Dodaj do ksiązki kucharskiej Delikatny krem migdałowy

Delikatny krem migdałowy

Drukuj Pobierz PDF
15 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Delikatny krem migdałowy - składniki:

  • płatki migdałów - 2 łyżki
  • nitka szafranu - 2 sztuki

Delikatny krem migdałowy - Sposób przygotowania:

  1. Wlej do garnka wodę i śmietanę, następnie mocno zagrzej.
  2. Dodaj kostkę Rosół z kury Knorr oraz szafran. Gotuj zupę 5 minut, mieszając. Odstaw pod przykryciem na 2-3 minuty.
  3. Upraż migdały na złoto na suchej i rozgrzanej patelni.
  4. Wymieszaj gotową już zupę z migdałami. Podawaj udekorowaną kilkoma migdałami i nitką szafranu.
Dodaj do książki kucharskiej

DELIKATNY KREM MIGDAŁOWY - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Delikatny krem migdałowy
    1.Wlej do garnka wodę i śmietanę, następnie mocno zagrzej.
  • 2
    Delikatny krem migdałowy
    2.Dodaj kostkę Rosół z kury Knorr oraz szafran. Gotuj zupę 5 minut, mieszając. Odstaw pod przykryciem na 2-3 minuty.
  • 3
    Delikatny krem migdałowy
    3.Upraż migdały na złoto na suchej i rozgrzanej patelni.
  • 4
    Delikatny krem migdałowy
    4.Wymieszaj gotową już zupę z migdałami. Podawaj udekorowaną kilkoma migdałami i nitką szafranu.
  • 5
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    ROSÓŁ Z KURY KNORR

    Rosół z kury Knorr
    Zobacz przepisy

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ: