Dodaj do ksiązki kucharskiej Dorsz pieczony w folii

Dorsz pieczony w folii

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 4 osób łatwe Autor: pasibrzuch

Dorsz pieczony w folii - składniki:

  • marchew
  • czosnek ząbki - 1 sztuka
  • czarny pieprz - 1 łyżeczka
  • masło - 4 łyżeczki
  • koperek - 1 mały pęczek

Dorsz pieczony w folii - Sposób przygotowania:

  1. Warzywa oczyść. Cebulę pokrój w piórka, czosnek przeciśnij przez praskę, marchew zetrzyj na grubej tarce. Pora pokrój w talarki i opłucz pod bieżącą wodą. Wymieszaj wszystkie razem z Delikatem Knorr.
  2. Filety z dorsza umyj i osusz. Każdy filet z nich skrop oliwą i posyp z obu stron Marynatą Knorr.
  3. Rozłóż 4 duże kawałki aluminiowej folii i posmaruj tłuszczem. Na każdym z nich ułóż po łyżce warzyw, następnie połóż filet ryby i ponownie przykryj warzywami. Dodaj łyżeczkę masła i zawiń każdą porcję w prostokątny pakiecik.
  4. Tak przygotowane porcje ułóż w blaszce i wstaw do nagrzanego piekarnika do 180 st. C na 35 minut. Po wyjęciu podawaj z pieczonym ziemniakiem z kwaśną śmietaną i szczypiorem. To danie idealnie nadaje się również do przygotowania na typowym grillu węglowym.
Dodaj do książki kucharskiej

DORSZ PIECZONY W FOLII - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Warzywa oczyść. Cebulę pokrój w piórka, czosnek przeciśnij przez praskę, marchew zetrzyj na grubej tarce. Pora pokrój w talarki i opłucz pod bieżącą wodą. Wymieszaj wszystkie razem z Delikatem Knorr.

2

Filety z dorsza umyj i osusz. Każdy filet z nich skrop oliwą i posyp z obu stron Marynatą Knorr.

3

Rozłóż 4 duże kawałki aluminiowej folii i posmaruj tłuszczem. Na każdym z nich ułóż po łyżce warzyw, następnie połóż filet ryby i ponownie przykryj warzywami. Dodaj łyżeczkę masła i zawiń każdą porcję w prostokątny pakiecik.

4

Tak przygotowane porcje ułóż w blaszce i wstaw do nagrzanego piekarnika do 180 st. C na 35 minut. Po wyjęciu podawaj z pieczonym ziemniakiem z kwaśną śmietaną i szczypiorem. To danie idealnie nadaje się również do przygotowania na typowym grillu węglowym.

  • 5
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    NATURALNA PRZYPRAWA DO KURCZAKA ŁAGODNA KNORR

    Naturalna Przyprawa do kurczaka łagodna Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DLACZEGO MIĘSO POWINNO BYĆ SMAŻONE PRZED DUSZENIEM CZY PIECZENIEM?

    Udane danie to nie tylko składniki. O tym, jak smakować będzie potrawa decyduje także sposób...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Medaliony z gorgonzolą i żurawiną , Zupa grochowa, Barszcz biały, Przepis z sos z szalotek, Sos Maneta, Żeberka, Dania z makaronem, Bawarski kąsek, mięso z indyka, Sałatka z brokułami - VIDEO , smażony zó, Zapiekanka Gyros , Grzanki meksykańskie, Sałatka Gyros, Kaczka po Chińsku, Pasztet, Gnocchi z sosem pomidorowym - VIDEO , Indyk, PO GRECKU, Muffinki , mieso wieprzowina, Gyros, Wyśmienity omlet z szynką, Przepis z jajka na miekko, Wigilijne śledzie w śmietanie z majonezem, Pasta witaminowa, Przepis z Pomidor sparzony i pokrojony w plastry, Kanapki z salami “Miś uszatek”, krojonymi pomidorami, Sos andaluzyjski I, Przepis z pieczony schab plastry -, Sałatka grecka, łatwy przepis na pieczeń, Schab w wersji chińskiej, Zapiekanka meksykańska, Pstrąg Teresy z lubczykiem, Wykwintna sałatka śledziowa z majonezem , Leszcz smażony panierowany, Kasza, Przepis z piers z kurczaka z papryka na patelni, Dania z ryżem, Sałatka makaronowa z wędzonym kurczakiem i suszonymi pomidorami, Przepis z Kurczak marynata, Placki ziemniaczane, Szybkie curry warzywne, Zapiekanki z porem, Kebab, z fileta, Spaghetti Bolognese, Pierś z kurczaka, Sałatka z krewetkami i cukinią, Koktajl bananowy, Przepis z pasztet warzywny, leczo z wołowiną, piersi z kurczaka ze szpinakiem i serem feta, Przepis z drobiowa, ziemniaki ugotowane, Przepis z kurczak latwy, Naleśniki faszerowane, Chrupiące pikantne orzechy, Kocia lasagne , Tortilla - VIDEO, Piersi z kurczaka w cieście francuskim, Brokuły