Dodaj do ksiązki kucharskiej Ciasto na pierogi

Ciasto na pierogi

Drukuj Pobierz PDF
15 minut 7 osób średnie Autor: przepisy.pl

Ciasto na pierogi - składniki:

  • mąka pszenna - 1 szklanka
  • woda - 0.7 szklanki
  • sól - 0.5 łyżeczki

Ciasto na pierogi - Sposób przygotowania:

  1. Mąkę przesiej przez sito.
  2. Dodaj sól i wodę – wyrób ciasto. Jeśli będzie zbyt rzadkie, dodaj jeszcze nieco mąki.
  3. Gotowe ciasto podziel na części, każdą z nich kolejno rozwałkuj cienko na stolnicy podsypując mąką. Z rozwałkowanego ciasta wycinaj krążki – możesz użyć do tego celu szklanki. Na każdy krążek nałóż farsz (mięsny, warzywny, czy też owocowy)i zlep brzegi. Pierogi gotuj wrzucając je na osolony wrzątek - ok. 3 minut od momentu, gdy wypłyną na powierzchnię.
Dodaj do książki kucharskiej

CIASTO NA PIEROGI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Ciasto na pierogi
    1.Mąkę przesiej przez sito.
  • 2
    Ciasto na pierogi
    2.Dodaj sól i wodę – wyrób ciasto. Jeśli będzie zbyt rzadkie, dodaj jeszcze nieco mąki.
  • 3
    Ciasto na pierogi
    3.Gotowe ciasto podziel na części, każdą z nich kolejno rozwałkuj cienko na stolnicy podsypując mąką. Z rozwałkowanego ciasta wycinaj krążki – możesz użyć do tego celu szklanki. Na każdy krążek nałóż farsz (mięsny, warzywny, czy też owocowy)i zlep brzegi. Pierogi gotuj wrzucając je na osolony wrzątek - ok. 3 minut od momentu, gdy wypłyną na powierzchnię.
  • 4
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK ZROBIĆ WRAŻENIE, CZYLI POMIDOROWA NA ROMANTYCZNY WIECZÓR

    O gazpacho ze świeżych pomidorów pisałem niedawno, ale mam dla Was przepis na wersję bardzie...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    AROMATY FRANCJI. ZIOŁA PROWANSALSKIE, BOUQUET GARNI I INNE.

    Wracamy do Europy bo także na naszym kontynencie aromatyzujemy dania mieszankami ziół i przy...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Schabowy z cebulową panierką - VIDEO, Leczo z cukinii, Mix sałat z brokułem i awokado, Kapuśniak ze świeżej kapusty po kapitańsku, Makaron z kurczakiem i pieczarkami, Przepis z kuchnia francuska przystawki, Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem, Schab z dzika nadziewany kiełbasą, Świąteczna kapusta z grzybami, Przepis z sałatka z kurczakiem selerem naciowym winogronami, Smażona kapusta pekińska, Ryba po grecku, Jaja w sosie tatarskim z sałatą rzymską, Obiadowa sałatka z parówkami, ryba duszona z warzywami, Przepis z co z ryżu, Gulasz, kurczak z cukinia, fasolka z bu, Chińskie naleśniki dwuwarstwowe, Sałatka z tuńczykiem, Sałatka meksykańska z kurczakiem, Dynia, Przepis z zupy kremowe, Łosoś w ziołach, Makaron z serem, Musaka, Kapusta po hrabiowsku, Sałatka Gyros, Dorsz w sosie musztardowo- pieprzowym, Przepis z przystawki z ciasta francuskiego, makaron i sos, smażona dynia, Smażone jajko, Przepis z gołąbki bez mięsa, Zapiekanki, Przepisy świąteczne, Sałatka z czerwonej kapusty na zimę, Gyros, Sałatka do obiadu, cukinia zawijana, Udka, Rosół, Żurek, Lekka zupa pomidorowa, Sos czosnkowy z serem feta, Przepis z pieczony kurczak w warzywach, Lasagne, Babka majonezowa, Ryba w warzywach, Tłusty czwartek, Zupa cebulowa, sałatka z makrela wędzoną, Kapusta z grochem, Przepis z obiad z fileta z kurczaka, Klopsy z mozzarellą, Pasta serek z Liptowa, makaron we, Przepis z Obiad na kilka dni, Roladki z karpia, Przepis z obiad jednogarnkowe, Przepis z biala, Kurczak z orzechami, Sałatki z makaronem