Dodaj do ksiązki kucharskiej Dorsz pieczony w folii

Dorsz pieczony w folii

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 4 osób łatwe Autor: pasibrzuch

Dorsz pieczony w folii - składniki:

  • marchew
  • czosnek ząbki - 1 sztuka
  • czarny pieprz - 1 łyżeczka
  • masło - 4 łyżeczki
  • koperek - 1 mały pęczek

Dorsz pieczony w folii - Sposób przygotowania:

  1. Warzywa oczyść. Cebulę pokrój w piórka, czosnek przeciśnij przez praskę, marchew zetrzyj na grubej tarce. Pora pokrój w talarki i opłucz pod bieżącą wodą. Wymieszaj wszystkie razem z Delikatem Knorr.
  2. Filety z dorsza umyj i osusz. Każdy filet z nich skrop oliwą i posyp z obu stron Marynatą Knorr.
  3. Rozłóż 4 duże kawałki aluminiowej folii i posmaruj tłuszczem. Na każdym z nich ułóż po łyżce warzyw, następnie połóż filet ryby i ponownie przykryj warzywami. Dodaj łyżeczkę masła i zawiń każdą porcję w prostokątny pakiecik.
  4. Tak przygotowane porcje ułóż w blaszce i wstaw do nagrzanego piekarnika do 180 st. C na 35 minut. Po wyjęciu podawaj z pieczonym ziemniakiem z kwaśną śmietaną i szczypiorem. To danie idealnie nadaje się również do przygotowania na typowym grillu węglowym.
Dodaj do książki kucharskiej

DORSZ PIECZONY W FOLII - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Warzywa oczyść. Cebulę pokrój w piórka, czosnek przeciśnij przez praskę, marchew zetrzyj na grubej tarce. Pora pokrój w talarki i opłucz pod bieżącą wodą. Wymieszaj wszystkie razem z Delikatem Knorr.

2

Filety z dorsza umyj i osusz. Każdy filet z nich skrop oliwą i posyp z obu stron Marynatą Knorr.

3

Rozłóż 4 duże kawałki aluminiowej folii i posmaruj tłuszczem. Na każdym z nich ułóż po łyżce warzyw, następnie połóż filet ryby i ponownie przykryj warzywami. Dodaj łyżeczkę masła i zawiń każdą porcję w prostokątny pakiecik.

4

Tak przygotowane porcje ułóż w blaszce i wstaw do nagrzanego piekarnika do 180 st. C na 35 minut. Po wyjęciu podawaj z pieczonym ziemniakiem z kwaśną śmietaną i szczypiorem. To danie idealnie nadaje się również do przygotowania na typowym grillu węglowym.

  • 5
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    NATURALNA PRZYPRAWA DO KURCZAKA ŁAGODNA KNORR

    Naturalna Przyprawa do kurczaka łagodna Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    AROMATY FRANCJI. ZIOŁA PROWANSALSKIE, BOUQUET GARNI I INNE.

    Wracamy do Europy bo także na naszym kontynencie aromatyzujemy dania mieszankami ziół i przy...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

pieczenie schabu, Ziemniaki bolognese, Papryka nadziewana mięsem z dzika, Grecka uczta - sałatka, Sałatka kebab - VIDEO, Krupnik, Przepis z ryby losos, Mielone, Wołowina z imbirem i warzywami, krewetki w piwie, Lasagne drobiowa, Przepis z buraczki zasmażane kuchnia polska, Ziemniaczki w sosie czosnkowym, Przepis z sałatki z mięsem, Przepisy świąteczne, Chłopskie śniadanie po Śląsku, Schabowy z cebulową panierką - VIDEO, Marynata do karkówki z musztardą, Sałatka z brokułami - VIDEO , sosy do przekąsek, Przepis z przyprawa kebab, zielona cukinia, Polędwiczki wieprzowe, Kremowa zupa z dyni, Sałatka z wędzonym pstrągiem, Przepis z sos śmietanowo-pomidorowy, Bigos, makarony pomidorowym, placki ziemniaczane z warzywami, Przepis z zupa pieczarkowa z ziemniakami, Sałatka Nicejska, Hamburska ryba z patelni, Zapiekanka z ziemniakow, Ciasteczka z żurawiną i czekoladą, Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO, JAJA W SOSIE TATARSKIM Z SAŁATĄ RZYMSKĄ, Pasztet, Makaron z serem, SAŁATKA Z PORY, Pierniczki korzenne, Kebab w kajzerce, Pierś z kurczaka, Leczo, zeberka z grilla, Kurczak, Przepis z makaron smietan, Sałatka Nicejska, Kotlet de volaille - VIDEO, Najlepsze lody waniliowe z ciepłą konfiturą jabłkową i kruchymi ciasteczkami, Kotlety, Pulpety z indyka w sosie marinara, Zupa kalafiorowa po belwedersku, Wstążki ze szczypiorkiem i schab z patelni , mielone mieso, Przepis z woda z cytryną, Ryba po grecku, Pieczeń, Kule śnieżne, Pizza Calzone , Zupa pomidorowa z zieloną fasolką , przystawki z ciasta francuskiego, kurczak po chińsku z warzywami i sosem sojowym, sałata lodowa, Przepis z pierś z kurczaka ze szpinakiem i serem