Dodaj do ksiązki kucharskiej Ciasto na pierogi

Ciasto na pierogi

Drukuj Pobierz PDF
15 minut 7 osób średnie Autor: przepisy.pl

Ciasto na pierogi - składniki:

  • mąka pszenna - 1 szklanka
  • woda - 0.7 szklanki
  • sól - 0.5 łyżeczki

Ciasto na pierogi - Sposób przygotowania:

  1. Mąkę przesiej przez sito.
  2. Dodaj sól i wodę – wyrób ciasto. Jeśli będzie zbyt rzadkie, dodaj jeszcze nieco mąki.
  3. Gotowe ciasto podziel na części, każdą z nich kolejno rozwałkuj cienko na stolnicy podsypując mąką. Z rozwałkowanego ciasta wycinaj krążki – możesz użyć do tego celu szklanki. Na każdy krążek nałóż farsz (mięsny, warzywny czy też owocowy) i zlep brzegi. Pierogi gotuj wrzucając je na osolony wrzątek - około 3 minut od momentu, gdy wypłyną na powierzchnię.
Dodaj do książki kucharskiej

CIASTO NA PIEROGI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Ciasto na pierogi
    1.Mąkę przesiej przez sito.
  • 2
    Ciasto na pierogi
    2.Dodaj sól i wodę – wyrób ciasto. Jeśli będzie zbyt rzadkie, dodaj jeszcze nieco mąki.
  • 3
    Ciasto na pierogi
    3.Gotowe ciasto podziel na części, każdą z nich kolejno rozwałkuj cienko na stolnicy podsypując mąką. Z rozwałkowanego ciasta wycinaj krążki – możesz użyć do tego celu szklanki. Na każdy krążek nałóż farsz (mięsny, warzywny czy też owocowy) i zlep brzegi. Pierogi gotuj wrzucając je na osolony wrzątek - około 3 minut od momentu, gdy wypłyną na powierzchnię.
  • 4
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DLACZEGO MIĘSO POWINNO BYĆ SMAŻONE PRZED DUSZENIEM CZY PIECZENIEM?

    Udane danie to nie tylko składniki. O tym, jak smakować będzie potrawa decyduje także sposób...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    LIŚCIE WINA I DESKA SERÓW, CZYLI WINOGRONA SĄ WSZĘDZIE.

    Winogrona w kuchni wykorzystywane są w całości, łącznie z liśćmi. Liście winogron służą bowi...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Zapiekane risotto z kiełbasą, Zapiekanka makaronowa, Gulasz po polsku - VIDEO, Białe szparagi z wytrawnym serowym sosem, Przepis z łosoś w śmietanie z koperkiem, Gulasz po polsku - VIDEO, Zupa cebulowa, Przepis z zapiekanka z miesem, Przepis z jajka bez jajek, mielony z cebula, Polska zupa pomidorowa, Białe szparagi z wytrawnym serowym sosem, Przekąski, Jajka po chińsku, Zapiekane naleśniki ze szpinakiem i fetą, Żeberka w coli z purre serowym, Gołąbki, wołowina po chińsku z warzywami -, Przepis z gulasz do kopytek, Mielone, Pierogi z jagodami, Sos beszamelowy , Kotlety z selera, Przepis z pieczarek, Spaghetti a la carbonara, Sznycle wcześniej marynowane , Krupnik, Pikantne pstrągi, Bigos domowy, zapiekanka z miesem mielonym i ziemniakami, Sałatka makaronowa z ananasem i dodatkami , Brokuły, Przepis z fasola w sosie, Rurki z kurczakiem w sosie pieczarkowym, mielone z papryk, Jesienna zupa z kaszą, makaron tagliatelle z kurczakiem, Karkówka, Łosoś z rusztu, sum smazony, Polędwiczki po warszawsku - VIDEO, Przepis z kuchnia polska placki, Mini racuchy, „Potrójna” szkolna kanapka, Lasagne, kuchnia polskie, Zupa z soczewicy, Sałatka grecka, Podhalańskie udka z kurczaka z leśnymi grzybami , Pieczarki mojego Taty, sałatka z zielonego ogórka, Penne z pomidorami i bakłażanem, Zupa czosnkowa , Pieczeń wołowa z sosem, Sałatka grecka inaczej - VIDEO, Przepis z zapiekanka z mięsem mielonym i szpinakiem, ser żółty faszerowany pieczarkami, zapiekanka ziemniak, Karp, Ryż, Makaron, Sos włoski do spaghetti, Żeberka - VIDEO, Przepis z krewetki na ciepło