Dodaj do ksiązki kucharskiej Dewolaje

Dewolaje

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 8 osób trudne Autor: Aleksandra Krzyżanowska

Dewolaje - składniki:

  • schab - 1 kilogram
  • boczek surowy - 200 gramów
  • śliwki kalifornijskie - 200 gramów
  • pieczarki - 300 gramów
  • mąka - 200 gramów
  • jajka - 2 sztuki

Dewolaje - Sposób przygotowania:

  1. Pieczarki zetrzyj na grubej tarce i podsmaż lekko na maśle. Schab potnij na plastry około 1 cm grubości. Rozbij tłuczkiem na bardzo cienkie plastry tak aby nie zrobić dziur, posyp solą i pieprzem, pieprzem ziołowym i rozgniecioną kostką czosnkową. Małe kawałki boczku rozbij bardzo cienko.
  2. Na plaster schabu połóż plaster boczku, śliwkę i pieczarki. Zawijaj tak jak zrazy lub gołąbki. Panieruj w mące, jajku i bułce tartej. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju i obsmaż dewolaje ze wszystkich stron.
  3. Przełóż do naczynia żaroodpornego i podlej małą ilością wody. Na każdego dewolaja połóż kawałek masła. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 50 minut.
Dodaj do książki kucharskiej

DEWOLAJE - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Pieczarki zetrzyj na grubej tarce i podsmaż lekko na maśle. Schab potnij na plastry około 1 cm grubości. Rozbij tłuczkiem na bardzo cienkie plastry tak aby nie zrobić dziur, posyp solą i pieprzem, pieprzem ziołowym i rozgniecioną kostką czosnkową. Małe kawałki boczku rozbij bardzo cienko.

2

Na plaster schabu połóż plaster boczku, śliwkę i pieczarki. Zawijaj tak jak zrazy lub gołąbki. Panieruj w mące, jajku i bułce tartej. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju i obsmaż dewolaje ze wszystkich stron.

3

Przełóż do naczynia żaroodpornego i podlej małą ilością wody. Na każdego dewolaja połóż kawałek masła. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 50 minut.

  • 4
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA W MINI KOSTKACH CZOSNEK KNORR

    Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BY NAUKA PRZYCHODZIŁA ŁATWO

    Przed Twoim dzieckiem 10 długich miesięcy intensywnego szkolnego wysiłku. Nie jest tajemnicą...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Barszcz, Dip z niebieskiego sera pleśniowego, farsz do pierogow ruskich, Przepis z z kurczaka, hummus, Sos czosnkowy , sałatka z kurczakiem i imbirem, piersi z kurczaka z suszonymi pomidorami i mozzarellą, Zupa z dyni, przepisy sos winegret, Jajka, Placki po węgiersku, Przepis z brazowy ryz, kotlety z jajek gotowanych, Pierś z kurczaka, Śledzie Mościckiego, Zapiekanka z brokułami, grillowanym kurczakiem i mozzarellą, Zupa fasolowa z wędzonym boczkiem i czosnkową nutą, Potrawy wigilijne, Lekka zupa pomidorowa, Rozgrzewający krem z dyni z mango , Przepis z ciasta deser, Parówki w cieście pajowym z pleśniwym serem blu, Babeczki z cukinii, Zupa ogórkowa, przepis na sałatkę cezar, Krewetki z groszkiem cukrowym o smaku grejpfrutowo – kolendrowym, Sałatka z kiełbasą pepperoni , kostka filet, Kurczak-naturalnie ,że pieczony, Tortilla, Zapiekanka z cukinii z nuta ziołową, Pomidorowa tofucznica z pieczarkami, ugotowani sałatki, Ziemniaki, Kotlet de volaille - VIDEO, Dynia, Przepis z makaron n, Zupa Tom Yam Gong, chińskie przystawki, Królewski tort, ser bryndza, Leczo, Proste kotleciki z jajka, Przepis z nalesniki - ciasto, Wigilijny kompot z suszonych owoców, Zapiekane muszelki z kalafiorem i brokułami, Przepis z Fix soczysta karkówka z pieca, Sałatka z kurczakiem i ananasem - VIDEO, Przepis z mieso mi, ryz z miesem, Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO, Sałata lodowa z owocami morza a’la marinara , Przysmak węgierski, Gulasz po polsku - VIDEO, Gyros z kurczakiem, makarony z pomidorami, Salsa, bez kostek, Ciasto na pierogi, Steki wołowe faszerowane prawdziwkami i śliwką, Szarlotka szybka, Potrawy wielkanocne, Tost z kurczakiem i jajkiem (club sandwich)