Dodaj do ksiązki kucharskiej Ciasto na pierogi

Ciasto na pierogi

Drukuj Pobierz PDF
15 minut 7 osób średnie Autor: przepisy.pl

Ciasto na pierogi - składniki:

  • mąka pszenna - 1 szklanka
  • woda - 0.7 szklanki
  • sól - 0.5 łyżeczki

Ciasto na pierogi - Sposób przygotowania:

  1. Mąkę przesiej przez sito.
  2. Dodaj sól i wodę – wyrób ciasto. Jeśli będzie zbyt rzadkie, dodaj jeszcze nieco mąki.
  3. Gotowe ciasto podziel na części, każdą z nich kolejno rozwałkuj cienko na stolnicy podsypując mąką. Z rozwałkowanego ciasta wycinaj krążki – możesz użyć do tego celu szklanki. Na każdy krążek nałóż farsz (mięsny, warzywny czy też owocowy) i zlep brzegi. Pierogi gotuj wrzucając je na osolony wrzątek - około 3 minut od momentu, gdy wypłyną na powierzchnię.
Dodaj do książki kucharskiej

CIASTO NA PIEROGI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Ciasto na pierogi
    1.Mąkę przesiej przez sito.
  • 2
    Ciasto na pierogi
    2.Dodaj sól i wodę – wyrób ciasto. Jeśli będzie zbyt rzadkie, dodaj jeszcze nieco mąki.
  • 3
    Ciasto na pierogi
    3.Gotowe ciasto podziel na części, każdą z nich kolejno rozwałkuj cienko na stolnicy podsypując mąką. Z rozwałkowanego ciasta wycinaj krążki – możesz użyć do tego celu szklanki. Na każdy krążek nałóż farsz (mięsny, warzywny czy też owocowy) i zlep brzegi. Pierogi gotuj wrzucając je na osolony wrzątek - około 3 minut od momentu, gdy wypłyną na powierzchnię.
  • 4
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WSZYSTKO JEST NAJLEPSZE, CZYLI JAK WYKORZYSTAĆ CAŁEGO KURCZAKA

    Zazwyczaj gdy mówimy o kurczaku mamy na myśli filety bez skóry, czyli delikatne, łagodne w s...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    NAJWAŻNIEJSZY W KUCHNI – OSTRY NÓŻ. SPOSÓB NA CEBULĘ

    Przez wszystkie lata, przez które zajmuję się zawodowo gotowaniem, bardzo dobrze opanowałem ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Sałatka meksykańska z kurczakiem, ryba panga, rolada bo, Sałatka słowiańska, Przepis z przyprawa do grzanek, sos pieczeniowy ciemny, Mielone, kurczak w pieczarkach przepisy, Sałatka z tuńczykiem, Makaron, Pizza Bukiet Smaków, Wstążki z kurczakiem i papryką , Tortilla 5 smaków, Pierś z kurczaka pieczona, Sos tatarski, Placki ziemniaczane, Szybki obiad, Knedle w sosie grzybowym, Placki cukiniowo ziemniaczane z ziołami i salsą, Sałatka z awokado, pomarańczy i selera, Potrawka z kurczaka, szybkie i łatwe zapiekanki, Naleśniki doskonałe, kurczak w ziołach w ziołach w ziołach, Spaghetti a la carbonara, Spaghetti a la carbonara, makaron ze szpinakiem i mięsem, Placek borówkowy, Pizza Bukiet Smaków, Przepis z pasztet z dzikiej kaczki, Pizza Bukiet Smaków, Żurek, Kosmiczne ślimaki, Przepis z schab gotowany w sosie, makarony kurczakiem, Warzywa faszerowane wieprzowiną, Przepis z sos do zapiekanego makaronu, Czerwone fusilli z mozzarellą, Kurczak po chińsku z ananasem i kukurydzą, Jajka, zapiekanki z ziemniaków, Zupa grzybowa, Tłusty czwartek, Żeberka, Sałatka grecka, Farfalle z miętą i oliwkami , Sałatka z kurczakiem i ryżem, Zapiekanka po rzymsku, Sałatki z kurczakiem, Zapiekanka z ziemniakow, Grissini, Kurczak z cytrynową nutą, sałatka z makaronem i szpinakiem, makaron piersi, Paszteciki grzybowe, Przepis z mąka jaja, Dynia, OSCYPEK, Chłodnik brzoskwiniowy, Sos Harissa, Przepis z puree z brokułów, Przepis z przepisy na mięso, polędwiczki wieprzowe smazone