Dodaj do ksiązki kucharskiej Ciasto na pierogi

Ciasto na pierogi

Drukuj Pobierz PDF
15 minut 7 osób średnie Autor: przepisy.pl

Ciasto na pierogi - składniki:

  • mąka pszenna - 1 szklanka
  • woda - 0.7 szklanki
  • sól - 0.5 łyżeczki

Ciasto na pierogi - Sposób przygotowania:

  1. Mąkę przesiej przez sito.
  2. Dodaj sól i wodę – wyrób ciasto. Jeśli będzie zbyt rzadkie, dodaj jeszcze nieco mąki.
  3. Gotowe ciasto podziel na części, każdą z nich kolejno rozwałkuj cienko na stolnicy podsypując mąką. Z rozwałkowanego ciasta wycinaj krążki – możesz użyć do tego celu szklanki. Na każdy krążek nałóż farsz (mięsny, warzywny czy też owocowy) i zlep brzegi. Pierogi gotuj wrzucając je na osolony wrzątek - około 3 minut od momentu, gdy wypłyną na powierzchnię.
Dodaj do książki kucharskiej

CIASTO NA PIEROGI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Ciasto na pierogi
    1.Mąkę przesiej przez sito.
  • 2
    Ciasto na pierogi
    2.Dodaj sól i wodę – wyrób ciasto. Jeśli będzie zbyt rzadkie, dodaj jeszcze nieco mąki.
  • 3
    Ciasto na pierogi
    3.Gotowe ciasto podziel na części, każdą z nich kolejno rozwałkuj cienko na stolnicy podsypując mąką. Z rozwałkowanego ciasta wycinaj krążki – możesz użyć do tego celu szklanki. Na każdy krążek nałóż farsz (mięsny, warzywny czy też owocowy) i zlep brzegi. Pierogi gotuj wrzucając je na osolony wrzątek - około 3 minut od momentu, gdy wypłyną na powierzchnię.
  • 4
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DUSZONA WIEPRZOWINA. GOLONKA NIE TYLKO DLA PANÓW.

    Golonka wieprzowa to doskonałe, delikatne mięso, które odpowiednio potraktowane, będzie rozp...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK GOTOWAĆ JESIENIĄ? GULASZE I INNE DANIA DUSZONE.

    Najlepszy pomysł na chłodne dni to dobry, domowy gulasz. To tak jakbyśmy dostali dodatkowe o...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Panga duszona w cebulce, Potrawy wigilijne, Kanapki z pastą jajeczną i wędzonym łososiem, Smażone jajko, Kurczak satay, Sałatka Cezar - VIDEO, sałatka z pora i jajek, Bigos, Przepis z gotowane warzywa, Przepis z na obiad makarony, Schab grzybami pachnący, Truskawkowy koktajl lodowy, Przepis z RY Z PIERSI, Zapiekanki, Zupa z soczewicy, Klasyczny makaron po bolońsku Ragu Sauce, Zupa pieczarkowa, marynaty do mi, Bigos domowy, Sałatka gyros z kurczaka, Przepis z nalesniki z cukinia, Kapusta z grochem, Sosy, knorr sos do sa, Pieczone udka z boczkiem, Kolorowa sałatka, Risotto z dynią i kulkami sera mozzarella , Delikatny schab, Kremowa zupa z dyni, Ostre skrzydełka, Kuchnia polska sos, Kanapki z szynką parmeńską i salsą z fig z kolendrą i chilli, Zapiekanka Gyros , Ryba po grecku, Kebab, Przepis z kurczak nadziewany, Dania z makaronem, Lekka zupa pomidorowa, Lekka sałatka à la kebab , makaron z, Potrawka z kurczaka, Przepis z makaron duże muszle, Zapiekanka z ziemniakow, Przepis z gotowana kapusta kiszona, Sałatka z dynią w curry, Salsa, knorr kolendra, Przepis z przyprawa naturalna, Przepis z skrzydelka z grilla, sałatka awokado, Galaretka z giczki wołowej, Zimowa zupa mega kurkowa , Domowe frytki z salsą pomidorową - VIDEO, Grillowana pierś z kurczaka z dynią, serem feta i świeżą kolendrą, Naleśniki, Sałatka grecka z fetą, Przepis z piersi kurczaka w warzywach, Schab w pięciu smakach, Mini hot – dogi, dania z miesa gotowanego, Przepis z łosoś w śmietanie z koperkiem, Pieczona karkówka w kruszonym pieprzu, Kugel, Dietetyczna sałatka z pulpecikami wołowymi