Dodaj do ksiązki kucharskiej Dorsz pieczony w folii

Dorsz pieczony w folii

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 4 osób łatwe Autor: pasibrzuch

Dorsz pieczony w folii - składniki:

  • marchew
  • czosnek ząbki - 1 sztuka
  • czarny pieprz - 1 łyżeczka
  • masło - 4 łyżeczki
  • koperek - 1 mały pęczek

Dorsz pieczony w folii - Sposób przygotowania:

  1. Warzywa oczyść. Cebulę pokrój w piórka, czosnek przeciśnij przez praskę, marchew zetrzyj na grubej tarce. Pora pokrój w talarki i opłucz pod bieżącą wodą. Wymieszaj wszystkie razem z Delikatem Knorr.
  2. Filety z dorsza umyj i osusz. Każdy filet z nich skrop oliwą i posyp z obu stron Marynatą Knorr.
  3. Rozłóż 4 duże kawałki aluminiowej folii i posmaruj tłuszczem. Na każdym z nich ułóż po łyżce warzyw, następnie połóż filet ryby i ponownie przykryj warzywami. Dodaj łyżeczkę masła i zawiń każdą porcję w prostokątny pakiecik.
  4. Tak przygotowane porcje ułóż w blaszce i wstaw do nagrzanego piekarnika do 180 st. C na 35 minut. Po wyjęciu podawaj z pieczonym ziemniakiem z kwaśną śmietaną i szczypiorem. To danie idealnie nadaje się również do przygotowania na typowym grillu węglowym.
Dodaj do książki kucharskiej

DORSZ PIECZONY W FOLII - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Warzywa oczyść. Cebulę pokrój w piórka, czosnek przeciśnij przez praskę, marchew zetrzyj na grubej tarce. Pora pokrój w talarki i opłucz pod bieżącą wodą. Wymieszaj wszystkie razem z Delikatem Knorr.

2

Filety z dorsza umyj i osusz. Każdy filet z nich skrop oliwą i posyp z obu stron Marynatą Knorr.

3

Rozłóż 4 duże kawałki aluminiowej folii i posmaruj tłuszczem. Na każdym z nich ułóż po łyżce warzyw, następnie połóż filet ryby i ponownie przykryj warzywami. Dodaj łyżeczkę masła i zawiń każdą porcję w prostokątny pakiecik.

4

Tak przygotowane porcje ułóż w blaszce i wstaw do nagrzanego piekarnika do 180 st. C na 35 minut. Po wyjęciu podawaj z pieczonym ziemniakiem z kwaśną śmietaną i szczypiorem. To danie idealnie nadaje się również do przygotowania na typowym grillu węglowym.

  • 5
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    NATURALNA PRZYPRAWA DO KURCZAKA ŁAGODNA KNORR

    Naturalna Przyprawa do kurczaka łagodna Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BOSKI SMAK WINA W POTRAWACH. WOŁOWINA PO BURGUNDZKU.

    Czy wiecie, że wino wykorzystać można do zredukowania ilości tłuszczu w potrawie? Gdy przyrz...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Gyros, Szparagi z truflami, Serowy sos do tortilli, Przepis z kuchnia wp pl, Zupa pieczarkowa, Przyprawa pikantna do kurczaka Knorr, Ryba po grecku, Gulasz po polsku - VIDEO, Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO, Krokiety z jajek na twardo, Delikatny kurczak w śmietanie , Pasta jajeczna z pieczarkami majerankiem i ryżem, Sałatka z pęczaku, z warzywami i wędzonym kurczakiem, obiad s, Przepis z potrawy z warzyw, Szpinak, Łosoś, Śniadaniowa kanapka z szynką i świeżym ogórkiem , Tajska zupa, Ogórek, Skrzydełka w sosie sojowym z miodem, klopsy mielone gotowane, Zapiekanka ziemniaczana z boczkiem i cebulą, Pielmieni cielęce, Zupa ziemniaczana z papryką, Przepis z salatka z ananasem, Kotlety mielone z buraczkami - VIDEO, Espresso affogato z lodami wanilowymi, Polędwiczki wieprzowe, Szynka zawijana z serem na gorąco, z dodatkiem korniszona, Zupa z soczewicy, Przepis z kurczak z kolendrą, Kurczak ze szpinakiem i soczewicą, Zielona surówka z rzodkiewki, surówka pekińska, Przepis z kurczak w chili, Sałatka grecka z fetą, Przepisy kulinarne ze zdjęciami, Sałatka z kuskus z dynią i daktylami , Tłusty czwartek, faszerowana papryka serem, Sałatka z kapusty pekińskiej , Polędwiczka z grzybami, oliwa truflowa, Przekąski, Kanapka z szynką dojrzewającą i serkiem brie , pieczone ziemniaki ze śmietaną, Sos czosnkowy , Aromatyczna zupa pomidorowa, Obatzda, Przepis z zapiekanka z makaronem serem i pomidorami, salatka z kurczaka jogurt, kurczak pieczony z ryżem, Zupa pomidorowa, sałatka rukola, Przepis z makaron gotowanie, Przepis z ryba pieczona w mleku, sos do fondue, Kanapki z szynką parmeńską i salsą z fig z kolendrą i chilli, Kluski , Zupa grzybowa, kuchnia włoska risotto, Wieprzowina Bolognese z ziemniaczanym puree, Kanapki z twarożkiem, miodem i figą