Dodaj do ksiązki kucharskiej Czekolada z mleka w proszku

Czekolada z mleka w proszku

Drukuj Pobierz PDF
15 minut 1 osób łatwe Autor: mała gastronomia

Czekolada z mleka w proszku - składniki:

  • mleko w proszku - 0.5 kilograma
  • margaryna - 1 opakowanie
  • woda - 0.5 szklanki
  • cukier - 1.5 szklanek

Czekolada z mleka w proszku - Sposób przygotowania:

  1. Kostkę margaryny, cukier i wodę zagotować .
  2. Po zagotowaniu dodajemy 0,5 kg mleka w proszku mieszając intensywnie.
  3. Na koniec dodajemy np. orzechy, rodzynki. Ja osobiście dodaję pokruszone herbatniki i wychodzi super :) Czekolada jest biała. Naprawdę smaczna polecam.
Dodaj do książki kucharskiej

CZEKOLADA Z MLEKA W PROSZKU - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Kostkę margaryny, cukier i wodę zagotować .

2

Po zagotowaniu dodajemy 0,5 kg mleka w proszku mieszając intensywnie.

3

Na koniec dodajemy np. orzechy, rodzynki. Ja osobiście dodaję pokruszone herbatniki i wychodzi super :) Czekolada jest biała. Naprawdę smaczna polecam.

  • 4
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DLACZEGO MIĘSO POWINNO BYĆ SMAŻONE PRZED DUSZENIEM CZY PIECZENIEM?

    Udane danie to nie tylko składniki. O tym, jak smakować będzie potrawa decyduje także sposób...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    LIŚCIE WINA I DESKA SERÓW, CZYLI WINOGRONA SĄ WSZĘDZIE.

    Winogrona w kuchni wykorzystywane są w całości, łącznie z liśćmi. Liście winogron służą bowi...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ: