Dodaj do ksiązki kucharskiej Ciasto Tęcza

Ciasto Tęcza

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 8 osób średnie Autor: przepisy.pl

Ciasto Tęcza - składniki:

  • jabłka - 0.5 kilograma
  • jajka - 12 sztuk
  • cukier - 9 łyżek
  • mąka pszenna - 3 łyżki
  • mąka ziemniaczana - 3 łyżki
  • kisiel wiśniowy - 1 opakowanie
  • kakao - 1.5 łyżek
  • mleko - 1.5 szklanek
  • galaretka agrestowa - 1 opakowanie
  • galaretka wiśniowa - 1 opakowanie
  • budyń waniliowy - 1 opakowanie
  • margaryna - 1 sztuka

Ciasto Tęcza - Sposób przygotowania:

  1. Galaretki rozpuść.
  2. Ubij na gładko 4 jajka, 3 łyżki cukru, 1 łyżkę mąki pszennej i ziemniaczanej. Upiecz w tortownicy w 180 stopni przez 20 minut.
  3. Tak samo zrób jeszcze 2 placki, tylko do jednego dodaj kisiel a do drugiego kakao.
  4. Obrane jabłka drobno pokrój, połowę wymieszaj z galaretka agrestową a połowę z wiśniową.
  5. Z mleka i proszku budyniowego ugotuj budyń, kiedy ostygnie utrzyj go z margaryną.
  6. Placki przełóż kremem i tężejącymi galaretkami, ewentualnie polej polewą czekoladową.
Dodaj do książki kucharskiej

CIASTO TĘCZA - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Galaretki rozpuść.

2

Ubij na gładko 4 jajka, 3 łyżki cukru, 1 łyżkę mąki pszennej i ziemniaczanej. Upiecz w tortownicy w 180 stopni przez 20 minut.

3

Tak samo zrób jeszcze 2 placki, tylko do jednego dodaj kisiel a do drugiego kakao.

4

Obrane jabłka drobno pokrój, połowę wymieszaj z galaretka agrestową a połowę z wiśniową.

5

Z mleka i proszku budyniowego ugotuj budyń, kiedy ostygnie utrzyj go z margaryną.

6

Placki przełóż kremem i tężejącymi galaretkami, ewentualnie polej polewą czekoladową.

  • 7
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK ZROBIĆ WRAŻENIE, CZYLI POMIDOROWA NA ROMANTYCZNY WIECZÓR

    O gazpacho ze świeżych pomidorów pisałem niedawno, ale mam dla Was przepis na wersję bardzie...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    AROMATY FRANCJI. ZIOŁA PROWANSALSKIE, BOUQUET GARNI I INNE.

    Wracamy do Europy bo także na naszym kontynencie aromatyzujemy dania mieszankami ziół i przy...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Sos ziołowy na ciepło, Przepis z Przyprawy w mini kostkach, só i pieprz, sos spaghetti przepis, Przepis z makaron sos ser, Suflet z jarząbków , Pieczeń, Pstrąg, Kaczka, Przepis z bitki wołowe z kaszą gryczaną, pierś z kurczaka w przyprawach, Rolada ziemniaczana, Przepis z roladki ze schabu, Gofry z rukolą i łososiem wędzonym , Szybka karpatka, Tajska zupa curry z kurczakiem, Sos beszamelowy , Kebab w kajzerce, Ziemniaki, Kremówka papieska, Placuszki z cukinii, sos por, Sałatka z czerwonej kapusty na zimę, Przepis z sałatka z cukinia -, Schab, Przepis z sos do brokułów na ciepło, Szynka z karmelizowanymi morelami , Karkówka z grilla z sosem po cygańsku - VIDEO , Potrawy wielkanocne, Przepis z smazone grzyby, Zupa indiańska, Zupa gulaszowa, Sałatka "Szefa" z kapusty pekińskiej , Sałatka Gyros, Piersi z kurczaka z mozzarellą i pomidorami - VIDEO, Zupa z dyni, zupe z pora, Przepis z kurczak z grilla ca, Kurczak z cukinią w sosie serowym, Barszcz, Biszkoptowe naleśniki z truskawkami, Zupa ziemniaczana z papryką, Śledź w curry, Lasagne, Pierś z kurczaka na szybko, francuskie z serem, Śledzie, Przepis z l kefiru, Risotto, Barszcz biały z kotlecikami z jajek, Sałatka z zupki chińskiej, Przepis z szpinak mrożony na patelni, Przepis z salatka z jogurtem, Shoarma z kurczakiem i serem , Danie z fasoli, Przepis z salatka z kapusta pekinska, Sałatka z tuńczykiem, Kotlety, Zupa tajska z kurczakiem, Przepis z mięsa po włosku, Spaghetti , Świderki po góralsku z boczkiem i oscypkiem , Kremowa zupa z dyni, pomidory po