Dodaj do ksiązki kucharskiej Ciasto na pierogi

Ciasto na pierogi

Drukuj Pobierz PDF
15 minut 7 osób średnie Autor: przepisy.pl

Ciasto na pierogi - składniki:

  • mąka pszenna - 1 szklanka
  • woda - 0.7 szklanki
  • sól - 0.5 łyżeczki

Ciasto na pierogi - Sposób przygotowania:

  1. Mąkę przesiej przez sito.
  2. Dodaj sól i wodę – wyrób ciasto. Jeśli będzie zbyt rzadkie, dodaj jeszcze nieco mąki.
  3. Gotowe ciasto podziel na części, każdą z nich kolejno rozwałkuj cienko na stolnicy podsypując mąką. Z rozwałkowanego ciasta wycinaj krążki – możesz użyć do tego celu szklanki. Na każdy krążek nałóż farsz (mięsny, warzywny czy też owocowy) i zlep brzegi. Pierogi gotuj wrzucając je na osolony wrzątek - około 3 minut od momentu, gdy wypłyną na powierzchnię.
Dodaj do książki kucharskiej

CIASTO NA PIEROGI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Ciasto na pierogi
    1.Mąkę przesiej przez sito.
  • 2
    Ciasto na pierogi
    2.Dodaj sól i wodę – wyrób ciasto. Jeśli będzie zbyt rzadkie, dodaj jeszcze nieco mąki.
  • 3
    Ciasto na pierogi
    3.Gotowe ciasto podziel na części, każdą z nich kolejno rozwałkuj cienko na stolnicy podsypując mąką. Z rozwałkowanego ciasta wycinaj krążki – możesz użyć do tego celu szklanki. Na każdy krążek nałóż farsz (mięsny, warzywny czy też owocowy) i zlep brzegi. Pierogi gotuj wrzucając je na osolony wrzątek - około 3 minut od momentu, gdy wypłyną na powierzchnię.
  • 4
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WINO W KUCHNI, CZYLI NAPÓJ BOGÓW DO MARYNAT, SOSÓW I MIĘS

    Wino w kuchni obecne jest od czasów antyku. Nie tylko jako niezastąpione towarzystwo do ...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JESIENNE DANIA MIĘSNE. AROMATYCZNE POTRAWKI I INNE.

    Duszenie dobrze robi wszystkim rodzajom mięsa. Wołowina, wieprzowina, jagnięcina czy dziczyz...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Gołąbki, Kanapka z twarożkiem i salami , Ciasto na pierogi, Wytrawne ciasteczka, Kotlet de volaille - VIDEO, Hiszpańska zupa pomidorowa z grzankami, Gulasz, Dania z makaronem, Udka, tofu z warzywami, Kanapki z suszoną szynką, marynowaną gruszką i figami, Kotlet de volaille - VIDEO, PYSZNE, LEKKIE ŚNIADANIE :), marchwie, sos węgierski z plackami ziemniaczanymi, Sałatka z buraczków i roszponki, udko z kurczaka gotowane, Galareta z nóżek wieprzowych z orientalną nutą, sałatka z jajem, Zapiekanka z makaronem i różnymi serami, Pasta z wędliny z zieloną pietruszką, Ciasto na pierogi, WARZYWA NA PATELNIĘ, fasola mung, Przepis z obiad buraki, Brokuły, Obiad, Zupa meksykańska II, Duszona sztuka mięsa z grzybami , czerwona kapusta konserwowa, Gyros z kurczakiem, Marchewki i oliwki w oliwie, Kurczak aromatyczno-ziołowy, danie z warzyw, Risotto, Przepis z salatka z jogurtem, pierogi serem, Przepis z schab pieczony z miodem, Polędwiczki po warszawsku - VIDEO, Mielone, Papryka, Przepis z gulasz wieprzowy z marchewką, Tortilla - VIDEO, kurczak ze serem, Przepis z sos do pulpetów z mięsa mielonego i warzyw, PYSZNE, LEKKIE ŚNIADANIE :), Sałatka z kapustą pekińską i szynką, Zupa z fasoli i chorizo, karkowka pieczona z warzywami, Duszone warzywa, Zupa krem z dyni - VIDEO, Polędwiczki wieprzowe, Pohalańskie udka z kurczaka z leśnymi grzybami , Zupa ogórkowa, Tortilla, Zupa pieczarkowa, Łosoś z koprem włoskim , Świąteczny pieczony indyk, Sałatka Gyros, Kurczak teriyaki z warzywami, polędwica wołowa pieczona, kieszonki z piersi kurczaka -, Przepis z kwasna smietana, schabowe z piekarnika