Dodaj do ksiązki kucharskiej Cieciorka po indyjsku

Cieciorka po indyjsku

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Cieciorka po indyjsku - składniki:

  • cieciorka gotowana lub z puszki - 400 gramów
  • Sos pomidorowy Knorr
  • ziemniaki - 3 sztuki
  • tłuszcz do smażenia - 100 gramów
  • cebule - 3 sztuki
  • pomidory - 3 sztuki
  • ziarna gorczycy - 1 łyżeczka
  • mielona kolendra - 1 łyżeczka
  • mielona kurkuma - 1 łyżeczka
  • nasiona kminu rzymskiego - 2 łyżeczki
  • mielone chilli - 1 łyżeczka
  • woda - 350 mililitrów

Cieciorka po indyjsku - Sposób przygotowania:

  1. Pokrój obrane ziemniaki w grubą kostkę, cebule w cienkie plastry, pomidory w kostkę razem z skórą i nasionami.
  2. Rozgrzej na patelni tłuszcz i dodaj przyprawy: gorczycę, kmin rzymski, kolendrę i kurkumę.
  3. Gdy nasiona zbrązowieją, dorzuć cebule, chilli i smaż do momentu, aż cebula będzie szklista, po czym dodaj ziemniaki. Wlej 200 mililitrów wody.
  4. Gotuj pod przykryciem, gdy ziemniaki zrobią się miękkie, dodaj ugotowaną cieciorkę oraz pomidory.
  5. Rozprowadź Sos pomidorowy Knorr w 150 mililitrach wody, dodaj do potrawy. Gotuj do momentu, gdy składniki staną się jednolitą masą. Przed podaniem możesz dodać kilka łyżek jogurtu naturalnego.
Dodaj do książki kucharskiej

CIECIORKA PO INDYJSKU - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Cieciorka po indyjsku
    1.Pokrój obrane ziemniaki w grubą kostkę, cebule w cienkie plastry, pomidory w kostkę razem z skórą i nasionami.
  • 2
    Cieciorka po indyjsku
    2.Rozgrzej na patelni tłuszcz i dodaj przyprawy: gorczycę, kmin rzymski, kolendrę i kurkumę.
  • 3
    Cieciorka po indyjsku
    3.Gdy nasiona zbrązowieją, dorzuć cebule, chilli i smaż do momentu, aż cebula będzie szklista, po czym dodaj ziemniaki. Wlej 200 mililitrów wody.
  • 4
    Cieciorka po indyjsku
    4.Gotuj pod przykryciem, gdy ziemniaki zrobią się miękkie, dodaj ugotowaną cieciorkę oraz pomidory.
  • 5
    Cieciorka po indyjsku
    5.Rozprowadź Sos pomidorowy Knorr w 150 mililitrach wody, dodaj do potrawy. Gotuj do momentu, gdy składniki staną się jednolitą masą. Przed podaniem możesz dodać kilka łyżek jogurtu naturalnego.
  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    SOS POMIDOROWY KNORR

    Sos pomidorowy Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    LIŚCIE WINA I DESKA SERÓW, CZYLI WINOGRONA SĄ WSZĘDZIE.

    Winogrona w kuchni wykorzystywane są w całości, łącznie z liśćmi. Liście winogron służą bowi...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    GOFRY PO WŁOSKU DLA DZIECI I DOROSŁYCH.

    Choć z drzew lecą już pierwsze liście, w głowach ciągle wspomnienia wakacji. Także w kuchni ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ: