Dodaj do ksiązki kucharskiej Ćwiartki kurczaka w sosie z curry

Ćwiartki kurczaka w sosie z curry

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób średnie Autor: przepisy.pl

Ćwiartki kurczaka w sosie z curry - składniki:

  • marchew - 3 sztuki
  • papryka - 1 sztuka
  • pietruszka natka pół pęczka
  • olej
  • bulion

Ćwiartki kurczaka w sosie z curry - Sposób przygotowania:

  1. Kurczaka skrop niewielką ilością oleju i posyp przyprawą Knorr. Odstaw na co najmniej 1 godzinę.
  2. Na pozostałym oleju usmaż na złoto kurczaka.
  3. Pokrój cebulę, marchewkę i paprykę w kostkę, a czosnek drobno posiekaj.
  4. Do smażonego kurczaka dodaj czosnek, curry i cebulkę i duś przez chwilę.
  5. Teraz dodaj warzywa i po chwili smażenia podlej bulionem. Duś do miękkości około 20 minut.
  6. Dolej do sosu zahartowaną śmietanę. Dokładnie wymieszaj i gotuj, aż sos lekko zgęstnieje. Serwuj z ryżem lub kaszą posypane posiekaną natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej

ĆWIARTKI KURCZAKA W SOSIE Z CURRY - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Ćwiartki kurczaka w sosie z curry
    1.Kurczaka skrop niewielką ilością oleju i posyp przyprawą Knorr. Odstaw na co najmniej 1 godzinę.
  • 2
    Ćwiartki kurczaka w sosie z curry
    2.Na pozostałym oleju usmaż na złoto kurczaka.
  • 3
    Ćwiartki kurczaka w sosie z curry
    3.Pokrój cebulę, marchewkę i paprykę w kostkę, a czosnek drobno posiekaj.
  • 4
    Ćwiartki kurczaka w sosie z curry
    4.Do smażonego kurczaka dodaj czosnek, curry i cebulkę i duś przez chwilę.
  • 5
    Ćwiartki kurczaka w sosie z curry
    5.Teraz dodaj warzywa i po chwili smażenia podlej bulionem. Duś do miękkości około 20 minut.
  • 6
    Ćwiartki kurczaka w sosie z curry
    6.Dolej do sosu zahartowaną śmietanę. Dokładnie wymieszaj i gotuj, aż sos lekko zgęstnieje. Serwuj z ryżem lub kaszą posypane posiekaną natką pietruszki.
  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    NATURALNA PRZYPRAWA DO KURCZAKA PIKANTNA KNORR

    Naturalna Przyprawa do kurczaka pikantna Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DLACZEGO MIĘSO POWINNO BYĆ SMAŻONE PRZED DUSZENIEM CZY PIECZENIEM?

    Udane danie to nie tylko składniki. O tym, jak smakować będzie potrawa decyduje także sposób...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ: