po hiszpańsku, Przepis z bezy, kurczak ziemniaki, Kiszone oliwki – wersja polska, Dekoracyjne kanapki z wędzonym łososiem, Karp w galarecie, Zapiekanka po rzymsku, Medaliony wołowe z grilla z pieprzem , Przepis z klopsiki rybne, Zupa brokułowa, Bigos domowy, Karkówka, Kurczak, Kanapka dla dzieci "Ciężary siłacza", Kapusta z grochem, Sałatka z czerwoną kapustą i kiełkami, Leczo - VIDEO , Zupa ogórkowa, Zupa pomidorowa, Sos kolendrowy ze śmietaną, Warzywa, Przepis z sos do schabu, Przepis z makaron obiad, Steki wołowe z grilla, Warzywne sticksy z ziołowym dipem, kapusta włoska, Przepis z zapiekanka z makaronem serem i pomidorami, Zupa fasolowa z wędzonym boczkiem i czosnkową nutą, na obiad z kurczaka, Mini kanapki dekoracyjne z pastą jajeczną, z suszonymi pomidorami i oliwkami, Sałata z ogórkiem i fasolką szparagową, faszerowana papryka serem, Przepis z sałatki z łososia wędzonego, Zupa pieczarkowa, Naleśniki chińskie - VIDEO, Przepis z kurczak z czosnkiem, Czerwone curry z krewetkami i mango, sałatka rukola, Krewetki ze szpinakiem, Zupa cebulowa, Makaron z kurczakiem i pieczarkami, Przepis z oliwa truflowa, Sosy, przystawki ciepłe, Ucha „pijana”, Bułeczki z ciasta na pizzę z masełkiem czosnkowym, Żurek, Przepis z kuchnia angielska, Obiad ryż z warzywami, Obiad, Czosnkowy dip do pieczonych ziemniaków, Sałatka z koprem włoskim (fenkułem) - VIDEO