Dodaj do ksiązki kucharskiej Dewolaje

Dewolaje

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 8 osób trudne Autor: Aleksandra Krzyżanowska

Dewolaje - składniki:

  • schab - 1 kilogram
  • boczek surowy - 200 gramów
  • śliwki kalifornijskie - 200 gramów
  • pieczarki - 300 gramów
  • mąka - 200 gramów
  • jajka - 2 sztuki

Dewolaje - Sposób przygotowania:

  1. Pieczarki zetrzyj na grubej tarce i podsmaż lekko na maśle. Schab potnij na plastry około 1 cm grubości. Rozbij tłuczkiem na bardzo cienkie plastry tak aby nie zrobić dziur, posyp solą i pieprzem, pieprzem ziołowym i rozgniecioną kostką czosnkową. Małe kawałki boczku rozbij bardzo cienko.
  2. Na plaster schabu połóż plaster boczku, śliwkę i pieczarki. Zawijaj tak jak zrazy lub gołąbki. Panieruj w mące, jajku i bułce tartej. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju i obsmaż dewolaje ze wszystkich stron.
  3. Przełóż do naczynia żaroodpornego i podlej małą ilością wody. Na każdego dewolaja połóż kawałek masła. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 50 minut.
Dodaj do książki kucharskiej

DEWOLAJE - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Pieczarki zetrzyj na grubej tarce i podsmaż lekko na maśle. Schab potnij na plastry około 1 cm grubości. Rozbij tłuczkiem na bardzo cienkie plastry tak aby nie zrobić dziur, posyp solą i pieprzem, pieprzem ziołowym i rozgniecioną kostką czosnkową. Małe kawałki boczku rozbij bardzo cienko.

2

Na plaster schabu połóż plaster boczku, śliwkę i pieczarki. Zawijaj tak jak zrazy lub gołąbki. Panieruj w mące, jajku i bułce tartej. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju i obsmaż dewolaje ze wszystkich stron.

3

Przełóż do naczynia żaroodpornego i podlej małą ilością wody. Na każdego dewolaja połóż kawałek masła. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 50 minut.

  • 4
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA W MINI KOSTKACH CZOSNEK KNORR

    Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    ZNAKOMITE (I NIESKOMPLIKOWANE) SAŁATKI NA ŚWIĘTA I NIE TYLKO.

    Bardzo lubię świąteczne sałatki. Są łatwe do przygotowania, wyglądają pięknie, a do tego moż...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Szybki obiad, Kapusta z grochem, Przepis z zapiekanki mięsne, Sałatki, Ryż zapiekany z serem i pieczarkami, Sałatka Nicejska, Burger de Lux , Szpinak zapiekany z beszamelem, sałatka koperkowa z kurczakiem, Greckie burgery wołowe, piers kurczaka w sosie, filet z dorsza, Mini kanapki na imprezę, Zimowa surówka , Bomby ziemniaczane, Przepis z pierś z kurczaka w sosie, Knysze z soczewicą i pieczarkami, Przepis z makaron z cebulą, Przepis z piers z kurczak, Zapiekanka makaronowa, Rosół, sos do wołowiny, Zupa kalafiorowa, Sernik, Sałatka Nicejska, mlekom, Kotlety mielone z kury, Placki ziemniaczane, Przepis z obiad z mielonym, Mielone, Kanapka wrap z warzywami, Grillowane żeberka w miodzie z musztardą, Spaghetti a la carbonara, Naleśniki chińskie - VIDEO, Kotlety mielone z buraczkami - VIDEO, Ryba po grecku, Sałatka z porów, Boeuf Bourguignon, Pieczone ziemniaki z młodą marchewką, Tłusty czwartek, Sos do potraw chińskich, Przepis z faszerowany udziec z indyka, Przepis z makaron z mięsem z kurczaka, Faszerowane bakłażany zapiekane z beszamelem, przepisy kuchni chińskiej, Przepis z mieso na slodko, Placki ziemniaczane, Kurczak w pomidorach , Udka, Przepis z boczek r, Ptysiowe łabędzie, ryby gotowane, Kurczak, Przepis z gulasz na ostro, Frytowane kostki ryby, knorr fix do kotletów mielonych, Pikantne sakiewki z indyka, Przepisy kulinarne ze zdjęciami, Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO, ser feta ze szpinakiem, Przepis z pierś z kurczaka ziemniaki, Zupa pieczarkowa, Chłodnik z kukurydzy, Sos marsala