Dodaj do ksiązki kucharskiej Ciasto naleśnikowe bez mleka

Ciasto naleśnikowe bez mleka

Drukuj Pobierz PDF
15 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Ciasto naleśnikowe bez mleka - składniki:

  • mąka pszenna - 1 szklanka
  • jajka - 2 sztuki
  • woda - 1 szklanka
  • olej - 30 mililitrów
  • tłuszcz do smażenia - 30 gramów
  • sól - 1 szczypta

Ciasto naleśnikowe bez mleka - Sposób przygotowania:

  1. Do miski wybij jajka i dodaj pozostałe składniki. Używając rózgi lub miksera wymieszaj wszystko dokładnie do momentu uzyskania jednolitego, leistego ciasta.
  2. Na rozgrzanej, posmarowanej lekko tłuszczem patelni, smaż naleśniki z obu stron na złoty kolor. W zależności od tego, z jakim farszem będziesz podawać naleśniki – słodkim czy słonym – w przypadku tego pierwszego, wodę do ciasta możesz zastąpić gotowym sokiem owocowym, na przykład pomarańczowym.
Dodaj do książki kucharskiej

CIASTO NALEŚNIKOWE BEZ MLEKA - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Ciasto naleśnikowe bez mleka
    1.Do miski wybij jajka i dodaj pozostałe składniki. Używając rózgi lub miksera wymieszaj wszystko dokładnie do momentu uzyskania jednolitego, leistego ciasta.
  • 2
    Ciasto naleśnikowe bez mleka
    2.Na rozgrzanej, posmarowanej lekko tłuszczem patelni, smaż naleśniki z obu stron na złoty kolor. W zależności od tego, z jakim farszem będziesz podawać naleśniki – słodkim czy słonym – w przypadku tego pierwszego, wodę do ciasta możesz zastąpić gotowym sokiem owocowym, na przykład pomarańczowym.
  • 3

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ: